Keresés

Részletes keresés

czoki Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2883

Szia!

Bocsi a beleszólásért, csak pontosítanék. Sarti parti része 3 fele tagozódik,

úgymint Sarti Beach, Sarti Village, és Sarti Ófalu. Nevezett kajálda tehát

a village és ófalu "határának" közelében van, az ófalu irányában. Az utcában

található utazási iroda pedig a Sithon Travel.  Náluk lehet többek közt fakultaív utakra is befizetni.

Jó pihenést, nyaralást.

Üdv.

Előzmény: péter68 (2879)
Zoli_az_oktato Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2882

Nem Sarti a topik címe???? Mert akkor eltévedtem.....

Természetesen Sarti, és az Ófalu.

Bocs, ha nem volt egyértelmű....:-))))

Előzmény: tiwald (2880)
Zoli_az_oktato Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2881

Szia Péter!

Az utca nevét ne kérdezd...:-)))

Valahogy úgy tudom a pontos kordinátákat megadni, hogy a parttal párhuzamosan fut 3 fő utca ezek az Ófalu belvárosát adják.

Ez a taverna a part felől a második utcában van, a Beach és, Ófalu határán. Egy utazási iroda van a sarkon. Az ékszerész utcája.

Javaslom, hogy érdeklődj az utazási irodáknál, ahol beszélnek magyarul, és keresd Joszip-ot.

Előzmény: péter68 (2879)
tiwald Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2880
Ez helyileg pontosan hol volt? (a falu vagy város neve, )
Előzmény: Zoli_az_oktato (2875)
péter68 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2879

Szia Zoli!

Pontosan merre van az emlitett taverna?

Köszi a választ.

Péter

Zoli_az_oktato Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2878

Gyakorlatilag igen. Viszont a Netkávézónak van nyitvatartási ideje. Ha azon kívül netezel, akkor is ildomos valahogy a tulaj felé rendezni a net használatot.

Előzmény: solyomga (2877)
solyomga Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2877

Köszönöm a választ a WIFI-vel kapcsolatban!

Megnyugtattál!

A teraszon akkor 24 órán keresztül elérhető a Net?
Előzmény: Zoli_az_oktato (2874)
Zoli_az_oktato Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2876

Kép a kajáldáról, és Joszip-ról:

Kajálda

Van egy menü is:

Menű

Mi nagyon jól éreztük itt magunkat.

Azért van egy-két képem az Ófaluról is. (itt meegjegyzem, hogy a kajáldában van a falon egy nagyméretű kép Sarti-ról még 1969-ből. Nagyon érdekes a fejlődés...)

Zoli_az_oktato Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2875

Sziasztok!

Kicsit kiegészíteném a Sarti infókat. Mi 6.-án jöttünk meg, és BaziJoe nagyon jó kis leírást adott, és én nem akarom azt felülírni, inkább kiegészíteni.

Mi az első nap utától 1 helyre jártunk kajálni. Ennek nem csak az volt az oka, hogy jó, és bőséges volt a kaja, hanem a pincér, akit Joszip-nak hívnak. Élt mo-n, és nagyon jól eszél magyarul, és ami a lényeg, hogy búvárkodik, és nagyon szívesen ad tanácsokat evvel kapcsolatban.

Az árlista:

ÁrlistaÁrlista1Árlista 2

A szenvics azt jelenti, hogy pitában adják, a portion azt, hogy tányérban.

A Heineken csapolt sör 1,5 €, de nálam volt olyan hogy 2 sört kértünk, de az enyém nem lett szinig tele, csak kicsivel volt több, mint 3/4-ig, mert kifogyott a sör. Amikor újat csapoltak, kérés nélkül kaptunk még 2 sört...

Zoli_az_oktato Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2874

Szia!

Megjöttünk, és most be tudok számolni a Wi-Fi lehetőségről.

1. Van Wi-Fi!

2. Csak 1 helyen.

3. Nagyon lassú.

A részletek:

A fő utcán a központ közelében van egy Internet kávézó. Itt van egy 10 gépből álló park. A gépek valamilyen furcs módon vannak kötve, mert a helyiek 10 éves gyerekei egész nap ezeken a gépeken játszan mindenféle lövöldözős, meg egyéb játékokat, az ezzel járó összes járulékkal. (kiabálás, lökdösés, a másik gépéba belebámulás...)

Tehát azt nem ajánlom, hogy ebbe a prkba beülve kapcsolódj a netre.

