Keresés

Részletes keresés

halley Creative Commons License 2007.05.08 0 0 2791

Köszi !

Ennyit ugyan már tudtam magam is (meg azt is, hogy Ouranoupolis az utolsó athosi városka neve :) , de azért jól esett egy kis fotós felemlegetés.

Azért némileg még reménykedem, hogy akad itt olyanvalaki, aki már személyesen is ismeri a szigetet...

Előzmény: csá (2790)
csá Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2790

Minden évben betervezzük, hogy elmegyünk, de még nem jött össze. Tavaly már elmentünk Ournapolisig, de meggondoltuk magunkat, így nem szálltunk kompra. Egyébként az előző városból (Tripiti) érdemesebb bekompolni, nincs Olyan forgalom mint Ournapolisban.

Néhány kép a Netről:

Előzmény: halley (2789)
halley Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2789

Üdv Mindenkinek !

Én ugyan nem épp Sarti felől érdeklődöm, de mégis itt teszem, mert egy közeli hely érdekelne.

Mégpedig Ammouliani szigete (Amoliani, Amouliani, Ammoliani néven is találkoztam már vele).

Szóval ez Sarti elérhető közelségében fekszik, az Athos félsziget elejénél. Nem tudom, Valamelyikőtök járt-e már ott ? És van-e róla tapasztalata ?

Milyen, mennyire nyugis, mibe kerül a kompjárat, milyen sűrűn jár, a kempingje jól felszerelt-e ? Stb., stb., ...

Személyes szubjektív vélemények is érdekelnének. Bármi érdekel a szigetecskéről !

Ha ki tudtok ilyenekkel segíteni, köszönetem érte !

sveczzm Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2788

Remek, akkor csatlakozhatunk hozzátok a lefelé úton? Ha küldenél egy telefonszámot (sveczzm@chello.hu), akkor majd felhívnálak, hogy megbeszéljük a többit. Hová valósiak vagytok egyébként? Mi Salgótarjániak vagyunk.

Előzmény: palner (2787)
palner Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2787
Hali! Na sikerült lefoglalni a szálást 26 -ra, de sajnos Sartira már nem kaptunk megfelelő szállást, mival többen megyünk, de viszont Stavroson sikerült találnunk megfelelő apartmant. Mi is 25-én indulunk. Üdv. Palner
Előzmény: sveczzm (2786)
sveczzm Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2786
OK. Várjuk a jelentkezésed. Írhatsz a sveczzm@chello.hu e-mail címre is. Sziasztok
Előzmény: palner (2785)
palner Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2785
Hali! Mi még véglegesen nem döntöttünk, most hétvégén lesz a megbeszélés a többi családdal, de az biztos, hogy júni vége lesz az indulás. Jövőhéten többet tudok mondani, mi is szeretnénk ha többen mennénk, mert sosem lehet tudni, hogy mi jön közbe az úton és jól jön a segitség, meg hát bulisabb úgy. Amugy nekünk is egy 14 éves fiunk, meg egy 6 éves lányunk van. Majd jelenkezem még. Sziasztok.
Előzmény: sveczzm (2774)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.05.02 0 0 2784
Elfelejtetted csupa nagybetűvel írni.
Előzmény: tiwald (2783)
tiwald Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2783

Már megoldódott Neki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miért zavar?? Csak segitséget kért. Szereti Görögországot.

Előzmény: Jacques de Molay (2782)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.05.01 0 0 2782
Te ezt mindenhova beteszed?
Előzmény: helga83 (2781)
helga83 Creative Commons License 2007.04.28 0 0 2781
Sziasztok!

Június eleji vagy július végi nyaraláshoz keresek útitársa(ka)t!!!
Elsődleges cél: Rodosz/Faliraki. Szállás: White Palace Apartman. Utazási
Iroda: Bella
Tours, repülővel.
Kérlek, nézzétek meg a szállást:
http://www.whitepalace.gr.

