Igen, kétszer kell megvenni a teljes árau jegyet! Vagy veszel több zónás bérletet (ami jó a Disney-be! ) De ha nem használod ki (ugyanis a nevezetességek 1-2 zónába vannak, akkor elég ha 2 * single jegyet veszel!)
A Disneyhez az A4 es RER tudsz elkjutni leggyorsabban.
Központtól a megállói: Charles des Gaulle Auber Chátele Gare de Lyon Nation Vincennes (itt ágazik el az A4 es és az A2-es )Neked az A4-es vonalo kell!
Val de Fontenay ..... +8 megálló Val d' Europa Marne LA Vallé .. Eurodisneyland!!
egyéb infót találsz a http://www.ratp.info/informer/anglais/index.php# weboldalon (itt van időpont is és számtalan keresési és tájékozási információt talász! Ha odakint vagy minden megállóban van térkép
Mi 2000-ben voltunk, Torcy Marne-la-Vallée-ben szálltunk meg. Ez a RER A-val kb. 10 percre van Disneylandtől és nem sokkal több idő bejutni ugyanazen a vonalon a belvárosba sem. A szállástól kb. 5 perc alatt pedig a RER megállójánál lehetsz.
A szállás a Premiere Classe hálózat egyik "hotelje" volt, rendkívül olcsón. Akkor még 159 F volt egy éjszakára 3 fő részére, mivel ennyien férnek el egy szobában és a szobáért kellett fizetni és nem személyenként, most néztem meg, a jelenlegi ár: 38 EUR/nap/szoba. Cím. Patrick Armand Premiere Classe Hotel (Premiere Classe MLV-Torcy Rue Anna-Franck Marne-la-Vallée 77200 Torcy tel: 0892-707-258 fax: 01-60-17-47-99 (+ az ország hívószáma) email: torcy@premiereclasse.fr Szállásfoglalás: http://webbooking.louvre-hotels.fr/book/geo.aspx?t=7e375b2fb538e&l=en-gb&s=PC
A szoba - ha ismered - hasonlít a londoni forma 1-es szállásokhoz, csak Londonban a folyosón volt a zuhanyzó, itt pedig a szobában. Kontinentális reggeli volt, itt más étkezési lehetőség (ahogyan ezeken a szállásokon általában) nincs is. Egy francia ágy, felette keresztben egy plusz ágy (pl gyereknek, de felnőtt is simán elfér), egy mini-zuhanyzó-WC, a ruháknak függöny mögött egy fém cső fogasokkal, kb. ennyi. Tiszta és kényelmes volt, itt úgyis csak néhány órát töltöttünk el. Ez bőven elég volt. Itt egyébként egymás "hegyén-hátán" vannak a különböző fokozatú szállodák, hotelek, egyszerű és puccos szállások.
RER A4 megállói Marne la Vallee-Chessy - PARC EURODISNEY Bussy-St-Georges Torcy Lognes Noisiel Noisy-Champs Noisy le Gd-Mont d'Est Bry-sur-Marne Neuilly Plaisance Val de Fontenay Vincennes
http://www.webscapades.com/france/paris/metro.htm#RERA itt megtalálod a párizsi metro megállókat és térképet, de térképet egyébként bármelyik metróállomáson szerezhetsz. Egy hét alatt - minden előzetes tapasztalat nélkül - egyszer sem tévedtünk el, ez a közel 100 metro,RER megállónak köszönhető. Minden látnivalónál jószerivel van egy megálló:-)
Mi június környékén szeretnénk újra kimenni, remélem összejön, jó utat nektek!
Van gyerekjegy is, csak a Parkba 35 euro, ha a Studioba is be szeretnétek menni, akkor a felnött jegy 53, a gyerek pedig 45 euro. Ha egy napra mennétek, akkor szerintem nem érdemes a 2 Parkost megvenni, mert úgysem lesz rá időtök, annyi a látnivaló.
A belvárosból A4 jelzésű RER-el tudtok menni, a Marne-la-Vallée-Chessy irányába. A metroaluljárókba kaptok ingyen térképet, amin a RER járatok is szerepelnek.
Igen, minden hihetetlen jól nézett ki, a felvonulásnál pedig zömében a gonosz mesefigurák szerepeltek! :-))) A középen lévő nagy tökben pedig a kisgyerekeket sminkelték halloweenes style-ba! :-))))
jaaaa! bocsi :) mi csak a haloween-i díszítést láttuk, középen a nagy tök még körbe volt kerítve... plusz a ThunderMountain hullámvasútat éppen akkor javították... de azért csúcs volt ;)
Köszi szépen, ez tényleg tök jó szám, bár én - mint utóbb kiderült - nem ezt kerestem, hanem a Halloween-est, amire nov.2-án vonultak fel! Viszont keresgéltem és végül erre is ráleltem! :-))) (Disneyland Resort Paris- It's Halloween-Lo-Ween)
Ha jol tudom most eleg nagy leertekelesek vannak a fapadosoknal erre az idopontra. csak a repteri illeteket kell fizetni igy ugy 60€ korul va egy oda visza utazas. Februar vegen azt hiszem 16-tol kezdodik a 2 hetes siszunet itt parizs kornyeken, igy elofordulhat, hogy nehany helyen kisseb tomeg lesz. (Vasutallomasokon, reptereken biztos). A varosnezeshez -rol sokkal tobb infot talalsz a parizs cimu topicon (szallas, belepok, berletek stb..) segitenek en is ha tudnek, de nem tul regota lakom itt es a varosnezesre a melo meg a berendezkedes mellet nem volt idom ;)
Aki tudja, hogy hol lehet megszerezni a Disneyland felvonulás zenéjét, az kérem ossza meg velem. Ha előadót és címet tudtok,az is tökéletes! :-) Köszi!
