Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
Szerintem...
(Persze, minden levél így kezdődik.)

tehát:
SzVSz, a GDF mint olyan, LEHETŐSÉGET ad arra, h. Jó_Szakemberré_Képezhesd__M_A_G_A_D_.
A dolog úgy néz ki, h. megmutatják a témá(k)ban a szükséges alapokat, osz hajrá! mehecc a saját fejed után. azt tanulod, ami érdekel, a többiből meg béla.
(ez látszik az én indexemen is:))) )
természetesen én is mondtam már, h. ezt v. azt mi a f... nek kellett +tanulni, de ez ezzel jár. vmit vmiért. a diplomához ez is kell. És volt, h. visszaköszönt később!

tehát:(és most utoljára)
tapasztalatom szerint:a sulit azok húzzák le, akik v. abbahagyták, vagy csak paneleket hallottak róla.
Pl: "...olyan gagyi volt, h. átmentem az iparművészetibe..." hmmmm. :)
ezeknek mindig azt mondom, csinálják utánam! Ha könnyű, örüljenek! ha nem, nem szídni kell, hnem tanulni.

van egy-két szűrő tantárgy, ami nem engedi diplomaközelbe a debileket.
(némelyik engem is megizzasztott)

Mellesleg a BME -t sem a kettesekkel átvánszorgókról ítélik meg.

ennyit a hittérítő dumából mára.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Én mint szenvedő kell, hogy lebeszéljelek. GDF iskola bizonyítványával jött a jelentkező. Távoktatásos volt és veszprémi. Elképesztő tudatlansággal. Net semmi, TCP/IP csak hallott róla. Istenemre mondom, ha a 12 éves fiam ilyen sötét, heveny ordítozásba kezdek és leparticionálom az otthoni szgépet. Pedig játékmániás a gyerek.
Szerintem ez az egyik legnagyobb kár, amit fiataloknak okoznak. Annyi sznob szülő mindig akad, akik megfizetnek egy-egy osztályra valo nebulót. Ezzel elég jó és biztos jövedelmet biztosítanak a személyzetnek (direkt nem tanárt írtam). Közben egyre jobbanterjed a suli egyre rosszabb híre. Tehát jogos a kizáró hírdetés. Legközelebb GDF-es bizonyívánnyal már meghallgatásra is csak a végső esetbe fogjuk behívni a jelentkezőt.
Sajnállak, mert ha akarsz és szereted, biztosan jól megtudod tanulni, de akkor inkább menj komolyabb helyre, hogy a befektetett energiád ne vesszen kárba.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
Masreszt pedig irtam mar, hogy aki akar tanulni, az ugyis utanaolvas, nem a suliban fogja megtanulni a szakmat.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Latom a Pascallal elinditottam egy kisebb lavinat...

A Pascal hazikat ugy 4-5 eve csinalgattam, mert nem ment nekik. A lentebb irt nehezsegu progik voltak (pl. adott harom szam, lehetnek e haromszog oldalai), fogtam egy Pascal konyvet, es megcsinaltam. Oktatasra erzesem szerint boven jo a Pascal, mert eleg ha a infospalanta sokszor a gondolatmenetet elkapja, es azt ulteti at az adott nyelvre.
Masreszrol pedig ha a Pascal progi szintaktikailag jo, akkor lefordul, ha nem akkor a compiler anyazik. Na ez a Cre nem igaz.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
www.gdf.hu, majd "jelentkezes": marcius 1-et ir es szoban is azt mondja a szervezo, hogy igy van. Potjelentkezes elkepzelheto, de nem garantalt.
Ez is annak resze, hogy igazi foiskolakent kezelik magukat/oket.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Egy hajszállal vagyok a diploma előtt (jövő héten a progi szig, és még két kisebb vizsga). A GDF-en azt tudod, amit te megtanulsz, mert valahogy senki nem akarja megtanítani neked. Én már 3 éve informatikusként dolgozom, most váltottam a 3. helyre (egyre feljebb kerülök ;-) Most épp ABAP programozó vagyok, de szerintem ezt abszolút nem ennek a sulinak köszönhetem. A suli legfeljebb arra volt jó, hogy egy-két területen felkeltette az érdeklődésemet. Amit az életben véres verítékkel megtanultam, abból 4-es, 5-ös voltam, ami meg marhára nem érdekelt, általában átmentem 2-essel. Persze volt egy-két szívatós kivétel. Sokan hagyják abba, ha jól tudom, kb. 20-25%-os azok aránya, akik be is fejezik. Ez szerintem azért van így, mert nem szorítják rá a hallgatókat a tanulásra. Mindenki akkor vizsgázik, amikor csak akar, lehet lógni, stb... Meg is van az eredménye. Ez a suli pont arra jó, hogy ha el kell magad tartanod, vagyis dolgozol, mint egy állat, ha ezen a területen vagy, könnyen el tudod végezni ezt a sulit levelezőn, és máris van egy diplomád. Igaz, lehet, hogy ez most hülyeség volt, mert pl. tőlem egy munkahelyen nem kérték a diplomát, sőt amikor mondtam, hogy végzős vagyok, leginkább azt mondták rá, hogy oké, őket nem érdekli. Azért nem fogom bánni, ha már meglesz az a diploma.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
Bregg:
"Hátrány: a Pascal programozási nyelv túlzott szerepe"

