Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
És akkor az újságkiadást már ne is említsük, én azon vagyok a legbosszúsabb. A Tour magazin idetalál, de a Procycling a szomszédos Ausztriából már nem jut el hozzánk. Pedig aztán újságot is lehet lassan kapni már mindenről.
Igaz. Ha jól láttam, a tour versenyigazgatóját egy magyar színész játsza:-)
Viszont az a davinci kódos pasi, meg Coelho annyi van, hogy ha rádborulna a sor a könyvesboltban, simán agyonzúzna:-) De egy normális, eredeti kiadású, teljes Asimov könyvet nem bírtunk venni a fiamnak karácsonyra:-(
Holott félig magyar produkció... Legalább feliratosan leadhatnák.
Ez semmivel sem jobb mint a könyvkiadás. 100 évesnek kellett lennie a Tour-nak, hogy kiadjanak róla egy könyvet magyarul. Armstrong két könyve után meg ki is fújt a dolog. Pedig aztán a könyvpiacon is vannak olyan könyvek...
Ilynekor tudok nagyon mérges lenni, hogy magyar tévéállomások annyi sok szemetet összevásárolnak, hogy rémes, de ezt a tisztességesen megcsinált filmet, egy tisztességes emberről, ezt nem:-(
Egyszer olvastam róla egy cikket, hogy emiatt Biciklis Schindlernek nevezték.
Nekem a kedvenc részem az amikor behajt a stadionba és nem tapsol neki senki. Aztán a felesége elkezd tapsolni, az emberek meg néznek, és végül mindenki elkezd tapsolni.
Képzel Era! A lemezen véletlenül a második rész az első fájl, és tegnap úgy néztem végig a filmet, hogy a második részt először. Persze a végén rájöttem, hogy rosszul kezdtem. Ma a helyes sorrendben futottam neki, így még jobb volt. Az a rész, ahol a világháború alatt az iratokat csempészi nagyon izgalmas volt.
Ha vasárnap megkapom, akkor még aznap este át tudom írni, és a következő héten oda tudom adni bármikor a másolatot. Zömmel úgyis járok majd a városba vizsgázni jól, szóval akármikor oda tudom adni.
Era, neked meg nagyon szépen köszönöm előre is! :)
akkor majd megoldjuk valahogy, remek :)) a Pantanist is meg akartam csinálni, de a tanárom lenyúlta a kazettát :( úgyhogy az max szeptemberben lesz megint projekt
A találkozóra viszem a filmeket. Ezt a lemezt az utasítás szerint Oscarnak kell átadnom. De a találkozón akkor tudunk egyeztetni, hogy mi legyen a további útvonal.
hm ha esetleg szépen kérem és a nyárra ideadnátok nekem, készíthetnék egy többé-kevésbé részletes fordítást :) (bár ez attól függ, hány vizsgán fogok megbukni :s)
Nagyon örülök neki, hogy tetszett. Szerintem igazán jól megcsinálták. Csak nekem is az volt a gondom, hogy olaszul sem értek, na meg Bartali életútját sem nagyon ismerem. De azért szerintem élvezhető a film így is. :)
Erának köszönhetően ma meg tudtam nézni a Bartali filmet. Nagyon tetszett. Sajnos kevesebbet értettem belőle, mint annak idején a Pantani filmből, mert az ő életútjáról nem sokat tudok. Az arcát se tudom elképzelni, mert csak néhány elmosódott képet láttam róla. Nagyon jó színész játszotta, simán elhittem volna neki, hogy ő Gino Bartali ha nem hasonlított volna megszólalásig Bram Takinkra. Így aztán sose Bartali jutott eszembe ha ránéztem, hanem Tankink.
lelki szemeimmel már látom is Livájt a diadalív árnyékában, nyaka körül a csillagos sávos lobogóval, ölében a csivavákkal, amint meghatottan átveszi a salátástálat. Prudhomme ott fog infarktust kapni:-)