Tényleg nem tudom!!!!!Egy kicsit el is vagyok keseredve.De hát majd kiderül.Egy jó barátomtól kaptam.Ő is kapta valakitől.Már felhivattam az ismerősét,aki szerint licsit adott.Éppen költözött,biztos összekeverte:-(
Hát,nem tudom.Nem vagyok citrusszakértő,de nekem van lipom, annak nagyobbak a levelei,és csokrosan virágzik.Ezen meg ahogy látom,egyenként vannak a virágok.
Hát nem tudom!Úgy kaptam,hogy licsi.De nem sokára biztos kiderül,mert remélem köt gyümölcsöt.Sajnos még nem vagyok citrus vagy licsi szakértő:-)De azt sem fogom bánni,ha valami szép citrus:-)ha nem licsi,bocs a félrevezetésért.
Az előéletéről annyit tudok,hogy üvegházban nevelkedett,kb.10 éves.Február környékén kaptam.Azonnal átkellett ültetnem,mert tele volt fülbemászóval a földje.Így szegénynek hajszálgyökere nem maradt+tele volt pajzstetüvel.Nagyon izgultam érte,hogy megmarad-e.Amig ki nem raktam a szabadba,kb.20fokos napos szobában volt.B földbe raktam+marhatrágya+huminid.Azóta hetente1xvoldünger linzel tápozom.Valaki tudja esetleg,hogy telelni hogy szeret,mert üvegházam nincs.Vagy 20fok,vagy garázs,vagy ahol a citrusokat teleltetem majd kb.5-10fok napos üvegezett veranda.Remélem a képeken látszik minden(telefon)
Az első leérett a brazil guave első termései, a könyvek szerint nemigen ehető, savanykás termésű. Szerintem igen finom eperillatú, és jó izű volt, igaz sok apró mag van benne.
A második kép a noni tovább virágzik.
A harmadik, ha már szó volt a citrus topicban az olasz óriás (cédrát) citromról, akkor itt egy növögető termés, Jozsótól származó oltóvesszőnek köszönhetően.:)
háát,én is megjártam a túl alacsonyra ültetéssel:nem szereti,ha az eső felveri rá a földet..most így ültettem(bakhátra,árnyék sehol),nem nagyon foglalkozok vele és mégis terem..meg is lepődtem...:)
locsolás....banyek ,ha én nem locsolom 2 napig elfonnyad a növény.lehet én vettem vmi rossz fajtákat,vagy nem tudom :-/ de komolyan néha olyan érzésem van,hogy a növény csak szenved nálam,pedig virágföldbe ültettem,böcsülettel locsolom,tápoldatozom,de kínlódás nekem is meg neki is.
a peppinóval én is így járok.megjelennek a virágok,majd 2 napra rá leszáradnak és lehullanak.kis idő mulva megint előjönnek a virágok és leszáradnak.
én betettem a diófa alá,egész nap árnyékban van,így már 2 kicsi termés van rajta.szerintem nem bírja az ennyire erős napfényt.pláne én cserépben tartom,és ebben jobban kiszárad a növény,pláne ha még fekete is,csodáltam hogy nem főtt meg a gyökere,ezért most földszintig be van ásva.amúgy a fügém is ugyanezt játsza,csak az a leveleit dobálja le,szerencsére nem a termését.
szia!nem tudom mi baja lehet,az enyém egész nap süti a nap a paradicsomok között kiültetve,különösebben öntözni se szoktam.4 éve van meg,első évben termett,azóta csak most,de szerintem mert ki lett ültetve az idén.küldj képet,hátha eszembe jut valami...:)
hello nekem mindegyik peppino ,mikor kezdett virágozni bekanalasodtak a hajtáscsúcsi levelek majd leszáradtak a levelek is meg a virág is. Mi okozhatja?
Na ez már döfi... Miért ne tudná, főleg ha megköt, teleltetni 10-15 fokon a legoptimálisabb, ilyenkor az érés leállhat de tavasszal tovább érik. Persze hacsak nem érik meg ősz végéig. üdv
Hát......én azért optimista vagyok (növényeimmel kapcsolatban)Kislány már rég voltam , néhány unokát is begyűjtöttem már! Tudod úgy vagyok én ezzel a dologgal , amit szeretek azokat gyűjtöm! :-) Én ebbe a tulipánfába is bele vagyok szeretve, és ő érzi ezt. Ilyen még a piros akác amibe Cipruson szerettem bele, végre télen szereztem 2 magot és most nézd, már bimbózik!:-)Persze hosszú még a sor, de azt hiszem neked ezt, nem kell magyaráznom!:-)
Gyönyörű növény és,ha nagyol fiatal lányka vagy,egyszer még tán virágot is látsz majd rajta.De viccet félretéve a teleinket nehezen viseli.Amilyen szép tud lenni nyáron,a téli fényszegény időszakban alaposan lekopaszodik,szenved és mire kiheveri kezdődik az egész előről.Sajnos ez a legtöbb trópusi növény baja nálunk,mert nem elég a hőigényüket kielégíteni,a fény legalább ilyen fontos és még üvegházban sem elég télen.