Falirakinál van egy gyönyörű csúszdapark is:
http://www.water-park.gr/

Ha lenne kedvetek csatlakozni hozzám, kérlek írjatok!!!
(summer333@freemail.hu)
Egyedül nem szeretnék nyaralni menni. :( (elsősorban útitársnőt, vagy családot keresek)
A szállásfoglalás miatt nagyon sürgős a dolog, kérlek benneteket, hogy akit
érdekel,
minél hamarabb jelentkezzen.

Esetleg ha más úticélotok is van az országon belül, vagy csatlakozhatnék
hozzátok,
azt is jelezzétek.
Családhoz is szívesen társulnék, megosztanám a szobámat egy gyermekkel
(gyermekekkel)
is. Tanítóként végeztem. :)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2780
Nézd csak mit ír a címsorban:
http://www.uom.gr/
Előzmény: Jacques de Molay (2779)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2779
Abban igazad van, hogy a hivatalos név Macedón Köztársaság, de abban már nincs igazad, hogy a görögök nem ugyanúgy hívják a saját tartományukat. Ugyanúgy hívják, ezért csak akkor ismerték el Macedóniát önálló országnak, ha ők Former Yugoslav Republic of Macedonia-nak hívhatják. A latin betűs átiratnál egyébként gyakoribb a Macedonia az észak-görög tartomány nevére. Magyarul meg a makedón és a macedón ugyanúgy használatos, vö: bolgár vs. bulgár. Mindkettő helyes.

A makedón autópályák egyébként teljesen rendben vannak, nyilván érződik, hogy nem volt pénz az utóbbi időben karbantartani őket, de azt még egy gazdag ország építette, igen szellemes megoldással (nem ugyanazon a nyomvonalon megy a két irány), és elég jó minőségben. Folyamatos 120-130-as haladásra bőven elég.

Amit te itt rendezel, az a folyamatos konfabuláció és kicsinyeskedés. Szerintem abbahagyhatnád ezt az idétlen visszavágósdit és a tapasztalatlan utazók ilyesztegetését, mert nem szép dolog.
Előzmény: kékszemű (2775)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2778

Aha

2006-ban mentem arrafelé, igen jó minőségű autópályán. Nem volt meg végig, de ahol volt, még véletlenül sem volt vacak. Nem a kötekedés a célom, de ha egészen mást tapasztalok, akkor leírom, ha megengeded. Ha nem, akkor is :o .. egy kicsit annak tükrében is, amit a napokban ideírtak a "balkáni" állapotokról, amit én szintén nem láttam egy szikrát se. De lehet, hogy csak vak vagyok :-)

Macedónia. Igazad van. Olyan súlyos vétek az ilyen, hogy lehet mindjárt öngyilkos is leszek :o

Ha felújítják a pályát, akkor nem rossz, hanem lassú az útépítés miatt. Különbség.

Teo >

Előzmény: kékszemű (2775)
kékszemű Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2777

Egy amerikainak mindegy, hogy a város neve Budapest, vagy Bukarest, nekünk nem mindegy!

Igazából nekünk mindegy lenne, hogy az az ország Macedónia, vagy Makedónia, de a görögöknek nagyon nem mindegy. Így hivatalosan mi is Macedóniának hívjuk...

Előzmény: amona33 (2776)
amona33 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2776
A hivatalos nyelv ott a "Makedón" így megkockáztatom hogy helyes a "k"-s megnevezés is. De tök fölös ilyeneken vitázni. Azért jó volna ha nem verekedni mennétek sartira. :D :D
kékszemű Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2775

Hmm...

Nézzük csak a tényeket.

1., Eléggé kötekedő vagy! Nem az általam írtak információtartamát nézed (aki a kérdésre korábban válaszolt, az semmi használhatót sem mondott) hanem azonnal belekötsz a válaszba.

2., Tudatlan vagy! A Makedónia nevet használod rendszeresen, pedig az az ország a Macedón Köztársaság, vagy Macedónia. Így C-vel !!! Makedónia "kicsit" más, kérdezd meg erről a görögöket.

