jaj
ahogy jöttök vissza egy -egy megbeszélésről egyre jobban elkeseredem én is
én azt gondoltam, ez lesz az a lakás, amit megálmodtam, és majd élek benne boldogan
és már közröhej tárgya vagyok az ismerősök körében, ez még jobban zavar
túl vannak már néhányan új lakás építésen, beköltözésen a környezetemben
néhány napja, amíg nem volt bizonyíték arra, amit elmondatok (unk) itt mind igaz még reménykedtem
ma már tudom, hogy sjana mennyi pénzünkbe fog ez még kerülni
és ami aggaszt engem a fentieken kívül
- még nem hívott a bank szerződést kötni, pedig szeptember elején erre ígéretet kaptunk
Méreg?Düh?Idegesség?Neeeeem........
Csalódottság......de kezdjük az elején...
Reggel 9-re mentem be és egy kedves idősebb úrral ültem le megbeszélni a kérdéseimet. Meglehetősen rendes és segítőkész volt, minden kérdésemre válaszolt a lakásommal kapcsolatban. Én eleve úgy mentem oda, hogy nem fogok változtatásokat kérni de azért kitért a kérdésem erre a részre is hátha..... Miután hallottam az árakat (hozzá kell tennem,hogy ennél a résznél kicsit érdekesnek találtam a helyzetet mert az Úr mintha szégyelve mondta volna nekem ezeket az árakat mert mindig azt ismételgette,hogy miért ennyi) úgy döntöttem aláírom a ,,nem módosítok,, semmit című papírt, csak a redőnyt kértem de azt sem tudta megmondani mennyi...
50 000 FT: erről ennyit hogy ez egyfajta ,,letéti díj,, ami nem vész el. Ha elállsz az árajánlattól és nem kéred azt mert túl soknak találod akkor ezt felhasználhatod a feláras igényekre illetve az előírt lámpatestekre... ez még egy jó pont...
A művezetési és egyéb díjak annyi amit mondtatok :( és ezért ennyi mert mindent újra kell ilyenkor tervezni és beadni engedélyeztetésre és 10 példányban sokszorosítani ami sok-sok munka és idő...ami nincs.. Az 5000ft/óra is az első órától számítva azért lett kitalálva hogy valaki ne üljön ott egész délelőtt...hát így oda se mer menni.... Hogy az Úr szavaival éljek ,,a kért pénz fedezi a munkát,,.... no comment.Viszont azt sikerül kihúzni belőle, hogy nehezen bár de rávágja, -aki csak egy konnektort kér máshova az igencsak borsos árat fizet..
Klíma:nekem is először a mobil klímát ajánlotta... a split-et úgy vettem ki a szavaiból,hogy elfelejthetjük mert nem kapnak rá engedélyt....legalábbis hivatalosan nem annyit lehet tenni, hogy előkészítik de csak akkor teheted be ha már megvannak az engedélyek a költözésre és te úgymond ,,illegálisan,, beteteted magadnak...árat persze nem kaptam....de már nem is érdekel.
Viszont volt egy nekem elég szimpatikusnak tűnő megoldás valami unico klíma ami érdekes mert nincs kültérije csak eccerűen a falra van rakva úgy hogy simán ki van fúrva, víz sem folyik belőle. De én úgy döntöttem majd utólag megoldom, olcsóbb lesz az biztos......
Luxus, exklúzív lakópark..... jah ha fizetsz érte... riasztó beüzemelése ennyi meg ennyi, időzíthető termosztát ennyi és ennyi és már 300 000 ezernél vagyunk....Jó ok nem kell ez nekem, de akkor ne legyen exklúzív a lakópark....
Miután minden kérdésemet feltettem jött a számomra mumus téma ahol kiborult a bili... a konyhabútor... Gondoltam itt is felteszem azt a kérdést, hogy ,,ugye olyan lesz mint a CP bemutatólakásában?,,Válasz: nem, nem olyan lesz....
Bemehettem az épp készülő bemutatóterembe...és ott jött a zuhany...még nem volt kész a konyhai része csak a tűzhelyet és az elszívót láttam az nekem elég is volt.... Ugy említettem, hogy Whirlpool-t ígértek, nos ez Zanussi...Időközben egy fiatal srác is bekapcsolódott a témába és elmondta, hogy ugyanolyan a minősége mint a tervezett Whirlpool-nak....jó de mondom ez ZANUSSI..... Megemlítettem,hogy szerintem ebből sok kellemetlenségük lesz mert félrevezetik a lakókat hisz más konyhát láttak és csak silány utánzatát kapják....a bútorba bele sem merek gondolni ezekután....erre az volt a válasz,hogy nem lesz kellemetlen nekik mert ők nem ígértek senkinek olyat.... csak azt felejtette el mindenki közölni velünk,hogy ha olyan kell mint a bemutatólakásba akkor az plusz x 100 ezer forint mert 200 szerintem minimum...
