Szerintem Goeido, aki japán, lesz a következő yokozuna. Nem tudom, mi apontos megnevezése annak, aki Makushita 15-n kezd, de az egyik ő volt. Tudjátok, ez az egyik vesszőparipám: Sawai néven a japán középiskolák yokozunája volt. Ami természetesen amatőr szint, de azért biztos többet jelent, mint egy noname, aki a szumóban akar valaki lenni. Egy biztos, most tanulja, milyen a hasonló szintű versenyzők húsdarálójában előbbre verekedni magát. S nézzétek a meccseit, olyan lendülettel harcol és a küzdeni tudásával sincs semmi baj. Hiányosságai persze még vannak, de kinek nem?
ha nincs hozzá pörformansz, nincs avatás... mikor nyert japán szekitori utoljára tornát? Tochiazuma a 2006-os Hatsu-n. Ő már nincs is. Előtte Kaio 2004-es Aki-n...
feltörekvő japán sincs, aki két éven belül odaérhetne
Lassan Ama is kezd ozeki szinten teljesíteni. Eddig megverte Kaiot és Chiyotaikait is. Remélem hasonló jó lesz a folytatás is. Meg Yamamotoyamára vagyok még nagyon kíváncsi. Eddig hibátlan, lehet, hogy a japánok új reménysége lehet. Meg most Goeido is elég jó.