Keresés

Részletes keresés

szucsati Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1395
barnapas100!

Ti kivel kötöttetek/köttök szerződést a módosításokkal kapcsolatban? Az Angyalfölddel vagy a kivitelezővel?
Köszi!

Előzmény: barnabas100 (1390)
szucsati Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1394
Na, valaki megmondta melyik cégről van szó, amikor emlegettem az 5%-t. Látjátok? Semmi tervezési díj. A projekt/vezetésidíj 5%. Ennyi, semmi extradíj. Az 5%-ért senki nem szólna semmit sem, még 10%-ért sem. Végül nem írtam be, de most igen: kiszámoltam múltkor egy konnektor árát a két esetben: a mi esetünkben az extra díj 167-szerese (!) a másik említett cégénél.
Előzmény: szucsati (1392)
szucsati Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1393
Bocsi, 1 betűt módosítottam, kétszer sikerült elküldenem.
Előzmény: szucsati (1392)

szucsati Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1392
Tervezés: open/klikk az ajtóra/del/egy pár kattintással rá a boltív/save/print és ki kell cserélni a dossziéban = 45.000 Ft. Már lehet hogy informatikusként túl egyszerű, lehet hogy engedélyeztetni is kell?
Gipszkarton: miért gipszkarton? Ez a mészkőhomoktégla nem vágható? S mi kerül rajta 49.500 Ft-ba, kevesebb anyag kell, glettelni-festeni ígyis-úgyis kell, csak ki kell vágni... Nem értem.
Az ajtó ára oké, de attól függ, hogy milyen ajtó volt? Fa vagy farost? Sima, kazettás vagy üveges? Tényleg milyen lesz?
Előzmény: tali (1388)
szucsati Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1391
Tervezés: open/klikk az ajtóra/del/egy pár kattintással rá a boltív/save/print és ki kell cserélni a dossziéban = 45.000 Ft. Már lehet hogy informatikusként túl egyszerű, lehet hogy engedélyeztetni is kell?
Gipszkarton: miért kipszkarton? Ez a mészkőhomoktégla nem vágható? S mi kerül rajta 49.500 Ft-ba, kevesebb anyag kell, glettelni-festeni ígyis-úgyis kell, csak ki kell vágni... Nem értem.
Az ajtó ára oké, de attól függ, hogy milyen ajtó volt? Fa vagy farost? Sima, kazettás vagy üveges? Tényleg milyen lesz?
barnabas100 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1390
Sziasztok Cp-sek!

Teve-ház III. ütemes vagyok.
Felháborító amit Veletek művelnek!!!!
Előkerestem az Angyalföldi ÁRLISTÁJÁT (mert neki az is van) és az ajtó boltív dolgora a következő jöt ki:

Ajtó 77/201 tele = -37500
Boltív képzése gipszkartonból(max 1,2 m)= 12500

Szóval a végén visszakapsz 25000 Forintot (ebből még le kell vonni 5% epítésvezetési költséget)

Ha 3m-es boltív kell, azt 22500-ért csinálják.

Tiszta vicc amit Veletek csinálnak! Én bizti agyonütném azt, akinek van arca azt az árajánlatot kiadni.

tgabika11 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1389
Most kezdek el majd anyázni mindjárt.
Egyébként az árak rendben lennének, ha az a rohadt tervezési díj nem lenne ott!
Na ez az az összeg, ami a lakók érdekében született, hogy minél kevesebb módosítás legyen!
tali Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1388
Részletesen le van írva természetesen, hogy mi mennyi.

Ajtó -24545 Ft
Tervezés 45000 Ft
Gipszkarton boltív 49500 Ft.

Így jön ki a 70000 Ft.

csaboc Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1387
...mi kényelmünket szolgálja, és nem nyereségorientált...

De nem is karitativ:) Se nem nonprofit:))

Előzmény: Pedro_ (1384)
csaboc Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1386

Ma neztem a cegkeresot veletlenul.Ezt dobta ki a CP-re:

01-09-717746 CENTRAL PARK HUNGARY 2 Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
1065 Budapest Révay u 12.

1. Általános adatok
Cégforma: Korlátolt felelősségű társaság
Bejegyezve: 2003. július 22.
Hatályos: 2003/07/22 ...

