Tibikém drága, friss jol kelő teamagokat február környékén szoktak az europai,angol piacra hozni.most is rendelhető,de azok már kisebb arányban kellnek. Sajna az én teacserjém még kicsi a dugványhoz.
SZIASZTOK! TUDNA SEGÍTENI VALAKI? a STRELITZIÁMON SÁRGÁS BARNÁS FOLTOK JELENTEK MEG.A LEVELE BEFELE KUNKORODIK!MIT TEGYEK FÉLEK HOGY A MÁSIK STRELINEK IS BAJA LESZ. SEGÍTSEN VALAKI LÉGYSZI!!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
Nagyon szép és jó a fotód is.Nálam is nyílot,de valami fránya bogár megrágta így mevárom a következőt,hogy kinyíljon.A szamócaguavákon már termés is van bőven,de még folyamatosan virágoznak is.Az avokadó oltvány hatalmas lett és úgy tűnik nagynehezen,de megindult az egyik narancsoltvány is.Üdv neked és jó kertészkedést. Majd elfeledtem,már lesz termés a fügedugványaidon is az idén, már meg tudom kóstolni és lefotózni őket.Eredt meg mindegyikből annyi,hogy tudtam kiültetni is szabadföldbe és vannak dézsában is.Volt amelyiket még ketté vágtam,úgy dugványoztam el.
Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom,most viszont elvetettem pár magot,én is kiváncsi vagyok mi lesz belőle és főleg mikor.Volt egy idősebb fám erről dugványoztam a mostanit,de az is tudtommal dugvány volt.
Ha jól emlékszem 4 éves dugvány.Nálam a szurinámik nagyon vacakul teremnek,ill. az idén még virág sem lett rajtuk.Igaz későn kerültek ki a telelőből teljesen csupaszon és most levelesedtek ki.Sajnos a helyszűke miatt valami mindig rossz helyre kerül.
Az acerola (Malphigia glabra ) egyik kedvenc trópusi cseresznyém,melyben állítólag ötvenszer több C vitamin van,mint a citromban és ennek ellenére nem savanyú,hanem nagyon kellemes ízű.Teszek fel képeket terméséről,virágról,magokról. Fázós növény,igazából 15 fok felett érzi jól magát,rengeteget virágzik és viszonylag könnyű szaporítani magról is és dugványról is. Remélem láthatóak lesznek a képek,mert mostanában sok eltűnik.
Köszönöm a bátorítást. A brazil guava magokat a few.hu-ról rendeltem. Mind az 5 db kikelt. A citrus dugvány sima citrom (Citrus limon). Bízom benne hogy a barbadoszi cseresznye is fog kötni legalább egyet. A szamóca guavámról viszont nem tudom hogy piros vagy sárga termésű -e. Tavaly 5-ből négyet éretlenül még az udvaron ledobott az egyetlen megmaradt termés viszont nem érett be. Idén már biztos sikerrel járok :). A licsik eddig szépen növögetnek jó arányban csíráztak. (15-ből 9 kelt ki) Majd beszámolok róla hogyan teleltek ki. Üdv
Hello!
Való igaz, a papayám átültetés után szépen nő. Kettő ugyanaz a fajta van, a másikon már kettő termés, csak kisebb.
Egyébiránt kíváncsi leszek, mennyire lesz piros, mivel carica monoica (orange papaya) fajta.
Tanácsot szeretnék kérni tea cserjével kapcsolatba.
Azt olvastam, hogy 12-15 cm magasságban el kell csípni, hogy minél előbb elágazzon és bokrosodjon?
Lehet hogy félreértettem, nem a főágra vonatkozik, hanem a már elágazott hajtásokra? Egyébként igen gyorsan kezd nőni, naponta egy új levél.
Üdv.