Annyira nem vagyok menő. (Ezt a videokonvertálást még csak tanulgatom.)
Inkább a szövegkönyvekből szeretnék AZW-t meg EPUB-ot csinálni, csak gatyába kell őket rázni, mert a Mylord text változata tele van hibákkal, olvasás szempontjából felesleges karakterhalmokkal.
A Beechinghez pedig meg kell csinálni azt, hogy a szereplők nevei ott legyenek a sorok előtt, azaz "dramatizálni" kell. Elég babra munka, de csinálom.
Erről jut eszembe, tudja valaki pontosan, hogy mi a különbség a Mylord TV-s változata és a DVD között? Van erről lista valahol?
Azt pl. tudom, hogy az első részből kimaradt Wilson kapitány körömvágós mondata:
"Wilson: Nagy szerencséje lesz, ha megkapja. Lord Meldrum finom, becsületes úriember. Én szoktam vágni a körmét. A fiatalabb testvére, Teddy is belevaló fickó."
És ezzel bosszantanak állandóan, amikor a Columbo-t vagy a Poirot-t nézem... A bal felső sarokban - és így leszek előítéletes. Tényleg, kíváncsi lennék magamra, bosszantana-e, ha ott Meldrumék lennének. :-)
Most a költözés kapcsán felmerült bennem hogy megköszönném mindenki áldozatos munkáját aki ezen a fórumon dolgozik. Szóval köszönet mindenért ami hozzásegít ezeknek az általam igen kedvelt alkotásoknak a megtekintéséhez. Lehet meglepő a lépésem de úgy vélem hogy sokszor veszünk természetesnek dolgokat amik pedig nem azok. Szóval kösz! S csak így tovább!
A Story4 vette meg a britek kedvenc kosztümös sorozatát, a Downton Abbey -t, ami számos Emmy-t és Golden Globe-ot bezsákolt már. A sorozatot február 10-én, vasárnap este 8-kor indítják.
Tovább »
Akinek öröm ez a sorozat - nekem több mint 20 éve az - azt bizony szomorúsággal töltik el ezek a hírek, legyen szó akár Hollósi Frigyesről és most már itt, sajnos Bakó Márta elvesztéséről.
Elhunyt Hollósi Frigyes, Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjének kitüntetettje - olvasható a Nemzeti Színház honlapján. Búcsúztatásáról később tájékoztatnak.Hollósi 1941. április 21-én született Budapesten Weininger Frigyes néven. 1962-ben szerződött a Szolnoki Szigligeti Színházhoz. 1980 és 1982 között a Nemzeti Színházban játszott. 1982-ben a budapesti Katona József Színház alapító tagja. 1993-ban a Művész Színházhoz szerződött, majd 1994-től 2001-ig ismét a budapesti Katona József Színház tagja volt. Rendszeresen fellépője az 1982-ben alapított Kőszegi Várszínház saját bemutatóinak. 2002 óta a Nemzeti Színház tagja.
Leghíresebb szerepei: Hasek: Svejkjében ő játszotta Svejket, illetve sokan a Kisváros című sorozat Járai őrnagyaként ismerhetik.
Számtalanszor hallhattuk szinkronszínészként is, például Alfred Stokes hangjaként a Csengetett, Mylord?-ban.
Igen, arra gondoltam, de (-) gustibus non est disputandum :-)
Nem érzem benne azt az angol polgári vagy kispolgári miliőt, amit a m'lordban vagy a beechingben. Ja, meg nincsenek benne a kedvenc szereplők. És talán ez a nyomósabb ok. :-)