mint írtam: ízlés kérdése. Olyan, mint egy potméter, ha valamit eltolsz az egyik iránya, elmegy a másik irányból a jó tulajdonság. Én az ára miatt is,a fogyasztás miatt is, a kisebbet választanám.
És mint hangsúlyozom: a mondatom úgy kezdődik, hogy ÉN.
Én is sokáig vacilláltam a két méret között, de arra jutottam, hogy a tipikus magyar útviszonyok között inkább a nagyobb felület a jobb mint a magasabb felületi nyomás. Itt viszonylag keveset megyünk mély hóban vagy latyakban, inkább a száraz és nedves meg néha a jeges aszfalt a jellemzőbb ott meg a nagyobb felület a jobb!
Persze a 205-ös abroncs még árban is jobb lett volna, mert az bőven 20 ezer alatt meglehetett volna darabja, de most nem az ár számított...
Én egy hete vettem és tetettem fel a Hankook W320-as garnitúrámat. Nagyon jó árban találtam és eddig teljesen jól teljesítenek! Egyáltalán nincs hangja és a tapadással sincs probléma. Nem bántam meg, hogy ezt választottam! (állítólag a Hankook nagyon odatette az idei fejlesztéseket és ez a prémium kategóriában induló W320-as, meg a kommersz kategóriás W452 is nagyon jó lett. Sajnos az idei ADAC tesztből teljesen kimaradtak az idei minták, nem csak ezek,hanem a nagyon várt Michelin Cross Climate egész éves abroncs és a Nokian idei újdonságai sem kerültek bele.
Pont tegnap találtam egy tesztet amiben a W320 nincs benne de a W452, a Misi CC, és a Nokian WRD4 benne vannak!
(...egyébként a Hankook egészen jól teljesített, szóval ezzel a mintával nagyot léptek előre, remélem ez a másikra is igaz lesz!)
Ha még nem sikerült megvenni és jó forrás kell akkor vagy a http://www.teligumit.hu/ webáruházat tudom javasolni, itt 4db-nál ingyenes szokott lenni a kiszállítás és ami van raktáron nekik az másnapra ott is van! Vagy őket: https://www.facebook.com/Kulani-Tyres-1646163832334463/ én most tőlük vettem a 215/55 R16-os Hankook W320-asokat 24500Ft-ért darabját!
Valaki írta,. hogy mondjam meg mi a márkája a télinek. Na, annak jelentem, hogy GOOD YEAR, de az altípusát nem tudom... de ha hazaérek, lekukkantom. :)
Nekem "gyárilag" volt rajta ez a téli, jó lesz, maradjon alapon hagytam rajta. Mindenki "dícséri", hogy mekkora barázdák vannak benne, gondolom innen van a NIVA hang is, de szerintem nem egy győztes ez a gumi, vagy ami még előfordulhat: nem ezen az autón teljesít jól.
Az új a tuti, én többször vettem használtat, de kidobott pénz 1-2 szezont ha kibír. Tavaly újat kapott Bridgestone LM35 elég jó, nekem bevált, jól fog alig kopik.
Nekem egy hete már rajta van a téli. inkább ez kopjon, int a nyári 8az drágább). Most meg olyan a hangja a kocsimnak, mint a LadaNiva amikor megy az úton. :D Meg az útfekvése is gáz lett... :/
Nekem OFF Fókámban volt az 1.6 tdci motor/90Le. Annyira nagyon ott van, mint állat... csak az IFA vagy k...a hosszú, vagy a föld kifordult alóla, mert nem gyorsult. cserébe eljártam vele 4.5-5.5 literrel. :)
Én is ma toltam egy szép kört, esztergomból vissza pestre a dobogókői úton, kézzel váltogatva szépen ment a gép, motorozni szoktam arra de autóval is nagyon rendben van :D
Hazafelé sima 90-el racsingoltam hazafelé a 81-es főúton. Előttem egy "sima" Seat Leon van, 2 kipus, FR felirattal. El is könyveltem magamban, hogy a 2.0 TFSI motor van benne, esetleg több mint 200 Le-vel. Na, erre meg most szembesültem vele, hogy az max. 150 Le lehet. Létezik ez?