Keresés

Részletes keresés

Fat old Sun Creative Commons License 2023.11.22 0 1 893

Bohóc, már megint pimaszkodni próbálsz, de nem veszed észre, hogy csak még nagyobb hülyét csinálsz magadból.

Szó szerint azt írtad, hogy

A Föld-Hold páros a Nap körül keringve szabadon esik a Nap felé, azonos gyorsulással

Most meg azon vergődsz, hogy miért nem kering a Nap körül a Hold? Nem először derül ki, hogy a saját szövegedet se érted.

Azt pedig már nem is kérdezem meg, hogy ha szerinted a keringés feltétele az, hogy az erők egyensúlyban legyenek, akkor mégis mitől van gyorsulásuk ezeknek a testeknek?  Akárhol próbálod "magyarázni" a bohócfizikádat, mindenütt csak önmagának is ellentmondó hülyeséghalmazba botlasz.

Szóval inkább neked kéne elvonulnod, bohócfizikus.

Előzmény: szuperfizikus (890)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 -1 0 892

Az más tészta.

Előzmény: drx65 (891)
drx65 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 891

"említeném, hogy a Hold is "zuhan" a Föld felé, tehát ...
  mintha a Föld ott sem lenne?"

Hmm... tudtommal a Hold, évente kb. 3cm-el távolabb kerül a Földtől...
;-/

Előzmény: emp (874)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 0 890

"Hold kering a Nap körül."

Akkor nem a Föld körül kering Hold?

Még jó, hogy nem azt írtad, hogy a Nap kering a Hold körül.   ;)

Szerintem is jobb, ha elvonulsz néhány napra elmélkedni. 

Előzmény: emp (889)
emp Creative Commons License 2023.11.22 0 0 889

válaszoltam: a Hold kering a Nap körül.

én most megint, lehet, hogy napokig nem látom a topikot, mert mással is foglalkozom.

előbb-utóbb visszanézek.

üdv

Előzmény: szuperfizikus (887)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 1 888

A kérdés az, hogy ha a Holdat a Nap vonzza jobban, akkor miért a Föld körül kering a Hold?

Tudsz erre válaszolni?

Előzmény: emp (884)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 1 887

A kérdés az, hogy a ha a Holdat a Nap vonzza jobban, akkor miért a Föld körül kering a Hold?

Tudsz erre válaszolni?

Előzmény: emp (884)
gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 886

szuperfizikus, a "kérdésedre" (súlyos röhögés) ott van a válasz a körmozgások kiszámolt jellemzőiben.

Számoltál már körmozgást elemi fokon ?

igen / nem

Előzmény: szuperfizikus (883)
gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 885

te vagy csendben szuperfizikus:

számoltál már körmozgást ?

igen / nem

Előzmény: szuperfizikus (883)
emp Creative Commons License 2023.11.22 0 0 884

a Nap körül is kering :)

Előzmény: szuperfizikus (879)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 0 883

Csak emlékeztetőül:

Ha az lenne a döntő keringés közben is, hogy a Nap vonzza jobban a Holdat, akkor miért is nem a Nap körül kering a Hold? Miért a Föld körül kering?

Mi ez a nagy csend?

szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 0 882

Úgy látom, hogy négyen együtt sem vagytok képesek megbirkózni a feladattal.

Pedig egyszerű. Csak fel kell rajzolni az egyes égitestek gravitációs mezőjét, és azonnal látszik minden. 

De ezt ugye nem tanították az egyetemen?

Ehhez használni kellene a saját fejeteket, de az már nem megy. 

gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 881

mondjuk a középiskolai fizika első évében

Előzmény: gépeszű (880)
gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 880

szuperfizikus, számoltál te valaha körmozgást ?

igen / nem

Előzmény: szuperfizikus (879)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 0 879

Ha az lenne a döntő keringés közben is, hogy a Nap vonzza jobban a Holdat, akkor miért is nem a Nap körül kering a Hold? Miért  a Föld körül kering?

Na, melyik nagyokos tudja a választ?

szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 0 878

Talán olvasd el mégegyszer, amit írtam.

Hátha megérted. 

