Amikor legeloszor mentem Milanoba, meg rendes, emberi allasom volt egy multinal. A draga finn fonokommel imadtuk egymast (nem ugy! :DD), ezert siman elrendelte, hogy a ceges sofor vigyen ki a repterre a jo ki maganutam lebonyolitasara.
A gepem Pozsonybol indult, mert en is fapadossal mentem, es mivel az akkori munkahelyemtol Pest is meg Pozsony is kb egyenlo tavolsagban van, a szlovak fovaros mellett dontottem, mert onnan volt olcsobb a jegy.
Szoval, nagy borond, egy kisi kezitaska, meg meg egy kicsi kezitaska.
Jo utat, puszi-puszi, sofor el, Ildike halal izgatottan terminalba be...
Aha, itt kell becsekolni, benyulok a kistutyobe a jegyert...Azaz, csak nyulnek, mert a kistaska a sofor kocsijaban maradt!!!!!!!!!!!
Azt hiszem, sikeresen megallt a szivem, panikroham, izzadas, szapora lelegzes, hiszti-kozeli allapot...
Azonnal csorgetem a sofort, aki ki tudja hol jar mar...Igen am, de izgalmamban elfelejtettem atallni a szlovak szolgaltato rendszerere, igy aztan a telo persze nem volt hajlando hivast inditani. Hat igen...Ekkor mar erosen a sikitozas szelen alltam...
Aztan, nagy nehezen csak eszembe jutott, hogy sms! Irtam a soforok fonokenek, meg a sofornek is, de ugye aggodtam, hogy nem olvassa el vezetes kozben...
Szerencsere a soforok mar csak olyanok, hogy vezetes kozben is gond nelkul hasznaljak a telot, igy par perccel kesobb erkezett egy sms, a kovetkezo sokat mondo szoveggel:
"Ildiko. Akikre buszkek vagyunk"
Hala az egnek nem jart meg messze, hamar visszert, de addig en persze a kinok kinjat eltem at...
Az Olaszországon belüli vasúti közlekedésről kellene információ, és számítok a tapasztalataitokra. Csak azt szeretném tudni, mennyibe kerülne nekem Milánótól a Garda tóhoz egy vasúti jegy, a távolság kb.: 100 km. A távolságot azért tartom fontosnak, hogy én is tudjak számolni majd, ha erre lenne szükségem. Nagyon fontos lenne, kerestem a neten, de menetrenden kívül nem találtam semmit. Ha kérhetem minél pontosabb árat mondjatok, tudjátok, a kevés is sokat számít, főleg ilyen helyzetekben. Természetesen, ha egy oldalt tudtok, ahol a hasonló kérdésimre választ kapok, az tök szuper lenne.
Szia, úgy látszik nagy magyar forgalom van mostanában Milánóban, vajon nekik is feltűnt már? Hidd el ha meglátod, megcsap az az semmihez nem hasonlítható érzés, ez Itália!!! Kb. 4 éve járunk rendszeresen Itáliába, de még nem érzem elégnek. A gyerekeim fogalmazzák, hogy aki egyszer meglátta a tengert az utána nem éri be mással. Mi csak 3 egész napra megyünk és pont azokra gondoltam amit lejjebb Mrs. Fredné javasolt. Tudod az sem jó, ha sok mindent begyűjtesz és rohanni kell mindig. A mai napig sajnálom, hogy Párizsban amikor voltunk egyszerűen nem tudtunk egy délelőttnél többet rászánni a Louvra. Egyébként Pálmácska jól fogalmazott, ha visszamész időben ezen a topicon, mindent tudni fogsz. Pont ma délelőtt ültem én is neki és kijegyzeteltem a fontos dolgokat. Képzeljétek én ilyen utazás előtt napokkal olyan rémálmaim vannak, hogy állok a reptéren én nincs repülőjegyem, vagy a szállást nem találom. Ti nem szoktatok izgulni? Ti mivel utaztok? szintén Sky vagy a másik? Merre van a szállásotok? Van egy olyan oldal is hogy hellomilano.it , és én ott találtam pld. utcai piacokat vagy outlet üzleteket. Mondjuk nem fenyeget az a veszély hogy hülyére vásárolom magam egy Dior vagy Prada boltban. Imádom a sajthegyeket meg a gyümölcsöket, és mindig találok olyant amit még nem is láttam, a halakat csak nézni jó, befogott orral. Lehet hogy találkozunk majd! szia
Szia. Csak olvasd vissza a topicokat, főleg, amiket Mrs. Fred. W. írogatott, ezekben az égadta világon minden megtalálsz. A piacoktól a megnéznivalókig. Én is így kezdtem, nem tudtam semmit, de a többiektől, meg a topicokból minden, de mindent megtudtam. Fogj egy füzetet, és jegyzetelj ki mindent. A végén rájössz, hogy már mindent tudsz Milánóról.
