Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33773

Persze, igazad van, egyik alágazat sem működik tökéletesen.

Mindenhol vanak olyan problémák, amelyek nemtörődömségből, hanyagságból, nem kellő hozzáértésből adódnak, illetve vannak olyanok, melyeket a technológia predesztinál, vagy az alágazatot körülvevő környezet, melyben működni kell. (Vasútnál ott vannak a technológia okozta korlátok melyeket te is említettél, autóbuszoknál ott vannak az utak és azok forgalma okozta problémák stb..)

Nem akarom szaporítani a szót, nekem is volt részem akaratlanul zsebbe fizetésben buszon, de igazából már az egomi oldalban is tapasztaltam olyat, hogy a Pilisvörösvárig utazó "júzer" százast adott a kaller kezébe érvényes menetjegy, vagy bérlet helyett.

Előzmény: Vumurt89 (33769)
setra415HD Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33772

"a buszsofőr önbíráskodva meg se áll a megállóban, hanem 100 méterrel odébb megáll, leszállók leszállnak, majd sietve megy tovább"

Nem lehet, hogy azért történik mindez, hogy a kedves utast a háza előtt tegye le a busz? :-)

Előzmény: Vumurt89 (33767)
setra415HD Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33771

"A buszosok is szerencsétlenkednek, sőt, náluk sokkal gyakoribb, hogy akkor indul a busz, amikor odaér a megállóba, nem akkor, amikor az utasok gondolnák."

Hát nem tudom. Relatíve, de nagyon sokat utazom helyközi buszokon és én ezt így nem általánosítanám. Nyilván van rá példa - én is tapasztaltam ilyet - de azért általánosságban nem jellemző. Már csak azért sem, mert ha ilyen esetből utaspanasz lesz, akkor az érintett gépkocsivezető nagyon megütheti a bokáját.

Előzmény: benbe (33764)
Vumurt89 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33770
Gaskónak is sokat lehet köszönni, hogy jópáran átáltak buszra, pl. a családomban szinte mindenki, kivéve húgom mert ő nem tud mással Aszódra eljutni épeszű időben meg engem (de én elfogult vagyok:)).
Előzmény: setra415HD (33768)
Vumurt89 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33769
Na igen, mert a busznál nincsenek állomásközök, nincs 15 km-en át lezárva az egyik vágány egy lerobbant tehervonat miatt, a busz "keresztekkel" (van egyáltalán ilyen fogalom?:)) se kell vacakolni, és a jegykiszolgálás is tök gyorsan megy (sofőr zsebébe direktbe, legalábbis itt a Gödöllői dombságban...).
Előzmény: Törölt nick (33766)
setra415HD Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33768

"Én pl. szeretek vonatozni, buszozni nem"

Én alapvetően mind a kettőt szeretem, csak valahogy az igénytelen környezetet nem bírom elviselni, és - sajnos - ez a vasútnál Magyarországon lényegesen nagyobb arányban van jelen a gördülőállomány és kiszolgáló létesítmények esetében egyaránt, mint a busznál.

Ettől függetlenül mind a két alágazat mellett és ellen lehet érveket felhozni, de ez amolyan "óvodás" szint, az átlag utas pedig úgyis azt az alágazatot választja, amelyik részére valamilyen személyes oknál fogva a jobb szolgáltatást nyújtja.

Előzmény: Törölt nick (33763)
Vumurt89 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33767
Pontosítok: nem akkor amikor a menetrendben meg van hírdetve. Sőt én rendszeresen tapasztalom, hogy a buszsofőr önbíráskodva meg se áll a megállóban, hanem 100 méterrel odébb megáll, leszállók leszállnak, majd sietve megy tovább. Én néhány ilyen eset után döntöttem úgy hogy a volánnal ha lehet soha többet, még akkor se ha gyorsabb a vonatnál... Ahova  csak megy személyvonat oda azzal megyek.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33766

