papa: nem, szerintem iden nem lesz Portugalia. Az Indonez 3 hetes korutam elvisz sok sok szabit + penzt is.... :()
rebicsek : igen, ezt allitjak - de a busz sofor NEM fogadja el ! Azt mondtak, hogy tok reg nem ervenyes ez mar... Szoval ha jol remlik 2 EUR volt befele. (vissza taxival mentunk es nem volt draga egyaltalan! ha jol remlik 10 EUR a Restauradorestol)
tegnap megvettem a TAP air-nél a jegyeket, ahol azt a felvilágosítást kaptam, h.
a "beszállókártyával ingyenesen lehet utazni az airbuszokon a belvárosig" akciójuk kb 2 éve vége, de a taxi sem kerül 10-15 Eurónál, ami négy főre már nem vészes.
a másik, sikerült egész októberig visszaolvasnom, nagyon sok hasznos tanácsot kaptam már, de még mindig hezitálok, mennyit is töltsünk Liszabonba, 3 éjre gondoltam, 1 nap Liszabon, 2 meg a környék amit busszal, vonattal be lehet járni.
Nem akarlak el keseríteni de 3 nap az nagyon-nagyon kevés.
Kicsit "lóversenynek" tűnik.
Add meg mindennek a módját. Ne rohanj!
Ez az alapja a "Portugál élet érzés"-nek.
Ők egyátalán nem rohannak.
Ne sajnáld azokat a dolgokat amiket esetleg nem tudsz megnézni,mert ha megérint az életérzés,úgy is vissza akarsz,és fogsz menni.
Mi tavaly voltunk öt napot. Az idén vissza megyünk tíz napra és nem biztos hogy mindent megtudunk majd nézni. Ez egy ilyen dolog és egy ilyen ország. :)))
Úgy tűnik hasonló az érdeklődésünk. Én is rajongok a piacokért és a szeretem csak úgy beszívni a helyi levegőt, ismerkedni helyi emberekkel, és átélni a "feelinget", amit a környék nyújt. Ebben benne van a tömegközlekedés, a sétálgatás, az ízek és illatok, és maga táj, a természet látványa. Ja, és megszállott fotós vagyok, úgyhogy "mindent hozok haza" ;-)
Remélem sikerül mindent megnéznetek!
Ami nekünk mindenképpen benne lesz a látnivalókon kívül, az a félmarathon - azért pont akkor megyünk. ;-)
Írtam a mailedre, persze majd beszámolok mindenről. Mivel mi csak három napot leszünk, így a lehetőségeink elég korlátozottak. Mindenképpen szeretnénk elmenni Sintra-ba, illetve a Európa legnyugatibb csücskébe a "fokra" Akik jártak már ott, és a környékén, mindenki azt mondja egy nap baromi kevés még magára Sintrára is, de én sajna többet nem tudok rászánni, mert akkor mi marad Lisszabonra?? Szeretnék elmenni az ocenáriumba, mert azt mondják ez europában a leg, szeretem a piacokat, szeretnék csak úgy az utcákon bolyongani, szeretnék egy kicsit felvenni a helyiek életstílusát, magamba szívni amit cak lehet (nem azt ) Lehet hogy kimegyek egy jó kis Portugál futbal derbire, pont akkor lesz mikor ott leszek Sporting-Benfica. Nagyon sok jó és hasznos tanácsot kaptam itt fórumon jelen lévő Kathy-től.
Örülök, hogy Ti is oda mentek! Remélem jó lesz! Írtam mailt Neked - oda majd válaszolhatsz.
Ősszel voltam az Azori-szigeteken - esős időszakban. Tudom ,hogy a sziget az más, de kaptunk szitáló meleg esőt és zuhogót is. Csak a vízálló cipőm és a vízpergetős dzsekim úszta meg - különben csurom víz lettem. Azért bízom a száraz időben.
A weatheronline-on van visszateknités volt elég esős év, de volt szárazabb az évnek ebben az időszakában
Én is abban a hotelben fogok lakni február végén, úgyhogy ha gondolod és adsz egy e-mail címet megírom a tapasztalataimat. Az ár stimmel én 3 éjszakára fizettem 147 eurót 49eu/éj/szoba.
