SIMÁN ki lehet cserélni! De a tompítottat is ki lehet... másabb az én autóm? A kis német ezt jól megszerkesztette, simán lehet cserélni a lámpát. Nekem, ha lehetne a javaslatom, akkor az az, hogy olyan/hasonló LED helyzetjelzőt vegyetek az ebayről és már megy is. Ez a sokadik LEDes helyzetjelzőm, mint mondottam és tényleg ez a legjobb. Teljesen hófehér, iszonyú erős fénye van neki és a búra ahogy töri a fényt, nem kékíti, hanem konstans fehér marad!
Tényleg jó fénye van,szebb mint a gyári sárgásan világító kis égő.Egy kinai boltban az autós cuccok közt láttam ilyen mindenféle ledes égőket CANBUS felirattal,erősen gondolkodom hogy kipróbálom őket.
"...ilyen sokledes cucc volt, körben ledek egy száron végig, de a fénye jó. Ahogy láttam amit te vettél az nem ilyen.(Igazából olyat szeretnék ami alulra menne a ködlámpa mellé csíkban, csak az nagyon drága)"
Tudom hogy a fotó nem adja vissza tökéletesen, de azért kiváncsi lennék rá. Korábban tettem be én is ledet DRL-ként az audiba nekem az is megfelelt csak a műszaki vizsgán a mester szólt miatta hogy ez meg micsoda. Az ilyen sokledes cucc volt, körben ledek egy száron végig, de a fénye jó. Ahogy láttam amit te vettél az nem ilyen. (Igazából olyat szeretnék ami alulra menne a ködlámpa mellé csíkban, csak az nagyon drága)
A segitsegeteket szeretnem kerni. Van egy VW Passat Variant 2.0 Tdi 2005-ös 136 Loerös, diezel BGW motoros autonk.
nagyon nehezen indult , mintha nem kapott volna üzemanyagot . Az autoszerelö azt mondta, hogy üzemanyagpumpa lehet a baj(a teszter nem mutatta ki) . Kicsereltük... pär napig szepen indult , majd tegnap reggel egyszer megint nehezkesen .... aztan este mär megint szepen .
A mäsik problema: kiirta menetközben , hogy Motorstörung Werkstatt , majd atkapcsolt veszüzemmodba. Ezt a hibakodot a szerelö kiütötte igy megint megy az auto . A hibakod az volt , hogy keves a nyomäs a turboban. Ezt menetközben bemertük es nem igaz, a turbo biztos , hogy jo . A szerelö szerint ezt okozhatja a turbonyomäs szenzor meghibäsodäsa is .
A 3. problema: Abgas werkstatt: a szerelö kicserelte a 2. izzitogyertyät , mert azt a hibakodot olvasta ki .Majd kiderült nem az a baj. Most izzitorelet akar csereltetni, mert lehet az okozhatja. Esetleg valaki talälkozott mär hasonlo problemakkal? Probälok en is informälodni :)
Figyelj! Én csinálhatok (csináltam) olyan képet, amin látszik a fénye, de az nem mérvadó. a fénykép sosem azt adja vissza, amit látsz! Se színhőmérsékletre, se megvilágításra. Egy gyertyával bevilágított szobában tudok olyan képet készíteni, hogy minden úgy látszik, mintha világos nappal lenne. Hidd el: nagyon ott van a fénye! :)
Kiskínai megint megcsinálta. Amúgy felteszem a képet a lelked megnyugtatására, de annyit mondok, hogy sok leddel próbálkoztam már, eddig ez a legfehérebb, legerősebb fényű az w5w sorozatból!
> mi világít jobban és miért, ha az emelt fényerejű izzó (mérés szerint ua. a fényerőt hozza, 1500lm
A lumen az forrásjellemző. Hogy mennyi jön ki. A luxban mért adat a megvilágítás, ami eljut a útra (egy adott helyre, ahol méred): te leginkább azt látod.
A Totalcar szokott időnként ilyen méricskélős teszteket csinálni élőben (laborban).
Viszont abban nincs benne a színhőmérséklet tesztje (illetve a kontraszt szerepe, meg hogy a kor előrehaladtával a szemed jobban szereti a sárgásabb fényt), valamint hogy esőben hogyan viselkedik egy sárgás meg egy fehér vagy kékes beütésű izzó.
