A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Az a helyzet, hogy csak V3-as van, azon meg nincs rajta Mo. Ami a navikban van, azokat meg nem adnám el külön, csak a készülékkel együtt. E-bay? Miért nem próbálod meg? 20 alatt itthon sem kapsz szerintem...
Nem, a klíma vezérlője marad, ahhoz nem kell nyúlni, csak az alatta lévő "dobozt" (amiben a rádió van) kell kicserélni, ha a rendes gyári navigációt szeretnéd.
Van még esetleg olyan verzió, hogy a régebbi vw mfd2 dvd gyári navit választod, ami ugyan nem touchscreen-es, de ugyanúgy nagy képernyős és az is szépen muzsikál. Az kijön kicsivel több, mint a Columbus árának feléből (110e Ft szintén antennával, térképpel), viszont ennek pirosan világítanak a gombjai sötétben, mert ez ugye vw. Viszont ehhez tudsz -szintén gyári- tv tunert is (ami normálisan működik) csatlakoztatni szükség esetén (az is van raktáron).
Ez a készülék egyébként szinte bármivel bővíthető (tv, cd tár, dvd lejátszó, mp3 lejátszó, playstation, stb....) aránylag olcsón, ami perpill sajnos a Columbusról még nem mondható el. (Momentán ugyanis vagy képtelenség, vagy csilliárdokba kerül hozzá például a tv-s bővítés.)
Szia ezta konzol cserét még pontosítani kell mert nem értem hogy lehet kicserélni benne van a klima vezérlés, vagy az alatta lévő részt cserélni?? a navigációt még nem néztem ki de a kinai szutykokra nem gondoltam a 2kilo sziven ütött milyen verzió létezik még? előre is köszi a válaszod
Ha az autó jobb eleje volt a törött, akkor sajna van rá esély, hogy a kiegészítő fűtés is megsérült. Konkrétan ott lakik, jobb elöl, az ablakmosó tartály környékén. Ez a "hol nézessem meg, ahol nem vernek át?" jó kérdés, bár én nem feltétlenül ebből indulnék ki. Lehet, hogy csak kábelek sérültek (szakadtak), vagy csak egy csati törött el, vagy nincs összedugva, de az is lehet, hogy az egész bemanszolt. Erre van a legkisebb esély egyébként szerintem. Szóval, ha elmész egy normálisnak tűnő vw szervizbe, akkor, ha mást nem, legalább ezeket az alap dolgokat meg tudják nézni. Utána még mindig le lehet kérdezni VCDS-sel, hogy mi a helyzet. Vagy eleve kezdhetsz a Webasto-nál is, ők biztosan tudnak segíteni.
Igen, ha az autó dízel, akkor a kiegészítő fűtése is gázolajjal megy, ugyanabból a tankból táplálkozik, ahonnan a motor is.
A cd-s rádiót legfeljebb szét kell szedni a cd kiszabadításához, ha a normál módon nem jön ki. Nem nagy kunszt, szerintem Te is meg tudod oldani.
Ha van gyári cd tárad, akkor a kábel beszerzését megteheted itt is akár:
Az utolsó képen egy gyári Skoda Columbus láthatunk, ami egy Superb II.-be van beépítve.
A többin, a már számtalanszor kitárgyalt kínai, mindent tudó csodakészülékek egyéb verzióit kapták lencsevégre. Az, hogy egyre olcsóbban lehet hozzájutni ezekhez, egyben az értéküket is mutatja. Konkrétan nem jók semmire sem.
A tv felejtős, mert nem működik használhatóan (idegesítően ócska).
A kihangosító szintén (kb, mint egy kézben tartott, külsőhangszórójára átváltott telefon).
Az i-Go elvileg működik (a frissíthetősége kérdőjeles).
A kijelző, a gyári Columbushoz képest elég ratyi.
A cd olvasó és a rádió szintén működik úgy ahogy.
DE!!! Sosem fog normálisan kommunikálni az autóval, és van rá esély, hogy idő előtt tönkremegy a készülék. Itt a fórumon is vissza tudsz keresni, az egyik kolléga is belefutott egy ilyenbe (ha jól tudom, most éppen a "se pénze, se készüléke" állapot áll fent nála, de ő legalább a biztonság kedvéért vett egy gyári rns 510-et pár hete, ami viszont működik tökéletesen...).
Szóval én a legkevésbé sem ajánlom ezeket. Volt nekem is, és örülök, hogy már nincs.
Persze, a gyári drágább, viszont legalább garantáltan működni fog pár hónap múlva is minden funkciója! Filmet lejátszani ez is tud, ráadásul szebb és jobb képpel-hanggal, nem "gabalyodik" össze sosem, az antennákat sem kell variálni, van 30 giga tárhely, van egy immáron tényleg überfasza térkép hozzá, és az autó összes funkciója is használható továbbra is (multikormány, miegymás).
- 2.0 pdtdi touran 2004 kiegészítő fűtés nem kommunikál az autóval.(autó jobb eleje törött volt. Mik a lehetséges okok? hol nézessem meg ahol nem vernek át?milyen elven működik a fűtés? gázolaj?
-gyári CD-be benne van a gyermekem mese cd-je. Nem lenne gond ha ki lehetne venni de a gombra nem reagál.???
-gyári cd hez lehet csatlakoztatni 6-os gyári cd tárat ha lehet akkor kábelre lenne szükségem.
Persze, hogy létezik hozzá 2 din méretű, hiszen a gyári Columbus navigáció is belerakható! A turpisság annyi, hogy más a középkonzol... Úgyhogy megoldható minden, csak kicsit több utánajárás és meló. Természetesen biztosan megrendelhető hozzá ez az alkatrész is és gondolom nem többtizenezrekbe kerül.
Holnap megkérdezem mennyibe kerül, ha gondolod!
A Columbus a legújabb térképpel, antennával 190e Ft.
Ha valakinek szüksége volna rá, eladó egy MFD2 aux in kábel. Egyik végén két darab aux mama csati, a másik pedig a fejegységbe való. kb 20 centi hoszzú.
Létezik külső navigációs egység, ami monitorként tudja használni a meglévő fejegységedet. Nem olcsó, de használható.
Nav'n Go Limuzin, ha nem tévedek, de láttam már önálló egységet is, talán Alpine márkát, de ez nem biztos, azzal a menet közbeni DVD-zés is megoldható.
Ezt a problémát, a gyári navigációval sajnos nem lehet megoldani. Ehhez a készülékhez nincs (nem létezett sosem) olyan térkép, amin Mo. is rajta van. Kb 100 % az esélye annak, hogy nem is lesz már.