újszuper Creative Commons License 2023.11.22 0 0 877

"Valóban így van, statikus helyzetben."

A gravitációs erő törvénye nem csak statikus helyzetre érvényes.

Bármilyen mozgás közben ugyanakkora, mint mozdulatlanul.

És te gravitációs főnökségről beszélsz.

Ha ezt újabban már nem a gravitációs erő nagysága dönti el, akkor mi?

Előzmény: szuperfizikus (873)
gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 876

Na, az ilyenekre mondhatta a többi "újfizikus" is a társaságodban, hogy bocs, de ez nem a te világod.

Ígí létrehoztad ezt, a szégyen-, mert kontroll nélkülit.

gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 875

Megértettem, sőt utána is számoltam

szuperfizikus, elemi matematikai modelleket sem tudsz kezelni, nem számoltál te ki semmit

emp Creative Commons License 2023.11.22 -1 0 874

említeném, hogy a Hold is "zuhan" a Föld felé, tehát ...

mintha a Föld ott sem lenne?

meg azért, ha olyan objektumon találom magam, ami körül az univezum teljes kört ír le havonta, én inkább arra szavaznék, hogy én kerültem forgó rendszerbe.

Előzmény: szuperfizikus (869)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 1 873

"Azt megértetted, hogy a Nap kétszer akkora erővel vonzza a Holdat, mint a Föld?"

Megértettem, sőt utána is számoltam. Valóban így van, statikus helyzetben. 

Csakhogy ennek a keringés miatt semmi jelentősége sincs, ahogyan azt az előbb már leírtam. 

Ha keringéskor is csak az számítana, hogy a Nap vonzóereje a nagyobb, akkor a Nap magához vonzaná a Holdat, és a Hold nem keringhetne a Föld körül. De a Hold mégis a Föld körül kering. 

Szóval a szavannai logikád itt csődöt mond. 

Gondold át újra. 

Előzmény: Fat old Sun (870)
újszuper Creative Commons License 2023.11.22 0 2 872

Korábban úgy definiáltad a gravitációs főnököt, hogy az, ami ami a legerősebben hat a kérdéses égitestre.

Márpedig a Holdra a Nap kétszer akkora erővel hat mint a Föld.

Amikor erre rámutattunk, akkor hirtelen elhallgattál ezzel, de új definíciót azóta sem mondtál.

Hanem egy semmitmondó tautológiával próbálod elütni a dolgot:

"A Nap vonzó hatása a Föld és a Hold közötti erő tekintetében érdektelen. Olyan, mintha a Nap ott sem lenne."

Azt mindenki tudja, hogy a Föld és a Hold közötti gravitációs erő definíciószerűen csak a Nap és a Hold tömegétől illetve az egymástól való távolságától függ.(FN,H=G.mN.mH/rN,H2)

Mi köze ennek a Hold "nemforgásához"?

De akármi is, egy bolygó körül sokféle pályán keringhetnek holdak és műholdak, sokféle keringési frekvenciával. Ezek közül több is lehet kötött mozgású. A te elgondolásod szerint ezek egyike se "forog" a saját tengelye körül, noha egymáshoz képest mind forog. Akkor ott ugyanazon gravitációs főnök uralma alatt egyszerre létezik sok különbözőképpen "nem forgó" hold?

És ha azt akarjuk, hogy egymáshoz képest ne forogjanak, akkor lassabban keringő "nem forgó" holdak tengely forgását pozitív nyomatékokkal gyorsítani kell, a gyorsabbakat meg negatív nyomatékokkal lassítani. Szöges ellentétben Newton II. törvényével.

A Földnek is vannak ilyen egymáshoz képest nagyon különböző körfrekvenciával keringő "nem-forgó" holdjai:

A legismertebb a Hold.

Aztán az összes olyan távközlési műhold, amelyeket a jó jelátvitel érdekében állandóan a Föld felé forduló antennákkal stabilizáltak.

A te elgondolásod szerint ezek egyike "se forog", nulla a perdületük, s azt állítod, hogy nem fordulnának el rajtuk a Foucault ingák? Noha általában elég különböző frekvenciával keringenek, úgyhogy egymáshoz képest igencsak összevissza forognak.