Jó olvasni, hogy vannak még Italia-imádatban szenvedő testvéreim :)
Én is jövő héten látogatok Milano-ba, először. Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki segíteni abban, hogy a kötelező túristalátványosságokon kívül mit érdemes még megnézni és hol érdemes költeni, valamit a piac hol található?
Én ápr. 20-25-ig leszek Milánóban, de nem Magyaro.-ról megyek, hanem Németországból. Már nagyon várom, jól fog esni egy kis változatosság. Bár a tervünk rengeteg, az időnk 5 nap, de semmit sem szeretnénk kihagyni.
Mrs. Fred! Lehet, én értelmeztem rosszul, tehát, akkor van reggeli. Nem baj, hogy csak ennyi, nem is tudok sokat enni reggel, meg fiúk nélkül utazunk, úgyhogy nem a kajálás lesz a fő attrakció.
Mindenkinek:
Mostmár nagyon kiváncsi vagyok erre az Itália-imádatra, mint már említettem, Itália nekem kimaradt. Pontosabban Pescara-ban síeltem kb.13 éve 2 napot, de nem érintett meg a mások által beígért csoda, amit a síelés adhat.
Mi Gran Canaria-val voltunk így, minden évben megfogadtuk, hogy jövőre máshová megyünk, mégis minden márciusban vagy februárban azon kaptuk magunkat, hogy repülünk a szigetünk felé. Én ott érzem igazán azt, hogy hazaértem. Talán előző életemben ott élhettem. Titkon remélem, hogy életem valamely szakaszát ott élem le. 8 éve járunk oda, idén először nem mentünk, de bevallom, igen erős "honvágyam" van.
Most Barcelonába megyünk márc. 27-től, ha valaki közületek már járt ott, tanácsokat szívesen vennék.
Egyébként a nem nyitunk ki időben stílus nemcsak az olaszokra jellemző, a spanyolok sem izgatják magukat túlzottan. Egy nyitvatartás csak részletkérdés. Hová a rohanás. De szeretnék én is így élni. Talán majd egyszer.
Nekem nem tűnt fel semmi ezzel kapcsolatban. Biztos bennük van a félsz (kiben nincs) de most nyugi van, semmi ellenőrzés még a reptéren se. Olyan simán becsekkoltam, hogy a jegyemen kívül semmit nem mutattam...végülis, igazolni magam, ugyen minek? Aznap volt a Milan-Bayern... :))
Hidd el, engem is. Meg amit még nagyon bírok, hogy egyes boltok pl. kedden délelőtt 11 kor vagy még nem nyitottak ki vagy már be is zártak...komolyan, ki tudnak borítani...ja és ez március, nem nyár... :)))
A Dóm téren és a Dóm tetjén is! Kínai, magyar, kínai, magyar... :))) De ott én is csak jó fej magyarokkal találkoztam, akik a másik véglet, ők a "shoppingolni meg partizni" járnak milánóba, dómról még csak nem is hallottak... :)
Hat, hidd el, en is gondolni fogok rad! :) Meg mindenkire, aki olyan szerencses, hogy ott lehet! :))
Romaban meg nem voltam, de az volt az eredeti tervem, hogy mivel Milanoban mar eltem, most majd Romaba koltozom...de Milano...