Ami műxik: mint mindenhol, itt is van egy kiülős terasz, ahova kérhetsz sört, vagy frappét, vagy valamilyen üdítöt. Itt minden gond nélkül tudsz csatlakozni a gépeddel.

A letöltési sebesség max 6K, tehát ne számíts nagy sebességre.

Az árak: 15 percenként 0,75€, de ha kérsz valamit inni, és az előbb leírt módon csatlakozol, akkor kapsz kedvezményt.

Ha reggel 9-re mész oda, akkor nincsenek nyitva, csak tízkor nyitnak, de a teraszon nyugodt körülmények között tudsz netezni.

Javaslom, hogy ekkor is hagyj ott 1€-t, mert így tisztességes.

A fauban sehol máshol nem találtam szabad netet, csak itt.

Ha van még kérdésed az indulásig, akkor tedd fel.

Jó utat, és jó nyaralást!

Előzmény: solyomga (2822)
Tuccsi2 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2873
Jó, jó. De hova?
Előzmény: Breki1 (2862)
molnarmarina Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2872
Elküldtem az e-mailedre a listámat, remélem jól értelmeztem a cimet és megkapod, ha nem küldj az enyémre egy üzenetet és válaszolok, az enyém publikus.
Előzmény: Breki1 (2870)
csá Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2871
igen, és a tengerre néző is ugyanannyi mint a nem tengerre néző. (én sem értem, de így könnyebb számolni:))
Előzmény: Breki1 (2870)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2870
A 3 személyes ugyanannyi mint az 5 személyes?
csá Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2869

e-mailban elküldöm a nyaralás időpontját, illetve, hogy tengerre néző legyen és kiválasztom, hogy 3 v. 5 személyest kérek. Ennyi.

Minden szoba egységáras persze alkudni lehet.

3 személyes             június - július közepéig 35 Eu, utánna augusztus végéig 70Eu

5 személyes                  "                 "                "                            "                     "

tengerre néző               "                 "                "                             "                    "

nem tengerre néző       "                  "                "                             "                    "

Előzmény: bobolya (2868)
bobolya Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2868
És hogyan tudtok náluk foglalni? neten?
Előzmény: csá (2866)
Hümi Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2867
Egy ki segítség...hátha valaki nem ismeri. Nagyon részletes útleírások, minden hasznos tudnivalóval. Rengeteg országról...

www.utikalauz.hu
csá Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2866

Stamatist sajnos nem ismerem a "kék ház" a Katsogiani családé, azt hiszem, hogy külön fantázia neve nincs. Mi úgy találtuk évekkel ezelőtt, hogy helyileg kerestem és ezt találtuk legmegfelelöbbnek. Előnye: Csendes környezet, közvezlenül a tengerparton van, és nagyon kedves család üzemelteti, de hát ez minden apartman tulajdonosra jellemző, első a vendég.

A taverna nevére nem emlékszem, talán Jorgos, mindig sokan üllenek bent. És azt hiszem nemcsak azért mert a legolcsóbb, hanem nagyon izletesen készítik el a megrendelt ételt.

Előzmény: bobolya (2865)
bobolya Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2865
Bocsi, azt írod hogy Sarti legvégén, csendes helyen. Mi is azért foglaltunk a Beachen apartmant, mert reménykedünk hogy ott tudunk pihenni is. Egy tavaly átadott házban, a Stamatisban, ez kb 250 m-re van a parttól. Nem ismered véletlenül? A kék háznak mi a neve? és a képen lévő tavernának? az is a beachen van?Köszi előre is, ha válaszolsz.
Breki1 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2864

Hello

Énis Montenegrós vagyok aki nem volt még annak egyszer tényleg el kell oda jutni.

Énis nehezen vettem rá magam, hogy most Görögországot nézzem, mivel mi bejártuk ott végig a tengerpartot, több helyen megszálltunk köztük Budvá-n is

DE biztos Görögország is lesz legalább olan szép látva pl csá képeit.

Előzmény: Hümi (2861)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2863

Énis ilyesmire gondoltam de jobb rákérdezni :-)

32 Eu/nap nagyon jó ár lnne de a 70 az elég húzós

Mivel fiatalok vagyunk az azonos légtér sztem beleférne ha 35 maradna az ár

Előzmény: csá (2860)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2862

Köszi megnézem

A gyűjteményed elküldenéd?

Előzmény: Tuccsi2 (2859)
Hümi Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2861
Avae Sartimániások!

