Keresés

Részletes keresés

csengevagyok Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2342

Nyelvtanulas Parizsban: erdemes a kerulet polgarmesteri hivatalanal erdeklodni, altalaban szerveznek ingyenes vagy nagyon olcso tanfolyamot. Amugy szerintem a resztvevok szinvonala (nem feltetlenul a francia nyelvtudasra ertem) eleg silany lehet.

Azonkivul erdemes egy alapszintu "Français en tant que Langue Etrangère" konyvet es munkafuzetet beszerezni, az Amazonon biztos lehet hasznaltat is kapni. Ha a nyelvtan erdekel es az alapszokincs mar megvan, erdemes egy "Bled conjugaison" es egy Becherelle (helyesiras) konyvbe befektetni. Ezenkivul sokat kell olvasni, igy radragad a szokincs es a helyes mondatszerkezet.

csengevagyok Creative Commons License 2011.07.15 0 0 2341

A Versailles kornyeki kismamaknak: szerintem eleg sok magyar anyuka lakik ezen a kornyeken, tobbek kozott van a Nos petits magyars egyesulet ami magyar nyelvorat es mindenfele programot szervez www.nospetitsmagyars.com. Es az iwiw-en is felkereshetitek a versailles-i magyarokat, biztos hogy jo kis barati kort tudtok majd osszehozni.

(Jomagam Parizs keleti reszen lakom es az osszel ugyis koltozunk.)

Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2011.07.14 0 0 2340

Chantons ensemble camarades!

tutyizsüdit Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2339

Szia!

Az Université Populaire itt Strasbourgban is a leges-legolcsóbb variáció, és ez mindenfelé van elvileg. Igaz, egyszer kell fizetni egy tagságit, de utána csak a tanfolyamok nagyon olcsók (ahogy haladsz a niveau-kal).

http://www.universitepopulaire.eu/-Ile-de-France-.html

Nézz szét, nem kerestem rá konkrétan, de tuti, hogy van Párizsban is.

Amúgy meg egyet értek: utcán, TV-n, rádióban sokminden rádragad, és hamar fogsz érteni, de lehet éppen nem árt a tanfolyam a nyelvtan miatt :) Attól függ, kinek milyen adottságai vannak elsajátítani.

Előzmény: Vendome32 (2334)
Nichinyo Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2338

Csak becsùszott egy hiba:-(

3.sorban helyesen: "Nous nous posons"

Előzmény: Nichinyo (2337)
Nichinyo Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2337

"Notre peur la plus profonde n'est pas que nous ne soyons pas à la hauteur. Notre peur la plus profonde est que nous sommes puissants au-delà de toute limite. C'est notre propre lumière, et non pas notre obscurité qui nous effraie le plus.

Nous nous poson la question : Qui suis-je, moi, pour être brillant, radieux, talentueux et merveilleux ?

En fait, qui êtes-vous pour ne pas l'être ?

[...] Vous restreindre, vivre petit, ne rend pas service au monde. L'illumination n'est pas de vous rétrécir pour éviter d'insécuriser les autres.

[...] Elle ne se trouve pas seulement chez quelques élus : elle est en chacun de nous et, au fur et à mesure que nous laissons briller notre propre lumière, nous donnons inconsciemment aux autres la permission de faire de même.

En nous libérant de notre propre peur, notre présence libère automatiquement les autres. "

(Extrait du discours prononcé par Nelson Mandela lors de son investiture à la présidence de la république d'Afrique du Sud, en 1994.)

Előzmény: Törölt nick (2336)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2336

Boldog Szuletésnapot, Rufella!

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 2335

Az utcàn, a Tv-ben, és a ràdioban.....

Jàrkàlj, kommunikàlj, nézd a tv-t, és a ràdio mindig legyen bekapcsolva.....

Jobb modszer, mint bàrmely nyelvtanàr....

:-)

Billy

Előzmény: Vendome32 (2334)
Vendome32 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 2334

sziasztok, tudnátok nekem abban segíteni, hogy párizsban olcsó és jó nyelviskolát merre találok? 

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.10 0 0 2333

Hol vannak a csángó magyarok? Én itt csak Dózsa György unokáit látom !

evm100508 Creative Commons License 2011.07.08 0 0 2332

Nálunk is az előző lakó neve alapján meglett a telefonszám, mint grG-éknél, de érdekes módon a cím alapján is meg kellett volna találni a csajnak (az SFR-ben) szerinte, de úgy nem talált semmit.

Előzmény: GrG (2331)
GrG Creative Commons License 2011.07.08 0 0 2331

Szia

Nálunk telefonon vonalon 1 dolog segített: az elöző lakó neve, ami alapján meglett a szám és a vonal. A villanyóránál ez nem segített mert ott név alapján nem tudtak keresni.