Amint egyszer mar irtam, regen nem nagyon tudtam mire velni masok Italia maniajat, mert legtobben csak addig jutottak el, hogy jajjjaj, voltunk Jesoloban, hu, milyen kiralyok vagyunk...Hat, hasat suttetni, meg csinalni a nagy semmit otthon is lehet!
De az olyanok, mint ti, akik tudnak is valamit az orszagrol, annak tortenelmerol, folrajzarol, nagyon is tisztelem!
Sajnos, amit irsz a magyarok viselkedeserol, nagyon is igaz! Tudom, hogyez a helyzet, de en nagyon szerencses vagyok ilyen szempontbol, mert akikkel en osszefutottam a Dom teren, mind normalisak voltak, en meg orultem a magyar szonak! :))
Szia, köszi az infot. Ha kinn leszek ígérem gondolok majd Rád, iszonyúan kíváncsi vagyok rá, eddig a szívemben egy darabka az Veronáé volt. A nyáron voltunk egy egész napot, meg utána Padovába, de egészen elvarázsolt. Őszön viszont Rómában voltunk, amitől nem voltunk elájulva. Ugyanazt vettem észre mint Ízirájder, ezek folyton majmolnak valakit, miközben meg én őket irigylem a dolce vitáért. Én már a repülőn felfedeztem egy bunkóbrigádot, és még utána mit ad isten, a Szent Péter téren ugyanőket hellottam olyan hangosan beszélni , hogy eszméletlem, inkább csendben maradtunk a férjemmel, nehogy egy kalap alá vegyenek velük. A férjemet rendkívül izgatja mi is az a bőséges reggeli, sajna nagyon szereti a hasát, de szerintem nem azonos a mi svédasztalos reggeli fogalmunkkal. Tök jó lenne ha újra ki tudnál menni a nyáron, Itáliából nem lehet elég. Én jövő nyárra egy toszkán körutat tervezek magánúton az urammal, uyan minden nyárelőn megfogadjuk hogy most nem megyünk Itáliába, de valahogy mindig ott kötünk ki, szerintem ez ezen a nyáron is így lesz, de gyerekekkel csakis a víz jöhet szóba. Ha olvassa Pálmácska, megkérdezhetem mikor jössz Milánóba? A beszámolóbból úgy tűnik hamarosan, mi 22.-én megyünk a barátainkkal, lehet hogy találkozunk? szia
VAN REGGELI!! De ne szamits valami eszetlen nagy adagra! Sot!
Egy brios, valami peksuti, lekvar, vaj, kappucsino (viszont az olyan, hogy en hiaba utottem kanallal a tetejet, akkor sem tort ossze rajta a hab! :DD Pedig en komolyan ossze akartam torni! :DDD).
Ennyi a kaja...
Viszont en is csatlakozom azt hiszem Izirajderhez, hogy a legerdemesebb gyorskajaldaban enni!
De barmi olyan info kell, amirol nekem a leghalovanyabb fogalmam sincs, kerdezd Mariat! :))
OFF
Nagy elhatarozast tettem. :DDD Amennyiben a csaladnak nem lesz uj babysittere juliusig (marpedig, most nincs), felajanlom nekik, hogy julius-augusztusra (vagyis arra az idoszakra, mig Monte Isolan vannak) visszamegyek hozzajuk! :))
Es akkor ismet egy nyar remelhetoleg soka bekovetkezo halalom szinhelyen! :))
Ha nem baj, én is hozzászolnék a témához. Mi már rengeteg helyen jártunk, és valóban nagyon neveletlenek a magyarok. Nem akarom bántani a fajtánkat, de a tény az tény. Sajnos igen rossz véleménnyel vannak rólunk sok más országban. Nem egyszer hallottam, hogy rendetlenkedő "embercsoportokra" azt mondták: Ja, biztos magyarok vagy oroszok. Nekem sem esett jól, de bevallom, szégyelltem magam.