Mi 2004-ben voltam Sartin, sajnos rossz időpontban. Életem első, egyben utolsó nem főszezonbeli nyaralása volt. Szeptember 10-től két hét. Csapnivalóan rossz idő volt. Napokog esett, és olyan hideg volt, hogy melegítőben kellett aludni.
Ezt leszámítva, ami azért elég gáz, jó volt. A hely szép, a víz tiszta, a Narancs part nagyon szép.

Egy évvel később Montenegróba Budvára mentünk, hálókocsis vonattal. Ez igen!!!
Mind az út szépsége, mind a látványa lenyűgöző volt. Kipihenten, frissen érkeztünk meg Bar állomásra ahol már várt minket a mikróbusz, ami az apartmanig vitt. De. 10 órakor már elfoglaltuk szálláshelyünket.
Csodálatos két hetet töltöttünk Montenegróban.
Nem akarok itt nagy földindulást okozni, de szépségben és látnivalóban össze sem lehet hasonlítani Sartival. Magasan Budva nyer! Minden szempontból, még árak és kaja tekintetében is.
Az idén is ide megyünk, de most ótóval. Így be lehet járni az egész tengerpartot, ami bővelkedik szebbnél-szebb látnivalókban.
Természetesen Görögországról sem mondtunk le. Lehet, hogy jövőre ismét odamegyünk ótóval. Lehet ez akát Sarti is. De csak a fő-fő, sőt legfőbb szezonban.

Ha valakit érdekel, itt megnézhet pár montenegrói képemet...
http://www.kep.tar.hu/humi58/50123387#2

Mindenkinek jó nyaralást és szép időt...
csá Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2860

Studio: Egy légtérbe van a háló és a konyha, külön a wc és a fürdő

Apartman: A háló(k) külön légtérben van a konyha, a wc és a fürdő

Aminek belinkeltem a fényképét, annak az árai 5 fős tengerpartra néző studió 32 Eu/nap, de július közepétől ugyan ez már 70 Euró. (bár gonolom, hogy mivel két család megy a részetekről, egy légtér nem igazán jöhet szoba)

E-mail címet tudok adni ma este, ha ennek ellenére érdekel. Angolul lehet velük kommunikálni, nagyon kedves család.

Előzmény: Breki1 (2857)
Tuccsi2 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2859

Biztos ismeritek, de belinkelem:

http://www.halkidiki.com/english/accommodation_e.htm

Van egy saját gyűjteményem is (eredeti forrás molnarmarina-é),

de a mi családunkra (5 fő) kihegyezett árakkal, vizpartközeli apartmanokkal.

Előzmény: Breki1 (2858)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2858

Igen miis hétközben akarunk menni.

A tengerbe lubickolás akkor oké ha nem kell előre szállást keresni.

Vmelyik fórumon írták, hogy előleget is kérnek, ez más országokban is így volt, de ott ki tudtam dumálni.

A kártyával veló előleg fizetésről tudnátok írni bővebben?

Illetve még egyszer kérném azt az apartman listát amiről korábban itt a fórumon szó volt.

Köszönöm

Előzmény: csá (2856)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2857

tudsz mondani árakat is?

Interneten lehet foglalni náluk?

Amúgy itt a studio és apartman között mi a pontos különbség?

Előzmény: csá (2855)
csá Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2856

Szerintem ha este 23 óra körül elindultok akkor, másnap kora délután már  a tengerbe lubickolva frissithetitek fel az elgémberedet végtagjaitokat.

Érdemes még úgy indulni, hogy lehetőleg ne hétvégére érkezzék az ember, mert akkor a görögök is mind levonulnak a tengerpartra, elfoglalva az összes szállást.

Előzmény: Breki1 (2849)
csá Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2855

Nekünk is ez a kedvenc tavernánk.

Az éjszakai pihenéssel kapcsolatban szerintem fontos, hogy nyugalom legyen, ezért Sarti legvégén van egy fix szálásunk, ahol tényleg csend van. Ha be akarunk menni a

központba akkor pár perces séta a tengerparton és már bent is vagyunk az életben.

A kék apartman az:

Előzmény: baz1joe (2852)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 2854

Természetesen kocsival - isten ments a közös buszozástól, pont most olvastam Leo barátunk miket csinált..........

Mi két hétre mennénk és nemcsak Sartiba, 4-en délnyugat magyarországról és nem utazási irodával.

Tervem pár napig pihenés Sartiban majd Athén (esetleg metróval vhol kocsit leparkolva) majd továvv Tólo-ba.

Előzmény: F EDi (2853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!