Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Spanos Creative Commons License 2015.10.26 0 0 7258

SIMÁN ki lehet cserélni! De a tompítottat is ki lehet... másabb az én autóm? A kis német ezt jól megszerkesztette, simán lehet cserélni a lámpát. Nekem, ha lehetne a javaslatom, akkor az az, hogy olyan/hasonló LED helyzetjelzőt vegyetek az ebayről és már megy is. Ez a sokadik LEDes helyzetjelzőm, mint mondottam és tényleg ez a legjobb. Teljesen hófehér, iszonyú erős fénye van neki és a búra ahogy töri a fényt, nem kékíti, hanem konstans fehér marad! 

Előzmény: BEEP-TFSI (7256)
k.of Creative Commons License 2015.10.26 0 0 7257
Tényleg jó fénye van,szebb mint a gyári sárgásan világító kis égő.Egy kinai boltban az autós cuccok közt láttam ilyen mindenféle ledes égőket CANBUS felirattal,erősen gondolkodom hogy kipróbálom őket.
Előzmény: Spanos (7255)
BEEP-TFSI Creative Commons License 2015.10.26 0 0 7256

szép fénye van, ez tényleg elmegy nappal is nem kell lámpával menni.

amúgy ki lehetett cserélni a lámpa kivétele nélkül, ahogy néztem elég zsúfolt ott a hely?

Előzmény: Spanos (7255)
Spanos Creative Commons License 2015.10.26 0 0 7255

Hááát, nem mérvadó, de ennyire erős, de nem ilyen kék. Olyan a színe, mint a vakunak, amikor rádvillantanak. Szvsz a rendőrbácsi si szeretni fogja. :)

Előzmény: BEEP-TFSI (7251)
mica-r Creative Commons License 2015.10.25 0 0 7254

Szerintem nem

Előzmény: Spanos (7253)
Spanos Creative Commons License 2015.10.25 0 0 7253
Spanos Creative Commons License 2015.10.25 0 0 7252

"...ilyen sokledes cucc volt, körben ledek egy száron végig, de a fénye jó. Ahogy láttam amit te vettél az nem ilyen. (Igazából olyat szeretnék ami alulra menne a ködlámpa mellé csíkban, csak az nagyon drága)"

Akkor még egyszer:

Hidd el: retinaégető!

Előzmény: BEEP-TFSI (7251)
BEEP-TFSI Creative Commons License 2015.10.25 0 0 7251

Tudom hogy a fotó nem adja vissza tökéletesen, de azért kiváncsi lennék rá. Korábban tettem be én is ledet DRL-ként az audiba nekem az is megfelelt csak a műszaki vizsgán a mester szólt miatta hogy ez meg micsoda. Az ilyen sokledes cucc volt, körben ledek egy száron végig, de a fénye jó. Ahogy láttam amit te vettél az nem ilyen. (Igazából olyat szeretnék ami alulra menne a ködlámpa mellé csíkban, csak az nagyon drága)

Előzmény: Spanos (7249)
Costipassat Creative Commons License 2015.10.25 0 0 7250

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni. Van egy VW Passat Variant 2.0 Tdi 2005-ös 136 Loerös, diezel  BGW motoros autonk.

nagyon  nehezen indult , mintha nem kapott volna üzemanyagot . Az autoszerelö azt mondta, hogy üzemanyagpumpa lehet a baj(a teszter nem mutatta ki) . Kicsereltük... pär napig szepen indult , majd tegnap reggel  egyszer megint nehezkesen .... aztan este mär megint szepen . 

A mäsik problema: kiirta menetközben  , hogy Motorstörung Werkstatt , majd atkapcsolt veszüzemmodba. Ezt a hibakodot a szerelö kiütötte igy megint megy az auto . A hibakod az volt , hogy keves a nyomäs a turboban. Ezt menetközben bemertük es nem igaz, a turbo biztos , hogy jo . A szerelö szerint ezt okozhatja a turbonyomäs szenzor meghibäsodäsa is . 

A 3. problema: Abgas werkstatt: a szerelö kicserelte a 2. izzitogyertyät , mert azt a hibakodot olvasta ki .Majd kiderült nem az a baj. Most izzitorelet akar csereltetni, mert lehet az okozhatja. Esetleg valaki talälkozott mär hasonlo problemakkal? Probälok en is informälodni :)

Köszönöm a segitsegeteket!!!!!!!!

