Bohóc, már megint pimaszkodni próbálsz, de nem veszed észre, hogy csak még nagyobb hülyét csinálsz magadból.
Szó szerint azt írtad, hogy
A Föld-Hold páros a Nap körül keringve szabadon esik a Nap felé, azonos gyorsulással
Most meg azon vergődsz, hogy miért nem kering a Nap körül a Hold? Nem először derül ki, hogy a saját szövegedet se érted.
Azt pedig már nem is kérdezem meg, hogy ha szerinted a keringés feltétele az, hogy az erők egyensúlyban legyenek, akkor mégis mitől van gyorsulásuk ezeknek a testeknek? Akárhol próbálod "magyarázni" a bohócfizikádat, mindenütt csak önmagának is ellentmondó hülyeséghalmazba botlasz.
Szóval inkább neked kéne elvonulnod, bohócfizikus.
említeném, hogy a Hold is "zuhan" a Föld felé, tehát ...
mintha a Föld ott sem lenne?
meg azért, ha olyan objektumon találom magam, ami körül az univezum teljes kört ír le havonta, én inkább arra szavaznék, hogy én kerültem forgó rendszerbe.
"Azt megértetted, hogy a Nap kétszer akkora erővel vonzza a Holdat, mint a Föld?"
Megértettem, sőt utána is számoltam. Valóban így van, statikus helyzetben.
Csakhogy ennek a keringés miatt semmi jelentősége sincs, ahogyan azt az előbb már leírtam.
Ha keringéskor is csak az számítana, hogy a Nap vonzóereje a nagyobb, akkor a Nap magához vonzaná a Holdat, és a Hold nem keringhetne a Föld körül. De a Hold mégis a Föld körül kering.
Korábban úgy definiáltad a gravitációs főnököt, hogy az, ami ami a legerősebben hat a kérdéses égitestre.
Márpedig a Holdra a Nap kétszer akkora erővel hat mint a Föld.
Amikor erre rámutattunk, akkor hirtelen elhallgattál ezzel, de új definíciót azóta sem mondtál.
Hanem egy semmitmondó tautológiával próbálod elütni a dolgot:
"A Nap vonzó hatása a Föld és a Hold közötti erő tekintetében érdektelen. Olyan, mintha a Nap ott sem lenne."
Azt mindenki tudja, hogy a Föld és a Hold közötti gravitációs erő definíciószerűen csak a Nap és a Hold tömegétől illetve az egymástól való távolságától függ.(FN,H=G.mN.mH/rN,H2)
Mi köze ennek a Hold "nemforgásához"?
De akármi is, egy bolygó körül sokféle pályán keringhetnek holdak és műholdak, sokféle keringési frekvenciával. Ezek közül több is lehet kötött mozgású. A te elgondolásod szerint ezek egyike se "forog" a saját tengelye körül, noha egymáshoz képest mind forog. Akkor ott ugyanazon gravitációs főnök uralma alatt egyszerre létezik sok különbözőképpen "nem forgó" hold?
És ha azt akarjuk, hogy egymáshoz képest ne forogjanak, akkor lassabban keringő "nem forgó" holdak tengely forgását pozitív nyomatékokkal gyorsítani kell, a gyorsabbakat meg negatív nyomatékokkal lassítani. Szöges ellentétben Newton II. törvényével.
A Földnek is vannak ilyen egymáshoz képest nagyon különböző körfrekvenciával keringő "nem-forgó" holdjai:
A legismertebb a Hold.
Aztán az összes olyan távközlési műhold, amelyeket a jó jelátvitel érdekében állandóan a Föld felé forduló antennákkal stabilizáltak.
A te elgondolásod szerint ezek egyike "se forog", nulla a perdületük, s azt állítod, hogy nem fordulnának el rajtuk a Foucault ingák? Noha általában elég különböző frekvenciával keringenek, úgyhogy egymáshoz képest igencsak összevissza forognak.
Legalul meg ott vannak a repülőgépek, amelyek szintén állandóan a Föld felé fordítják a hasukat. Kettő pl. egyszerre indulva ugyanazon az útvonalon kerüli körül a Földet, de az egyik fele akkora sebességgel. A gyorsabb már körbeér, mikor a lassabb még csak a túloldalon tart. Ekkor épp ellenkező irányba fordul a hasuk, pedig induláskor azonos irányba mutatott.
szuperfizikus, alighanem az alapmotivációd itt az, hogy bármilyen és kolosszális hülyeséget írsz, nem kell senki szemébe nézned vele. Ez a te sikerélményed, ez, és csak ez éri el a jutalomközpontodat.
Tudod, sőt te tudod a legjobban, hogy képtelen, képességtelen vagy a gondolkodásra. Hiszen elég, ha bármilyen szintű irodalomba csak belenézel, már az első lapok után.
Hogy az erre való lelki átállásodat megelőzte-e valóságos kudarc, lebőgtél-e más "újfizikusok" (tehát nem "relativisták") élő társaságában, nem tudni. Feltehetőleg igen, és az ott szerzett trauma után választottad ezt a kielégülési módot, magadra maradva a használhatatlan szellemi kapacitásoddal.
Azt megértetted, hogy a Nap kétszer akkora erővel vonzza a Holdat, mint a Föld? Vagy már az is túl bonyolult számodra, hogy az egyik szám nagyobb, mint a másik?
Mert akkor megértem, hogy csak hülyeségeket vagy képes beszélni. Mint ahogy a keringés az erők egyensúlyának a következménye a bohócfizika szerint, meg hasonló ostobaságok :D
Már megint tanújelét adtad, hogy semmit sem konyítasz a fizikához.
A Föld-Hold páros a Nap körül keringve szabadon esik a Nap felé, azonos gyorsulással, így a Nap vonzó hatása a Föld és a Hold közötti erő tekintetében érdektelen. Olyan, mintha a Nap ott sem lenne.
Ugyanaz a helyzet, mint az űrállomáson. Az űrállomáson belüli erőviszonyok tekintetében sem a Föld vonzásának, sem a Nap vonzásának nincs jelentősége. Súlytalanság van.
(..kár, hogy a Te "univerzumképed"-nek semmiféle -még elméleti!- alapja sincs --az enyémmel ellentétben..-, vagyis a Te "univerzumképed": egy 'álomkép'... ;) ;-(