01-09-707573 CENTRAL PARK HUNGARY Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság
1065 Budapest Révay u. 12.

Eleg erdekes nem?A kovetkezo utemre mar bejegyeztek egy masik ceget?

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1385
tali:

Megnevezték, hogy pontosan MIÉRT kerül ennyibe?
Anyagár, munkadíj, mennyiség?
Ugyanis enélkül ab ovo nem ér az egész semmit, ez így nem árajánlat.
A boltívet máshol egészen pontosan 23 ezer forintért csinálták, viszont az ajtó 82ezer forintban vonták le. Az adatok konkrét árak egy hasonló lakóparkból.

Piglet

Előzmény: tali (1382)
Pedro_ Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1384
Hát nem tudom. Az Épker nekünk azt mondta, hogy a módosításokra azért van lehetőség, hogy a mi kényelmünket szolgálja, és nem nyereségorientált. (Ez a tervezési díjak után hangzott el, hogy megnyugtasson). Még mondtam is, hogy akkor kíváncsi leszek az árakra. Úgy érzem abban igaza volt, hogy nem nyereségorientált. Nem túl sok megrendelésük lesz. :(
kreko Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1383
Előszoba - nappali között ajtó helyett boltív : 70 005 Ft. (gipszkarton ív + áttervezés - ajtó ára)

Kivancsi leszek ra ha en fallal egyutt nem kerem azt az ajtot. Akkor a tegla, meg a vakolat meg a festek meg a munkadij arat is le fogjak-e vonni. Vagy csak az ajtonak lesz-e ara.

Es mennyit jelentett az a minusz ajto penzben? minusz hany ezer? Ja plusz AFA.

Meeg jo hogy a lakast nem ugy vettuk hogy 11 millio + AFA.

tali Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1382
Sziasztok!

Ma voltunk árajánlat ügyében az ÉPKER-nél egyeztetni.
3 napot kaptunk az ajánlat elfogadására, vagy elvetésére, de akár ott rögtön is dönthettünk volna, mert mint már többen tapasztaltátok, kicsit magas árakat ajánlottak.

Amit kértünk:

Előszoba - nappali között ajtó helyett boltív : 70 005 Ft. (gipszkarton ív + áttervezés - ajtó ára)

Zuhanypanel ELŐKÉSZÍTÉSE: 82 000 Ft. (csövezés+elektromos+gépészeti áttervezés) csak abban az esetben, ha a panelt is ők adják, aminek az ára még nincs benne.

Riasztó beszerelése: 180 000 Ft.

Művezetési díj: 45 000Ft.

Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák.

+ÁFA: 95 000 Ft.

Összesen: 470 000 Ft. (durván)

Mi azt terveztük hogy csupán ilyen apró módosításokat kérünk fedezet hiányában, de úgy tűnik erről is le kell mondanunk.

Pögó Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1381
Akkor viszont Einstein papának volt igaza, ergó minden relatív. A 220000 Ft magas-é vagy alacsony? A kérdés, hogy adja vagy kapja az ember?
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1380
http://www.kronika.matav.hu/2002dec/Esemenyek.htm

"Angyalföldi Central Park

Megkezdődött az LCL Investments Europe 10 milliárdos beruházása az angyalföldi Béke Téren. A főváros legnagyobb lakóparkja, a Central Park nemcsak lakóhelyül szolgál majd, hanem egyedülálló módon elégít ki más, egzisztenciális igényeket is. A Belvároshoz ez a terület roppant közel esik, itt alakítják majd ki Angyalföld új városközpontját is. A Central Park különféle tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthető, így lakóinak a munkahely és az otthon közötti távolság áthidalása, nem lesz időigényes feladat. A lakópark kínálatából a 28 négyzetméteres garzontól a 100 négyzetméteresig, 30 fajta, különböző méretű és alaprajzú lakás közül választhatnak a vevők. A leendő otthonok felszereltségére jellemző, hogy a konyhaberendezés, - mely beépített tűzhelyet, sütőt, elszívó berendezést, rozsdamentes mosogatót és exkluzív követelményeknek is megfelelő stílusú bútort tartalmaz -, önmagában is magas értéket képvisel. A Centrál Parkban a lakásokon kívül sokféle szolgáltatás, üzlet kap majd helyet. Többek közt kávéházak, fitness-szalonok, uszoda és játszótér gondoskodik majd a lakók kényelméről."

