A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Kösz a meghívást, nyomtam már le 700km-es napot Szlovákiába, nekem menne, de a páromnak lesz születésnapja és egy kettesben töltött motoros hétvégét kért. Azt próbálnám teljesíteni :-) Egy 700km-es naptól elmenne az életkedve is :-))))
Hagyd a fenébe a két napos túrát, gyere velem vasárnap egy 480 km-es szlovák karikára. Mire eljössz idáig, majd a végén hazatekersz, lesz annyi km-ed egy nap alatt, hogy nem is akarsz majd csak októberben motorozni. :-)
Hát komám, én neki nem idulnék ha csak annyi időm van, és bizonytalan az időjárás. Verd szét a plüssmacit, aztán a csoportból kérj el egy pályagépet, és gyere el 16-án eringezni :)
Köszi, nem tervem egyből nekiesni. Hét végén jön a párom, akkor teszteli, és eldől, hogyan tetszik neki. Az F 650 még megvan vész esetére. Nekem így csupaszon is tetszik (egyelőre plexit ledobtam róla). Egy kis önindító problémája van, ami előjött, indítás után még csiszatol néha, gondolom nem húzza vissza rendesen a fogaskereket. Neked volt ilyen, mik a lehetőségek?
Egyébként Kupec szerint is, ez az az évjárat, ahol a legnagyobb az átjárás a Gs-R között, nem bonyolult gyári cucokkal 17-19-re alakítani. Vágni semmiképpen nem szeretnék.
Ez a 850-es blokk nagyon sima járású, ezt még Horváth kolléga is elismerte, ma alig akarta visszaadni :-)
Nem kell elmenni Bledig , ott van Maribor , van látnivaló , egy jó kávé a Dráva parton a Stari Most mellett . Másnap Ljubjana felé , elmész Klagenfurtba . Megnézitek a Minimundust , meg a Wörti tavat . Ott alszotok , harmadik nap meg Graz felé elindultok haza Paksra .
Pont a Kárpát-medence közepén laksz, így majdnem mindegy merre indulsz. Ha még nincsen semmi leszervezve, akkor az időjárás dönt, szerintem. Én itt nézem a hegyek/sípályák időjárását: https://www.snow-forecast.com/resorts/Arieseni/6day/mid Ny és É kiesett, tényleg jön a front, D-re messzebb kell menni, így marad Erdély, ott hétfőn jön be az eső. Ott nem kell feltétlen Székelyföldig elmenni, Szegedtől autópálya, Erdélyben ingyenes motorral, és máris Dévánál vagytok a legszebb hegyek között.
Onnan D-i irányba
Transalpina, oda-vissza gyönyörű, és nincs nagy forgalom. Transzfogarast nem ajánlom, mert iszonyú a tömeg.
Retyezát hegység vetekszik a Magas-Tátrával, Vajdahunyad vára, Nagyszeben világörökség, erődtemplomok Berethalom, Segesvár, mind világörökség
É-ra nézve Torockó műemlék falu, Tordai hasadék, Pádis fennsík új aszfaltúttal, Kolozsvár, Kalotaszeg
Hirtelen ennyi! Erdélyben sokat javult az utak minősége, azért rossz részek is vannak, de nem egy Gs-nek :-)
Jaja. Szeptemberre van megcélozva egy nagyobb túra. De csak szeptember végén tudok menni, vagy az első hetében. Majd alakul.
Itthon már az egynapos túralehetőségeket untig lejártam. Sőt az első GS-es évben játszottam fedezd fel hazádat is zergeb***ta utakon is. Ha lehet, akkor megyek nyugatnak.
Lassan itt az ideje, hogy közelebb költözzek Ausztriához, csak ne szeretném ennyire a munkahelyemet... Mindenesetre ősztől bele akarok vágni egy kicsit intenzívebb nyelvtanulásba, hátha összejön valami mérnök meló valami osztrák erőműben. Vagy nyitok kint egy motorkozmetika műhelyt :-) Csak félek, ha mindennap políroznék, cidoloznék, akkor hamar megutálnám :-)
Viszont voltam májusban a horvát 8-ason. Kocsival már voltam egy szakaszán úgy 16 éve, de az más volt. Motorral sokkal jobban tetszett, viszont már nagy volt a forgalom. Lehet, hogy októberben még rápróbálok.
Az igazság az, hogy itteni fórumtársak írásai alapján egyre inkább hajlok a tavaszi-őszi túrák felé, mert egyre kevésbé bírom a kánikulát. Vagyis kibírom, de nem élvezet már úgy motorozni. A hideg ellen könnyebb védekezni. Mondom úgy, hogy eddig megúsztam a hóesés 0 fokban motorozást, nem is szeretném kipróbálni.
Mindenhol sokan vannak ilyenkor. A járvány óta itthon is, annyi a belfőldi túrista, hogy bárhova megyek, tömeg van. Mi lehet Indiában????
Én azt mondanám, ha van ki őrizze a srácokat, inkább menjetek szeptemberben, annak is a közepén, második felében. Olyankor a tömeg már melózik, viszont minden nyitva, működik, az időjárás meg stabilabban élhető - se forróság, se hideg, sőt! valahol azt olvastam, az Alpokban a szeptember kevéssé nedves, mint a nyári hónapok.
Hát ja, kétélű. Volt már, hogy vacak időt mondtak és nem jött be. De volt, hogy bejött és áztunk egész nap :-)
Kedd van még csak. Van egy tervem Mariazell környékére, meg kitalálok valamit Graz környékére, mert oda nem jósol rossz időt. Aztán megvárom a csütörtököt és ha addigra változik a jóslat jó irányban, akkor Mariazell, ha nem, akkor Graz környéke. Szállást is utolsó pillanatban foglalok, remélem találok valami klafát még akkor is.