Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Ma Etyeken jártam borfesztiválon (nem én ittam.:)) és elég kellemes meglepetésben volt részem. Sétálván, észrevettünk egy foci meccset- mint később kiderült parlamenti képviselők-borászok csata volt- és két ismerős hangra lettem figyelmes, Jenőére és Hajdú B. Istvánéra. Na mondom utána járok a dolgoknak, a kispadokhoz érve ott volt Jenő meg Hajdú B. is. Még 10 perc volt a meccsből, ami végül 2-1-es képviselők sikert hozott. Vége lett a meccsnek, én meg "bátran" odamentem hozzájuk.:) Kértem egy aláírást,mondtam, hogy szoktam BL meccseket és bicajt is nézni. Erre Jenő megjegyezte, hogy nagyon helyes és ne hagyjak fel ezzel a jó szokással.:) Szóval a borfesztivált magát én nem nagyon élveztem, de azért valami jó is volt benne.:) Tényleg igaz a mondás: minden rosszban van valami jó!
Mondjuk megvan annak a varázsa, hogy az ember bemegy egy antikváriumba és csak nézelődik, aztán vesz 100 forintért egy levitézlett füzetet. Én már csak ilyen vagyok :)). De van, amit meg nem kapok meg sehol.
Könyvet mindig ugyanattól az internetes cégtől rendelek, már évek óta. Antikváros és új könyveik is vannak és idehozzák házhoz. Óriási a választékuk, és eddig még mindig megszerezték azt a könyvet, amit nagyon kerestem. Pedig volt egy amit már minden, de minenhol kerestem, és náluk előjegyeztem és láss csodát, meg is lett. Az már más kérdés, hogy fél évvel később, újra kiadták a könyvet. :))))
Na igen, a könvpiac. És a zene a másik. Imádom, amikor egy könyvesboltban az aktuális Valóvilág sztárok önéletrajzi munkái és CD-i egymás mellett néznek rám :). Bezzeg ha akarok valami normálisat, akkor menjek antikváriumba. Az... Nem is járok már könyvesboltba lassan, csak antikváriumba. :(
Viszont az Alexandra hálózat egészen ígéretesnek tűnik. Nemrég megvettem ott a Gire nevű zenekar CD-jét, rajtam kívül szerintem még tizen szeretik is ebben az országban :)). Az egy másik kérdés, hogy a meselemezek között akadtam rá véletlen :)). És könyvfronton is egészen jókat forgalmaznak.
ÁÁ ne is mond! Csak azért vártam a pláza megnyitását, hogy lesz benne egy nagy újságos, meg mozi. Mozi nincs, nem nyitott ki. Az újságos bagyon kicsi, a német nyelvű újságokat a Focus magazin, és kettő darab bulvármagazin képviselte. Tour magazin sehol:-(
És akkor az újságkiadást már ne is említsük, én azon vagyok a legbosszúsabb. A Tour magazin idetalál, de a Procycling a szomszédos Ausztriából már nem jut el hozzánk. Pedig aztán újságot is lehet lassan kapni már mindenről.
Igaz. Ha jól láttam, a tour versenyigazgatóját egy magyar színész játsza:-)
Viszont az a davinci kódos pasi, meg Coelho annyi van, hogy ha rádborulna a sor a könyvesboltban, simán agyonzúzna:-) De egy normális, eredeti kiadású, teljes Asimov könyvet nem bírtunk venni a fiamnak karácsonyra:-(
Holott félig magyar produkció... Legalább feliratosan leadhatnák.
Ez semmivel sem jobb mint a könyvkiadás. 100 évesnek kellett lennie a Tour-nak, hogy kiadjanak róla egy könyvet magyarul. Armstrong két könyve után meg ki is fújt a dolog. Pedig aztán a könyvpiacon is vannak olyan könyvek...
Ilynekor tudok nagyon mérges lenni, hogy magyar tévéállomások annyi sok szemetet összevásárolnak, hogy rémes, de ezt a tisztességesen megcsinált filmet, egy tisztességes emberről, ezt nem:-(
Egyszer olvastam róla egy cikket, hogy emiatt Biciklis Schindlernek nevezték.
Nekem a kedvenc részem az amikor behajt a stadionba és nem tapsol neki senki. Aztán a felesége elkezd tapsolni, az emberek meg néznek, és végül mindenki elkezd tapsolni.
Képzel Era! A lemezen véletlenül a második rész az első fájl, és tegnap úgy néztem végig a filmet, hogy a második részt először. Persze a végén rájöttem, hogy rosszul kezdtem. Ma a helyes sorrendben futottam neki, így még jobb volt. Az a rész, ahol a világháború alatt az iratokat csempészi nagyon izgalmas volt.
Ha vasárnap megkapom, akkor még aznap este át tudom írni, és a következő héten oda tudom adni bármikor a másolatot. Zömmel úgyis járok majd a városba vizsgázni jól, szóval akármikor oda tudom adni.
Era, neked meg nagyon szépen köszönöm előre is! :)
akkor majd megoldjuk valahogy, remek :)) a Pantanist is meg akartam csinálni, de a tanárom lenyúlta a kazettát :( úgyhogy az max szeptemberben lesz megint projekt
A találkozóra viszem a filmeket. Ezt a lemezt az utasítás szerint Oscarnak kell átadnom. De a találkozón akkor tudunk egyeztetni, hogy mi legyen a további útvonal.