Nem vacakolt a helyzetjelzőben a LED? Amit én láttam W5W LED-es megoldást arra mind azt írták, hogy kell hozzá a Can-Bus adapter mert sipákolni fog.
Erre több megoldás is létezik. Van elvileg olyan LED, amit a canbus izzónak érzékel (tudnám, hogy hogyan vágja át, hisz az áramot mér...), másik, pedig, hogy egy műterheléssel Értsd: ellenállással) folyatod át azt az áramot, amit ő az izzó áramfelvételének gondol.
Ennyi volt a tudományos rész, valójában én ezt vettem, amihez semmi nem kellett, de b...i jó!
Én nem értek a fényáramokhoz meg a színhőmérsékletekhez, de az autómban kicseréltem az izzókat Osram Night Breaker ultimate izzókra a tompítottat és az országútit is. Egy biztos, sokkal fehérebb a fénye mint a simának. Nem mérhető össze még egy akármilyen gagyi utólagos Xenonnal sem (bár a leggagyibbaknál biztosan fényévekkel jobb...) de érezhetően jobban bevilágítja az utat mint egy sima H7-es! Az, hogy hosszabb-e a fénykéve, hát biztosan... talán messzebbről világítanak a táblák meg a kamionok fényvisszaverő matricái, de nekem nem ez számít.
Saját, prosztó vélemény: szvsz ezek az izzók a sima lámpába biztosan jobbak, meg többet világítanak be, de egy vetítőlencsés lámpánál NEM! Talán a színhőmérséklete miatt látod erősebbnek (fehérebb, de ennyi).
Én biztosan nem tennék be egy 50W-ra méretezett foglalatba egy 80W-os izzót, már csak azért sem mert a sokkal magasabb hőtermelés simán tönkreteheti a foncsort is! Ha egy emelt fényerejű H7-es nem elég (nem mondom, hogy nem lehetne jobb, csak azt hogy ez is tud elég lenni) akkor ott vagy a lámpatesttel vagy a szemmel van baj...
Én is azt hittem már egy ideje, hogy vaksi vagyok, de az OFF Focusomban időnként a távolságot is elfelejtettem felkapcsolni, akkora volt a fénye az úton... ott +30%-os lámpát használtam (made in LIDL (amúgy meg whitehammer)).
Aztán jött a Passat. :(
Amit leírtál, azzal egyetértek. 2X akkora áramfelvétel 4X akkora hőteljesítményt okoz... így én sem örülök a 80W-os lámpának, de mielőtt még mindenki patikamérlegen nézegeti a dolgokat, érdekességképpen. Ha ak akkud éppen 12V-ot ad le (pld. áll a kocsi), akkor az 55W-os izzód kb. 40W-nak megfelelő villamos teljesítményt ad. És? Látod azt a nagy fényerő különbséget? :P(az 55W-ot 14.4V-on adja le!)
Nem vacakolt a helyzetjelzőben a LED? Amit én láttam W5W LED-es megoldást arra mind azt írták, hogy kell hozzá a Can-Bus adapter mert sipákolni fog. (ezért nem is cseréltem ki eddig, de aztán úgy voltam vele, hogy vagy a DRL megy és abban meg LED-esre cseréltem a 21W-os izzót, vagy megy a tompított is és akkor meg nem igazán látszik a helyzetjelző.
Én nem értek a fényáramokhoz meg a színhőmérsékletekhez, de az autómban kicseréltem az izzókat Osram Night Breaker ultimate izzókra a tompítottat és az országútit is. Egy biztos, sokkal fehérebb a fénye mint a simának. Nem mérhető össze még egy akármilyen gagyi utólagos Xenonnal sem (bár a leggagyibbaknál biztosan fényévekkel jobb...) de érezhetően jobban bevilágítja az utat mint egy sima H7-es! Az, hogy hosszabb-e a fénykéve, hát biztosan... talán messzebbről világítanak a táblák meg a kamionok fényvisszaverő matricái, de nekem nem ez számít.