Ilyen mértékű szerencsétlenkedések egyáltalán nem gyakoriak a buszközlekedésben, mint amik az elmúlt időszakban a 46-os vonalon tapasztalhatóak voltak.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33765
Busznál már évtizedek óta így van. Ha nincs leszálló és felszálló nem áll meg a busz, a megállóban ha sok megállóban nincs akkor hamarabb ér a az n-edik megállóba akár 5-10 perc is lehet ez. Ha nem érsz ki ennyivel hamarabb elmegy a busz. Max. a nagyobb városokban vagy pályaudvarokon várják ki az indulási időt, de ott se mindig. Kecskeméten a helyi járatnál még tavaly voltak ebből panaszok is elég sűrűn előfordult, h pl. estefelé mikor nincs nagy forgalom a Fittipaldi stílusú sofőrök akár 5-6 perccel előbb is érkeztek mint kellett volna és azonnal fordultak is. A buszmegállóba gyaloglók meg látták elmenni. A kolesznál is előfordult, h kilépve az ajtón láttuk elmenni pedig onnan még kb. 200 méter a buszmegálló, és volt még legalább 5 perc az indulásig. Aztán a sokadik panasz után megbízható források szerint ( bennfentes informátor és egy buszsofőr) szét lett csapva közöttük ,h indulási időt kivárni. És utána tényleg kivárták. Láttuk is párszor ,h mikor okulva az előzőekből már 10 perccel ezelőtt kint voltunk tényleg jött a busz jóval előbb, de megállt és kivárta a menetrend szerinti indulást.
benbe Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33764
Mondom "ami nem okoz ugyanannyit a busznak is".

A buszosok is szerencsétlenkednek, sőt, náluk sokkal gyakoribb, hogy akkor indul a busz, amikor odaér a megállóba, nem akkor, amikor az utasok gondolnák.
Előzmény: Törölt nick (33762)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33763
Én pl. szeretek vonatozni, buszozni nem. Ha vhová el kell jussak akkor először a vonatot nézem meg aztán a buszt. Persze nem vagyok a magam ellensége ha busszal gyorsabb és kényelmesebb akkor azzal megyek. Pl. Békéscsabáról Kondorosra nem jártam vonattal pedig lehetett volna. Szarvasra sem. Viszont Kecskemétre vonattal jártam a buszt megutáltam 3 óra utazás egy helyben grrr.

A vonat kényelmesebb mint a busz még a Bzmot is. Több helyed van ha csomagod van felteheted a csomagtartóra felülre, nem kell végig egy helyben ülni, fel lehet állni nyújtózkodni, van WC ( igaz sokszor olyan mintha turhavetővel és fospumpával kezelték volna de semminél akkor is jobb és végszükség esetén ez is jól tud jönni.) Dohányzó vonaton a káros szenvedélyemnek is tudok hódolni ( bár próbálkozok leszokni róla pláne most, h emelték a cigi árát, de nem sikerült eddig csak részeredmények vannak pl. kevesebbet szívok).
Előzmény: setra415HD (33759)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33762
A szerencsétlenkedés.
Előzmény: benbe (33760)
setra415HD Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33761
Mi késztet egy forgalmistát arra, hogy Sárbogárdról 11:05 órakor menesszen egy vonatot a 46-oson, azért mert az még a 9:10 órási?
Előzmény: benbe (33760)
benbe Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33760
Mi okoz 180 perc késést, ami nem okoz ugyanennyit egy busznak is?
Előzmény: setra415HD (33759)
setra415HD Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33759

"Nagyon kellemesen telik az idő a vonatokon utazva. (köztük a vicinálison is)"

Teljesen egyetértek veled.

Legutóbb mikor vonaton ültem (két napja a 46-oson) a "haverjaidnak" sikerült kb. 180 perces késést produkálnia a 46-oson.

Volt olyan utas, aki 7:45 órakor indult Bp-ről, majd 13:55 órakor landolt Baján.

Neki, és nekem is nagyon kellemesen telt ekkor az idő a vonato(ko)n...

(A különbség csak annyi volt közöttünk, hogy Ő - állítása szerint - aznap ült utoljára vonaton.)

Előzmény: koller andor (33754)
setra415HD Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33758

"Ez a "vicinálisok , mellékvonalak..." fórum.
Azt hiszem, eltévesztetted a beírásoddal. Gondolom van olyan fórum, ahol örülnek neki."

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...

Előzmény: koller andor (33752)
atidas Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33757
Sziasztok!

2010 április 24-én különvonatos fotós kirándulás lesz Balassagyarmat-i indulással reggel 8 órakor.
Útvonal: Bgy- Szécsény- Nógrádszakál- Kishalom(Malé Straciny)- Nagykürtös(Velky Krtis) és vissza.

Nagykürtösön kis városnézés és vásárlás lehetséges.(kb kettő óra állás lesz)
Részvételi díj 7500 Ft/fő amit előre is be lehet fizetni, de utólag a helyszínen is felszállás előtt!

