Szintén nem szó szerint:
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad. Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
"Csámcsogást hallanak. Megszólal az egyik:
-Te, ez az indulási oldal!
Átmentek a disznó másik végéhez. Na, gyött a malac - csarnok elsőre."
Hiába próbálta pocskondiázni annyi politikus ("azóta már mind visszament kapálni") és huszadrangú újságíró, Géza bácsi nagyobb volt minannyiuknál. Folyik a könnyem, megállíthatatlanul.
Teljes megdöbbenéssel töltött el a hír :(((
"Idefigyelj !
Nincs jobb a szójánál !
Szójakenyér, szójapörkölt, szójafasirt, szója...növérkének,hogy bef*stam!
Nem voltam még index fórumon regisztrálva, de Hofi elötti tiszteletem kifejezéséért ezt is megtettem. Én tényleg rajta nöttem fel, 4 lemezét is agyonhalgattam: Szabhatjuk, Akácos út, Elsö menet, Második menet.
Kedvencem annak a leírása, hogy
"hogyan kerültem én ezekre a világot jelentő deckákra, ami most jelenleg linóleum, nem baj, lemezen nem látszik".
Ezt jó ideig kívülről fújtam, még ma is fel tudnám idézni.
Ilyenkor az ember már nagyon bánja, hogy a múltkori előadására nem szerzett jegyet... Sajnos már csak lemezről lehet meghallgatni.
És, hogy csatlakozzam egy előttem szólóhoz, sok víznek kell még lefolynia a Dunán, Tiszán, vagy bármely folyón, hogy még egy ilyen humoristával találkozzunk.
Csatlakozom...NAGYON-NAGYON-NAGYON szomorú vagyok.... :-(((((((((((((( Rengeteget hallgattunk otthon Hofit a családdal, mindenki nagyon szerette. Nyugodjon békében, azt hiszem hogy sosem fogjuk elfelejteni.
Sajna szó szerinti idézetet nem tudok, de " ja, a kapitalizmus haldoklik....(Japán expressz)ekkora sebességnél hogy lehet látni hogy mi haldoklik, meg mi nem???" "...egy haldoklótól kölcsönkérni..." "...Mit hozott Lázár elvtárs a gazdasági rendőrségnek Japánból?....Ferde szemet.."
"..Mi ez, mi ez?....Sörnyitó....ha hivatalban dolgoznék, nem hordanám....cseresznyéhez nem kell..." (erre pontosan nem emléxem) "...Mit csináljunk? Mert malacot nem tudunk...megaztán az asszony is húzódozik..."
Azt hiszem a magyar humorban pótolhatatlan lyuk keletkezett. Ő volt azon kevesek egyike aki azzal nevettette meg az embereket, amin leginkább sírni kellett volna.
"Ott volt a két űrhajó között a zsi-li-pe-lő kam-ra. Azért, hogy a jóóó léégkör át ne áááramolhasson abba a fujderohadtgusztustalan amerikaiba!"
Klasszikust csak szó szerint szabadna, de innen a munkahelyről most nem megy. Minden idők legnagyobb magyar humoristája ment el tőlünk. Isten nyugosztalja - és köszönjük!
Nem a Kertésznek, a Halásznak. A "kis" Halásznak. Tudod:
"Az egy olyan tintás manus! Gyerekkorában állítólag volt neki valami írói hajlama... A szülei meg nem vigyáztak rá...lenyelte a töltőtollat. Azóta tölti uána a tintát."
Gondolom mindenki érzi, hogy hasonló kaliberű ember sajnos nincs a humoristáink között...:(
Tudom hogy csak szó szerint illene, de a csattanó pontos:
Húsboltban:
- jó napot! Kérek fél kiló karajt!
- Nincs!
- akkor fél kiló combot
- Nincs!
- oldalas van?
- Nincs!
- pecsenye?
- Nincs!
" Kiszól a raktárból a főnök: - Géza! Ki az aki ennyire válogat?????"