Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Amikor valaki így kezdi a nekem szánt irományát, csak így szépen lenézően, akkor konkrétan a bicska ki szokott nyílni a zsebemben, csak úgy magától, annyira fel tud idegesíteni. A tucc szó leírásáért meg külön hatvan botütés jár részemről. Mellesleg.:)
Ma váltás, meg egyéb apró elintéznivalók közt gondoltam megnézhetnénk a Gemenc Kupa pécsi befutóját. Hát persze lekéstük. :) A jó kis forgalom. :) De le nem maradtunk róluk, a buszon csücsülve még épp, az épp miattuk lezárt forgalomban megjelent egy csomó motorosrendőr, és elsuhant a mezőny. Még utközben számos leszakadott egyénnel találkoztunk, immár gyalogosan. Mindenkinek volt saját motoros rendőre, akkor is ha egyedül jött, és a forgalmat szépen félreállították. :) Hát majd talán jövöre (ha megint jönnek erre). :)))
A sportmodik rendes emberek, de nickjeik a Drukkerkocsma légkörében szocializálódtak, ahol csak elvétve fordulnak elő úriasszonyok. Így ha véletlenül mégis belebotlanak egybe, nem mindig találják meg a megfelelő hangot. :-)
Én mondjuk nem osztom Apcka optimizmusát, lesz az egy hét is vagy még több. Egy hete a felhasználók jó részét folyamatosan kiléptette a szoft, most ez a galiba, úgy tűnik a rendszergizdák a Balcsin vannak. Vagy a Touron. :-)
Emberk, Kolima beírta már, ezeknek az oka, hogy borulgat a júzer-adatbázis. Nem először, gondolom nem utoljára. Idáig mindig kijavították pár nap alatt, bízzunk benne, hogy most is így lesz.
Többet nem írom be, aki nem olvas, az nyűglődjön belátása szerint.
Tavalyelőtt nem is kellett erőlködnöm, mindent hozzám vágtak, de szó szerint. A fejemen egy dobozos sör landolt. Azóta igyekszem vigyázni magamra, de a hév elragad olykor, így volt ez a Caisse-os mókussal is, ami elvágta a kezem. :)
Biztosan. A Tour-on is van egy ilyen "szalámicég". Lehet kóstolgatni, meg kis zacsiban is dobáltak valamelyik évben, de olyan büdös volt, hogy én inkább kihagytam. :) A franciák biztosan szeretik, én nem. :)
Tegnap, ahogy nézegettem, hogy sompolyog az a nagy vörös róka a szőlőben, eszembe jutott ez a két év előtti eset. Emlékeztek, amikor 2 éve, az 5. szakaszon Laci, Flecha, Comesso, és Carlström szökésben voltak? Laci olyan mérges volt, majdnem lekevert egy fülest a spanyolnak. Az egy métert se vezetett, jó érzékkel bebújt hol Laci, hot Toto árnyékába, a végén meg is lépett tőlük. Persze hiába, mert a horda beérte őket, és a sprinterek tort ültek felettük.
Megszokott dolog a szakaszok alatt a meg-megálló versenyzők látványa, azonban ezt sokszor a versenybíróság büntetéssel "jutalmazza". A 65 eurós büntetést nem magáért a pisilés tényéért szabják ki, hanem "nem megfelelő magatartásért", mely annyit takar, hogy a versenyzők sokszor a "közönség előtt elégítik ki szükségleteiket". Hétfőn Moreau, kedden pedig Boonen kapott ezért büntetést.
Hogy mire rá nem érnek Prudhomme-ék...
Egyébként OK a dolog, de akkor a a rendezők meg gondoskodjanak arról, hogy legyenek olyan nyugodt helyek az útvonal mentén, ahol megoldható a dolog. Az 1. szakaszon pölö szvsz egy olyan méter nem volt, ahol ne álltak volna... Szóval a rendőrbácsi vezényeljen hátra arcot a publikumnak, ha szólít a természet.
Na igen, aztán a Tour után lehet hazamenni babázni. :) Lehet, hogy vannak még mások is akik babát várnak, én pl. Kashról sem tudtam, hogy épp apaság előtt áll. :)