Elmondtam,hogy nekem többször is azt mondták, hogy olyan lesz amilyet láttam Whirlpool márkájú elemekkel...és ez nem korrekt. Erre a válasz (már én éreztem magam hülyén komolyan mondom) ,,nem gondolhatja, hogy ilyen olcsó nm áron kap olyan konyhát amiben csak a szagelszívó 200 ezer forint??,, Ergo mi vagyunk ilyen hülyék, hogy mertünk ilyan jóhiszeműek lenni.... mérhetetlenül csalódott vagyok, el nem tudom mondani mennyire. Se a szagelszívó se a tűzhely nem tetszett igazán persze lehet, hogy a bútorral együtt jobban mutat majd de ez nem az amit elképzeltem, amiben jól érzem magam.....
Kád:megmutatták az alapkádat is...hát no comment.. mint a 20 évvel ezelőtti kádunk...sima...én nem ilyenre gondoltam... Mindenesetre állítólag lesz egy akril változat amit hidromasszázsos formában fognak adni ,,kedvező,, áron,(már nem tudom mi a kedvező) azt esetleg átgondolom..
Csempék:jó nem láttam még mindet de láttam olyanokat amik nagyon nem tetszettek és egyszerűek voltak...félek ez van az alapban...ha szépet akarok megint nyithatom a pénztárcámat...
Összefoglalva, nem túlzásokkal:ÉN SEMMIT NEM VÁLTOZTATOK....mégis valahogy ígynézek ki...:
Elmű:48+ÁFA=60 ezer (kerethiány miatt csak a 3*16A)
Konyha:biztos vagyok benne,hogy egy 100-asomba minimum fog még kerülni ha azt akarom, hogy valahogy ki is nézzen az a bútor...
Redőny:el nem tudom képzelni mennyi lehet 50? 100? donno.....
Kád:az alap nem tetszik...akril + 100??? donno
Csempe:ezt sem tudom mennyi lehet még....
Mindent összevetve szerintem fél millió alatt nem úszom meg a dolgot...és én még csak 1 büdös dugaljzatot sem változtattam....
Nem tudom mit tehetnénk, el vagyok keseredve de nagyon......
Szerintem ez lehet az a parapet klima amit nekem is mondtak hogy ilyet tudnak ajanlani.Gyakorlatilag olyan mint egy rogzitett mobil klima.
Valaki viszont irta hogy megis lehet split klimat kerni ill. csak elokeszitest a splitnek.
A klímáról esetleg annyit, hogy nekünk mutattak az árajánlat adásakor egy képet, miszerint egy falra szerelt berendezés 2 falra furt lyukon keresztül kapcsolódik a kültérhez, külső egység nincs, ám ez csak az erkéllyelvédett falonlehet, ugyanis a homlokzaton még ilyen ráccsal védett szellőző nyílás sem lehet. Ezzel a megoldással nálunk az egyik szoba hűthető, de még gondolkoznak valamilyen megoldáson (árat még nem tudnak).
16-án tényleg úgy van, hogy összejövünk, dumálunk, mindenki anyázza egy kicsit az Épkert, majd a CP-t, és kiötölhetünk sok okosságot. Nem gondoltam, hogy be kellene menni. De ha lesz kézzelfogható eredmény, akkor akár másnap bemehet azzal valaki(valakik), hogy itt van, ezzel és ezzel problémánk van, keressenek rá megoldást.
A kérdések pedig tényleg meg vannak itt fogalmazva, ha valaki elolvassa rendesen!
Szerintem itt van egy-két félreértés. Egyrészt én úgy értelmeztem, hogy 16-án mi ülünk össze beszélgetni először és megbeszéljük a problémákat. Az asztalborigatás csak viccként hangzott el. Vagy Ti nem így gondoltátok? Úgy gondoltátok, hogy 17.00-kor az értékesítésen kezdünk? Továbbá nem értem, hogy mit kell összegyűjteni. Itt a fórum. Össze van gyűjtve. Úgy érezném korrektnek (mivel mindenki tudja, hogy mind a CP mind az Épker olvassa ezt), hogy erre reagálnak is. Nem kell azt megvárni, míg félszázan odamegyünk. Van levelezőlistánk. Ott reagálhatnának akár most is. Pontosan tudják mik a kényes pontok. Vannak konkrét árajánlatok is mostmár. Ugye eddig, csak sejteni lehetett a dolgokat, hogy sok lesz. Többségünknek még nem adtak ajánlatot, tehát miért reklamáljak. Ígéretet kaptam, hogy a pontos árakat megkapom abban a levélben, de sajnos nem volt benne.
Másrészt a levélben az állt, hogy a kérdéseink többnyire az Épker-hez intézendőek. Én úgy gondolom, hogy a CP-vel állunk szerződésben, tehát én a problémáimmal a CP-hez fordulhatok nem az Épkerhez. A CP feladata a dolgok rendbetétele. Gondolom és remélem, hogy ezt a CP is így gondolja. Ezt azért írom, mert nem lenne jó olyan válaszokat kapni, hogy hát ez az Épker ötlete volt és erről nem tehetnek és nem tudtak róla. Elég régóta morgolódunk már emiatt.