G

Előzmény: tessloff (2329)
evm100508 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2330

Hű, akkor szerintem közel lakunk egymáshoz. :-) Tőlünk térkép szerint 24 perc a Parly II, mi egyébként a Hotel Novotel Chateau de Versaillesnél lakunk. Ott egy körforgalom, aminek egyik fele még Versailles, másik már Le Chesney.

Előzmény: zümyke (2328)
tessloff Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2329

Itt egy kis olvasnivalo a ferjednek:

http://www.zoneadsl.com/dossiers-adsl/reouverture-et-creation-de-ligne-telephonique

2 alapeset van,

az elso: 6 honapnal nem regebben kapcsoltak ki a telefont nalatok es van vonalhang. Fogj egy telefont dugd be es tarcsazz egy tetszoleges francia vzetekes telefonszamot. Egy automata szerver ad egy ideiglenes szamot amivel nekiallhatsz keresgetni egy szamodra megfelelo dijcsomagot.

a masodik: 6 honapnal regebben kapcsoltak ki a telefont, vagy pedig nincs vonalhang. Kerdezd meg az egyik kozvetlen szomszedod telefonszamat es ezzel allj neki keresgetni.

Keresgetni lehet mondjuk itt. (cim alapjan csak optikai szalas elofizetest kereshetsz)

Az eloskent linkelt oldal szerint szinte mindenkinel ingyenes a vonal ujboli megnyitasa egyebkent pedig 55€. Ha valamelyk csomag megtetszik egy kozuzemi szamlaval irany egy butik (Orange, SFR, Bouygues, Darty) vagy pedig a net (Free, Alice, stb).

Szemely szerint nem ajanlom a netes csak hotline-os cegeket, mert tul sok tortenetet hallottam a hotelinos galibakkal kapcsolatban, illetve mi az Orange OPEN csomagjanak is rendesen alaszaladtunk. 10 ev alatt nem volt veluk semmi gondunk de miota 6 honapja csomagot valtottunk az osszes elvileg a dijcsomag szerint korlatlan magyarorszagi vezetekes szamok fele inditott beszelgetest kiszamlaztak (havi 2-300€). Most ugy nez ki, hogy sikerult vegre korrigalniuk a problema forrasat, de nem volt egyszeru menet (atutalas letiltasa, csekkel, bankkartyaval valo fizetes, heti tobbszori egyeztetes, hogy na akkor csinalnak-e vegre valamit, szerzodes felmondasaval, fogyasztovedelemmel valo fenyegetes). Kifejezetten csak halado versenyzoknek ajanlom, mert ugy tunt, hogy nincsenek igazan a helyzet magaslatan valojaban fogalmuk sem volt rola, hogyan lehet orvosolni a problemat....

Előzmény: toth0816 (2326)
zümyke Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2328

Parly II-től kb 10 perc, és közel (kb 10 perc ez is) a két település határához:)

Előzmény: evm100508 (2325)
evm100508 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2327

Hű, nekem csak el kellett mennem a benzinkútra (ne kérdezd, hogy miélrt oda, de ott volt mindenkié). Amúgy magát a szerződést férjem intézte, mert ő miatta vagyunk kint, ő neve van a papíron, amivel igazoljuk, hogy itt lakunk. De nekünk szerencsénk volt, mert kiderült, hogy volt már itt előtte vezetékes telefon, úgyhogy csak 1 hét volt, vagy még talán annyi sem. És így nem kellett kifizetni az 50 euro-t, ami azért lett volna, hogy valaki kijön, és felméri a területet, és bekötik a vonalat. Úgyhogy sajnos nem nagyon tudok segíteni. :-(((

Előzmény: toth0816 (2326)
toth0816 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2326

Szia!

Nekem s modemet kell szereznem ezen küszködök,de itt nincs vonalas telefon:-(nehézkes az ügy meg drága,ha lenne ötleted szívesen fogadnám.

Egyenlőre én is unatkozó kismama vagyok!

Üdv Vera

Előzmény: evm100508 (2325)
evm100508 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2325

Persze-persze, tökre igazad van. Azért is írtam, hogy unatkozó kismamaként, akinek ez a legnagyobb kihívás izgalmas hétköznapjai folyamán. :-))) persze, hogyha melóznék, akkor nem így fognám fel, ezért is van, hogy a gyerekorvos dolgot, meg a többi ilyen dolgot én intézem, férjem örül, hogy hazaesik 7-8-kor, a háta közepére sem kívánná, hogy ezekkel foglalkozzon. Én meg ráélrek. Én intéztem el az SFR-rel a modemet is.

Én ezekről viszont semmit nem tudom, hogy milyen kedvezményes dolgok vannak.