Előzmény: edkat (1379)
edkat Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1379
Hát az most borítékolom, hogy a konyha nem lesz olyan minőségű és kinézetű, mint a bemutató lakásban, már csak azért is, mert ott az elszívó kerül ugyanannyiba, mint itt a teljes konyhabútor.
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1378
Figyu, én is ki vagyok akadva az Épker néhány húzásán, de a konyhabútorral kapcsolatban szerintem korai még idegeskedni. Várd meg a bemutatótermet. Ha ott nem az a minőség lesz, ami a bemutatólakásban volt, és amit külön kihangsúlyozott az értékesítő hölgy, hogy nézzem meg nyugodtan, meg nyitogassam a polcokat, húzogassam ki a fiókokat, mert ilyen lesz beépítve a lakásokba ... nos, akkor asszem többen is megyünk veled asztalt borogatni :)
Előzmény: Pögó (1376)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1377
16 ezer körül van a szagelszívó, 80-100 körül az egybeépített kerámialap + sütő, a maradékból kihozható egy egyszerű konyhabútor ... :) Egyébként meg ez úgy működik, hogy a beszerzési árnál valamivel többet fizetsz, ha pluszban kéred, és valamivel kevesebbet vonnak le/adnak vissza, ha nem kéred az adott cuccot. Gondolom a komplett konyha sem kivétel.
Előzmény: agihuszar (1375)
Pögó Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1376
Úgy kezdem érezni, hogy az alant megnevezett törvény, alant megnevezett pontjai érvényessé kezdenek válni. Ajánlom az Ép-keresek figyelmébe:

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény

A fogyasztók vagyoni érdekeinek védelmét biztosító általános rendelkezések
6. § Az e törvényben meghatározott jogkövetkezményeket alkalmazni kell, ha a gazdálkodó szervezet

...
b) a fogyasztókat - hamis méréssel, számolással, az áru minőségének megrontásával - megkárosítja,
...
h) nem megfelelő minőségű árut hoz forgalomba vagy ilyen szolgáltatást nyújt,
i) a hatósági árnál vagy az árura vagy szolgáltatásra egyébként kötelezően megállapított árnál magasabb árat kér,
...

b)úgy gondolom, hogy a hamis számolás a konyha és bútorai. Körülnéztem és egy kerámialapos tűzhely csak önmagában min. 100000 Ft, de inkább 140000. A konyhabútor így nem üti meg a mércét...

h) a standard csempék nem megfelelőek ebbe a lakóparkba, ergó nem tükrözik a lakóparknak tulajdonított exkluzivitást

Az i) ponthoz pedig nem fűzök megállapítást.

A műszaki leírásnak - az én elképzelésem szerint valahogy LEGALÁBB - így kellene kinéznie....

http://www.oltvany.hu/muszaki.html

Bocs, csak felborult a bili.... Kár, hogy többen már itt tartunk és nem teljesíthetjük Langer úr álmát a verihepi vevőkről. Kíváncsi lennék, hogy Langer úr, tud-e arról, hogy az ő hőn szeretett lakóparkjában mi folyik?

agihuszar Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1375
En eljutottam már odáig,hogy semmilyen változtatást nem fogok kérni....még megkérdezem mennyi a klima előkészítés és ezzel befejeztem, nem lesz velem gondjuk.....:) Egy dologért viszont biztos fogok balhézni és az a konyha lesz...ha nem olyan lesz amilyet láttam..... biztos nem hagyom annyiban....220 ezer te jó ég.... csak a Whirlpool szagelszívó (ezt ígérték) mennyi...+ a villanytűzhely....milyen lesz akkor maga a bútor????

