A logikáját már te is kiollóztad a fórumról. Idézem:
"A Küzdőtéren más játékosok ellen játszhatsz, a kihívhatóak listája 2 óránként frissül. Itt valóban a kihívottak korábbi eredményei ellen kell küzdened, így nekik nem kell a számítógép/mobiltelefon előtt tartózkodniuk, amikor kihívod őket."
Ugyanazokat a kérdéseket kapod, mint a kihívható személy korábban, aki már megküzdött ezekkel a kérdésekkel. Szerintem teljesen korrekt. Az hogy legyőztek-e, vagy vesztettek veled szemben, csak az ő továbbjutásukat befolyásolja a labirintusban, téged már nem érint.
Nem történt meglepetés. Vereséggel végződött a trónkövetelés, annak ellenére, hogy nem volt 4 másodperc alatti válaszom, neki viszont voltak 2-esek is:)
Most így utánanézve a statisztikának ő szerintem egyike a játék első napján regisztráltaknak, rengetek játékkal.
Szia! Hátulról kezdem. Igen, rájöttem. Amit eszmecseréltetek leringgel, abból már könnyű volt kitalálni. Középről: az ilyen ott sem voltam vereségekkel nem kell foglalkozni, ez a játéknak egy torszüleménye, de hozzá tartozik)És az eleje: a bajnoki szék elfoglalásához a tudáson kívűl épp a fentiek miatt szerencse is kell. Most én is épp egy vereség előtt állok, olyan valaki ül a trónon akitől eddig mindig kikaptam:
Fel a fejjel, és gondolj arra: Játszani jó!
Szép délutánt, kellemes hétvégét Neked és minden erre látogatónak is.
Ebben az egy dologban nem értünk egyet. A küzdőtéren, - mint már írtam - soha nem megy egyenesben a játék. Akkor sem, mikor ott ülsz a gép mellett. Így akivel éppen akkor játszol, az egy későbbi időpontban tudhatja csak meg, hogy megverted-e.
De teljesen tisztességes a játék, mert ugyanazokkal a kérdésekkel kell megbirkózni és egymás reakció idejével.
Egyelőre én is így vagyok vele, de az időfelhasználásra valami megoldást kell találnom. Soknak tartom a vele töltött időt (aminek javarésze várakozás, sokszor a semmire)
Én is belefutottam már 20 perces ládanyitásba. A Felfedezés kártyák és néha a kincsesláda nyitása nagyon le tudják lassítani a játékot. Amúgy a kártyák egy részével legálisan lehet csalni az előnyért. De gondolom a Honfoglalón is volt lehetőség a legális csalásra.
Egyelőre nem tudom még, mikor fogom megunni, de az nem mostanában lesz. :)
Én a labirintusban el tudom fogadni a robotok jelenlétét. Hiszen ha valódi játékosok ellen menne a játék, akkor mindenkinek mindig ott kellene lenni. Robot= névtelen. Viszont továbbra sem értek egyet azzal , hogy akkor is felhasználják az ember nevét, amikor nincs is jelen. Akkor úgy tűnik, hogy adott név ellen játszol, pedig végül az is csak egy robot, sőt sarkítva még az sem, csak valamikori valaki elleni valamilyen eredmény felhasználása.
És ez továbbra is zavar. itt egy kicsit félresiklott a történet.
Köszi az értékes információkat. Nem gondoltam volna, hogy a labirintusban robotokkal játszunk. Azt hittem, ez is úgy működik, mint a küzdőtéren.
Ki miért játszik? Egy kiemelés a labirintus fórumból:
181. Ez egy stratégiai játék, mindenki másra "utazik". Még csak 5 napja vagy itt, gondolom nem figyeltél meg sok mindent. Vannak akiket a minél több arany érdekel. Vannak akik nem mennek végig a labirintusokon, a bejárat után egyből a kijáratra hajtanak,hogy minél több labit járjanak végig. Vannak akik az ezüstöt gyűjtik és a küzdőtér összes ellenfelével játszanak érte. Vannak akiket a bajnoki szék motivál, míg mások vagy meg sem keresik, vagy meg sem próbálják elfoglalni. Azok, akik a pontos válaszadásra hajtanak, minden a játék adta eszközt bevetnek (a válaszadás idejének hosszabbítására van több is). Volt is egy játékostárs aki leírta, hogy a gyorsasággal nem tudja felvenni a versenyt, ezért ezt a taktikát választotta. Nem ítélhetünk el senkit, nem tudhatjuk mi okból játszik úgy, ahogy, nem beszélve arról, hogy a játékszabály megengedi.
