Keresés

Részletes keresés

oscarsevilla Creative Commons License 2007.06.05 0 0 2193
Ez a Toto :)). Komolyan mindig felvidít ez a totál lökött ember, most is. Egyszerűen nem lehet nem szeretni, imádom, annyira nem normális, hogy az már szinte lehetetlen! :)
Előzmény: HPéter1978 (2179)
oscarsevilla Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2192
Én csináltam sokat, de egy, azaz egy normális sem sikeredett sajnos. Ilyen szürreális festmény-jellegű az összes :((. Nem bírta el a gagyi gépem a lámpa szórt fényét és a hátulról jövő napfényt együtt. Viszont Edit nagyon sokat kattintgatott, biztosan elküldi majd mindenkinek.
Előzmény: e. (2174)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2191
Egy karrier kezdete:-)

további lépesek
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2190
Ahhoz képest, hogy az ászaikat, Hamiltont és Jakschét kivették a sorból, és szegény Toto vezérletére voltak bízva, nagyon jól megállták a helyüket. Megszolgálták a szabadkártyát, mert ezen a giron egyetlen olyan akció sem volt, amiben tinkoffos ne lett volna. Ignatiev meg is nyerte a legagresszívebb fahrer címet. Jevgenij Petrov (Péterfi Jenő) révén pedig a top tízbe is bekerültek. Érdemes volt meghívni őket, mert nagyon jó kis csapat volt.
Előzmény: e. (2187)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2189
Nekem az volt nagyon szimpatikus, hogy rögtön a csók után a csapata kezébe adta a kupát.
Előzmény: e. (2185)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2188
Nem állok a boldogságuk útjába:-)
Előzmény: HPéter1978 (2184)
e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2187

Bevallom kicsit ellenszenvvel álltam a Tinkoffhoz, de kellemesen csalódtam. Nagyon vállalkozóak voltak, sokat dolgoztak, igazán jó kis csapat.

e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2186
Pont ezt akartam mondani. :) Nem is nekünk kell, hogy tetszen. :)
Előzmény: HPéter1978 (2184)
e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2185

Ami még nagyon tetszett nekem, hogy a Spezialized Angyalka tegnap az út mellett sütit osztogatott és a motorosok sorban megálltak egy falásra. :)

TDW képei megint nagyon jól. :)

Most látom csak Di Luca úgy néz arra a kupára, mint egy nem is tudom mire, szent ereklyére. Nem hittem, hogy megcsinálja, de megcsinálta. Rettentően örült, jó látni a képeken. :)

HPéter1978 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2184
Ízlések és pofonok. :-)
Elég, ha Eddynek tetszik. :-))
Előzmény: Törölt nick (2183)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2183
Nekem már tavaly se tetcett:-)
Előzmény: HPéter1978 (2182)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2182
Toto mellet bele kell húzni, ha érvényesülni akar. :-)

Lehet, hogy rosszul látom, de Elisa kicsit gyűröttebb, mint egy éve...

Előzmény: Törölt nick (2180)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2181
Vége a versenynek, Gibo elengedte magát. Megevett egy egész darab sütit:-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2180
Ez a fiú nagy mókamiki lehet:-) Ő járt a kezén az alagútban a lienzi szakaszon:-)
Előzmény: HPéter1978 (2179)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2179
Ha már képek...

Az utolsó szakaszon a Tinkoff csinálta a hangulatot:

És lőn, Toto is meglelte a helyét az Univerzumban. :-)))

e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2178
Hú, ez tényleg elég nagy hiba volt. :)
Előzmény: Törölt nick (2176)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2177
Viszont Okos Dávid közel se olyan mafla, mint, amilyennek látszik. A képen az édesanyja és a barátnője látható. Nagyon csinos lány:-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2176
Szolgáljon neki vigasztalásul, hogy nincs egyedül a problémával. :-)

A GP Llodió-n a kispulykák lettek a legjobb csapat. Ez alkalomból kijátszották Sabino éberségét, és engedték, hogy a Duran gyereket sisak nélkül fényképezzék le. Nagy hiba volt:-) (Én neki ajánlanék jelentős fizetésemelést, ha hajlandó volna ezt a kénsárga borzalmat leborotváltatni a fejéről)

Előzmény: e. (2173)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2175
Készültek, de még én se kaptam meg őket.
Előzmény: e. (2174)
e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2174
Apropó képek, a mostani találkozón készültek képek?
Előzmény: Törölt nick (2172)
e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2173

Természetesen, nagyon örültem neki, pedig csak egy újság és még csak olaszul sem tudok. :)

A sisakban pedig egyetértek. Amikor az időfutamot néztem, és Anyu is benézett, azt mondta, helyes ez a fiú, de mikor meglátta a sisak nélkül, el sem akarta hinni, hogy ez ugyanaz a fiú. :)

Előzmény: Törölt nick (2171)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2172
Mától saját gépem van. A fiam letette az összes vizsgáját, és hazahozta a holmiját a kollégiumból, ezért most megkaptam a nyárra "Mr. Rozogát" használatba.