Nőgyógyász:köszi szépen,ezek szerint az én lakásom már megvan csak egy kicsit huzatos :)))

Edkat:asszem csempe ügyben kifaggatlak 16.-án ha nem gond :)

mzsperx Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1374
betonozzák a negyediket :-) a középső épületet.
Előzmény: Nőgyógyász (1366)
edkat Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1373
Sziasztok,
Tényleg nem akarom még tovább korbácsolni a kedélyeket még a csempékkel is. Egyrészt tényleg mindenkinek más a szép. A bemutató terem sincs teljesen kész még. Másrészt a testvéremék most újították fel a lakásukat és sokszor elmentem velük, amikor a csempéket nézték, sokat láttam, higgyétek el, így van összehasonlítási alapom.
Azonkívül mikor még anno lakást kerestünk, voltak olyanok is, amelyek már szerkezetkészek voltak, bemehettünk a bemutató termekbe és az ottani burkolat választékok messze túlmutattak ezeken....
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1372
Ne izgulj, sátorhelyed már van :)
Az E (A) és E (B) az ötödiken, az E (C) a negyediken épül, a D épületnél a harmadik emeleti födémet vasalják, a C pedig a másodiknál jár. Küldök pár képet szucsatinak a tegnap esti állapotról.
Előzmény: agihuszar (1361)
izmiri Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1371
ma egy kolléganő mesélte, hogy hallotta, hogy a Central Parkban ilyen őrült összegeket kérnek a módosításokért. vicces, mert semmi köze a projecthez, mégis tud róla :)

ő egyébként most költözött új építésű, zuglói társashűzba, kb 50 ezer forintot tett ki az összes módosításuk, semmi tervezési hasonló ktg, és alapból 3 fázis volt bekötve

egy másik új alksát is voltunk megnézni a hétbvégén. tőlünk egy köpésre a szegedi - reitter sarkon. ott kellett külön fizetni a 3 fázisért. soakt változtattak, falak áthelyezése, új mennyezeti lámpa stb. és midenzt összesne 150 ezerért.

szóval nem rétem. ha máshol ennyi, miért nálunk ilyen sok ??????

azzal semmiképpen nem értek egyet, hogy gagyi konyhát kapunk lapból, hiszen a bem. lakásban elmondták iylen minőségű konyha lesz. a 220 ezer tényleg kevés, ha nem kérem. pedig ott tartok. oylan gyönyörű konyhákat láttam a BNV-n, és anyira szeretnék szépet, de ha ez plusz fél milkába kerül, akkor nem éri meg kérnem, inkább kidobom, és viszem a magamét.

szóval lesz mit kérdezni 16-án !!!!!

és hogy a csempék sem tetszettek ??? miért ? a szín ? a minőség. itt reménykedem az ízlések és pofonokban :)

semmi nem lesz olyan amilyennek terveztem ????? hát ezek szerint nem :((( már folymatosan azt nézem, melyik módosítási igényemről mondok le.

azt nem tudom meséltem e , hogy az egyik simerős a Cézárba költözött, és ott a klíma árajánlat 700 ezer volt, ha itt is, akkor megsülünk :(

izmiri Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1370
és miylen árakat adtak ??? épeszű ??????
Előzmény: edkat (1340)
Borzocska Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1369
Bár nekem addig még nem lesz meg a szerződésem, de szívesen beszállnék a 16-ai programba, mint érdeklődő!
izmiri Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1368
ott leszünk :)))
Előzmény: tgabika11 (1343)
ebsik Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1367
Volt csellóm (most adsl): a kábelt ott bontják ketté, ahol kéred. Rátesznek egy T elosztót (3x3 cm fémdoboz) meg egy zavarszűrőt (1x3 cm henger), hogy a tévé felé nehogy visszamenjen valami zavaró jel. Aztán a két kábelt úgy és oda vezeted, ahová csak akarod, a net kábelje beleköt a kábelmodembe (15x3x15 cm), amiből egy utp kábel megy a hálókártyába. :)

Adsl-nél hasonló, csak ott a telefon-csatlakozóból osztják a vezetéket egy splitterrel (3x3 cm műanyag doboz), és az innen kijövő kábel köt bele az adsl-modembe (10x3x10 cm :) ), ill. a telefonba, majd a hagyományos utp kábel a gépbe.

Uff.

Előzmény: szucsati (1335)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.09 0 0 1366
Köszi, akkor elnézek arrafelé, mert én pont a negyediken fogok lakni :)
Előzmény: mzsperx (1365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!