Ha a Windows GS Wavetable Synth a Synthesiaban a használt MIDI eszköz, akkor a késés (sajnos) érthető, ez a Windows sajátossága, és nem is szüntethető meg.
Remléme valaki tudna nekem segíteni, olyan problémám van, hogy nem rég vásároltam egy m-audio keystation 88-at, és miután rákötöm a laptopomra
a synthesia-t próbálnám használni, de az a helyzet h olyan mintha kihagyná a hangokat meg késéssel hallom, ez mitől van? olyan mint ha 3x lenyomnák egy billentyűt de csak kettőt hallok azt is késéssel.
Üdv., akkor hát azt kellene tisztázni először is, hogy mit is akarsz csinálni, hol és mivel :)
Vannak kontrollerek (amiknek nincs saját hangjuk, csak más eszközt (PC, hangmodul) "hajtanak", nyilván ehhez kell valami, ami a hangot csinálja, és ezt be kell állítani - de azért nem ördöngösség ennek beállítása sem.
Meg vannak hangszerek (szintetizátor, kísérőautomatikás billentyű, workstation, dig. zongora), ezek PC nélkül (is) használhatók (és általában PC-vel is pld. kontrollerként), de ilyened - mint írod - van is.
De elektronikus hangszerek közt sem csak billentyűs van, hanem más lehetőségek is pl. groovebox és társai, és azokkal is lehet zenélni, sőt.
Bocs, hogy nem voltam eddig de sokminden tőrtént ezidő alatt PL megszabadultam a billentyűtől,nem ment úgy ahogy én gondoltam, Nekem olyan szerkezet kellene mint egy USB billentyűzet de hangot tudjak belőle kicsikarni!Van szintim azzal boldogulok,de hely hiány miatt nem tudom mindig használni.(panel lakás)Már próbálkoztam "flexibilis" változattal is,nem nyert!
Szóval eddig jutottam ez ügyben.DE valami jó ötletet szivesen fogadok. Tisztelettel köszönöm az eddigi segitséget tényleg hasznos volt!
Úgy emlékszem, voltak már próbálkozásaid, akkor mire jutottál? Amit vettél egy MIDI billentyűzet, nincs saját hangja, kell egy program, ami a hangot "csinálja", és ehhez bemenetként használja a MIDI billentyűzetet.
Ha jól értem, megvan a lementett backup file, hiba nélkül be is olvassa az editor, de amikor megnyitod, akkor látszólag az initial presetek vannak? Ez egy "save all" mentés volt, vagy kifejezetten csak kombik, vagy kifejezetten programok?
Ez a kérdés főleg MidiTomhoz szólna szerintem, a Korg hazai képviseletétől hiába várom fél éve a választ sajna...
Volt régen egy microX-em és az editor szoftverével lementettem a teljes tartalmát backupként a hangszernek. Az a baj, hogy mivel már rég nincs meg a hangszer, a programba hiába próbálom visszatölteni ezt a fájlt, mindenhol csak Initial presetek lesznek továbbra is. Namost hexaeditorban látom hogy a lementett fájlban nem Initial... dolgok szerepelnek, hanem a kérdéses preload beállítások hangszínnevei megjelennek, de valamiért a hangszer microX editora meg nem olvassa be és az egész azért kéne, mert volt pár nagyon jó egyedi Combi benne, amit szeretnék az M3-ba is leprogramozni, de így a nagy semmit adja be a szoftver és nem tudom miért, pedig a legutolsó verzió van feltelepítve a Korg support oldaláról.
"Szélsőséges, ritka esetben az is előfordulhat, hogy valami nagyon gáz kódkombináció maradandó hibát eredményez hardver szinten is."
Köszi az infókat. Akkor ezek megerősíthetők ilyen szinten.
Azt nehezen tudtam elképzelni, de akkor valóban lehetséges mégis, és nam csak urban legend, hogy egy ilyen balszerencsés együttállás során valami system epromot is kiüt a dolog és elszáll az alaplap is. (?)