Szerintem valamilyen nyelven csak meg kellene tanulni egy kicsit programoznia egy informatikus mernoknek. Milyen mas nyelv lenne erre jo ? Szerintem a Pascal tanitas szempontjabol egeszen jo. Ha egy kezdo meglat egy jo kis tomor C programot, rogton elszalad. Kezdeni az tul eros. BASIC-et meg azert mar megse tanitsunk... Akkor mi marad ?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
Jukc. Én is most jelentkeztem a GDF-re (mondjuk én dolgozok, és párhuzamosan egy másik fősulit is végzek, úgyhogy többre nem futotta). De remélem, hogy jó lesz, mert én _szeretnék_ tanulni. Szerintem ha valaki _szeretne_ tanulni, akkor tud tanulni még a GDF-en is. Legalábbis remélem, hogy így lesz. :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
THK, tévedsz! A GDF-en szeptember 1-ig lehet jelentkezni!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 12
Raersz gondolkozni rajta, a jelentkezes itt is marciusban zarult le.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 11

Kössz Sammy, egy kicsit visszaadtad a hitemet az iskolával kapcsolatban!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 10
Előny: viszonylag jó jegyzetellátottság; viszonylag (!!!) naprakész tanulói segédanyagok; áttkeinthető követelmény-rendszer.
Hátrány: a Pascal programozási nyelv túlzott szerepe (a GDF hibája, megjegyzés: jo_lenne_tudni 1999-05-25 13:00:58 a jelenre nem igaz, tessék megnézni a GDF honlapon!!!); rengeteg "igénytelen" hallgató (erről a GDF nem tehet); igencsak vegyes oktatói kar (a távoktatási elemekkel kombinált oktatási formára való tekintettel ennek jelentősége kisebb, mint tisztán nappali jellegű képzés esetén. megjegyzés: egyik oktató sem GDF végzettségű, helyette ELTE, BME, JATE, KLTE...)
Alapkérdés: mit jelent a topicnyitó következő mondata: "de mit tehet az illető (pl:én), ha nincs igazán választási lehetősége, s mindössze egy-két helyen tudna továbbtanulni. (for ex:GDF) " ??? (Konkrétabban: mit jelent az, hogy "tudna"?) Erre kell válaszolni. Persze nem e topicban :-)))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
A GDF-ről lehet jót és rosszat mondani. Aki ott tanul, nem véletlenül teszi. Tény, hogy sok helyen blamálják a GDF-diplomát, na de aki oda jár, van annyi esze, hogy ne a szakmájában helyezkedjen el! Ahhoz meg ez a papír kíváló.
Azt persze mindenképpen meg kell említeni, hogy a GDF folyamatosan erőfeszítéseket tesz, hogy emelje a színvonalat!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 8
Tisztelt Tasztal tagok!

Mivel tavaly júliusban végeztem a fent említett főiskolán, ezért úgy érzem van némi tapasztalatom.

Nem a legtőkéletesebb főiskola, az biztos. Ha valakit érdekel az informatika, és hajlandó a dologgal sokat foglalkozni, akkor megfelelő alappal szolgálhat.

Ha van rá lehetőséged, akkor célszerű a budapesti tagozatra menni, mert a vidékiek egy kissé el vannak maradva. (infrastruktúra, és szervezés szempontjából)

Szinvonal: "Commodore basic tudasombol megcsinaltam a Pascal nagyhaziaikat" . Erről az a véleményem, hogy van aki a GDF-es Pascaljával segített a Kandós és Bánkis info-s ismerőseinek.