Spanos Creative Commons License 2015.10.24 0 0 7249

Figyelj! Én csinálhatok (csináltam) olyan képet, amin látszik a fénye, de az nem mérvadó. a fénykép sosem azt adja vissza, amit látsz! Se színhőmérsékletre, se megvilágításra. Egy gyertyával bevilágított szobában tudok olyan képet készíteni, hogy minden úgy látszik, mintha világos nappal lenne. Hidd el: nagyon ott van a fénye! :)

Kiskínai megint megcsinálta. Amúgy felteszem a képet a lelked megnyugtatására, de annyit mondok, hogy sok leddel próbálkoztam már, eddig ez a legfehérebb, legerősebb fényű az w5w sorozatból!

Előzmény: BEEP-TFSI (7248)
BEEP-TFSI Creative Commons License 2015.10.23 0 0 7248

Nem tudnál képet feltenni a végeredményről? 

Ha jó a fénye akár DRL-nek is elmegy nappal nem kell a xenont kapcsolni?

Előzmény: Spanos (7245)
Varshi Creative Commons License 2015.10.23 0 0 7247

> mi világít jobban és miért, ha az emelt fényerejű izzó (mérés szerint ua. a fényerőt hozza, 1500lm

A lumen az forrásjellemző. Hogy mennyi jön ki. A luxban mért adat a megvilágítás, ami eljut a útra (egy adott helyre, ahol méred): te leginkább azt látod.

A Totalcar szokott időnként ilyen méricskélős teszteket csinálni élőben (laborban).

Viszont abban nincs benne a színhőmérséklet tesztje (illetve a kontraszt szerepe, meg hogy a kor előrehaladtával a szemed jobban szereti a sárgásabb fényt), valamint hogy esőben hogyan viselkedik egy sárgás meg egy fehér vagy kékes beütésű izzó.

Előzmény: Spanos (7243)
Varshi Creative Commons License 2015.10.23 0 0 7246

> Ha egy emelt fényerejű H7-es nem elég

Definiáld már azt, hogy "elég". :D

Aztán ha ment, akkor ugyanezt esőben is...

Előzmény: Spanos (7245)
Spanos Creative Commons License 2015.10.23 0 0 7245

Nem vacakolt a helyzetjelzőben a LED? Amit én láttam W5W LED-es megoldást arra mind azt írták, hogy kell hozzá a Can-Bus adapter mert sipákolni fog.

Erre több megoldás is létezik. Van elvileg olyan LED, amit a canbus izzónak érzékel (tudnám, hogy hogyan vágja át, hisz az áramot mér...), másik, pedig, hogy egy műterheléssel Értsd: ellenállással) folyatod át azt az áramot, amit ő az izzó áramfelvételének gondol.

Ennyi volt a tudományos rész, valójában én ezt vettem, amihez semmi nem kellett, de b...i jó!

http://www.ebay.com/itm/321710551367?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Én nem értek a fényáramokhoz meg a színhőmérsékletekhez, de az autómban kicseréltem az izzókat Osram Night Breaker ultimate izzókra a tompítottat és az országútit is. Egy biztos, sokkal fehérebb a fénye mint a simának. Nem mérhető össze még egy akármilyen gagyi utólagos Xenonnal sem (bár a leggagyibbaknál biztosan fényévekkel jobb...) de érezhetően jobban bevilágítja az utat mint egy sima H7-es! Az, hogy hosszabb-e a fénykéve, hát biztosan... talán messzebbről világítanak a táblák meg a kamionok fényvisszaverő matricái, de nekem nem ez számít.

Saját, prosztó vélemény: szvsz ezek az izzók a sima lámpába biztosan jobbak, meg többet világítanak be, de egy vetítőlencsés lámpánál NEM! Talán a színhőmérséklete miatt látod erősebbnek (fehérebb, de ennyi). 

Én biztosan nem tennék be egy 50W-ra méretezett foglalatba egy 80W-os izzót, már csak azért sem mert a sokkal magasabb hőtermelés simán tönkreteheti a foncsort is! Ha egy emelt fényerejű H7-es nem elég (nem mondom, hogy nem lehetne jobb, csak azt hogy ez is tud elég lenni) akkor ott vagy a lámpatesttel vagy a szemmel van baj...

Én is azt hittem már egy ideje, hogy vaksi vagyok, de az OFF Focusomban időnként a távolságot is elfelejtettem felkapcsolni, akkora volt a fénye az úton... ott +30%-os  lámpát használtam (made in LIDL (amúgy meg whitehammer)).

