Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Na én se vagyok százaségő. Elöszőr megtettem a tippem, utána kezdtem el újságot olvasni. Nem kiderül, hogy lieber Ete, akivel meg akarom nyeretni a ersenyt torokgyulladást kapott.
Beloki visszatérését nehezíti, hogy most nem fog tudni edzeni:
A kép Vitoriaban készült tegnap. Észak-Spanyolroszágban ítéletidő tombol, hó és szélvihar nehezíti az életet. Burgosban a legendás oldalszél hordja a havat, leállt a közlekedés.
Hát Beloki se tudta visszaszerezni az egykori formáját sose, pedig ő fiatalabb, még se adja fel. Még mindig vissza akar térni, pedig már a legendás hegymászóképessége mellett a böcsületét is elvesztette.
Én ugyan nem sose kedveltem különösebben, de azért az is a mentségei közé tartozik, hogy Millarba a britt kerékpárosszövetség óriási munkát fektetett, hogy megőrizzék a jó formáját, és tartsák benne a lelket. Másrészről Millar ugyan nem versenyzett, de 2005 decemberétől kezdve együtt készült az SDV-vel, és még így is csak a vueltára érte el a régi formáját. (egy végig dolgozott tour után)
Hiányzik még Tylernek a komoly edzés, meg a versenykilométer, lesz ez még jobb is:-)
A hajdanvolt szépreményű kletter, olimpiai bajnok, tour aspiráns utolsó vergődései Szégyenében az időfutam után feladta a versenyt (4 és fél percet kapott Schumachertől)
Egyenlőre úgynézki hogy ami Millarnak sikerült az Hamiltonnak nem jön össze. Mentségére legyen hogy beteg és a napokban töltötte be a 36. életévét.
Nagyon szellemes. A tour de france-ról nekem mindig a Kraftwerk szám jutott eszembe. Épp most lesz öt éve, hogy először láttam a versenyt. Örök életre hálás leszek Bodroginak, ha akkor nem kerül be, most itt állnék számottevő hobby nélkül. Mihez is kezdenék akkor?
A kezembe akadt egy már réges-régen kapott ajándék könyv: A francia világ atlasza. 2 oldalt is szentelnek benne a Tour-nak. :) Ott olvastam ezt a megállípítást: "A Tour de France ideje alatt még azt sem venné senki észre, ha a Marsról leszállna egy hadsereg a földre, ha megbukna a kormány vagy ha eltűnne a béárni mártás receptje. A Tour ugyanis Franciaországban már valóságos intézmény." :))) Mellékelve egy napraforgós kép, egy a Ventous-ról, meg persze Párizsról. Vicces, mikor kaptam, fogalmam sem volt róla, mi az a Tour de France. :)
Most lettem figyelmes az ablakom alatt elhaladó kerékpárosversenyre. Mint kiderült ezzel megkezdődött az idei Tour de Pécs sorozat. :) Az idő gyönyörű, a kanyarban ott áll a rendőr, a forgalom leállítva. :) Volt pöttyös mezes, meg talán P-Nívósok és Cornix-osok is (legalábbis a színek alapján), bár ebben nem vagyok biztos, na meg motoros felvezető és kísérőkocsi. Lehet hangolni délutánra. :)
Manolo nyilatkozott a spanyol lapoknak. Azt mondta, hogy kettős érzés van benne. Egyrészt örül, hogy felmentették, de úgy érzi ez inkább a családjának és barátainak öröm, és megkönnyebbülés, de az ő keserűségét nem to,pítja egyátalán. Majd egyeztet az ügyvédjével, hogy mit lépjen erre. Manolo leginkább amiatt van elkeseredve, hogy tönkrement a két csapat, nemcsak a versenyzők maradtak állás nélkül, de az edzők, a masszőrök, a titkárnők, egy csomó ember, akinek addig ő kenyeret tudott adni.
(Gondolom a két csapat a liberty és az u-23 -as csapat. )marca
nekem is, sajnos így nem tudom kimenteni magam a jegyzetelés alól... :)) semmi súlyos, csak elrepedt a kezemben az egyik csont. Így jár az, aki madár módra csapkod az asztal közelében :D
hááááát, mondanám, hogy verekedjünk meg azért a medencéért, de most, hogy kettőnknek együtt egy pár ép keze van, inkább kihagynám :)) úgyhogy marad a Szöszi meg a bringa, az se rossz üzlet :)))