Tanárok: valóban van egykét nagyon tré, de hol nincs?

Egyébként a múltkoriban egy Oracle-s tanfolyamon találkoztam egy egykori GDF-es tanárral, aki ha a GDF-en is ilyen szinten tanított, akkor nem csoda, hogy rossz az iskola híre.

Álláskeresés: én egy hónap alatt találtam állást (szerintem elég türhető fizetésért), úgy hogy ez volt az első diplomám, és még nem dolgoztam sehol máshol (két nyári "szakmai" gyakorlatot kivéve, de ezeket is a GDF-en szereztem). Egyébként több cégnél is elfogadták a jelentkezésemet, mindenféle összeköttetések nélkül, tehát nem mindenhol kizáró ok a GDF.

Sammy

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 7
Árpi!
Az a helyzet, hogy szeretnék valamihez igazán érteni, de nincs igazán lehetőségem máshova menni.
Mondjuk ezután lehet másoddiplomás képzésre menni, stb, stb, de az ember nem akar örökké tanulni. Jó volna egyszer befejezni a tanulást és elkezdeni dolgozni. Bár a kettő nem zárja ki egymást, de lassan a családtervezés gondolata is felmerül az emberben.( pláne félig eljegyezve)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 6
kukacAV!
Merre van a lakhelyed?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 5
Hé zsombi!

Csak az a baj, hogy elég borsos oda a felvételi, egyébként no problemo...
Az én 3,4-es átlagommal és 3-as érettségimmel nem nagyon lehet ugrálni sajna.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
A GDF elképszetően igénytelen - legalábbis a lakhelyemen "működő" igen. Úgy kezdték az évnyitót tavaly, hogy mindenki nézze meg az indexét és írja össze, milyen tantárgyakból felejtették el beírni a vizsgákat. A számtech tanár pedig nem tudta, mi a különbség a 32 és 36 bites ramok között.
A 40-es IQ-jú titkárnők viszont jól veszik az akadályokat. ESKÜSZÖM, IGAZ: van olyan lány, aki negyedikben (!) nem tudta, mi az az autoexec.bat...
Lehet, hogy a fővárosi részleg aránylag elviselhető, de felénk kész röhej.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 3
Csak a pénz kell nekik! Menj a BME-re vagy legalább a Bánki-ra!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 2
Lattam mar allashirdetest:

Villamosmernokot, informatikust keresunk! (Pollack, GDF kizarva!)

Tobb ismerosom tanul ott, es annak idejen a Commodore basic tudasombol megcsinaltam a Pascal nagyhaziaikat. pl. : masodfoku egyenletmegoldo program.

Szemely szerint nem tartom sokra, mert sokan csak a papir miatt mennek oda. A fizetos helyrol meg nemigen rugjak a ki az embereket.
Oktatot is volt ugy, hogy egy cegtol hivtak ki, ami nem lenne baj, de a faszi nem azzal a temakorrel foglalkozott, es nem is nagyon ertett hozza.
Sok mindenbe belekezdenek, de szinte mindenbe csak feluletesen.

Masreszrol ha valakit erdekel a tema, az tud ott is sokat tanulni!!!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 1
Papírt akarsz, vagy érteni valamihez?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 0
dupla 0
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 topiknyitó
Helló emberek!
Az az igazság, hogy napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a pénz és ahhoz, hogy az ember jól éljen( vagy egyáltalán megéljen ), óvhatatlanul szükséges egy diploma. (Vagy baromi jó kapcsolatok, de ezt most hagyjuk). Igen ám, de mit tehet az illető (pl:én), ha nincs igazán választási lehetősége, s mindössze egy-két helyen tudna továbbtanulni. (for ex:GDF)
A problémám csak az volna, hogy eről az iskoláról eléggé eltérő véleményeket hallottam. Valakik ( elég sokan ) csak legyintenek rá és nem veszik semmibe, mások pedig azt mondják, hogy igen sokat ér(het).
Kíváncsi lennék arra, hogy a végzett Gábor Dénesesek hogyan boldogulnak ezzel a diplomával, milyen állásokat töltenek be és hogy mennyire jövedelmező ez számukra. (már ha nem vagyok túl indiszkrét).
Köszi és kíváncsian várom a véleményeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!