Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Tudjátok, most, hogy ez kilátástalan és értelmetlen küzdelem dúl a versenyrendezők (és a mögöttük álló sponzorok) és az UCI között egyszere többbször jut eszembe a Dagi. Ha visszaemlékeztek három éve valóban szinte erőszakkal nyomták le a csapatok és a rendezők torkán s pro tour sorozatot, és aki a legtöbb embernek a lábára rátaposott az Saiz volt. Saiz elévülhetetlen érdemeket szerzett a pro tour sorozat beindításban, gyakorlatilag ő volt az UCI verőemebere, mint tudjuk nem olyan volt a sítulusa, ami sok ellentmondást engedett volna. Végül is a dolog elindult, mindenki azt hitte jut neki a tortából, de a tavalyi giron kiderült, hogy nem. Basso fényévekkel vezetett, az erősen viszzafogott formát mutató Ullrichot Pevanega kétszer engedte szabadjára három hét alatt: a csapat és az egyéni időfutamon, ahol erősebb volt mindenkinél. Láss csodát, még véget se ért a versenyt Saizt tetten érik egy kávézóban egy zsák pénzzel és egy turbosított kuruzslóval. A dologoba mindenki belekveredik, de senkiről se tudni, hogy miért. A lefoglalt tárgyi bizonyítékokról, a manipulált vérmintákról kiderül, hogy 8 kivételével nincsnek maninpulálva. A tárgyi bizonyítékok másik részét képező feljegyzésekről pedig az, hogy a kezelt riderek mindegyikének legalább annyi álneve volt, mint Ságvári Endérének az illegalitásban. A bizonyítékok hiánya azonban senkit sem zavar, miután a botrány keltette porfelhő elül, összesen hárman maradtak kiterítve az aréna padlóján. Saiz a kerékpársport erős embere, a pro tour sorozat összekalapálója, a régi nemzedék legersősebb versenyzője, valamint a fiatal nemzedék legerősebb versenyzője. Ez utóbbi óriási szerencséje, hogy Armstrong a szárnyai alá veszi és kimenekíti Európából Amerikába, ahol kiszemelt utódjához senki se fér hozzá. Ullrich nem keres támogatókat, így őt kiiktatják. És mint vád alá helyezett bűnőzőt, Saizt is. Ahogy az erős ember örökre eltűnik a színről, a versenyrendezőknek eszébe jut, hogy őrajtuk az UCi erőszakot tett és bosszút lihegve mindenáron ki akarják herélni a pro tour sorozatot.
Ha tudnék írni, milyen jó forgatókönyvet lehetne ebből rittyenteni.
A múlt héten Joseba Beloki azt nyilatkozta az újságban, hogy nincs szándékában feladni, és csak pro tour csapatba hajlandó elhelyezkedni. Van egy olyan gyanúm, hogy Joseba megvan győződve arról, hogy a főnökét hamarosan felmentik, és fognak ők még elit csapatot alapítani.
Az egészben az a vicc, hogy a spanyol amatőrcsapatok között van egy Würth nevű csapat, amelyik pont Saiz lakóhelyén Torrelavegában van bejegyezve.
Kettőtök listájából kijön az enyém is. :) Innen is, onnan is van akit nagyon kedvelek, de rólam asszem mindenki tudja, ki az a 3-4 rider, akik a kedvenceim. :) De szerencsére szinte minden versenyen tudok kinek szorítani a rengeteg jó bringás közül. :)
Köszönöm a listát. Sok név van ezen is akiket én is felírtam, sok olyan is akiken gondolkodtam, mert kedvelem őket, de végül is a belső körbe nem választottam be őket. Gutin, Boteron én is gondolkodtam.
Az egyetlen eltérés Voigt. Én nagyon kedveltem a nagy darab germánt, de én úgy érzetem, hogy se a Basso se az Ullrich ügyben nem úgy viselkedett, hogy az valami nagyon szolidáris lett volna. Ha valakinek, neki kellett volna a legjobban kiabálni, hogy a ridereket is illesse meg az ártatlanság vélelme annyira,mint egy sorazgyilkost. De nem tette. Így került nálam egy gyékényre Robbieval.