Nemcsak az ozekiségének, hanem a szumós pályafutásának is. Ilyen "öregen", ennyi év ozekiség után szerintetek hajlandó lenne visszaküzdeni magát mondjuk a makushitába??
Most néztem a Homasho-Tochiozan meccset és látható volt, hogy Homasho térde nem az igazi. A meccs alatt tobbször befelé bicsaklott a lába. Azt csodáltam, hogy talpon tudott maradni, nem rogyott térdre, míg kipenderítették a dohjóról.
Homasho meg, úgy látszik, nagyon szeret röpködni a banzukén. M1-ként egyelőre 0-11 a mérlege, hát remek. Aztán majd az alsóházban megint király lesz egy basho erejéig.
Kotooshu nemigen tudja leadni a meccset, mert még neki sincs meg a 8 győzelem, és utolsó 3 ellenfele Asashoryu, Hakuho és Harumafuji lesz. Aligha akar úgy belemenni az utolsó 3 napba, hogy győznie kelljen ezek közül valaki ellen. Szóval a tippem holnapra: Kotooshu, yorikirivel.
Chiyo csak Kotomitsuki és Kaio baráti segítségére építhet, meg az utolsó fordulóban egy vélhetően csalódott Barutóra.
Na persze ezeket, vagy akár a bolgárt megverheti akkor is, ha nincs bunda :oD
Igen, ez okos meglátás :oD Ha a klubtagoktól (Kotooshu, Kotomitsuki, Kaio) be tudja gyűjteni a 3 győzelmet, akkor csak a húsdarálót kell végigvernie (Homasho, Aminishiki és Tamanoshima), és megvan a 8.
.... bizonyára igazad van, csakhogy én sokszor vagyok elfogult..
(pl. Kotooshunál most jónak értékelem a küzdeni-akarást , amit korábban annyira hiányoltam. Asa és Harumafuji szintén a szívem csücske, de most az utóbinak jobban szurkoltam.)
.. szívesen olvaslak Titeket , de pl. hogy mi a henka, csak sejteni vélem :D)))
Én személy szerint annyira nem voltam elájulva Asa-Haru meccstől, nekem egyértelműen henkának tűnt. Persze más lett volna a szituáció ha Ama is versenyben van, de ez így csak abban segített, hogy hamarabb eldőljön a yusho sorsa. Sajnálom hogy sem Ama, sem Kotomitsuki sem Kotooshu igazából nem tudja azt nyújtani, amit az ozeki rang megszerzéséért nyújtottak. Persze valamennyire a banzuke rendszer hibája is, hogy nem ad elég motivációt az ozekiknek...
Közben egy régi jó ismerős a 38 éves Otsukasa jelentette be visszavonulását.
szerintem ennél most az is érdekesebb hogy a főpufi yamamotoyama még csak 6-6 al áll és nem megy neki.. a yurio agynoverő shotenro pedig egy gyenge kezdés után egy 6-0 al visszahozta magát helyzetbe..