Keresés

Részletes keresés

Yoshi Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18347

pardon ,elnézést, de ha jól tudom, a címet már régóta nem lehet megkapni....

(amióta nem kell a TK kulcs)

most is ez lesz, nem kell kulcs BT/hyal, kakinek van kulcsa, az megkapja, akinek nincs, nem kapja...

persze, rosszu lis tudhatom, de mintha iylen rémlene

egyébként meg... ha már előrébb tart az ember, kit érdekel maggi? gyün a plató! :)

Előzmény: uncas (18337)
sárkányság Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18346

a te példád is sántít, annyiban, hogy nincs mindenkinek egyforma lehetősége elérni ugyanazokat a célokat. és nem biztos hogy azért, mert nem akar tenni a céljai eléréséért, max. kevesebb a skillje, az ideje, kisebb az ismeretségi köre, stb.

és nem hiszem hogy mailekkel árasztanák el a blizzard főhadiszállást, hogy nerfeljék még hoggert is.

egyszerűen arról van szó, hogy ha blizz meg akarja tartani az előfizetői táborát, akkor ki kell tudni szolgálni őket.

a pro gamereket azzal hogy mindig kapnak valami új kihívást,

a kevésbé ügyeseket/jókat/online lévőket meg azzal, hogy számukra is elérhetővé tesznek dolgokat.

a lentebb leírt cím dolog még érthető, de amin te sírsz, az szvsz tiszta rosszindulat :)

Előzmény: Zod (18343)
Lord Sage Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18345
Láttad valahol, hogy "nerf Maggy, mert én és a 24 barátom annyit próbáltuk / be se mentünk és nem tudjuk leverni!!!" ?
Egy szánalmas gold beggert ne keverjünk már egy 70-en játszó, a content iránt érdeklődő, raidre kiváncsi, de korlátozott lehetőségekkel rendelkező (mindegy miért) játékossal.

A matekos példa is sántít, ha így nézed, ez inkább akkor már az, amikor valaki azt hazudja az állásinterjún, hogy megvan a 8 általánosa, de ez kutyát nem érdekel. Ez olyan, mint az aranylemez, régen 100.000 példány után volt, most valami 5000 talán, lehet annyi se. Változtak az igények, változott a hozzá tartozó jutalom. A te meglátásod szerint Blizznek most be kéne zárnia Maggy kapuit, mert aki már túlhaladt rajta, az nem jár oda, mert minek, aki meg nem jutott be oda, az ne is mehessen.
Előzmény: Zod (18343)
Seki Waker Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18344
Hát ja. Ugyanakkor azért a BC-vel az is bebizonyosodott, hogy 25 ember összeterelése egy instába tud olyan sokáig tartani, mint 40 ember összeterelése :-)
Előzmény: Chaina (18336)
Zod Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18343
A peldad santit. Nem a bolt tulajdonosa megy oda, hanem a koldus rinyal a poloert. Nem ertem az allaspontodat. Ennyi erovel annak a gyereknek is adjuk matekerettsegin otost, aki tizedannyit tud, mint a mindenkivel szembeni elvaras csak azert, mert a lehetosegeihez kepest nagyon jol teljesitett. Vicces lenne, nem?
Előzmény: Lord Sage (18340)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18342
Hm, ez jogos, eszembe se jutott. Lehet fair lenne a Blizztől, ha zárolná a cím megszerzésének lehetőségét ám a korábban megszerzett titulusokat természetesen meghagyná....
Lord Sage Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18341
ez a cím dolog valóban szívás, ha a te oldaladról nézzük, ellenben a nagyobb többségnek egy olyan cím, amire vágyik és így közelebb került hozzá. Mondjuk így se fog mindenki ezzel rohangálni, ahol nem volt 25 ember, az alapban bukja ugyebár, ez inkább azoknak jó, akik ott wipeolnak, most kezdenek raidelni. Ettől nem fog megjelenni hirtelen ezer raid, aki majd szalad oda, mert hú, T4 chest...
Blizz felől viszont mindig ez volt, 3 éve így van, hogy a HC kapja a contentet, a high-end instákba csak ő jut el (nem tudom túl jutott-e már a játékosok 1%-án az Illidant ölők száma, asszem nem), majd némi idő után, amikor ő már nem is jár oda, mert unalmas, stb. akkor megkapják a többiek is a lehetőséget.
Lord Sage Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18340
Csak itt éppen nem arról van szó, hogy valaki tőled akarna elvenni valamit, amiért te megdolgoztál, hanem egyszerűen könnyebben jut hozzá, mint ahogy azt te tetted pár hónappal ez előtt. Valószínüleg a Nihilum is leköpne téged ilyen alapon, mert ők még nerf előtt vertek le egy bosst, akit te még nem is láttál.