Dehát, elfajzottak minden népnél vannak, ezt nem lehet kiküszöbölni, csak el kell őket kerülni.
Mrs. Fred! Nagyon köszönön az infót, azt hiszem, más kérdésem nincs. A képeidre nemhogy kíváncsi vagyok kicsit, de ki is nyomtattam őket. Már Németországot járják anyukámnál.
A reggeli dolog kicsit meglepett, én abban a hitben voltam, hogy van, dehát nem fogunk éhen halni, biztosan van valami reggelizőhely a közelben. Esetleg erre is van ötleted?
Lehet pont nem volt szerencsém, de aki nagyképű neveletlen (bunkóval) találkoztam, az véltelenül pont magyar volt...ja és a sznob jelzőt ki ne maradjon! Remélem nem sokan ismerték fel a nyelvüket...sajnos én igen...és "sokkot kaptam" :))
Mi egy szombat-kedd "hosszúhétvégét" töltöttünk kint, de mindenre jutott idő, amit elterveztünk. A San Siro amúgy nincs is olyan közel, de ha nagyon meg akarják nézni, akkor a távolság gondolom nem akadály:)
Ajánlanám még a Leonardo "technologia" múzeumot, melyben mi több mitn két órát mászkáltunk is mindannyiónkat lenyűgözött.
A hotelt amúgy délig kell elhagyni, ettől függetlenül persze érdemes megnézni Bergamot, sajnos mi azt nem terveztük be a programunkba.
Az étkezést mi gyorsétteremben oldottuk meg, de nem azét, mintha sokkal olcsóbb lenne, vagy elvetemült junk food rajongók lennénk , hanem mert finom volt a pizza + saláta + kóla/sör menü :)
Egyik este teszteltük a szállótól nem messze lévő étterem tészta és borkínálatát, és az sem okozott csalódást.
Nekem amúgy nem volt túlságosan szimpatikus a város, de ez nem a programok vagy a látnivalók, sokkal inkább az emberek "érdeme" Ennyi nagyképű, neveletlen embert egy helyen még nem láttam :) Ja és a tinik 90%-a Viktoria vagy David Beckhamre akar hasonlítani...félelmetes :)
- Vittorio Emanuelle setany (a bikat ki ne hagyjatok:DD)
- Scala
- Castello Sforzesco
- Parco Sempione, es a Beke emlekmu
- Cimitero Monumentale
- San Siro
- Sant`Amrodgio
- Santa Maria delle Grazie
es most tobb nem jut eszembe! :))
A piacok tenyleg fergetegesek, en imadtam piacra jarni! Vagy kedden vagy penteken vagy szomvaton, de egy heten egyszer mindig mindenkepen kimentem valamelyik piacra!! :))
A halak hihetetlneke, mint egy termeszetfilmben! :)) Csak budosek! :)
Szia, nem tudom miért de a mi gépünk 18-kor indul és mi már szombaton jövünk is haza. Csak egy kis kiruccanást tervezünk a barátainkkal , bár én marhára szerettem volna a Ramazzotti koncertre bejutni, mert pont péntek este ott lép fel, de ez sajna kimaradt. Tehát igazából 2 egész napba kell besűríteni a látnivalót, a fiúk a San Sirót szeretnék megnézni, ha jól látom a térképen az nincs messze a hoteltől, igaz? Megnéztem a Oriot, tényleg egyszerűbb igy mint a többi busz. Ti meddig voltatok kinn? Mit ajánlasz még megnézni? Még tervezzük a Castello Sforzescot, meg a Brera képtárat, a Dóm, meg az Opera. Igazából sok idő a képtárakra kell, és még piacra is szeretnék elmenni. Kíváncsi vagyok a sajthegyekre meg a halakra. Az időjárást mindig figyelem mert már tiszta depi vagyok ettől a téltől Szóval kinn jó idő volt? Szombaton meg azt tatáltuk ki, hogy a hotelből ugyis korán kell eljönni, bemegyünk Bergamóba. Azt olvastam szintén itt , hogy gyönyörű kis város. Ti nem láttátok? Voltatok vacsizni? Vagy hogy oldottátok meg a kaját, nem szeretnék pizzán élni. Egyébként is imádom Itáliát, már évek óta odajárunk nyaralni is a barátainkkal, de most Milánó lesz a csúcs. Ti miért választottátok? Most felhívom a többieket, és ha még eszembe jut valami, majd zargatlak oké? szia
Az Utolso vacsorahoz a Dom terrol a 16-os villamossal kell menni, az eppen a Santa Maria delle Grazie elott tesz le!
