Leveszed a hátsó kereket és ha látsz a féktárcsán két süllyesztett-fejű csavart. akkor külön cserélhető, ha nincs csavar, akkor egyben van a csapággyal.
A kormányra ráfér egy bőrözés. A többi viszonylag rendben van. Kisebb sérülések vannak a kocsin. A z 1- kartelgázcső van elhasználódva. Menni megy a kocsi, de nem füstöl. Teszi a dolgát mindene... Sport felszerelés 7 személyes műszakival.
Ja ha már itt tartok kellenne 2db pótülés a műszakinál magyar földön. Zalaegerszegen. Valaki segíthetne benne...
Vin:VF33HRHRH84404175
Valaki mondja megy, hogy a Simens befecskendezésről mi a vélemény. Remélem a Bosch alatt van valamivel és messze a Delphis gondoktól...
Nem hiba, inkább sajátosság, a BSI is meg tud tréfálni. Sokszor fordul elő, hogy ez kiégett/nem jól érintkező égő helyére új égő kerül, és mégsem ég. A BSI lekapcsolja valahogy az adott kört. A megoldás ilyenkor egy BSI elaltatás, azaz kiszállsz a kocsiból és becsukod, vársz két percet, és utána csekkolod újra, hogy ég-e az adott fogyasztó.
Ha van valakinek ELM327-es obd olvasója, amit androidos torque-vel használ. Illetve 1.6 hdi motorja van. Megtudná mondani, hogy mennyi az üresjárati fogyasztása hideg illetve meleg motorral? Klima nélkül.
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, van egy 2002-es RHS hdi-m hatchback, amit már kezelt Jena. Van egy hangyapucányi olajcseppenése, olajcserekor meg azóta se észrevehető a nívópálcán, de elvitték a kocsit egy idegen szerelőhöz, aki azt mondta látatlanban, hogy a főtengely szimering ereget pici olajat, amit még el is hiszek, de utána azt mondta, hogy ha nem cseréltetik ki, akkor emiatt a vezérműszíj el fog szakadni, és oda a motor. Ez már nálam feldobta a kérdőjelet hogy vajon igaz e. Szerintetek ennek mennyi az esélye? mármint annak hogy a vezérműszíj elszáll azért mert olajos lesz. Most azért nem bontatnám szét a vezérlést hogy ezt a tényleg néhány csepp olajat eltüntessék. De mondjátok meg ha rosszul gondolom.
Adott egy 2005-ös, 5 ajtós, 1.4 16V KFU motoros 307 (facelift előtti):
1, A klíma most lett töltetve, gázt nem engedi, de pár másodperc után egyszerűen lekapcsol a kompresszor. Találkozott már valaki ilyennel?
2, A bal első ajtóval több gondom is lenne:
- becsukáskor nem megy vissza teljesen az autó síkjába (mintha a zár nem húzná megfelelően oda...), - kinyitáskor kicsit beremeg az egész,
- valamint mintha előrébb is csúszott volna.
Lehet ezen valamit állítani? Törve nem volt, zsanérok sértetlenek.
Gondolom, hogy ez valami korból adódó dolog, mert a család másik autóján (Renault Megane 2002) ugyan ez kezd elkezdődni (ajtó becsukáskor nem megy vissza teljesen az autó síkjába).
Ez is lehet, de azt is tapasztalom, hogy még amikor kint hűvös van, akkor is langyosat, meleget fúj be, ha már meleg a motor, teljesen lecsavart fűtés mellett is. Gondolom valahogy a motor felmelegíti a legevőt, amit befúj, nem?
Sziasztok. Pug 307 2003as 1.6B kombi. A hatso csomagtarto vilagitasom, ami oldalt, lent van nem mukodik. Aramot sem mertem benne. Hol van ennek a biztositekja? Illetve hol talalom a klima biztijet? Koszonom :)
Szia. Ha kétzónás digit klímád van, valószínűleg az állító motor fogaskereke adta meg magát, pechedre ebben az állásban. A fórumon és a klub honlapján is van leírás a javításról. A büdös szag miatt én a helyedben azonnal csinálnék egy klíma tisztítást, így egészségtelennek hangzik. :)
Általános, motorfüggetlen kérdésem lenne. Ha nem fűtök, miért fúj meleget a ventilátor az utastérbe? Értem, hogy kint is meleg vanna de ez sokkal melegebb levegő.
Másik kérdésem. Ha lekapcsolom a klímát miért olyan büdös, állot a levegő?
ez hülyeség, az abgasenlage hiba egy összefoglaló hibaüzenet, kb az egész motortérben található halmaz bármelyik összetevőjének hibájakor ez az üzenet fogad. Az izzítós hiba nem okoz ilyen tüneteket, nem talált bele a kolléga, de kiszórtál volna pár ezrest feleslegesen
Szia. Az a megoldás, hogy meg kell emelni az autót, első kereket le kell venni, a műanyag doblemez betétet ki kell venni. Csak patentok tartják, amiknek a közepét be kell nyomni, utána meg az egészet ki kell húzni. Amikor kijött a betét, akkor fogsz látni a küszöb végénél műanyag, kör alakú betétet. Nálam szemmel lehetett látni, hogy gond van vele, mozgott is egy kicsit és ott folyt be a víz. Ezt a betétet ki kell venni, meg kell tisztítani a portól, valamint a lyuk környékét is portalanítani kell. A betétet nyomd körbe valamilyen tömítőanyaggal, de NE sziloplaszttal, mert az ecetsavas. Én karosszéria tömítőt használtam. A betétet vissza kell nyomni a helyére, a kijött felesleges tömítőanyagot szépen körben el kell húzni és kész is. Doblemezbetét vissza, patentek vissza, kerék fel és kész. Nem csak a küszöb végénél fogsz látni ilyen betéteket látni, hanem feljebb is, ha gyanúsak, akkor azokat is tömítsd le.
Ha van lehetőséged, akkor kompresszorral amennyire lehetséges, szárítsd ki a küszöböt és kezeld vagy kezeltesd le valamilyen üregvédővel. Ha ezzel kész vagy, akkor jön az utastér szárítás. Én kivettem mindent amit lehetett és kb. egy hétig szőnyegek nélkül jártam. Középen és a vezető, valamint az anyósoldalon nem lehetett a vastag, csillapító szőnyeget kivenni, ahol vizes volt, oda száraz rongyokat tömtem be és cserélgettem, mert csak így lehetett a vizet kiszedni belőlük. Felül van egy vastag gumi-műanyag keverék, ami miatt a víz nem tud kipárologni, ezért kell rongyokkal kiszedni a vizet. Remélem tudtam segíteni, jó munkát hozzá. :)
600,000 km van a két pözsómben, nem eszik az olajat. Castrol ment beléjük 3-4 olajcserét kivéve. 5w40-est tettem párszor a 10w-40-es helyett, annál 5dl/10000km volt a fogyasztása, a másiknál semmi. Szerintem attól függ, hogy hajtották.