Én biztosan nem tennék be egy 50W-ra méretezett foglalatba egy 80W-os izzót, már csak azért sem mert a sokkal magasabb hőtermelés simán tönkreteheti a foncsort is! Ha egy emelt fényerejű H7-es nem elég (nem mondom, hogy nem lehetne jobb, csak azt hogy ez is tud elég lenni) akkor ott vagy a lámpatesttel vagy a szemmel van baj...
Na, megjött a kínai LED helyzetjelzőm. Ezek a kis ferdeszeműek egyre pofátlanabbul csinálják meg a minőségi cuccot. Akkora fénye van a helyzetjelzőmnek, hogy esküszöm, a tompítottat már be sem kell kapcsolni. Remélem a rend éber őrei majd kiszednek a sorból, hogy látják a fehérségemet. :)
Másik kérdésem van. Bár itt szvsz a legtöbb embernek xenon van a kocsiban (így érdektelenek lesznek a témában), viszont a fényáramokkal és fényteljesítményekkel és megvilágítással nem vagyok tisztában.
Az Osram Night Breaker Unlimited fényereje 1500 lm
Viszont lehet venni 80W-os (nem 100W-os, "csak" 80W(!)) Offroad izzót szintén az Osramtól, aminek a fényereje majd 2000lm...
Kérdésem egyszerű: mi világít jobban és miért, ha az emelt fényerejű izzó (mérés szerint ugyanazt a fényerőt hozza, (1500lm)).
Csak a színhőmérsékletre nem tudom fogni, hogy mert fehérebb a fénye jobban "világít". (bár a leírásomból valszeg nem tűnik ki, de villamos vagyok)
Segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudom kiszedni a kárpitot egy 2001-es kombi Passat 2.0 TDI -ből? Szétszedtem nagyjából, üléseket, küszöböket, a kézifék körüli burkolatot, de elől még mindig úgy tűnik, hogy fogja a gázpedál mellett. Aki tudja hogyan kell, annak előre is köszönöm a válaszát!
...én is erre jutottam, mármint arra, hogy a levegő hőmérsékletéből adódó ellenállás az szinte marginális a többihez képest. Azt elhiszem, hogy van és talán kimutatható a jelenség, de az összes többihez képest jelentéktelen, hiszen a levegőnek idő kell a felmelegedéshez... Annak az önindítónak, aminek ennyi számít, annak már vastagon véres a torka és rég megérett a cserére.
Sokkal valószínűbb az amit sanaxxx fórumtársunk mondott, hogy hideg motornál gyakorlatilag azonnal van üzemanyag befecskendezés ezért egy relatív alacsony indítási fordulattal is beindul, már ha a motor jó állapotban van. Meleg motornál meg van egy fordulatszám ameddig gyakorlatilag nincs egyáltalán befecskendezés.
Német precizitás ide, vagy oda, nem hiszem, hogy annyira kidekáznák az önindító teljesítményét, hogy azon a pár báron múljék, hogy meg tudja-e forgatni a motort, vagy sem.
Erre akartam kilyukadni a kérdéssel. Ha mínusz húsz fokban megbírja mozgatni az elgémberedett motort, akkor a levegő hőmérséklete nem hiszem, hogy akadály lenne. Ez a motor meg pont melegen nem akar indulni, tehát valószínű nem a nyomás-viszkozitás adja fel a leckét.
Nem írtál hülyeséget, hanem szvsz pontatlan a dignózis (nálam). A venti nekem simán pörögforogkörbekörbe, nem szorul, hanem szvsz a szénkefe szorult meg és nem kap "áramot", így szaknyelven leírva. Az összes googles keresésemre elsősorban ezt hozta ki, hogy a szénkefe szorul meg és nem az, hogy megszorult a venti. Ennyi.
:)
Nem bántásnak írtam, elnézést, ha félreérthető volt!
a hideg motornál beszívott hideg levegő nem fog úgy kitágulni mint a meleg motornál beszívott hideg levegő.ha ugyan olyan sűrűségű levegőt szívbe a meleg motor mint a hideg ,a meleg hatására kitágul és sokkal nagyobb lesz a nyomás ergo sokkal nehezebb lesz összepréselni.
8.osztályos tananyag.:) és most már van szmájli is.:)sőt kapsz egy kacsintósat is