Az alábbi gonddal szembesültem a mai napona 6 éves 1.2-es Chevrolet Aveomnál.
Gyári beszerelésű rádió van benne cd lejátszóval. az a gondom, hogy a kijelzőn látom a rádiósávokat, mindent tökéletesen működik, csupán annyi a gond, hogy egyik hangszóró se szól!!!! ( NINCS HANG ).
Tudna nekem ebben valaki tanácsot adni mit csináljak, vagy esetleg elromlott benne valami, azért nem ad hangot egy hangszóróból sem, márkaszervízben ezt tudják javítani???
Nekem azt mondták, hogy egyszerűen ez az ízzó egy rossz konstrukció, és valami előtétet tettek be asszem, hogy az talán segít. Ettől nyilván csökkent a fénye, de engem nem zavar, mert keveset megyek sötétben
Igazából egy kis bagatel dolog, de eddig még nem akadtam rá! Pedig egy csomó bontót felhívtam már!
Szóval 1.4-s 5 ajtós Lacettihez keresek a fényszoró mögé ezt a müanyag védő kupakot.
Az a baj, hogy nagyon porosodik és mattul a fényszoró ennek hiányába és amiket eddig ráapplikáltam az mind egy idő után elengedte magát és ugyanúgy porosodott tovább!
Szóval erről az alkatrészről van szó!
Ha valakinek van ilyen felesleges azt írjon egy mail-t nekem! Mert egyenlőre csak lámpával együtt akarják mindenhol eladni :-)
Hát, én még nem próbáltam. Gondolom, ha kikapod a lámpát, izzókat, akkor kiszárad, ha valami meleg helyre teszed. Szerintem csak a lámpa műanyag hátsó részét külön lehetne cserélni.
Mellesleg a lámpatestnek ezt a részét - amin letölrtem a fület - lehet pótólni? Másik - amióta megvettem az egyik búra belülről párás, matt vagy maszatos (egyszóval nem olyan tiszta, áttetsző, mint a másik). Szét lehet szedni, ki lehet szárítani?
Egyébként én úgy szoktam állítani, hogy a fényszoró magassággállítója 1. es állásban, és odaállok valamelyik Lacettiklubos márkatárs mellé és az alpján állítom be. :D :D :D
Én is fognám a fejem - fogtam is, amikor a legutóbbi cserénél elrepedt a fül.
Az állításhoz, ha felülről ránézel a lámpatester, akkor látsz két szürke fogaskereket. Ezeket egy kereszthornyos csavarhúzóval forgatva állíthatod a világítást. Az egyik a magasságot a másik a szögt állítja De hogy melyik melyik és merre kell tekerni, azt akkkor kell megnézni, ha ki van véve a lámpatest.
Köszi. Megnézem megint az izzót. Ha el van állítva a lámpa, hogyan tudom beállítani? Egyáltalán be tudom, minden segédeszköz nélkül magam állítani? Emlékszem régi kressz könyben a trabant lámpa volt az etalon és fehér papírt kellett elé tenni, azon adott formát kellett, hogy világítson a lámpa. Hát nem vágnék bele :)
Más, a -10 fokos szerelés és a nehezen kijövő lámpatestnek hála, sikerült az egyik rögzítő pontot letörnöm :( Igy is tartja még két csavar és fix, de azért fogtam a fejem.
Egy megfigyelés, izzócseréhez: ha kínosan ügyelek arra (és a feleségem is), hogy soha nem indítom be/állítom le a motort bekapcsolt világítással, mintha nem égnének ki az izzók. Lehet összefüggés, vagy csak nagyon szeretném???
Sziasztok. Izzó probléma. Az hagyján, hogy gyakran kiég, de lefelé világít. Ma cseréltem a jobboldalit, na az most úgy néz ki rendesen világít, de a másik még nem. Pedig már megnéztem, kiszedtam, visszaraktam, elvileg jól, d emégis. Van ötletetek?
Egyik haverom keres Lacettihez ezüstmetál bal első ajtót. Neki öt ajtós van, de lehet a kombi és a szedán első ajtói is ugan azok. Mailem publikus és egy árat is írj.
Nagyon köszönöm a segítséget és a képeket. Megpróbálok utánajárni a csatlakozónak, habár attól a kusza kábelkorbácstól levert a víz az első képen. :) Remélem, ha bebizonyosodik hogy ott a bibi, akkor nem kell az egészet cserélni.
Köszönöm a választ! A csatlakozók be voltak ázva, kiszárítottam őket majd összedugtam. Sajnos a vízvezetéket nem tudtam kicserélni, mert a c oszlop burkolata alatt nem találtam hol fut az ötödik ajtóhoz. Hálás lennék ha elmagyaráznád hogy hol találom azt a másik csatit, mert megnézném nem e az a ludas. A verda még kb 2 hétig állomásozik nálunk, úgyhogy ketyeg az órám. :)
A sokak által emlegetett elektromos problámák sokaságával vívódok én is. Kiveszem a kulcsot tovább jár a motor(utoljára az 1.3-as zsigulim csinált ilyet), csak a két első ajtót kinyitva indul el az autó, hátul az összes lámpa ég, továbbá lemerül az akksi. Annyit kiderítettem a fórum olvasgatásából, hogy valszeg az ötödik ajtó gumi kábelcsatornájában van a bibi, az ablakmosó vezetéknél. Szészteszdtem, levettem a műanyag borítást a C oszlopon, széthúztam a csatikat, kiszárítottam...de még mindíg rossz.
A helyzet annyiban sem egyszerű hogy ez ANYÓSOM autója, és TERMÉSZETESEN mikor elhoztuk még nem volt rossz, ezért nem adhatom vissza így. Az lenne tehát a kérdésem hogy tudnátok ajánlani Budapesten, lehetőleg a XX kerület környékén egy megbízható szerelőt, aki emberi árakkal dolgozik?
Szia captainb raktam bele injektor tisztitót és elmult a hiba,azóta nem gyulladt ki a chek lámpa.Kösz a tippet!
Bevallom nem hittem ezekben a szerekben eddig,de ezek szerint jók.
Anyit még, nem tudja valaki hogy az 1.4-es lacetti(2005ös) ferdehátunak a váltó karján a gomb csavaros e vagy milyen mert lecserélném de nem merem feszegetni nehogy eltörjem.
Koszonom szepen a valaszaitokat. Szerdatol ujabb 10Ft-os "benzinaremeles" jon a hirek szerint es ha ez igy megy tovabb akkor nem lehet figyelmen kivul hagyni az autogazt.
Felső kenő nem kell, típusengedélyes szett Dunakeszin 250e, 44 literes pótkeréktartállyal, üzemanyagsapka mellé szerkesztett töltőnyílással. + a forgalmi updatje, az ingyen van.