Nem mondod!!! Zümyke, és melyik részén? Mert az utcánk folytatása már Le Chesnay! Tök közel lakunk ahhoz, ahol összenött a két város. :-))) Néha átjárok boltba oda. :-)

Előzmény: GrG (2319)
Earles Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2324

Szekszárd is király, de a napfényes 2A királyabb :)

Előzmény: zümyke (2323)
zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2323

Szia Earles!

Szeekksszáárd???? Hát ez nagyon király. És most merre laktok?

Előzmény: Earles (2320)
zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2322

Szia!

Itt maradunk a közelben. Le Chesnay-ben találtunk egy jó kis első emeleti lakást. Ez a település Versailles-al van összeépítve, de mégis különálló kis város. Szóval maradunk a közelben:)

Már két hete? Tyűűűű, ügyesek vagytok. Remélem minden rendben. Mi 18-án vesszük át a lakást. Kell 1-2 nap, amíg kitakarítok, aztán utána bútorozunk:)

Hát a fél év nem garantált egy gyerkőcnél. Minden gyereknél más-más ideig tart. Akkor sincs semmi baj, ha 1-2 évig, vagy még tovább tart. Az a legfontosabb, hogy a gyerek a saját tempójában, játékosan tanuljon, és akkor meg lesz a pozitív végeredmény is.:)

Ugyan dehogy lógsz ki a sorból! Magyar vagy oszt ámen :D Áhh Békéscsaba sincs messze. Otthon nincsenek távolságok:)

Előzmény: evm100508 (2318)
zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2321

Én akkor voltam teljesen kész, amikor Baján valaki őszibarackkal ette a halászlevet. Ha nem látom a saját szememmel, el sem hiszem. A krumplis, paradicsomos történetről hallottam, még erre azt mondom hogy egyes helyeken belefér. Egyébként a családom tőzsgyökeres bajaitól tanulta a halászléfőzést, és ezzel bárhol arat az ember ebben a világban:)

El is hiszem, hogy második helyezést értetek el.:) Gratula. Az ilyen bulájok a legjobbak:)

Egyik évben a halfőzőn vizes fa volt a zsákokban, hát nem volt semmi meggyújtani :D és utána is inkább füstölt mint égett, kis családom menekült is a Petőfi - sziget irányába, mert potyogtak a könnyeik és mindenki fulladozott. Az volt szerintem a legdurvább főzésünk. Apummal maradtunk ott megfőzni a halat, és este hazafele olyan büdösek voltunk a füsttől, hogy még egy hét után is éreztem a hajamon, pedig rendesen lefürödtem és hajat is mostam :D

Előzmény: Dobri (2317)
Earles Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2320

Akkor Szekszárd is már csak 32997 fős, apu-anyu-gyerek formációban búcsút intettünk neki :)

Előzmény: Dobri (2301)
GrG Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2319

Értem mire gondolsz, és tényleg van abban jó érzés, ha valmit sikerül elintézni, hosszas macerák után, de én azt szeretem, amikor elsőre, könnyedén megy. Van elég szívásom (és náha sikerem) a munkahelyemen, nem vágyom erre az egyéb intéznivalókban. Mondjuk nálunk a komoly gond az volt, hogy a rezidence két utcára nyilik és nekünk egyik közművünk se a saját utcánk felöl volt. Mivel ezt nem tudtam beletelt némi időbe, mire kinyomoztam. Azt azért el lehet képzelni, amikor mondja az EDF, hogy nicns ilyen ház/lakás a rendszerükben ergo két hét múlva kijön majd valaki felmérni, hogy mi kell ahhoz hogy bekössék. Közben meg nyilván volt villany a lakásban, csak a Gardien közölte, hogy neki 3 nap múlva ki kell kapcsolni, ha nincs papírom arról, hogy ebadtam a kérvényt. Aztán szerencsére a villanyóra száma alapján meglettünk, és így már a telefonvonal is meglett, meg szépen lassan minden. Tudom, hogy otthon sem megy egyszerűen (2007ben csináltam végig mindezt otthon), de ott legalább értem, hogy mikor szídja az anyám az ügyintéző és mikor ígér segítséget.

De nem panaszkodni akarok, csak a kinek mi okoz örömet-re reagáltam.

Amúgy pl az adózás és pénzügyi vonal sokkal humánusabb mint otthon. Akár az adókulcsokat veszed, akár az egyéb juttatásokat (pl a gyerekfelvígyázó költségét részben visszakapod, akár mondjuk az, hogy Párizsban ha veszel egy elektromos biciklit, akkor az árból 255 (max 400€) visszakapsz a várostól. Oké, hogy közben drága az autópálya, de az a te döntésed, hogy kell-e vagy sem. Az együttélők adóztatása, a gyerek elszámolása meg aztán végkép durva (pozitív irányba).

