Hétfőn indulunk busszal Sartiba. Ha valaki tud infót az Irini, és a Krisoula apartman házakról, és esetleg fotó is van, és el is küldené, azt nagyon megköszönném.
Lejjebb valaki kérdezte, hogy Wi-Fi található-e valahol Sartin, választ nem láttam erre a kérdésre, de ez engem is érdekelne.
Még mindig nincs senki aki júni. 18-án indul Sartiba? 19-től van szállásunk azon törjük a fejünket (mivel Mezőkövesdről indulunk)Szegeden megalszunk és éjfélkor indulnánk.Ha nem akartok egyedül utazni, és egyezik az időpont jelentkezz. bartata@lhcom.hu Köszi Üdv:Amona
Árakhoz a 2797-es hozzászólásom ajánlom, tavernának a Jorgos tavernát. Én ott isteni grillezet halat, rántott kagylót és rákot ettem, de vannak "hétköznapibb" ételeik is: gyros, suvlaki, grill-tál, de a 2797-es hozzászólásomban található oldalon erről az étteremről is olvashatsz /meg másikakról is/
Sziasztok!A felől érdeklődnék,hogy nem tud e valaki egy tuti kis halas éttermet sartin ahol már járt és ajánlani tudja.Esetleg valaki a sarti árakról is pár szóban, értem itt ásványvíz tej ,kenyér ilyesmi,esetleg éttermi árak:Előre is köszi!Most megyek júni 1én és nem tudok sokat sartiról .....Köszi köszi
Szóval, mint mondtam nekünk nagyon bejött Sarti. Már csak azért is, mert két 16 éves fiúval pont megfelelő hely volt. A szállásunk csendes helyen volt, de 10 perc sétára, már bent is voltunk a nyüzsgés közepében. Mivel nem egy nagyváros, ezért nyugodtan el is engedhettük a fiúkat bármikor a faluba egyedül is. A partja tiszta homokos, legalábbis a village részen, ahol mi laktunk, és a beach részen is. Lassan mélyülő, tiszta vizű, délutánonként igen nagy hullámokkal tarkítva, amit mi nagyon élveztünk.
Nagyon jó kis tavernák vannak. Mi minden este beültünk valahova enni. A tapasztalatok vegyesek, mert volt ahol nagyot csalódtunk, de voltak nagyon kellemes élményeink is.
A faluban minden megtalálható, amire az embernek szüksége lehet. Jól felszerelt „supermarketek” /boltok/, és nagyon jó pékségek, ahol minden reggel nagyon finom reggelinek való finomságok kaphatóak. Mi minden nap kipróbáltunk valamit, igazából minden ízlett. Finomak voltak az édes pékárúk, kalácsok, de a sós-sajtos-husos péksütik is.
Igazából oldalakat lehetne irogatni általánosságokban, de ha van konkrét kérdés tedd fel, és igyekszem válaszolni, vagy bárki más is szívesen megosztja veled. Ha részletesebben érdekelnek dolgok, akkor a www.sithonia-sarti.fw.hu/ oldalon sok érdekességet olvashatsz
Igen voltam. 2005-ben egy Thassossal összekötve 3 hetet töltöttünk kint. Nekem nagyon bejött. Mi mindig úgy megyünk, hogy 2 helyre. Egy nyugisabbra és egy felkapottabbra. Na akkor ez volt a felkapottab, de megbeszéltük, hogy egyszer még visszamegyünk, mert nagyon jó volt a partja, és az 1 hét kevés volt, hogy a környéken mindent bejárjunk.
Valaki írjon légyszi árakat... Metaxa, kaják stb. Főleg a Metaxa árára lennék kíváncsi.
Tavalyi árak is jók. Köszke
Nem jön valaki júli.27.-én Sartira?
3 éve voltam Ammouliani szigeten. Mi Stavroson nyaraltunk és robogóval mentünk Tripitiig és onnan kompoztunk. Sajnos árakra nem nagyon emlékszem, de próbálok utána nézni az otthoni papírokból. Fejenként kb. 1-1 Eur volt az út és a robogóra talán 1,5 Eur. Óránként jártak a kompok. Az út negyed óra körül lehetett. Nagyon szép kis sziget szép strandokkal. Egy strand van ahova gyalog is mentek az emberek a komptól (a városkából) és van pár strand amik Ouronapolisszal vannak szembe. Az egyik a kempingben van (árakat nem tudok, nem voltak sokan, de ez szeptember elején volt. Mi egy másik strandon voltunk többször amelyik a kemping előtt volt és egy kis hangulatos taverna is volt a parton igazi öreg görög bácsikával.
A városban( városka) szerintem nincs nagy élet, a supermarketekben mindent meg lehet találni.
Így hirtelen ennyi jutott az eszembe. Szerintem Ouronapolisszal kombinálva jó kis nyaralás.
Mi háromszor voltunk Stavrosban nyaralni és mind a két alkalommal átmentünk Amouliani szigetre. Annyira emlékszem még hogy egy alkalommal béreltün 4-en autót és négyünknek jóval olcsóbban jött ki a szigetre átmenni mintha befizettünk volna a kishajó kirándulásra Stavroson. (Az elmaradt és helyette gondoltuk elmegyünk mi egy szép helyre)
Szintén csábítóak az ott leírtak is. De amit eddig utánajártam, azok alapján már ez sem újdonság. (Nem csak motorcsónakos a sziget Amoliani, találtam már oda járó kompot is, képekkel, áprilisi menterenddel. És más források szerint nem 500 lakosú - majd igyekszem sorba állítani és megszámolni Őket. :)
Inkább a jó kis képek a szívmelengetőek.
Én egyébként a kempingjükbe készülődöm. Csakhogy van bennem egy tartás, hogy ekkorka szigetnek a kempingje tán hagyhat némi kívánnivalót. De az egyszem falu ellátottságában sem vagyok teljesen biztos, azaz nem tudom, hogy néhány napig ki tud-e tartani az ottani újdonság varázsa számunkra...
Minden évben betervezzük, hogy elmegyünk, de még nem jött össze. Tavaly már elmentünk Ournapolisig, de meggondoltuk magunkat, így nem szálltunk kompra. Egyébként az előző városból (Tripiti) érdemesebb bekompolni, nincs Olyan forgalom mint Ournapolisban.
Remek, akkor csatlakozhatunk hozzátok a lefelé úton? Ha küldenél egy telefonszámot (sveczzm@chello.hu), akkor majd felhívnálak, hogy megbeszéljük a többit. Hová valósiak vagytok egyébként? Mi Salgótarjániak vagyunk.
Hali! Na sikerült lefoglalni a szálást 26 -ra, de sajnos Sartira már nem kaptunk megfelelő szállást, mival többen megyünk, de viszont Stavroson sikerült találnunk megfelelő apartmant. Mi is 25-én indulunk. Üdv. Palner
Hali! Mi még véglegesen nem döntöttünk, most hétvégén lesz a megbeszélés a többi családdal, de az biztos, hogy júni vége lesz az indulás. Jövőhéten többet tudok mondani, mi is szeretnénk ha többen mennénk, mert sosem lehet tudni, hogy mi jön közbe az úton és jól jön a segitség, meg hát bulisabb úgy. Amugy nekünk is egy 14 éves fiunk, meg egy 6 éves lányunk van. Majd jelenkezem még. Sziasztok.