Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Arra a képre lenne szükségem, amikor a nagy Lance visszanéz Ullrichra, azt hiszem, Ullrichon német bajnoki mez volt, bár nem biztos...ha tudtok ilyen képet, akkor lécce tegye fel valaki!
Frösi testi-lelki jó barátja Rene Hasselbacher (Hasi) egy olyan országban, ahol a nők kendőben, vagy csadorban járnak, és a férfiak nem viselhetnek olyan öltözéket, amiból kilóg a könyökük:-)
Elég sok topik áldozatává vált a szerverhibának szerte az indexen, remélem hamar helyrerugdossák...
Nemtom, de szerintem a munkabér az a felmondásig jár, vagy nem? Az Active Bay nem szűnt meg, így az általa kötött szerződések is élnek. A versenyzők nem a csapattal vannak szerződésben - szvsz az nem is jogképes - hanem a tulajdonos gazdasági társasággal. Amíg azt nem számolják fel, addig a szerződések élnek. Adós, fizess...
A fne vinné el, a kedvenc spanyol hegyimenők topicom bekrepált és nem lehet beléje írni:-(
Szóval egy kis spanyol hegyimenők:
Elvesztettem a fonalat. Beloki, az Osa fivérek és David Etxebarria beperelték Saiz cégét, hogy az nem folyósítja a járandóságukat, pedig a köztük lévő szerződés nem bomlott fel.
Ha kártérítésre perelték volna be Saizt, hogy nem tudnak miatta elhelyezkedni, mert tönkre tette a szakmai hitelüket, az megérteném. De miért fizetne nekik egy nem létező csapat tulajdonosa, akinek már liszence sincs.
Néhány hangulatos kép a tour de San Luis utolsó napjáról. San Luis tartományról azt kell tudni, hogy Argentína középső részén fekszik, területét középhegységek alkotják. Terület kb 80.000 km2, de lakosainak száma csupán 357.000. Ennek a jelentős része a két nagyváérosban, San Luis tartományi székhelyvárosban, és Villa Mercedesben- ahová a 2. etep vezetett- lakik. A tartomány az 1980-as évek közepéig nagyon szegény és elmaradott volt, de akkor a erőteljes ipari és infrastruktúrális fejlesztést hajtottak végre. A versenyt korábban is megrendezték, de csak hazai szinten, ez ez első év, hogy nemzetközi minősítést kaptak az UCI-tól.
Sajnos a spanyol hegyimenők topicba valamiért nem lehet írni, ezért itt közlöm a jó hírt, hogy a száműzetéséből visszatért Paco Mancebo harmadik helyen zárta a Tour de San Luist Argentinában. Sőt az utolsó napot egy csapattársa nyerte, így ők végeztek az élen a csapatversenyben:
CLASIFICACION DE LA QUINTA ETAPA 1) Daniel Fernández Moreno 2h54m15 2) Fausto Esparza Muñoz m.t 3) Diego Simeani m.t 4) Krasimir Vasilev m.t 5) Xavier Tondo Volpini m.t
CLASIFICACION GENERAL FINAL 1) Jorge Giacinti 14h40m14 2) Fernando Antogna a 37s 3) Francisco Mancebo Pérez a 55s 4) Gabriel Brizuela a 1m08s 5) Krasimir Vasilev a 1m12s 6) Matías Medici a 1m25s 7) Federico Pagani a 1m36s 8) Diego Simeani a 2m10s 9) Ricardo Ricco a 2m11s 10) Giario Ermeti a 2m13s
CLASIFICACION FINAL SUB 23 1) Federico Pagani 2) Mauro Richeze 3) Samuel Caldeiro
CLASIFICACION FINAL META SPRINTER 1) Mauro Richeze 2) Darío Colla 3) Diego Simeani
CLASIFICACION FINAL META MONTAÑA 1) Alejandro Borrajo 2) Juan Curuchet 3) Marcos Crespo
Bizonyára emlékeztek, hogy Armstrong az "utolsó szó jogán" azt mondta tavalyelőtt Párizsban, hogy sajnálja azokat, akik nem hisznek a csodákban. Én azt mondom, hogy én írigylem az amerikaikat, hogy sose szűnik meg gyermeki lelkesedésük a csodák iránt.
Az első és a második kép között 7 hónap telt el Saul Raisin életében.
Hmmm, totál véletlen olvastam vissza. Csak hogy eloszlassam eme tévedést. Nem, természetesen nem én készítettem ezeket a bannereket, hanem egy Roland nevű barátomat kértem meg nagyon szépen, hogy alkossa meg őket! De szerintem is nagyon dekoratívak :)).
Tudom, hogy nem vagy túl jó véleménnyel Oleg Tinkov úrról és a nagy műgonddal összeválogatott csapatáról, de vess egy pillantást Bettini mester művére, mert hogy Toto Commessot nem sűrűn fogjuk a jövőben sem talpig Armaniban és szemüvegel látni, az zicher.
Már megérte élni! :-)
Ugyanakkor a díszvendég... Inkább nem írom le, minek néz ki Jarno Trulli a hótelegáns bringások között... :-9
Sokat gondokodtam ezen a híren, hogy vajon kinek használt, kinek álhatott érdekében a Levevre botrány:
Szvsz nem Johan generálta, mert ő inkább a konkurens újságnak szokott nyilatkozni, a Het Nieuwsblad-nak. De teljesen nem zárnám ki, hogy köze van hozzá...
Szerintem sokaknak szúrta a szemét, hogy Lefreve bűntetőeljárás alatt álló PR-igazgatóval akar a doppingellenes keresztesháború élére álni.
De a legvalószínűbb, hogy az A.S.O. áll a háttérben. Szerintem a Pereiro-sztorit is ők szponzorálták. A PT háborúban minden fegyver megengedett, és a csapatok bizony nem a szervezők oldalán állnak, szóval nem árt egy kis megfélemlítés...
A CN-ból én se tudtam elolvasni. A radsport aktivban megjelent szöveg lényege, hogy egy belga újság megvádolta Lefevre-t azzal, hogy őmaga versenyzőkorában, szisztematikusan doppingolt. Az újság egykori és jelenlegi versenyzői köréből tanukat is talált, akk azt állították, hogy a jó Patrick, aki most a profi csapatok szervezetének elnöke, ajzószerekkel etette a tanítványait. A tanuk közül kettő vállalta a nevét is. Egy antwepeni újságnak egy nevének titokban tartását kérő versenyző azt vallotta, hogy a csapatnál drogokat is szednek. Legalábbis az egyik csapattársuk buliján olyan anyagot is kínáltak, amitől két napig pörögtek a srácok, mint a hugyosvödör.
A repülőtéren elkapták a Katarba készülő Tom Boonent, aki azt mondta, hogy ő bízik a mesterében, az egész alaptalan vádaskodás, ami nem eredhet egyik csapattársától sem.
Közben zajlik Johann Musseuw pere is. flandria oroszlánjának a házában még két éve a rendőrség ajzószereket és drogokat talált, jelenleg folyik a büntetőeljárás ellene, a klaasszikusok egykori királya elismerte a bűnösségét.
1. Flandria Oroszlánja nem akart egyedül bűnhődni, és ő borította ki a bilit. 2. Elrond király begorombult és demonstrálni akarta, hogy mi vár azokra, akik hozzányúlnak az imádott csapatához. 3. A kettő együtt.
Igen a Párizs-Nizza hetében csak 3 nap szabit kell kivenni, mert a márc 15-16 az szabad lesz. A 16.-át pedig 10-én szombaton ledolgozzuk. A verseny pedig március 11-18-ig tart.