Ami szerintem most korrekt lenne és sokkal előrébb jutnánk: A CP a levlistára küldene egy levelet, hogy miért ilyen magasak a tervezési díjak. Illetve miért van művezetési díj, mikor szerződés szerint kérhetünk módosításokat. Ennek a levélnek szerintem nagyon sokan örülnének, és nem az ajánlat átvételekor menne mindenki a CP-be, hogy irgum burgum mi ez. Persze van még sok fontos kérdés. TGabika meg is fogalmazta ezeket. Erre is válaszolhatnának.
Szóval akkor, most a CP-hez megyünk 16-án, vagy csak mi ülünk össze először beszélgetni, majd valaki(k) elmondják a végeredményt a CP-nek?
A fórumban elhangzottakat összegyűjtöm. Csak nem tudom, hogy mail-ben vagy itt beszéljük meg.
Én is nagyon köszönöm az értékesítők pozitív hozzáállását, segítőkészségét!
Én is örülök! De igazán boldog akkor leszek, ha történik valami az ügyünkben!
Szerintem mindenki mondja a kérdéseit, és valaki bevállalhatná, hogy egybegyűjti!
Kérdéseim:
Miért ilyen drága az áttervezési díj? -A CP miért nem tesz semmit ennek csökkentése érdekében?
Miért kell művezetési díj???
Miért olyan drága minden, ha kell, és miért olyan olcsó, ha nem kell?
Miért nem hallottam még semmi bíztatót a légkondi ügyében?
Ha az emlékezetem nem csal, nekem is azt mosdták, írták, hogy ez egy "luxusabb" lakópark lesz - miért kell minden kis luxusért nagyon sok pénzt fizetni(alapból gagyi k.bútor, gagyi csempe, rosszul elhelyezett dugaljak...stb)?
Miért nem tájékozódnak más lakóparkok árai felől(nem nehéz, lásd fórumok) és miért idegesítik feleslegesen az ittlakókat(szerintem senki nem tudja, hogy most tud-e(van rá keret?) változtatni, vagy sem)?
nekem folyton azon jár az eszem, hogy miként fogják eladni a következő ütem lakásait, ha már az egész város tele van azzal, hogy a CP-ben vásárlók mennyire át lettek vágva, mert ezt hallom lépten nyomon, olyan emberektől is, akik nem is tudják, hogy én ott fogok lakni (legalábbis remélem)
ezért folyamatosan abban reménykedem, hogy ez csak pletyka, és minden renben lesz végül
megkaptam a levelet !!!!!!!! a munkahelyi címemre érkezett, ma reggel láttam. (sőt 3 pld jött :))
hogyan legyen ? egyesével fogalmazzuk meg a kérdéseinket ?? vagy összegyűjtjük ??
Tisztelt CP Értékesítés !
Én a saját nevemben megköszönöm törődésüket. Ez egy plusz pont ebben az időszakban, mikor csak egyre jobban szomorkodom, és idegeskedek !
Az új képek már kicsit bíztatóbbak, két napra ismét happy vagyok :) Ki tudja lehet csak holnap 9-ig :)
Én is megkaptam a levelet és tökre örülök, hogy a CP-sek ilyen segítőkészek :). Nem is velük volt gondom, legalábbis nekem nem, ők nem is tehetnek nagyon sok dologról itt!
Az lenne a kérdésem,hogy ki az aki összegyűjti számukra a kérdéseinket? Valaki olyan kell aki már sokat tud az Épkerrel kapcsolatos dolgokról!
Várom a 16.-át :)
NEm véletlenül írtam nektek korábban a gazdasági erfölénnyel történő visszaélést. Ez tipikus példája. Ez a banda közeli rokonságban állhat azzal a céggel, akikkel én majdnem befürödtem.
Milyen ajtó az ami 27 ezer forintba kerül? EZ még annál a másik társulatnál is 42 ezer forintot ért, pedig ők sem voltak piskóták.
Úgy látom szept 16-án 17 órakor mehetünk rájuk borítani az asztalt!
Utána meg megiszunk egy sört, mint aki jólvégezte dolgát.
Szerintem most már mindenki kaparja elő az ismerőseit, aki tudja, hogyan lehetne elkapni a töküket!
Mi mindíg az Angyalföldivel kötöttünk szerződést, persze ítt ő volt ugymond a generál kivitelő is, és neki volt külön szakáganként alvállalkozója.
Ti is a Cp-vel kötötteket egy szerződést, hogy módosítgattak, akkor most miért a kivitelezővel tárgyaltok (jogilag!)?
Az Angyalföldinél az volt a másik korekt cucc, hogy a +ajtónak stb.. és a -ajtónak stb.. ára ugyanaz volt. (Az 5%-ot nem is tudom mi után vonták, de az nem lényeg)
Ne hagyjátok magatokat azzal sem, hogy nem fogadjátok el az árajánlatot, mert akkor nem olyan lesz a lakás mint amilyennek a megvételkor gondoltátok...
Valamit tenni kell!!!!
Írjatok levelet a kamarának, vagy tudomisén hogy mit kéne :-((