Én is nézem az időjárást állandóan. Attól nem félek, hogy fázni fogunk, de az eső nem kéne azt írják itt a kinn élő forumozók, hogy az kegyetlen tud lenni, simán elázhatsz ernyővel is mert vizszintesen esik ( a szél miatt) Primatti
Itten eszakon a Metro az ami szerintem HEV :) Siman kijon ide videkre is meg tovabb is, kimegy a repterre is, es az esetek tulnyomo tobbsegeben nem is foldfelszin alatt megy hanem fennen... es jo ra a 'bkv' jegy es berlet bizonyos zonakban... de tenyleg ovatosan, mert a vonat is piszkosul hasonlit de arra beza kulon jegy kell itt is.
Szerintem Sintrára magára rámegy egy nap. Ott van a királyi palota, ami maga legalább 2 óra. Onnan fel lehet mászni a mauri kori romokhoz, ami maga legalább et óra fel, egy óra ott és egy le. Akkor magából a városból még nem láttál semmit.
Ha autóval jártok arra, akkor érdemes Colaresbe ies betérni is betérni. A fötér mellet van az "Adega cooperativa", tehát a pincészet. Ott termelik a portugál "ösbort". Annak az a története, hogy a középkorban volt egy olyan szölöjárvány, ami egész Portugáliában elpusztította a szölötökéket, Colares kivételével. Az ottani birtokoknak az volt a szerencséjük, hogy agyagos talaj válsztotta el azokat a külvilágtól és nem tudott átterjedni a betegség. A pincészetbe be lehet menni és meg is lehet kóstolni, illetve venni azt az "ösnedüt".
Az adegával szemben van a villamos megállója, amelyik a tengerparta, Praia das Macás-ba visz (legalábbi ez úgy volt, mikor legutóbb arra jártam).
Nem messze van onnan Mafra sem, a volt királyi palotával. A király és a királynö hálószobálya 180 m-re volt egymástól. Nem is csoda, hogy nem volt olyan sok királyfi.
Ericeirá-nak gyönyörü tengerpartja van. A város közepén a sziklákra egy nagy patináns szálloda lett építve. Nagy élmény lett volna ott éjszakázni, de a jó fekvésü szobák ára nem az én pénztárcámhoz volt méretezve.
Az a Roma-Areeiro/Entrecampos/Sete Rios megallokbol megy (a vegallomas a Roma-Areeiro). Cais do Sodré-bol csak Cascais felé. Hacsak nem letezik vmi turistavonat, de nem hinnem. :-) a lap: www.cp.pt
sokat. Es a vonat az vonat, nem HEV... Ne mondjatok mar HEV-nek legyszi mert felrevezeto es ha valakit emiatt megbuntetnek meg itt, a szivemre vennem...
A vonat az vonat, es kulon jegyet kell ra venni. Veszelyes HEV-ezni mert ugye pl. Bp-n a HEV-re jo a berlet is, itt pedig nem (mivel nem HEV hanem vonat).
Ja, az mas... Egyszer az en baratnomet megtepte egy neger csaj a buszon, mert egy csomo szatyor volt nala, az meg zenet hallgatott persze, az utban allt es tobbszori felszolitasra sem ment arrebb.. erre a baratnom kicsit meglokte a szatyorral, de tenyleg csak egy kicsit hogy figyeljen ra mert elesett volna. Erre a csaj nekiugrott, es mivel szegeny Dulce-nak hosszu hullamos haja van amit mindig kiengedve hord, neki is esett rogvest.. a rendorok vettek le a csajt a buszrol..
Köszi, akkor biztos nem bérelünk autót. Amúgy is mindig élvezem a helyi "tömeg"közlekedést, bárhol vagyok. ;-)
Esetleg hazafelé Cascais-ból útba lehet ejteni Estorilt, HÉV-vel? Vagy érdemes arra a részre egy újabb napot szánni?
Az időjárást én egyébként mindig a weatheronline.co.uk-n nézem, az elég pontos szokott lenni. Március közepére 17-23 fok körül ígéri... az nem hangzik rosszul ;-) Csak arra lettem volna pluszban kíváncsi, hogy mennyit esik olyankor az eső?