Aztán jött a Passat. :(

Amit leírtál, azzal egyetértek. 2X akkora áramfelvétel 4X akkora hőteljesítményt okoz... így én sem örülök a 80W-os lámpának, de mielőtt még mindenki patikamérlegen nézegeti a dolgokat, érdekességképpen. Ha ak akkud éppen 12V-ot ad le (pld. áll a kocsi), akkor az 55W-os izzód kb. 40W-nak megfelelő villamos teljesítményt ad. És? Látod azt a nagy fényerő különbséget? :P(az 55W-ot 14.4V-on adja le!) 

Előzmény: Octi19 (7244)
Octi19 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 7244

Nem vacakolt a helyzetjelzőben a LED? Amit én láttam W5W LED-es megoldást arra mind azt írták, hogy kell hozzá a Can-Bus adapter mert sipákolni fog. (ezért nem is cseréltem ki eddig, de aztán úgy voltam vele, hogy vagy a DRL megy és abban meg LED-esre cseréltem a 21W-os izzót, vagy megy a tompított is és akkor meg nem igazán látszik a helyzetjelző.

Én nem értek a fényáramokhoz meg a színhőmérsékletekhez, de az autómban kicseréltem az izzókat Osram Night Breaker ultimate izzókra a tompítottat és az országútit is. Egy biztos, sokkal fehérebb a fénye mint a simának. Nem mérhető össze még egy akármilyen gagyi utólagos Xenonnal sem (bár a leggagyibbaknál biztosan fényévekkel jobb...) de érezhetően jobban bevilágítja az utat mint egy sima H7-es! Az, hogy hosszabb-e a fénykéve, hát biztosan... talán messzebbről világítanak a táblák meg a kamionok fényvisszaverő matricái, de nekem nem ez számít.

Én biztosan nem tennék be egy 50W-ra méretezett foglalatba egy 80W-os izzót, már csak azért sem mert a sokkal magasabb hőtermelés simán tönkreteheti a foncsort is! Ha egy emelt fényerejű H7-es nem elég (nem mondom, hogy nem lehetne jobb, csak azt hogy ez is tud elég lenni) akkor ott vagy a lámpatesttel vagy a szemmel van baj...

Előzmény: Spanos (7243)
Spanos Creative Commons License 2015.10.22 0 0 7243

Na, megjött a kínai LED  helyzetjelzőm. Ezek a kis ferdeszeműek egyre pofátlanabbul csinálják meg a minőségi cuccot. Akkora fénye van a helyzetjelzőmnek, hogy esküszöm, a tompítottat már be sem kell kapcsolni. Remélem a rend éber őrei majd kiszednek a sorból, hogy látják a fehérségemet. :)

Másik kérdésem van. Bár itt szvsz a legtöbb embernek xenon van a kocsiban (így érdektelenek lesznek a témában), viszont a fényáramokkal és fényteljesítményekkel és megvilágítással nem vagyok tisztában. 

Az Osram Night Breaker Unlimited fényereje 1500 lm

Viszont lehet venni 80W-os (nem 100W-os, "csak" 80W(!)) Offroad izzót szintén az Osramtól, aminek a fényereje majd 2000lm...

Kérdésem egyszerű: mi világít jobban és miért, ha az emelt fényerejű izzó (mérés szerint ugyanazt a fényerőt hozza, (1500lm)).

Csak a színhőmérsékletre nem tudom fogni, hogy mert fehérebb a fénye jobban "világít". (bár a leírásomból valszeg nem tűnik ki, de villamos vagyok)

zaby34 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 7242

Köszi)

Tehát akkor kijön kevesebből...

mikro10 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7241

Nem jó az összegzés. A kalkulációd szerint min. 50e, plusz a csere.

Viszont csak 5 liter kell bele. Egy mannol 11e, egy swag 19e körül van, 5l. A szűrő meg 3400- felfele. A csere meg 6-12e.

Előzmény: zaby34 (7240)
zaby34 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7240

Üdw Mkinek!

Egy 2.0 Diesel motor mellett lévő DSG váltóba tényleg 7 liter olaj kell és ennek olajnak literje 6-7ezer forint? Plusz egy szűrő még 6000?

Tehát egy DSG olajcsere az kb 40-50 ezer forintba kerül??

Köszi.