Ez még csak az egyik váratlan öröm, de a fiam valahol előásta azokat a képeimet, amikről azt hittem, hogy végleg elvesztek. Például a tavalyi tour találkozó képeit (a vb bronzdöntővel) és egy komplett best of Heras gyűjteményt. (topless is van)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2171
Értékelni kell a jó szándékot is:-)

Én mindig azt hittem, hogy sisak a bringásoknál szükséges rossz, de senkinek se áll jól. Tévedtem. Babysclecken sokat javít, ha rajta van. :-)

Előzmény: e. (2170)
e. Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2170

Ma reggel egy kedves csoporttársam igencsak meglepett. :) Olasz a másik szakja és sportrajongó is és ma azzal várt a suliban, hogy a kezembe nyomott egy Gazzetta dello Sport-ot. :) Igaz két nappal ezelőtti, még Mayo győzelmét ecseteli és az esélyeket az időfutam előtt, de sebaj. :) Néha meg szokta venni, és miután olvasás közben látta, hogy 10 oldalon a Giro van benne, rögtön rám gondolt. :) Persze le már nem fordította. :( Így meg persze egy mukot sem értek belőle. De kedves gesztus volt.

De amit le szerettem volna írni, mert jót mosolyogtam rajta, hogy Andy Schlecket Baby Schlecknek hívják benne. :)))

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2169
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2168
Csatlakozom az előttem szólóhoz:-) Ahhoz képest, hogy nem vagy mozibolond csodálatos elemzést írtál.:-)

Nagyon szép film, megvehetné valamelyik magyar nyelvú tv állomás.
Előzmény: oscarsevilla (2166)
e. Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2167
Ahhoz képest, hogy nem vagy nagy filmnéző, egy kritikus is megirigyelhetné, ahogy írtál róla. Igazán jó volt olvasni, hogy ennyire tetszett. :) Remélem a Bartali-ról szóló film is elnyeri majd a tetszésed. :)
Előzmény: oscarsevilla (2166)
oscarsevilla Creative Commons License 2007.06.02 0 0 2166

Megnéztem a Pantani filmet.

Nem vagyok valami nagy filmnéző, és akkor iszonyat finoman fejeztem ki magam, így mit mondjak, nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással lesz rám. Ezt is csak azért néztem meg, mert kerékpár, és mert Marcot borzasztóan kedveltem. Ugyan akkor még nem követtem a sportot, amikor igazán a csúcson volt a Kalóz, de a 2000-es Mount Ventoux szakaszt már láthattam, még ha nem is igazán értettem még a lényegét, azt meg hallottam, hogy Pantani kivételes kerékpáros. Aztán láttam valamelyik Vueltán a gyászos leszereplését, amikor Zabel hagyta ott a hegyeken, már összeomlóban volt, és megvolt a 2003-as Giro is, amit Simoni nyert, de Pantani nagyon eleven volt és ott volt a legjobbak között összetettben, akkor arról írtak az újságok, hogy egy dicsőséges visszatérés kezdete volt ez a verseny. Aztán szó volt arról is, hogy a Bianchi színeiben indulna a Touron Ulle mellett. Aztán nem indult. Fél év múlva pedig meghalt...

Pantaniról ami másodszor eszembe jut a karrierjén túl, az Igor Anton esete, akinek a példaképe Il Pirata. Fuji az első Giroján 21 évesen indult 2004-ben, nem sokkal Pantani halála után, és a végefelé már nagyon nehezen tartotta a lépést a pelotonnal. A csapatorvos és mindenki azt mondta neki, hogy adja fel, majd jövőre visszajön, de ő el akart jutni az emlékműhöz, hogy megkoszorúzza azt, ezért folytatta. A versenyt befejezte, és a Giro után Laiseka el is kísérte az emlékműhöz. Pantaninak elevenen él az emléke, ez biztos..