Legalul meg ott vannak a repülőgépek, amelyek szintén állandóan a Föld felé fordítják a hasukat. Kettő pl. egyszerre indulva ugyanazon az útvonalon kerüli körül a Földet, de az egyik fele akkora sebességgel. A gyorsabb már körbeér, mikor a lassabb még csak a túloldalon tart. Ekkor épp ellenkező irányba fordul a hasuk, pedig induláskor azonos irányba mutatott.

Tehát elfordultak egymáshoz képest.

De szerinted ezek egyike se forog?

Totál agyrém!

gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 1 871

szuperfizikus, alighanem az alapmotivációd itt az, hogy bármilyen és kolosszális hülyeséget írsz, nem kell senki szemébe nézned vele. Ez a te sikerélményed, ez, és csak ez éri el a jutalomközpontodat.

Tudod, sőt te tudod a legjobban, hogy képtelen, képességtelen vagy a gondolkodásra. Hiszen elég, ha bármilyen szintű irodalomba csak belenézel, már az első lapok után.

Hogy az erre való lelki átállásodat megelőzte-e valóságos kudarc, lebőgtél-e más "újfizikusok" (tehát nem "relativisták") élő társaságában, nem tudni. Feltehetőleg igen, és az ott szerzett trauma után választottad ezt a kielégülési módot, magadra maradva a használhatatlan szellemi kapacitásoddal.

Fat old Sun Creative Commons License 2023.11.22 0 0 870

Azt megértetted, hogy a Nap kétszer akkora erővel vonzza a Holdat, mint a Föld? Vagy már az is túl bonyolult számodra, hogy az egyik szám nagyobb, mint a másik?

Mert akkor megértem, hogy csak hülyeségeket vagy képes beszélni. Mint ahogy a keringés az erők egyensúlyának a következménye a bohócfizika szerint, meg hasonló ostobaságok :D

szuperfizikus Creative Commons License 2023.11.22 0 0 869

Már megint tanújelét adtad, hogy semmit sem konyítasz a fizikához. 

A Föld-Hold páros a Nap körül keringve szabadon esik a Nap felé, azonos gyorsulással, így a Nap vonzó hatása a Föld és a Hold közötti erő tekintetében érdektelen. Olyan, mintha a Nap ott sem lenne. 

Ugyanaz a helyzet, mint az űrállomáson. Az űrállomáson belüli erőviszonyok tekintetében sem a Föld vonzásának, sem a Nap vonzásának nincs jelentősége. Súlytalanság van. 

Majd ha nagy leszel megérted.  

Előzmény: Fat old Sun (868)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.11.22 0 0 868

Egyszer már elmondtam neked, hogy a Nap kétszer akkora erővel vonzza a Holdat, mint a Föld. 

Már csak ennyiből is látszik, hogy jó nagy baromság ez a gravitációs főnökösdi, de a bohócfizikádban elfér a többi ostobaságod között.

Előzmény: szuperfizikus (860)
drx65 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 867

"magadon is röhögtél ezzel"

('Bagoly mondja verébnek.'; 'Te sem vagy jobb a deákné vásznánál!';

'Minél magasabbra mászik a majom a fán, annál jobban látni a fenekét..!'

"Más szemében a szálkát, magáéban a gerendát sem." ...! ;)

;-(

Előzmény: gépeszű (865)
drx65 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 866

(..kár, hogy a Te "univerzumképed"-nek semmiféle -még elméleti!- alapja sincs
  --az enyémmel ellentétben..-, vagyis a Te "univerzumképed": egy 'álomkép'... ;)
;-(

Előzmény: szuperfizikus (862)
gépeszű Creative Commons License 2023.11.22 0 0 865

magadon is röhögtél ezzel

Előzmény: drx65 (864)
drx65 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 864

"A te univerzumod határa a monitorod előtti üléstávolság,
 mert csak odáig vagy biztonságban a saját hülyeséged miatti beégéstől,"

:-)) Háát... ez 'kxrrvanagy' volt !! :-))
(mármint, a megfogalmazás... rég röhögtem ilyen jót..! 'köszi'! ;)
:-))

Előzmény: gépeszű (863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!