Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Összeszámoltam azokat is, akiket kifejezetten nem szeretek. Ők összesen is négyen vannak: egy ausztrál sprinter, egy német szökevény, egy ausztrál hegyimenő ( na őrá senki se fog rájönni) és egy amerikai hegyimenő. (meg még egy jenki, de most szerencsére inaktív)
A spanyol topicban már írtam, összeszámoltam, hogy kik azok akiket a legjobban kedvelek a pelotonból. Végül is 35 ember jött ki, 32 pro tour csapatbeli, hárman a második vonalból. Közülük az első öt hegyimanó az, aki most- Beloki és Heras ideglenes távollétében- abszolút kedvenc, akikért mindent, és akiknek már a rajtvonalon feltűnő látványától is ökölbe szorul a gyomrom, és béka ül a torkomba. A többieknek erősen drukkulok, sikereiknek nagyon örülök, a kudarcaikon bánkódom, jól esik ha látom őket, vagy jót hallok róluk:
Nagyon izgalmas volt! Joseba Zubeldia és David de La Fuente (Okos Dávid) a 27. kilométernél megléptek a mezőnytől és csak tíz kilométerrel a vége előtt fogták el őket. Nagyon drukkoltam nekik, hogy hazaérjene,k de nem pontosan tudtam, hogy még mennyi van hátra. Nagyon csalódtam, amikor kiderült, hogy több, mint amire gondoltam, és így nem sikerült győzniük. Igaz, hátul a milram expressz valmi olyan szédítő sebességgel haladt, hogy nézni is rossz volt. Viszont a két szökevény feljött az összetett 5. és 6. helyére, ráadásul Dávid kapott egy szép kék hegyi trikót is. Ugyhogy Maxtin szerintem ma azt hiszi, hogy ő az isten. (remélem az edzőknél nincs vizeletvizsgálat)
Az Operation Puerto három szereplője, három különféle sorssal. Egy aki megúszta, egy akit maga alá temetett, és egy aki kirobbantotta. Ezt se gondolták volna ott és akkor, nyolc éve Madridban.
Olyan jól indult ez a nap. Nyert a kedvenc színészem, sőt az egyetlen színész, híresség, aki nálam képes felvenni a versenyt a jó nevű pelotonnal.
Utána a drága Benito, épp Ullrich sajtótájékoztatója, és a sejtetett visszavonulása kapcsán gyorsan előkapta Josebát, hogy kifaggassa a terveiről.
Aztán minden rosszra fordult, mert Ullrichnak eleg elett az egész cirkuszból és bejelentette a visszavonulását.
Nagyon sok boldogságot kívánok neki. Kívánom, hogy a segítségével legyen elitcsapat a Volksbank. Kívánom, hogy legyenek boldogok Sarával és neveljenek sok aranyos gyereket.
Mindenekelőtt azt kívánom, hogy derüljön ki az ártatlansága, hogy azok akik megbántották, térden állva kérjenek bocsánatot tőle.
Hiányozni fog. Tudjátok, hogy én sem az Armstrong, sem az Ullrich rajongók táborát nem gyarapítottam, de mindkettőjüket nagyon tisztelem, és őket tartom a sportág elmúlt időszaka legnagyobb alakjainak. Nem tudom máshoz hasonlítani őket, mint a sportkocsikhoz. Minden nagy gyár készít sportautót, ott van az elegáns Aston Martin, az excentrikus Jaguár, a lendületes Mazerati, de mindenki tudja, hogy a sportatuók vetélkedése a Ferrariról és a Porsheról szól. A megbízható, bivaly erős ezüstösen csillogó Porshe, vagy az öntörvényű, szélsebes piros Ferrari az, ami minden autórajongó álma, a többieknek csak úgy van értelme, ha ehhez, vagy ahhoz mérik magukat. Jó darabig üres és szürke lesz az a világ amelyben már nem száguldnak ott az országutak császárai, még akkor is, ha az én kis suzuki vitaráim - két kivétellel - még szorgalmasan nyűvik magukat fölfelé a domboldalon.
Nagyon köszönöm az ajánlatot! Bizony nem adta fel, mindenáron vissza akar jönni, mert nem akar ilyen megalázó módon elmúlni ebből a sportágból. Ragaszkodik ahhoz, hogy pro tour csapathoz kerüljön. Kontinentális csapatban már lett volna helye, de úgy érzi egykori szép évei és győzelmei arra kötelezik, hogy csak a legmagasabbb szintet tartsa elfogadhatónak. Példa értékű volt számára, ami Bassoval történt. A kép ellenére nem keres más foglalkozást magának, szeretné és akarja, hogy visszakerülhessen a pályára.