Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
A kezembe akadt egy már réges-régen kapott ajándék könyv: A francia világ atlasza. 2 oldalt is szentelnek benne a Tour-nak. :) Ott olvastam ezt a megállípítást: "A Tour de France ideje alatt még azt sem venné senki észre, ha a Marsról leszállna egy hadsereg a földre, ha megbukna a kormány vagy ha eltűnne a béárni mártás receptje. A Tour ugyanis Franciaországban már valóságos intézmény." :))) Mellékelve egy napraforgós kép, egy a Ventous-ról, meg persze Párizsról. Vicces, mikor kaptam, fogalmam sem volt róla, mi az a Tour de France. :)
Most lettem figyelmes az ablakom alatt elhaladó kerékpárosversenyre. Mint kiderült ezzel megkezdődött az idei Tour de Pécs sorozat. :) Az idő gyönyörű, a kanyarban ott áll a rendőr, a forgalom leállítva. :) Volt pöttyös mezes, meg talán P-Nívósok és Cornix-osok is (legalábbis a színek alapján), bár ebben nem vagyok biztos, na meg motoros felvezető és kísérőkocsi. Lehet hangolni délutánra. :)
Manolo nyilatkozott a spanyol lapoknak. Azt mondta, hogy kettős érzés van benne. Egyrészt örül, hogy felmentették, de úgy érzi ez inkább a családjának és barátainak öröm, és megkönnyebbülés, de az ő keserűségét nem to,pítja egyátalán. Majd egyeztet az ügyvédjével, hogy mit lépjen erre. Manolo leginkább amiatt van elkeseredve, hogy tönkrement a két csapat, nemcsak a versenyzők maradtak állás nélkül, de az edzők, a masszőrök, a titkárnők, egy csomó ember, akinek addig ő kenyeret tudott adni.
(Gondolom a két csapat a liberty és az u-23 -as csapat. )marca
nekem is, sajnos így nem tudom kimenteni magam a jegyzetelés alól... :)) semmi súlyos, csak elrepedt a kezemben az egyik csont. Így jár az, aki madár módra csapkod az asztal közelében :D
hááááát, mondanám, hogy verekedjünk meg azért a medencéért, de most, hogy kettőnknek együtt egy pár ép keze van, inkább kihagynám :)) úgyhogy marad a Szöszi meg a bringa, az se rossz üzlet :)))
Zseni az a fickó, kicsit olyan armstrongos feelingje van az embernek tőle. Főleg mikor beérnek a célba, a többiek békésen agonizálnak a hóban, hánynak, köpnek, csorgatják a nyálukat, meg ilyesmi, Ole meg a kis madárhangján csipogja a riportereknek, hogy "ma jó volt a lábam, éreztem a célt, az idő is kedvező volt, köszönöm az edzőmnek, a gyúrómnak és a kutyámnak a hűséges támogatásukat".
Kiváncsi vagyok, ki fog először riportot készíteni Saizzal? a Marca, a diario pais vasco, vagy a diario montanes? De, hogy holnap, vagy holnapután a jó Manolo ott fogja osztani az észt a bringa rovat elején, az hótbiztos.