Bővebb infó a: kulonvonat78@freemail.hu e-mail címen lehet!
koller andor Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33756
Na látod! Meg is szűnt a vonal.
Előzmény: Törölt nick (33755)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33755

Az jó:)

Én is szeretek vicinálisokon vonatozni :) Persze legfőképp akkor, mikor vonatozás céljából megyek arra és nem rákényszerülök. Mondjuk ezalól kivételt képezett a múlt szombati pécsváradi vonatozás, mikoris egy teli, fűtetlen, kívülről jó koszos szóló BZ-vel való 20-30-al lötyögést sehogy sem tudtam élvezni. Pedig mepróbáltam :(

Előzmény: koller andor (33754)
koller andor Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33754
Nagyon kellemesen telik az idő a vonatokon utazva. (köztük a vicinálison is)

Előzmény: Törölt nick (33753)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33753

Lányaidat sajnálom, hogy nem bírják a buszozást. Biztos nem lehet kellemes nekik.

De azért tisztában kellene lenni vele, hogy ők a kissebség az utasok körében. A többségnek ilyen komoly gondjai nincsenek. (Persze ez rajtuk nem segít, ha tényleg hányingert kapnak, dehát ez van...)

Előzmény: koller andor (33752)
koller andor Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33752
Ez a "vicinálisok , mellékvonalak..." fórum.
Azt hiszem, eltévesztetted a beírásoddal. Gondolom van olyan fórum, ahol örülnek neki.

Itt nem.

Tudod az ember csodálatos alkotása a természetnek. Pl. a három lányom közül kettő már a gondolatától is hányingert kap, ha felmerül a buszon való utazás.

(Dedalon ideig-óráig segít)
Előzmény: Törölt nick (33751)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33751
Én pont fordítva jártam :) Srhogy sem tudtam kényelmesen elhelyezkedni azon a nyamvadt IC ülésen. Ezután mikor leültem a bajai Mercedes Intouron, mintha megváltás lett volna.
Előzmény: koller andor (33749)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33750
Nálad pedig az átlagember gondolkodik értelmesebben.
Előzmény: Törölt nick (33748)
koller andor Creative Commons License 2009.12.18 0 0 33749
Nemrégiben busszal mentem Szegedre. Kellett a leszállás után negyed óra, hogy összeszedjem az elzsibbadt végtagjaimat.

Visszafelé már vonattal jöttem Ugyanannyi idő alatt hazaértem a hosszabb út ellenére. Vettem a nagyállomáson két sört, meg olvasnivalót. Frissen - kipihenten értem haza.
Előzmény: Törölt nick (33748)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 33748
Látod, az átlagutas ennél kicsit értelmesebben gondolkodik.
Előzmény: Törölt nick (33747)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 33747
Én pl. csak azért se mennék a busszal.
Megoldanám máshogyan.
Előzmény: blzs (33746)
blzs Creative Commons License 2009.12.17 0 0 33746
Az utolsó napokban már ismert volt a pótló buszok menetrendje és az alapján több gyerek (tanuló) inkább azt választotta, hogy januártól kollégista lesz, pedig a vonat mindenkinek megfelelt és a szóló BZ tele is volt.
A pótló busz például a zsujtai állomásig sem megy be nemhogy a faluba, így az ott leszállóknak nem 10 percet kell gyalogolniuk hazáig mint, ahogy tették eddig a vonatos utazáskor - hanem 20 percet.
Egyébként az ilyen községekre szokták azt mondani, hogy többszörösen hátrányos helyzetű, mert az utazási nehézségen kívül a faluban bolt sincsen heti háromszor jár arra a "pékautó". Ha orvosra van szükséged akkor pedig menj be Encsre - de mivel??
Előzmény: _nyunyuka (33744)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 33745
Igen, az előző menetrendben még nem volt, csak Vácon kellett átszállni.
Aztán valamelyik nagytudású lény (...) lerövidítette Vácrátótig.
Ezzel a tömött kis ingáról át kellett szállni a még tömöttebb Bdv-re reggel.
Délután ugyanez ment, csak fordítva.

A két legfontosabb vonatot nem küldte már be Vácig, pedig lazán befért volna.

A jelenlegi helyzet meg úgy sz*r, ahogy van!
Előzmény: Carpy (33742)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.12.16 0 0 33744

Azért a kishidasi "szolgáltatóváltása" sem piskóta:

Olvasóink jelezték: csatlakozási problémák miatt a gyerekek az iskolából csak úgy tudnak hazajutni délutánonként, hogy másfél órát várakoznak Hidasnémetiben a buszra.

A cikk: http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/a-buszjarat-sincs-kihasznalva-borsodban/cn/news-20091216-03302354

Előzmény: Törölt nick (33740)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!