Es, nem tudom, te hogy vagy vele, annyira ne sajnald a festmenyt!
OK, en is merges lettem volna, ha nem latom, mint ahogy sajnos a testvereim sem tudtak megnezni, amikor kijottek meglatogatni engem, de ... jajmostlehethogybunkoleszek...a festmeny nekem borzaszto nagy csalodast okozott!
Nagyon nagyot!
Az az egy tartotta bennem a lelket, hogy "igen, ezt Leonardo festette, itt allok Leonardo muve elott"!
De, sajnos ennyi volt! :((
Aki szeret muzeumokat jarni, azoknak a Castello Sforzesco muzeumait javaslom! Gyonyoruek, meg ott allitottak ki Michelangelo utolso, befejezetlen muvet!
Be akartam rakni a kepet Will-rol, de rajottem, hogy a multkori akcio miatt egyelore valahol a rendszergazda gepen pihen...
ON
Monte Isola...hjjjjjjjjjjjjajjjjjh *naaaaaaaaagy sohaj* - eppen most kaptam levelet az olasz "csaladomtol", akikkel Monte Isola-n voltam! :))
- Eloszor is, termeszetesen Centrale FS
(Javaslom, vegyetek meg a jegyet akkor, amikor a repterrol legeloszor odaertek, mert mindig nagy sorok vannak - bar, a Centrale van olyan szep, hogy erdemes csak ugy ellatogatni es megnezni)
- Vegyetek jegyet Brescia-ig
- Brescia-ban a jegyet Sulzano-ig vegyetek
A Brescia-i atszallas nem tul maceras, de erdemes figyelni, es kerdezni, mert nem minden egyertelmu!
Es arra is keszuljetek, hogy Brescia-ban is eleg rendes sorok allnak a penztaraknal.
Nem tudom, mennyire beszeltek olaszul, de az ilyen alapveto mondatokat, hogy "Hol a vasutallomas?", "Hol a kikoto?" "Hol vannak a penztarak?" jo,ha tudtok.
Szoval, a vonat Sulzanoba egy minivonat, amin altalaban nincs kalauz. Vagy van. Attol fugg... :)) Mindegy, a lenyeg, hogy a jegyeket a Brescia-Sulzano (illetve a Brescia-Milano) viszonylaton nem ugy kell ervenyesiteni, mint itthon, hanem az aluljarokban meg itt-ott kis jegykezelo automatak vannak, olyanok, mint amibe Pesten a metrozas elott beledugjuk a jegyet, azokban kell a jegyet kezeltetni, es magadnal tartani, es ha jon a kalauz, neki odaadni.
Erdemes a jegyet oda-vissza megvenni, mert en ugyan tudom, hol kell jegyet venni Sulzanoban, de erosen ketlem, hogy el is tudom magyarazni! :)))
-Sulzano: ahogy leszallsz a vonatrol, csak egy iranyba tudsz elindulni, mert a masik iranyban kerites van! :))
Lemesz a lepcson, es atmesz az uttesten, mar meg is latod a kikotot. El sem lehet teveszteni, mert a lepcsovel szemben van!