Te ezzel szemben úgy látod, hogy te kinéztél egy pólót egy márkás boltban, sokat dolgoztál, mire meg tudtad szerezni, büszkén viselted. Erre most jön a bolt tulajdonosa és azt mondja, ha a koldus le tud nyomni 5 fekvőtámaszt, akkor megkapja a pólót. Nem a Te pólódat, a tiéd már a a polcon porosodik vagy szétszaggata a mosógép, meg különben is, neked azóta már jobb van. Csak egy ugyanolyat. Nem ingyen, nem postán küldik, ő is megdolgozik érte, a kihívás a lehetőségeihez képest így is azonos.

Ha most jönne Illidan bácsi, hogy tessék gyerek, még ugyan nem láttál, de most beverheted az arcomat, hátrateszem az egyik kezem, akkor gondolom shardolnád az epicjeit, mert hát kinek kell nerf után, így nem dolgozol meg érte. Ja hogy most jutottál csak oda, mert eddig nem volt lehetőség? Hát ez van.
Előzmény: Zod (18324)
sárkányság Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18339
ez egy érhető álláspont. :) és a te szempontodból tökéletesen igazad is van :)
sárkányság Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18338

eegen, és nincs olyan kombó, ami mindig minden esetre jó lenne :)

van ahová az egyik kasztból kell sok, a kövire meg max ugyanebből a kasztból csak egy fér be, mert kell más :)

régi szép 40-es raidek :) ahol mindig lehetett trükközni a helycserékkel úgy, hogy egy viszonylag állandó teammel mentél :)

uncas Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18337
Amugy hogy a témához is hozzászoljak, először is nem látom az értelmét a Magtheridon nerfnek. Loot amit dobhat van könnyeben megszerezhető (ZA/badge) jobb vagy maximum egyenértékü. Meg a lootot amugy sem sajnálom senkitől. De.
Magtheridon kill szükséges a Champion of the Naaru(SSC/TK kulcs) címhez, és ha még emlékszik valaki az ahhoz vezető út egyáltalán nem volt egyszerü preSSC gearben. Már az is levitte a cím értékét hogy eltörölték a kulcsokat ergo T5 szintü gearben is mehettek oda az emberek (elvileg, gyakorlatban nem nagyon mentek vissza a guildek)
Az hogy viszont így szénné nerfelik Maggit a cím kb. a semmivel lesz egyenlő. Az hogy a "casualok" utolérnek gearben az irtóra nem érdekel, mert ez mindig is így volt, és így is marad. De ezek a címek pont azért lettek kitalálva hogy valamit jelentsenek. És most elvették az egy ilyen cím értékét. Ez zavar engem.
Chaina Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18336
Gyakorlás kérdése :-) Több mint 2 és fél éve raidelek, heti ötször, BC után nekem a 25 főből azt volt nehéz megszokni, hoyg milyen kevés :-))
Előzmény: Seki Waker (18335)
Seki Waker Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18335

Nekünk még ssc-ben és tk-ban is akadnak kihívások a 25 fős gyakorlat megszerzésére :-)

Előzmény: Chaina (18334)
Chaina Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18334
Mount Hyjalból "csak" Archi van vissza, az egész eddigi 4 boss alatt nem wipeoltunk annyit, mint egyetlen este, amikor még Kaelt tanultuk. Viszont csak Kara meg ZA tapasztalattal azért necces lesz, lehet Maghteridonon gyakorolni a 25 fős raidben létezést :-)

Előzmény: Seki Waker (18332)
Doktor Toka Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18333

Egyébként nem arról van szó, hogy én adok bármit koldusoknak SW-ben. :))) (Tök vicces, hogy hordásként soha senki nem kért semmit tőlem, ellenben a mellettem elfutó druidák priestek mindig dobnak rám egy buffot és én is szoktam intet adni manás classoknak. Még a lockok is dobnak rám underwater breathinget csak úgy.)

Ami nagyon nem tetszett az Zod-barátunk párhuzama volt. A vájtfülűek kitalálhatják, hogy kitől volt a (bocsánat) parafrazeált (kb. megváltoztatott) idézet.