3., Tévedsz abban, amit sejtetsz! Macedóniában felújítják az autópályát, jelenleg elégg rossz arra menni. Lehet, hogy nyárra kész lesz, de valószínúleg nem.

Előzmény: Teo papa (2770)
sveczzm Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2774
Szia Palner,

Június végén mikor indultok, mi június 25-én indulunk előre láthatólag délután 5-6óra felé.
Előzmény: palner (2764)
csá Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2773
De ezek akkorák voltak mint az ujjam :)
Előzmény: Jacques de Molay (2772)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2772
Én egyébként a kikötő jellegű helyeken láttam rettenetes mennyiségű halat, vagyis egy betonpart, csónakok kikötve, sokezer hal.
Előzmény: palner (2771)
palner Creative Commons License 2007.04.27 0 0 2771
Köszi az infót, ez már egy jó hir, hogy pecáztak mások is. Mondjuk nem azzal szeretnénk tölteni az idönket mindig, de ha lesz rá idönk két hét alatt akkor miért is ne probálnánk ki a tengeri horgászatot. Már nagyon várjuk a junius végét.
Előzmény: csá (2765)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2770

Hogymivan???

Makedónia vacak???? Akkor én biztos másik pályán mentem :o

Teo >

Előzmény: kékszemű (2769)
kékszemű Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2769

Magyarország kivételével végig fizetőkapus rendszer van!

Szerbiaban drága de nem túl jó, Macedoniában olcsó de vacak, Görögország olcsó és jó az autópálya.

Előzmény: amona33 (2767)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2768
Autópálya matricá_kat_? Melyekre gondolsz?
Előzmény: amona33 (2767)
amona33 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2767
Autópálya matricákat lehet hitelkártyával fizetni ? Görögben mennyire elfogadott a kártyás fizetés ?
F EDi Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2766

Jacqes!

?????????????????

csá Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2765

Én többször is láttam, de hogy fogtak volna arra nem emlékszem.

Viszont Neos Marmarasban ott volt egy család aki a nyaralás mind 10 napján kint ült a parton. Na ök fogtak, mert minden este azt sütötték vacsorára.

Előzmény: palner (2764)
palner Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2764

Sziasztok! Junius végén megyünk Sartiba, két családdal, autoval. Két hétre. Nagyon szeretünk mi fiuk pecázni. Érdemes vinni a pecabotot, van-e lehetöség a horgászatra? Láttatok-e a parton pecásokat? Ebben kérnék tölletek infot. Elöre is köszi a segitséget.

Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2763
"Igazad van egyáltalán nincs kedvem végíg olvasgatni ezt a nem tudom hány oldalt."

De azért nem sértődsz meg, ugye, ha nem válaszolnak neked?
Előzmény: F EDi (2761)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.26 0 0 2762
Nem azt mondtam, hogy kibasztad, hanem mondtam egy extrém példát.

Aztán van a másik dolog: ha az ember péntekről szombatra utazik lefele, és szombatról vasárnap visszafele, biztos lehet benne, hogy tárt karokkal várják a traffipaxoló és egyéb rendőrök :-)

Nekem egyébként volt olyan esetem, hogy ácsorgó (ellenkező irányba trafizó) rendőröktől megkérdeztem Montanában, Bulgáriában (aki járt ott, tudja, hogy mennyire súlyos hely, a nemzetközi út egy része a lakótelepen vezet át, a focizó gyerekek között, pl.), hogy hol kell letérni Szófia felé. El is magyarázták, hogy 300 m, majd jobbra. Mivel nem volt egyértelmű a szitu, túlmentem rajta, és ezért balra-balra kanyarodással találtam vissza. Ez ugye, mint kiderült, kétszeres záróvonal-átlépést jelentett, ugyanis a rendőrök gyorsan összepakolták a cuccost, és száguldottak utánam. 50 levám bánta. Ennek ellenére nem utálom a bolgárokat, csak sajnálom szerencsétlen rendőröket.
Előzmény: Jacques de Molay (2759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!