Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Sárközi Juli szokott Rómából tudosítást küldeni a közrádiónak és mai olasz nők szerinte egy jó lánybulival ünnepelnek (csippendélsó, stb.). Bár szerintem ez csak a hajadonokra vonatkozik, a MAMÁK bizti otthon vannak.
Néha elgondolkodok rajta, hogy szerencsés vagyok, hogy nem ebbe a rohanó világba születtem bele, bár a XX. század vége is eléggé rohanónak tűnik a XIX. századhoz képest, de mégis...
Képzeljétek, én is azt hittem, hogy a nőnap valami cucilista csökevény, midőn a legnagyobb meglepetésemre a következő című topicot találtam a Gibo fórúmon:
"BUONA FESTA A TUTTE LE DONNE!" = Szép ünnepet minden hölgynek
Kiderült, hogy náluk is tartják a nőnapot, és az első tavaszi virágot a mimózát szokás ajándékozni. Amit abból gondolok, hogy az egyik fiú egy olyan képet tett föl, amelyik őt magát ábrázolja Gibo mellett, a Trofeo Laigueglia-. És azt írta mellé, hogy ezt mimóza gyanánt ajándékozza nekünk.
Igaz, hogy ez az ünnep lassan kimegy a divatból, de én még egy olyan korban szocializálódtam (vagy kapitalizálódtam? nehéz követni az ilyesmit) mikor jeles volt e nap.
Tegnap este 11-kor végre elhárult a veszély az idei pro tour sorozat feje fölül, vasárnap megkezdődik a fehér trikó vadászat. Ebből következik, hogy lesz Milan-San Remo, 2007. március 24-én, amelyet az eurosport is követít 1/4 4-től 17 óráig.
A fentiek alapján Miguel Nosztalgiabárjának törzsvendégei az index kerékpáros topicjainak minden kedves levelezőjét meghívják
A SZEZONYITÓ TALÁKOZÓRA
IDŐPONT:2007. március 24. szombet, délután HELY: Champions Sport Bár, VII. ker., Alsóerdősor 1/b, a Keletinél.
Eddig bejelentkezett résztvevők:
Dóri H.Péter Szami Ratón S.Bence Era Oscar Vári Vanda és a kislánya (nagylánya)
Minden kedves bringa rajongót szeretettel várunk. Kérlek a jelentkezéseket Miguel Nosztalgia Bárja topicban adjátok le.
Sajnos csak most este tudtam feltölteni, de a lényeg hogy fennt van és lehet letölteni. Ha van kedvetek nézzetek el a : http://cycling-videos.extra.hu/ oldalra és töltsétek le a videot. A minőségéért bocsi, csak sajna azért még 1994-ben nem volt annyira kiforott a DVD illetve a hasonló multimédiás eszközök használata. ;)
Azzal, hogy a Chello növelte a sebességet, egy régi vágyam vált valóra. Egy jó kis progi segítségével, régi szakaszok felvételeit tudom letölteni. De úgy gondoltam, hogy veletek is megosztom eme remek dolgokat.
Szóval az első felvétel egy 1994-s Tour de France szakasz lesz, Valréas és L'Alpe D'Huez között, a szakaszt Roberto Conti nyeri Pantani és Indurain előtt! Egy félórán belül jövök a linkkel, csak még kb a felét fel kell töltenem, addig is minden jót!
Igen pont ma írta a radsportaktív is. SZóval nagy üzemben megy a ki kit zsarol meg módszer.
Én egyátalán nem lepődnék meg, ha jövőre Saiz a Würth támogatásával, Belokival és Herassal elindítana egy elitcsapatot. Bár most Bobby mérges a Dagira, de szerintem van a Würthnek annyi pénze, amivel ki lehet engesztelni:-)
Lefevre-ről mintha azt olvastam volna, hogy ő perelni fog, méghozzá 20 millió €-ra perel egy újságot, gondolom a vádak miatt. Még a végén Saiz is jól beperel mindenkit és visszatér. :)))
Még az jutott eszembe, hogy rajta kívül egyetlen csapatvezetővel szemben merült fel a szisztematikus doppingolás gyanúja, Patrick Lefevre-vel szemben, aki ő utána a legtekintélyesebb csapatfőnök, és aki meg is örökölte az elnöki tisztjét a profi csapatok szövetségében. A többi az tökéletesen ártatlan.
Tudjátok, most, hogy ez kilátástalan és értelmetlen küzdelem dúl a versenyrendezők (és a mögöttük álló sponzorok) és az UCI között egyszere többbször jut eszembe a Dagi. Ha visszaemlékeztek három éve valóban szinte erőszakkal nyomták le a csapatok és a rendezők torkán s pro tour sorozatot, és aki a legtöbb embernek a lábára rátaposott az Saiz volt. Saiz elévülhetetlen érdemeket szerzett a pro tour sorozat beindításban, gyakorlatilag ő volt az UCI verőemebere, mint tudjuk nem olyan volt a sítulusa, ami sok ellentmondást engedett volna. Végül is a dolog elindult, mindenki azt hitte jut neki a tortából, de a tavalyi giron kiderült, hogy nem. Basso fényévekkel vezetett, az erősen viszzafogott formát mutató Ullrichot Pevanega kétszer engedte szabadjára három hét alatt: a csapat és az egyéni időfutamon, ahol erősebb volt mindenkinél. Láss csodát, még véget se ért a versenyt Saizt tetten érik egy kávézóban egy zsák pénzzel és egy turbosított kuruzslóval. A dologoba mindenki belekveredik, de senkiről se tudni, hogy miért. A lefoglalt tárgyi bizonyítékokról, a manipulált vérmintákról kiderül, hogy 8 kivételével nincsnek maninpulálva. A tárgyi bizonyítékok másik részét képező feljegyzésekről pedig az, hogy a kezelt riderek mindegyikének legalább annyi álneve volt, mint Ságvári Endérének az illegalitásban. A bizonyítékok hiánya azonban senkit sem zavar, miután a botrány keltette porfelhő elül, összesen hárman maradtak kiterítve az aréna padlóján. Saiz a kerékpársport erős embere, a pro tour sorozat összekalapálója, a régi nemzedék legersősebb versenyzője, valamint a fiatal nemzedék legerősebb versenyzője. Ez utóbbi óriási szerencséje, hogy Armstrong a szárnyai alá veszi és kimenekíti Európából Amerikába, ahol kiszemelt utódjához senki se fér hozzá. Ullrich nem keres támogatókat, így őt kiiktatják. És mint vád alá helyezett bűnőzőt, Saizt is. Ahogy az erős ember örökre eltűnik a színről, a versenyrendezőknek eszébe jut, hogy őrajtuk az UCi erőszakot tett és bosszút lihegve mindenáron ki akarják herélni a pro tour sorozatot.
Ha tudnék írni, milyen jó forgatókönyvet lehetne ebből rittyenteni.
A múlt héten Joseba Beloki azt nyilatkozta az újságban, hogy nincs szándékában feladni, és csak pro tour csapatba hajlandó elhelyezkedni. Van egy olyan gyanúm, hogy Joseba megvan győződve arról, hogy a főnökét hamarosan felmentik, és fognak ők még elit csapatot alapítani.
Az egészben az a vicc, hogy a spanyol amatőrcsapatok között van egy Würth nevű csapat, amelyik pont Saiz lakóhelyén Torrelavegában van bejegyezve.