A kikotohoz tovabbi lepcsok vezetnek, de nem hosszu! :)
Jegyet a kis bodeban kell venni.
Javaslom, hogy Pesciera-ba menjetek, mert oda nagyjabol minden fel oraban megy ugynevezett battello, mig a tobbi helyre nem olyan gyakran. A pontos menetrendet en sem tudom, mert a sziget holnalpjan meg a tavalyi orario van fenn, de a kis bodenal tudsz elvenni menetrendet, ami kis prospektus is egyben.
Tovabba letezik to-tura is, ami azt jelenti, hogy battelloval korbevisznek a sziget korul. Nagyon szep!
Ha ezt valasztjatok vagy nem Pescieraba mentek, hanem pl Sivianoba, mindenkeppen kerjetek meg a hajo szemelyzetet, hogy mutassak meg a Villa Ferrata-t. Egyreszt, mert a templom utan ez a sziget legnagyobb nevezetessege, meg a 16-17. szazadban epult, masreszt meg annak a csaladnak a tulajdonaban all, akiknel babysitteltem tavaly! Multkor mar raktam fel rola ket kepet, remelem, egy picit kivancsi is vagy ra! :))
-Pesciera: nem kell felni, hogy nem tudjatok, hol kell leszallni, mert a hajo szemelyzete folyamatosan tajekoztat, hogy hol vagytok.
Amikor leszalltok a hajorol, fogalmam sincs, merre kell elindulni! :))) :)))) Pesciera-ban mindossze egyszer voltam, de mivel az egesz sziget nagyon kicsi, nem lehet eltevedni! :))
Raadasul a turista informacio is Pesciera-ban van, ok tudnak segiteni.
Erdemes biciklit berelni, es azzal bejarni a szigetet. Gyalog is max hat ora az egesz, ugyhogy, megijedni nem kell! :))
Ha ugy van idotok, erdemes felmenni a templomba, Chiesa della Madonna della Ceriola a neve, es csodalatos kilatas nyilik rola az egesz tora. De azert szolok, en meg eletemben nem karomkodtam annyit, mint amikor oda mentunk, mert azt hittem, soha az eletben nem erunk oda!!! Grrrrrr! (Vagyis, csak karomkodtam volna, hiszen, az ember, ha eppen egy templomba megy, csak nem karomkodik ezerrel! :DD)
A templomhoz turistajelzesek vezetnek, elteveszteni sem lehet.
De ha nem mentek oda, akkor meg mindenkeppen a biciklit javaslom (ja amugy is). Kerjetek a turista informacioban terkepet, amin feltuntetik az utakat, ami alapjan korbe tudtok menni a szigeten...vagy improvizaljatok! :))
De a terkepek a buszmegallok oldalara is ki vannak festve (csak igy, magyarosan! :DD) Ha nem mentek fel e templomba, akkor ne menjetek be nagyon a sziget belsejebe, maradjatok a tohoz kozel (ok, azt nem lehet, mert az utak nincsenek olyan kozel, de gondolom, erted, mit mondok! :DDD
Erezzetek jol magatokat, es ne kessetek le a batellot visszafele! :)
Plusz, szerintem, ha a hotelban megkeritek Maria-t, o pontosan utananez az idopontoknak, menetrendeknek, mert nagyon kedves!
Es, latom, a tobbiek irtak a boseges reggelirol. Izeeeeeeee...a Hotel Losanna-ban az nem lesz, mert nincs sajat konyhaja a helynek! :((
a mi gépünk 14:40 körül landolt és 15:15-kor már indult a buszunk a központi pályaudvarra. a lentebb írt weboldalon természetesen találsz menetrendet is, egy bizonxos időintervallumra kell foglalni a jegyet, azon belül általában 3-4 járat is közlekedik. visszafelé csúcsforgalomban jöttünk és jó másfél órásra sikeredett az az út, ami befelé csak 40 perc volt.
