Kéktúrázni voltam. Bár végülis csak egy napot...Jó volt nagyon, csak most fáj mindenem, mert túl sok (fölösleges) cuccot vittem. Foooxy, majd holnap hívlak. Egyébként kiderült, hogy van egy közös ismerősünk. :D Kéktúrán beszélgettem az egyik csajjal, aki konyított a fényképezéshez, és ő mesélte, hogy volt fotóstáborban. Na mondom hol? "Körtét ismered?" :DD Mint kiderült 4x volt a táborotokban. :))
Sehol nem írtam, hogy nem Sony szenzor meghogy ez a régi szenzor. Ez egyértelmü hülyeség is lenne, hisz pöppet mások a paraméterek. Azt írtam, hogy a D300 szenzora egyértelmüen a Nikon D2XS szenzorának csiszolt, fejlesztett verziója ami számunkra(inkább számodra) nagyonnagyon jot jelent mert a képminősége min D2XS szintü lesz.
btw az új Sony szenzor IMX021 név alatt fut a D2XS ben pedig mi csoda IMX007AQ szenzora van. :)
Tudtommal egyébként csak a D2Hban volt Nikon szenzor ill lehet korábbi gépekben is de azokat nemismerem.
Nah, részemről jucikát mindenkinek. Holnap reggel csatlakozom a kéktúrás csapathoz, a tervek szerint vasárnap este leszek megint elérhető. A Rockenbauer Pál Kéktúra mecseki szakaszát járjuk most épp...:)
Viszont ne feledd, ha a régi szenzor lenne, akkor nem tudna 9fps-t. Ez biza az új sony érzékelő, amit 1 hete jelentettek be.
http://pixinfo.com/hirek/2007-08-21_270898 "A közvetlen párhuzamos függőleges kiolvasásnak köszönhetően a sorozat sebessége akár 10,39 kép/mp is(!!!!!!!!!!) lehet teljes felbontásban. A szenzorra 12 bites(!!!!!!!!!) A/D konvertert is integráltak oszloponként, melyek így párhuzamosan tudnak működni, s minden egyes oszlopnak saját A/D konvertere lesz. Ennek segítségével nem szükséges nagy frekvenciával működtetni a digitalizálást, amely a nagyfrekvenciás zajképződésre így nem lesz hatással.
Hamarosan tehát megjelenhetnek a 12 Mpixeles APS-C képérzékelővel szerelt digitális tükörreflexes gépek a Sonyn kívül a Nikon(!!!!!!!!!!!!!), a Pentax és a Samsung kínálatában is, hiszen ezek a cégek eddig is a Sony szenzorait használták. "
vki vmi Pécsi esküvöfotost nemismer véletlen nem az.... esküvöket fogok fotozni de még sose csináltam és lámpalázas vagyok, megnézném egyszer, hogy csinálja ezt egy profi. :DDD
"Dinamika, színek, tónusok, af sebesség, használhatóság, pontosság, megbízhatóság. Az első 3ról nem lehet még állást foglalni (bár ismerjük az elődöket és tuti jó lesz ezis)"
Állást foglalni még nem lehet az első 3rol de sejteni enyhén csak jol lehet a dolgokat. Honnan? Elárulom a nagy titkot amire gondolom már jopáran gondoltak: Tessék megnézni a D2X/D2XSben lévő szenzor paramétereit és aztán a D300ban lévőjét. gyak mmröl mmre egyeznek. Azaz 99%, hogy a D300ban a D2XS kicsit feltuningolt de gyak 90%ban a régi D2XSes szenzor "Dinamikát, színeit, tónusait" kapjuk.
a régi D2Xröl egyébként ezt írta dpreview A RAW azért fontos mert a Nikon jpg feldolgozása anno azért nemvolt olyan jo. "Adobe Camera RAW squeezes even more detail out of the D2X image, now we begin to see fine resolution detail and texture which weren't obvious in the JPEG shot. You can really appreciate just how good the D2X's sensor is and why using the optimum center part of a quality lens delivers complete sharpness all the way across the image. Compared to the $8000 EOS-1Ds Mark II the D2X is looking like a bit of a bargain."
és ez ugye még a 2004es verziója a szenzornak... azota tuti csiszoltak rajta egykeveset.
Nagyon durvára sikeredett ez a D300 csak egyvmi nem tetszik az 1999Euros induloára...
Úgy értem örülnék, ha te is jönnél! :) De komolyan. Vagy bárki. Csütörtökön hajnalban megyünk (hacsak nem szerdán megyek fooxyhoz, ezesetben pénteken). Részleteket mondhatok itt is, de mailben is.
Ki kihez csatlakozik? :) Tizenkilenc éve járok oda rendszeresen madarászni, mellesleg én végzem ott a havi vízimadár szinkronfelméréseket. Nem nagyon van ott olyan bokor ami alá még ne néztem volna be és egyike vagyok azon keveseknek akik akkor jönnek-mennek amikor akarnak :)
Nem, még nem voltam arra, de egyik barátom szokott arra járni a hálókhoz, meg ő foglalkozik madarászattal és vele megyünk. De egyébként ez is egy nyitott dolog, akinek van kedve csatlakozhat. :))