Peter Jancso Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7239

Segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudom kiszedni a kárpitot egy 2001-es kombi Passat 2.0 TDI -ből? Szétszedtem nagyjából, üléseket, küszöböket, a kézifék körüli burkolatot, de elől még mindig úgy tűnik, hogy fogja a gázpedál mellett. Aki tudja hogyan kell, annak előre is köszönöm a válaszát!

Octi19 Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7238

...én is erre jutottam, mármint arra, hogy a levegő hőmérsékletéből adódó ellenállás az szinte marginális a többihez képest. Azt elhiszem, hogy van és talán kimutatható a jelenség, de az összes többihez képest jelentéktelen, hiszen a levegőnek idő kell a felmelegedéshez... Annak az önindítónak, aminek ennyi számít, annak már vastagon véres a torka és rég megérett a cserére.

Sokkal valószínűbb az amit sanaxxx fórumtársunk mondott, hogy hideg motornál gyakorlatilag azonnal van üzemanyag befecskendezés ezért egy relatív alacsony indítási fordulattal is beindul, már ha a motor jó állapotban van. Meleg motornál meg van egy fordulatszám ameddig gyakorlatilag nincs egyáltalán befecskendezés.

Előzmény: Rőth Sándor (7236)
4 motion Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7237

kedves Sándor, rendben igazad van,én csak reszelgetem a körmöm és közben hülyeségeket beszélek.

ja és amit írtam tapasztalatból írtam,nem a neten megszerzett(tudás) információk alapján.

további szép napot kívánok!

Előzmény: Rőth Sándor (7236)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7236

Német precizitás ide, vagy oda, nem hiszem, hogy annyira kidekáznák az önindító teljesítményét, hogy azon a pár báron múljék, hogy meg tudja-e forgatni a motort, vagy sem.

Erre akartam kilyukadni a kérdéssel. Ha mínusz húsz fokban megbírja mozgatni az elgémberedett motort, akkor a levegő hőmérséklete nem hiszem, hogy akadály lenne. Ez a motor meg pont melegen nem akar indulni, tehát valószínű nem a nyomás-viszkozitás adja fel a leckét.

Előzmény: 4 motion (7235)
4 motion Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7235

tömegben semekkora,nyomásban meg pont annyi hogy, a gyenge önindító vagy akksi miatt már nem képes a megfelelő indítási fordulatot előállítani.

de ha pontosan szeretnéd tudni kérdezz meg egy matek-fizikaszakos tanárt.

te is kapsz egy kacsintós szmájlit

Előzmény: Rőth Sándor (7233)
Spanos Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7234

Nem írtál hülyeséget, hanem szvsz pontatlan a dignózis (nálam). A venti nekem simán pörögforogkörbekörbe, nem szorul, hanem szvsz a szénkefe szorult meg és nem kap "áramot", így szaknyelven leírva. Az összes googles keresésemre elsősorban ezt hozta ki, hogy a szénkefe szorul meg és nem az, hogy megszorult a venti. Ennyi.

:)

Nem bántásnak írtam, elnézést, ha félreérthető volt!

Előzmény: www.octinfo.com (7227)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7233

Százalékban mekkora a különbség tömegben, nyomásban?

Előzmény: 4 motion (7232)
4 motion Creative Commons License 2015.10.21 0 0 7232

a hideg motornál beszívott hideg levegő nem fog úgy kitágulni mint a meleg motornál beszívott hideg levegő.ha ugyan olyan sűrűségű levegőt szívbe a meleg motor mint a hideg ,a meleg hatására kitágul és sokkal nagyobb lesz a nyomás ergo sokkal nehezebb lesz összepréselni.

8.osztályos tananyag.:) és most már van szmájli is.:)sőt kapsz egy kacsintósat is

Előzmény: Octi19 (7226)
sanaxxx Creative Commons License 2015.10.20 0 0 7231

Na akkor ezzel is előrébb vagyunk, ezt nem tudtam, hogy csak a Bosch-ra jellemző. Köszi.

Előzmény: mica-r (7229)
Octi19 Creative Commons License 2015.10.20 0 0 7230

Értem! Köszönöm a felvilágosítást.

Előzmény: sanaxxx (7228)
mica-r Creative Commons License 2015.10.20 0 0 7229

Ez Bosch EDC, a kérdéses kocsi Siemens PPD-vel megy és kevésbé jellemző a hiba.

Előzmény: sanaxxx (7228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!