Szóval semmi sem fekete vagy fehér, nyilván az ember a tapasztalatai alapján össze tudná rakni álmai országát, aztán rájön, hoyg már létezik, csak messze van (nekem Ausztrália).

G

Előzmény: evm100508 (2318)
evm100508 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2318

Én lehet, hogy hülye vagyok akkor, de én éppen élvezem, és kihívásnak tekintem, hogy boldoguljak itt. (Ráérő kismama... :-D ) De szerencsére eddig nagyon jó tapasztalataim vannak, mondjuk nekünk kimaradt ez a bankszámla, meg EDF meg ilyen ügyintézés, mert nekünk segítségünk volt, úgyhogy úgy azért messze könnyebben ment.

Zümyke, már kb. 2 hete itt lakunk, eddig felfedeztem a környéket, és ami számomra meglepő volt, hogy még a piacon is tök jól beszélt a csaj angolul, akinél vásároltam! Eddig nagyon bejött a dolog. Mostmár szépen rendezkedünk be, már csak a gyerekszoba nincs összeszerelve.

Ti merrefelé költöztök most át? St. louis-ban laktatok eddig, nem? Vagy kerületileg maradtok ott?

Ezt mesélte a barátunk felesége is, hogy ők már 2,5 éve élnek itt, most 5 és 2,5 évesek a gyerekek, és mind a kettő jár közösségbe, de a nagyobbik már egész ügyesen elvan a franciával, nálunk is mind a kettő szülő teljesen magyar. Nekik is ezt mondták, hogy jajj, fél év alatt megtanulnak a gyerekek, hát tökre nem.

Te jó ég! Aranyalma, ez nagyon durván hangzik!!! Ez mitől alakult ki a gyerkőcnél?

Akkor én kilógok, mert Békéscsaba, utána meg Budapest. És onnan Versailles.

Előzmény: zümyke (2286)
Dobri Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2317

Anyai ágon a rokonságom Baja,Érsekcsanád és Sükösd-ön él,tehát van elképzelésem a halászléről.:)

Voltan párszor a Béke-téren és a Sugó parton azon a főzésen.Mivel csak fatüzeléssel lehet főzni,így ha olyan szél van akkor a téren megreked a füst.:))

Tavaly pár baráttal pár napig a Balaton északi részén voltam.Egy átbulizott este után sikerült benevezni valami ottani halászléfőző versenybe.Bajai gyufatészta volt velünk.A zsűri elnöke a köszöntés után elmondta,hogy mit lehet felhasználni.Nekünk semmi újat nem mondott,de ott elég sokan felháborodtak,hogy mit fognak kezdeni a paradicsommal,krumplival!:))Már akkor tudtuk,hogy jó esélyeink vannak.Másodikak lettünk egy dusnoki család után.

Előzmény: zümyke (2313)
zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2316

Ja és Kőszeg, valamint Dunaújváros is érdekes. Párom dun.ujv.-i fősulin végzett és a családja egy része Kőszegen élt.:)

Hát valóban kicsi ez a Magyarország:)

zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2315

tyűűűű :) hát ezek szerint népszerű ez a Bátaszék city:) Medinán én is jártam, csak nagyon régen átutazóban.

Sajna engem a női kommandóba nem akartak bevenni, így nem volt lehetőségem olyan nagyon megismerni a települést:D 

Egyébként Pécsen és Pesten is éltem 5 és 4 évet, és ez után jöttem Versaillesba.:) Így azt hiszem biztos lesz egy csomó közös pont, bárki is jöjjön még a fórumra:)

Szép napot mindenkinek:)

Előzmény: piela (2308)
zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2314

Hmm ...a tatai derítő tavon voltam pecálni múlt nyáron egy baráti társasággal. csudi jó volt. szép hely szerintem és maga a város is tetszett.:)

Előzmény: MmeErrant (2306)
zümyke Creative Commons License 2011.07.06 0 0 2313

Úgy bizony.:)Szigorúan bajai recept alapján.

És a halászléfőzést azért itt is gyakorlom.:) hoztunk otthonról eredeti bajai gyufatésztát. Legalább ez az egy dolog, amit nem kell nélkülözni :)

Gyerekkorom nagy részét Baján töltöttem, a családom egy része baján telepedett le. Ott most lesz halászléfőző verseny ezen a hétvégén, ami már nem is verseny talán, csak jó kis közös zabbantás:) És most nem tudok elmenni bühümm, pedig eddig majdnem minden évben elmentünk és főztünk.

Hát örülök, hogy vannak közös dolgok:)

Előzmény: Dobri (2305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!