ha leszálltok a shuttle buszról (mindegyik ugyanott áll meg) akkor a pályaudvar épületében tudtok venni jegyet a helyi közlekedésre, bármelyik újságárusnál. 3 euro a napijegy, és asszem 5,5 a 2 napi. A szállóhoz a 33-as villamossal kell mennetek. Ha kiléptek a pályaudvar épületéből akkor jobbra kell tartanotok, majd balra, át egy nagy téren. Ha átmentetek a téren, lesz egy kétsávos út majd egy villamospálya. Ha háttal álltok a pályaudvarnak, akkor a balról-jobbra közlekedő 33-asra kell felpattanni és 14 megállót zötyögni. Ha leszálltok, egyenesen kell menni, át két kisebb úton, és az onnan már a Via Francesco Feruccio. (egy BMW szalon van a bal oldali utca sarkon) Egy magas ház és egy RAI tévétorony van a szállóval szemben. Odaadjátok az octopusos vouchert, a becsekkoláshoz az útlevelet, és kaptok egy "kulcsot" onnantól viszont semmi más teendőtök nem lesz. Ja a kulcs: először érzékelő megnyom az ajtón, aztán kulcs vízszintesen odatart :)
A város - az utca azon végéről, ahol a 33-asról leszálltok, a BMW szalon előtt pont - az 1-es villamosal megközelíthető, de ha a másik irányba sétáltok - február 6. tér- akkor onnan a 27-es és a 19-es a nyerő. Mindkettő a tér túloldaláról indul.
Az utolsó vacsorát sajna nem láttuk, de megpróbáltunk a helyszínen is mindent, ha már az internetes foglalás nem jött össze. Az útvonalra már nem emléxem, de ígérem begyűjtöm az infót ha hazaért a bnőm, mert ő az útvonalak nagy ismerője :)
bármi kérdésed van, ne kímélj, még frissek az élmények. :)
A bergamoi reptér jó egyórányi buszútra van a milánói központi pályaudvartól. Elég sok shuttle járat indul a reptér elől. Jegyet lehet venni bent és a buszvezetőnél is. Esetleg neten rá kell nézni, hátha van akció. Amivel mi mentünk, itt található:
Hello Izírájder, eszméletlen kicsi a világ, képzeld mi 22.-én utazunk Milánóba és pont a Scala Nordban foglaltunk szobát. Rém kedvesek mert valamelyik nap írtam nekik, hogy közöljék a Köponti pu.-ról mivel jutunk el legközelebb hozzájuk Képzeld egy órán belül válászoltak , amíg tavaly mikor Párizsban voltunk, ugyanilyen megkeresésre mégcsak nem is válaszolt a hotel. Mi még decemberben foglaltuk és akkor baromi olcsó volt, kettőnknek csak 35.000,. volt a 3 éjszaka. A férjem elég jó étvágyu és kicsit izgult a reggeli miatt, mert az Ősszel megszívtuk Rómában. Majdhogynem éhesen keltünk fel az asztaltól. Légyszívesírd már meg hogyan foglaltátok a transzfert , mert az Octopus honlapján elég drága. Ahogy nézegettük a reptéri buszokkal viszont hosszúnak tűnik az út. Ti mikor értetek Milánóba, a mi gépünk du. 18.-kor indul és gondolom 22-óránál előbb nem érünk ki a hotelba. Másnap reggel viszont 8,45-re időpontunk van az Utolsó vacsorára , ugyhogy csipkednünk kell magunkat. Ti láttátok? és messze van a hoteltől? légysz írjál még infókat! majd kereslek szia
Komolyra ford. a szót, mi az az ORIOSHUTTLE, és hol lehet fellelni? Ha jól értelmezem, a reptérről valaki vagy valami bevitt titeket Milánóba? Mert őszintén szólva nem nagyon van görcsöm bőröndökkel a hátam közepén villamosozni, buszozni. Köszönettel vennék egy pontos infót fentiekről.