Már vagy 10 perce vége a filmnek, de szóhoz még mindig nem nagyon jutok, Ravallonak ebben a pillanatban ítélném oda 20 évre előre az összes létező díjat, ugyan filmekben kívülállüként mondom, de szerintem fantasztikusan játszotta el a szerepet. Az Oscart persze valami amerikai komédia kapja meg úgyis, de ez mindegy, nem sokat számít. Komolyan mondom, hogy katartikus élmény volt. A legjobban a film szerkezete tetszett, hogy in medias res a '99-es pozizív doppingteszttel kezdődik a történet, ami után Marco betöri a tükröt. Sokkal jobban kijön így a két szál ellentéte. A másik ami tetszik pedig az a párhuzamos szerkesztés, hogy a'99-es Gironál két szerkezeti részre bontja a rendező a filmet, és egyes motívumok mindkét részben előjönnek. A tükör tök jó ötlet, aztán amikor tisztítja a kádban a kerékpárját, az is, de a kedvencem az hegyoldal, ahova fel volt írva a neve. Az első részben a lánnyal mennek fel, és megállnak előtte mosolyogva, a második részben pedig a csapattal, de akkor már valaki odafestett a neve mellé egy fecskendőt, amin Marco annyira kiakadt, hogy eldobta a kerékpárt és beszállt az autóba. Itt jutott eszembe egy kicsit az Operacion Puerto, de nem folytatom.

Azt sem tudom eldönteni, hogy melyik volt a kedvenc jelenetem, mert rengeteg jó ötlet volt. Az egyik kedvenc az elején volt, amikor a család együtt ünnepel a győzelmeknél a kalóz zászlók társaságában. A másik nagyon jó jelenet az a hegyoldalnál volt, ahova fel volt írva a neve, és amikor meglátta mellette a fecskendőt, akkor teljesen kiakadt. Meg az is nagyon szép volt, amikor meghalt a bácsi, akitől az első kerékpárt kapta, és elment horgászni ugyanarra a helyre, ahol még az elején voltak. Vagy a sajtótájékoztató a '99-es Giro után és a kirohanása.. Aztán a szállodás rész is nagyon el volt találva a végén, amikor teleírta a falat filccel, és a barátja rátörte az ajtót, az volt az egyik csúcspont nekem, kb ott kezdtem el könnyezni :)... Aztán a vége tényleg rettentő szépre sikeredett, hatalmas ötlet volt, ahogyan a halálát megrendezték. Borzasztóan tetszett a szimbolikája, ahogyan megszökött a családtól és farmerben felült a kerékpárra, aztán eltűnt az út végén, a következő kép meg a Gazetta február 15-i címlapja és a halálhíre. Pedig azt hittem, hogy ilyen ragadós-giccses akármi lesz belőle, ahogyan szétveri a szállodaszobát, de nem. Pedig ez lett volna a logikus. És éppen azért volt jó ez a film, mert nem a logikát követte, és nem az történt sokszor, amit vártam volna. Remek ötlet volt, hogy a szállodás jelenetet kicsit korábbra tette a rendező, a halálát pedig homályban hagyta, szerintem pont így volt tökéletes. Az meg külön pozitívum nálam, hogy a drogfüggőségét nem rágta túl, hanem meghagyta említés szintjén és csak illusztrációként használta, a dealer talán ha 3x feltűnik a filmben. így volt jó, ahogy volt, örülök hogy láthattam. Biztosan megnézem még sokszor! A vége tényleg könnyezősre sikeredett részemről amúgy. :)

Egy kérdés: a göndörhajú csapattársa, aki megpróbált segíteni neki végig, és a végén is ott volt, az Chiapucci volt vagy ki?

e. Creative Commons License 2007.06.02 0 0 2165
Én megint le vagyok maradva, de most utánanéztem, hogy miről van szó. :) Én már nem lepődöm meg semmin. Az utolsó meccs amit láttam és magyar érdekeltségű volt, a csúfos ZTE-Mancaster visszavágó volt, még 5 éve a gólyatáborban. :) Azóta a magyar focit messzire elkerülöm, így sem ideges, sem csalódott nem leszek. :)
vidor23 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 2164
nagy kár :))
mondjuk én sem nézem ezt a meccset, Málta óta sztrájkolok, de ahogy olvasom, nem hatottam rájuk...
Előzmény: Törölt nick (2163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!