Seki Waker Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18332
Ja. Van azonban más szempont is. ZA-ban pl. az első 4 boss viszonylag izi, és t5 szintű cumokat dobál. Ezek után mi a fenének költene valaki 100+ aranyakat javítási költségre a t4 cuccokért. Merthogy 5-10 wipe alatt még a jobb guildeknek is nehéz elsőre lenyomni egy durvább raid bosst, és ismerek néhány elvetemült embert, akik számára nem a sok-sok wipe jelenti az elsődleges játékélményt. Most meg ugyi közeledik a 2.4 patch és akkor majd pláne elévülnek a t4 szintű insták.
Előzmény: sárkányság (18321)
Chaina Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18331
Te mindig csak élvezkedsz :-))

A beggerek általában ignore-t kapnak, viszont a multkor kiskarit vittem wailingbe és volt egy roppant szellemes srác, aki boostért könyörgött generalon, úgyhogy bevettük, végigjött velünk, nagyon boldog volt tőle :-)

Igazából nem gondoltam ekkora vitát kavarni, nekem csak annyi fáj, hoyg Maggival, mint oylannal micsinálnak, picit kevésbé látványosan is meg lehetett volna csinálni, hogy az ő méltósága is megmaradjon ;-)
Előzmény: uncas (18329)
Heartbreaker Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18330
Doktor úr, az én módszerem a kövi: adok neki egy coppert, majd kiröhögöm és utána ignore. Ha meg szívóskodik (a közös chatben), azt tanácsolom neki, hogy jól ossza be, el ne herdálja a vagyont, amit kapott. Egy vicc, hogy SW főtere olyan, mint a Nyugati előtti aluljáró, vagy a Moszkva tér.
Előzmény: Doktor Toka (18328)
uncas Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18329
/popcorn
Doktor Toka Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18328

Az SW-ben kuncsorgók problémájának kezelésére "két megoldás létezik, az egyik a karakter törlése, a másik az ignore. De miután az előbbi szóba sem jöhet, marad az utóbbi, az ignore."

De tényleg hagyjuk a politikát.

Deashi Barai Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18327
Te egyszerűen irigy vagy.
Deashi Barai Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18326
Ja, trinket need:-))))))))
Előzmény: Chaina (18320)
Doktor Toka Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18325
Ott a pont. :D
Előzmény: Raphael (18323)
Zod Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18324
Van rajuk gyujtonevem. Ingyenelo nyomorek gerinctelen senkihazik pl, akiknek jobb napjaimon csak siman ignore, rosszabbakon elotte elkuldom a picsaba is.
Ugyanazert sajnalom toluk a jobb cuccokat, amiert az egeszseges dolgozni kepes koldusnak nem adok penzt IRL. Aki akar dolgozni, az boldogul. WoW-ban ez hatvanyozottabban igaz.
Előzmény: Doktor Toka (18317)
Raphael Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18323
Nem is tudom miert jut eszembe a South Parknak az a resze amikor Cartman rettenetesen veri magat hogy robotkutyat kapjon karacsonyra, aztan amikor a haverjai is azt kaptak akkor eldobja a francba hogy akkor mar nem is kell.. :)
Előzmény: Zod (18313)
Chaina Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18322
Ony szintjét nem turbózták a kieghez ami így is van jól, bár az összes whelp egyszerre még mindig megeszi a mágusom :-)
Előzmény: Doktor Toka (18319)
sárkányság Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18321

ez van aranyapám. blizz annak a 9millió lámának a zsetonjából fejleszt újabb instákat az 1millió pro gamernek. minél szélesebb tömegeket kell kiszolgálni játékélménnyel, hogy fenntartsák az előfizetésüket, annál nehezebb lesz MINDENKI igényeit EGYFORMÁN kiszolgálni.

és tetszik-nemtetszik, a havi előfizetés bizony nem kevés az átlag playernek. pláne gc-vel. és ezért e zsetonért e lis várnak valamit.

arról nem beszélve, hogy egy insta nehézségét elég nehéz elsőre belőni úgy, hogy a játékosok x százaléka teljesíteni tudja.

márpedig ez a cél, gondolom, hogy ha kisebb vagy nagyobb nyűglődések árán, de x % minden szerveren teljesíteni tudja. különben mi értelme?

Chaina Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18320
Azért a trinketje még mindig nagyon jó :-)

A politikát meg hagyjuk már ki innen. És ne menjünk bele ki a HC, mert én sem vagyok az, maximum kevésbé casual, mint mások.
Előzmény: Deashi Barai (18316)
Doktor Toka Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18319

Nyugodt lehetsz, hogy akik így, nerfelt állapotában odamennek, nem fogják one-shotolni. Vagy az úgy korrekt, hogy Onyxiát (ugyancsak nem hörcsög-kategória volt anno) mostanában 2-en szokták ölni? Ez az élet rendje... :-S

Előzmény: Chaina (18318)
Chaina Creative Commons License 2008.02.13 0 0 18318
Félreértesz, nem fáj, csak a nerfet máshogy is meg lehetett volna oldani. Szerintem. Meg ilyenkor jön elő a loremán (bár már csak nagyon néha, mert amit a Blizzard a saját lore-jával csinál az vérlázító), hoyg azért Maghteridon mégse egy lvl1 hörcsög Hellfire Peninsulán, na.
Előzmény: Doktor Toka (18309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!