És még nem beszéltünk a kincsesláda kiürítéséről sem. Ujabban már ez is egy időrabló feladattá vált, most már nem ritka a 15 perces nyitási idő, de tegnap találkoztam egy 20 percessel is. S ha így folytatódik nem ez lesz a csúcs..
Még egy kiegészítés: a győzelmek száma egyébként abszolút nem érdekel, mint ahogy a veresége sem. Az csak egy fázis a cél teljesítéséhet, a kijárat megtalálásához.
Engem egyébként az arany, ezüst pontok sem nagyon érdekelnek, amit használni is lehet és érdemes:
az a felfedező kártyára történő átváltás. Ennek van egyedül értelme, a többi felesleges sallang.
Szerintem is a játék egyetlen hátulütője a rendkívül hosszú időtartama.
Szerintem átlagosan 4 ciklus szükséges (4x30 felfedezőkártya) szükséges egy labirintus bejáráshoz.
Ez már egymaga is rengeteg idő, és akkor még tényleg nem beszéltünk csapdákról, időzárakról, és a néha 3 x lejátszandó mérkőzésekkel, hogy tovább tudj lépni. Így általában minimum 1 egész napra szükség van, hogy kijuss a lapirintusból.
A labirintusban haladáshoz gépi ellenfeleket kell legyőznöd. Amennyiben nem sikerül, egy idő után odébbállnak és továbbengednek.
A Küzdőtéren más játékosok ellen játszhatsz, a kihívhatóak listája 2 óránként frissül. Itt valóban a kihívottak korábbi eredményei ellen kell küzdened, így nekik nem kell a számítógép/mobiltelefon előtt tartózkodniuk, amikor kihívod őket.
A Bajnokságban és a Kupákban szintúgy a játékosok elleni kvízmérkőzések szabályai érvényesülnek. A legközelebbi bajnokság április 15-én indul. Ennek mezőnyébe bekerülés egyik feltétele, hogy fejts legalább 100 kvízt, de ez még nem jelent teljes garanciát az indulásra. Azzal növelheted az esélyeidet, ha addig is többet játszol a labirintusban vagy a küzdőtéren.
Nagyon szeretek a labirintusban játszani, de van egy hátulütője. Folyamatosan érdemes játszani (értem ezalatt, hogy min. napi 1 vagy 2 labirintus) akkor pedig szenvedéllyé válik. A folyamatos játékra azért van szükség, hogy jól begyakorolhasd a játékot, hogy egyre több győzelmed lehessen. Nem az a baj, hogy szenvedéllyé válik (mert értelmes játék), hanem az, hogy időigényes.
Nem figyeltem még meg számszerűen, de egy labirintus befejezéséhez nagyon sokFfelfedezés kártyára van szükség. Minden kocka 1 Felfedezés kártya. Hamar elfogynak, és lelassulhat a játék. Pláne ha olyan csapdakártyád van, hogy megduplázza a Felfedezés kártya automatikus újratöltődésének idejét. (10 perc) Persze ingyen is lehet kapni a piactéren, de csak egyet. Vásárolni is lehet, de nem vég nélkül, mert minden egyesnél megduplázza az érte utoljára fizetett összeget.
Örülnék, ha ti is elmondanátok a tapasztalataitokat. Nemcsak a Felfedezés kártyával kapcsolatban, hanem ami éppen az eszetekbe jut.
A fő a játék. Biztos vagyok benne, ahogy nő a játékszámom és vele együtt a szintem is, én is egyre kevesebbszer részesülök ilyen sikerben. De addig ki kell használni a lehetőséget.