Mi egy hete jöttünk haza Párizsból, de mindenkinek azt javasolnám, hogy ha már kint van, Disneylandet ki ne hagyja! :-))
Mi Etap Hotelben szálltunk meg, ez hármunknak 53 Euro volt, de úgy emlékszem ugyanennyi két személynek is. Szerintem ennél olcsóbb nem nagyon van, és ez elég jó volt közlekedés szempontjából, meg amúgy is... :-) (La Villette - Etap, ha a sok Etap között keresgélsz)
Mi a neten találtuk meg a nyitvatartást is, disneyland.fr vagy valami hasonló címen... A belépő 43 Euro/fő csak a Parkba, 53 Euroért már a Studioba is beengednek. Ha csak egy napra mentek, akkor elég a Parkba menni, hiszen arra is kevés 1 nap. Nekünk szerencsénk volt, mert pont suliszünet volt kint, és így este 6 helyett este 10-ig volt nyitva a Park. :-)
Ha bementek, akkor mindenképp rohanjatok azokhoz a játékokhoz, ahol van Fast Pass jegy, hiszen azzal kemény órákat megspórolhattok, hiszen soron kívül bemehetsz a megadott időintervallumban.
Nem tudom hány napra mennétek, de nekünk a 4 párizsi napra, amiben egyik nap a Disneylandben, másik nap a Louvre-ban voltunk, elég volt fejenként egy 10-es metro gyüjtőjegy, ami 10,5 Euro volt, szóval jobban megérte, mint egy bérlet.
Nézd meg a Smartwings.com oldalt, ott január-februárra már elég olcsón tudtok jegyet venni, mi is így tettünk. :-)
Ja, és szerintem nem gáz, hogy télen mentek, most is hideg volt, de a játékokon úgyis mindegy! :-)))
Én voltam 2 éve, tényleg felejthetetlen élmény, de akkor családdal voltam.Egy jó haverommal azért más feeling ;)
Lenne ezzel kapcsolatban 1-2 kérdésem ha nem gáz!
Jövő január-februárban mennénk, gondolom akkor kicsit olcsóbb minden, cserébe fagyoskodunk....belefér :D
Disneyland egész évben, minden nap nyitva van, vagy vannak napok amikor biztos zárvra van? nehogy kifogjuk....
Szállást Párizsban keresnénk, vm nagyon olcsót, és onnan mennénk be RER-el Disneylandbe.Gondolom a Disneyland mellett szállások méregdrágák...
PErsze fapados géppel is mennénk...
Tud mondani vk egy összeget hogy sacc/kb mennyire jönnénk ki mindennel együtt ketten? ( költőpénz nélkül) gondolok itt belépőre, metrójegyek, buszjegy, repjegy, illeték stb stb.....
És még annyi, ha február környékén megyünk, az nem gáz? ugyértem hideg szempontjából ( esetleg hó) bár a fele disneylandnek fedett.....
okt 1jén és 2án voltunk Disneylandben. elég sokan voltak szerintem, annak ellenére, hogy második napunkon esett az eső. mi 4 napi jegyet vettünk, mert a DisneyStudio-ba nem mentünk be (így 4 x 43€ = 172€ volt) jó és hasznos dolog a 'fast pass'. egy jeggyel az összes fastpass-os jegyet kiválthatod ahányszor csak akarod, egy órán belül csak ugyanarra a "játékra" nem. ha kocsival megy valaki, annak ajánlani tudom a Hotel Akena - Esbly-t, gyalogosan is jó (vasárnap kivételével) de utólag visszagondolva, jobb 1 Párizson belüli szállás és onnan kijárni Disneylandhez. szállást innen foglaltuk meg vagyunk vele elégedve :)
Szeptember közepén megyünk Párizsba 2 gyerekkel szerdától vasárnapig. A szállásunk Disneylandben van. Szerintetek milyen metrobérletet érdemes venni, ha többször is szeretnénk Párizsba bejutni, illetve - ha az időjárás is engedi - Versailles-ba is elmenni? Hogyan érdemes a repülőtérről megközelíteni a szállodát (közvetlen járattal vagy bemenni Párizsba metróval és kimenni Disneylandbe egy másikkal)?
Bocs, ha mégse menne, légyszi írj az iménti e-mailre, hadd tudjam meg a te mail címedet, és akkor megadok majd további elérhetőséget, ahol fogadni tudom. ha az előbi út nem járható. Köszi!