Nos igen, vannak érdekes dolgok. A Sysexek eszközspecifikusak, tehát azoktól elvileg (ha hibásak is) csak azok a dolgok pusztulhatnak meg, amelyeket címzés tekintetében elér. Ettől persze lehet még rengeteg kókány dolog egy mid fájlban. Vannak hangszerek, amelyek igen jól tolerálni tudják a hibákat, és ha rossz dolgok keverednek a kódok közé, azokat egyszerűen átlépik, és képesek valamilyen szinten folytatni a fájl feldolgozását. Mások hajlamosak arra, hogy egy hibás kódtól lefagyjanak, aztán csak újraindítás után legyenek képesek újraéledni. Ismét másoknál előfordul, hogy lejátszik az ember egy nótát, ami le is megy hibátlanul, de a következő, vagy valamelyik következő kiakad. Sok esetben nincs semmi probléma az egésszel, mindössze a címben vagy a szövegben előforduló hosszú ékezetes karakterek úsztatják el a hangszert. Szélsőséges, ritka esetben az is előfordulhat, hogy valami nagyon gáz kódkombináció maradandó hibát eredményez hardver szinten is.
Ne ilyen célirányosságra gondolj, csak azt értsd amit írtam...
Tucat ember tucat hangszerén, Pc-jén egymástól meg a netről össze-vissza átmásolt, kókányolt és nevén nevezve lopott midi nóták vagy idegen arranger stílusok esetén hiszik vagy mondják hogy "vírusosak" a fájlok és lehet hogy csak pl. egy Ketron hangszer sajátos, mondjuk effekt vezérlő sysex adattöredékei fognak benne maradni annélkül hogy tudnák vagy megnéznék, s vele egy Korg Pa-nak benyomni a kék halált... Így értettem.
A laikusok meg látják hogy megfagyott a hangszer és már mondják is hogy, "jajj hát mer azt midit a Józsi szomszédja adta és akkor bizti vírusos!" Én ennyit tudok erről, meg hogy a midi adatfolyam elején az azonosítás elvileg ezt nem engedné meg. Elvileg! De állítólag az Intermusicások már láttak ilyen gyanűval elszállt szinti alaplapot!
Midi Vírus? Érdekes lenne :) Ha valakinek az a célja, hogy mások bosszantására készítsen "pusztító" SMF-et, az általában azért mégis lehetséges. Sok hangszernek vannak gyenge pontjai, elvarratlan szálak a kódértelmezésben. Viszont ha valaki ártó szándékkal akar ilyen trollkodást véghezvinni, annak kifejezetten egy hangszert, vagy esetleg egy hangszer családot kell megcéloznia, amire az a bizonyos kód rosszul hat. Ha több hangszert is célba vesz, akkor már nagyon hosszú lesz az SMF eleje, ettől mindjárt gyanússá is válik.
Na igen, ezt nekem is mondta egy tapasztalt ismerősöm már hogy teljesen kizárt ilyen kavarás, mert az azonosítócímzés miatt bolondbiztos a midi szabvány. Csak aztán a Kui Pista a Roland szervízben meg mondogat olyat a népeknek, hogy az a bizonyos "midi vírus" amit az egyszeri emberek tájszóval csak így emlegetnek, azok valójában ilyen SMF dalok eleji sysexek, amit 1000 hangszeren meg DAW-on átgyúrt fű-fa-virág előtte és bolondítja meg a hangszereket, fagyásokat, de még alaplap kiütést is okozva (pl. kap egy OS felülírást az adattöredék sysexekkel és kész...). Állítólag sok mindent láttak már ott a megfordult hangszerek kapcsán.
Nagyon kíváncsi volnék, hogy mit mondanak ezekre MidiTomék! (Mondjuk attól elvonatkoztatva hazabeszélésileg, hogy Roland szervizes mondta...) :D