Nem a kijelző képére kérdez szerintem, hanem a kijelzőt megvilágítő 3 db ledre. Sorosan vannak felforrasztva, ha egy elmegy, akkor nincs az előlapon világítás.
Volt, aki megpróbálta cserélni a ledeket, azt nem tudom milyen eredménnyel.
A CD kijelző ledjei ritkán, de kiégnek. Ha középkonzol gombjai alatt az AC/belső keringetés/ ablakfűtés gombok be/ki visszajelzése megy el, az a panel nyákjainak újraforrasztásával orvosolható (az összes funkció münködik, csak visszajelzés nincs róla). Kell némi kézügyesség a panel szét- és összerakásához. Én nem fogtam hozzá egyedül, 2 éve így használom.
Nagyobbra váltás miatt fájó szívvel eladnám 2005. 10. havi (2006 modellév) 1.6 16V (109Le) Platinum felszereltségű ezüst-metál megkímélt Lacettimet. Platinum (digitális klíma, 4 légzsák, elektromos ablak elöl hátul, elektromos tükrök, színezett üveg, kipörgésgátó, sebességfüggő szervó, bőrözött kormány és váltó (nem foszlik), esőérzékelős ablaktörlő, cd-táras kormányról vezérelhető gyári hi-fi, ködlámpa, kf felnik újszerű bridgestone turanza gumikkal, gerinctámasz az első ülésekben, könyöklő elöl-hátul stb...) felszereltség kiegészítve: tolató radar, automatikus ledes menetfény (nem gagyi, engedélyes, szabályosan elhelyezve és bekötve), 4 gyári lemezfelni téli gumiknak (gumi nélkül), xenon szett (nem vakítós, ha kell percek alatt visszaállítható az eredeti), hővédő fóliázás körbe (engedélyes). Szervízköny vezetve, frissen szervizelve, vezérlés és vízpumpa 1 éve cserélve. Beltér újszerű. Garázsban tartottam, vigyáztam rá, csak castrol 5W-40 full szintetikus olajat kapott, csereciklus alatt olajat nem eszik, kiváló motor, EGR lezárva - hibátlan működés. Első tulajtól, km óra nem mahinált. 170e km-et tettünk meg együtt, hiba nélkül. Nagyon vigyáztam rá, ha akarnám 2/3-át "letagadhatnám" a megtett km-nek, állapota alapján nem kételkedne senki (de nem ez a célom). Az eddigi legjobb és legmegbízhatóbb új autóm, ami sajnos a piacon kevéssé megbecsült, pedig mind kényelemben, mind megbízhatóságban üti az astrákat, C4-eket, meganokat, fabiakat....
Nem akarom sokáig árulni, nincsenek elszállt elvárásaim. Ha valaki érdeklődik, itt megtalál: nagyharcos@freemail.hu
Ha a napon van a gép akkor akkor időnként elmegy majd visszajön a kijelző képe.
Valőszínűleg deformálódik az előlap a melegtől.Tekergetem,nyomogatom és visszajön a kijelző.Néha még ki is kapcsol./még jó hogy nem kapcsol be magától!!!!!/.Volt olyan csereautó nálam hogy magától bekapcsolt!!Az aksit gyorsan megette volna!
"... Viszont ami a lényeg, ha 100 000 - 120 000 km-es autót kínálnak foszló bőrkormánnyal, kiült ülésekkel, kopottan, abban min. 250 000 km. van. ..."
Nem mondod... :-)
Nem voltam rest, leballagtam a garázsba, és próbáltam lefotózni a kormánykereket, meg a kilométerórát. Valamennyire lehet látni, hogy a kormánykerék kb. a 10 órától 2 óráig tartó szegmensben ronggyá van kopva (mállik, morzsolódik, szemcsésedik); és az autóban pontosan 144 267 km van (de már 100 000-nél is ilyen volt a kormány). Az autót én hoztam ki a szalonból vadonatújan, nem volt tekergetve az órája, valamint nem az utcán lakik, hanem fűtött garázsban.
Pedig összes folyadékok kettő évente.... No comment.
Ja, szerintem a vezérlés meg olyasmi függő lehet, hogy melyik évjáratba melyik beszállító cuccát építették. Azért 5 évente illik, bár én tudok olyanról, ahol a frissen cserélt vízpumpa kezdett ereszteni.
Érdekesség gyanánt megemlítem ,hogy a vezérmű cserém egy kicsit csúszott időben és majdnem ráfáztam!A feszítő görgők repedezettek voltak és ha menet közben szétrobbannak akkor a VAS-nak annyi!!!!!
Az alkatrészek szerintem arra az időre vannak méretezve amire a szervíz cserére szorul,érdemes betartani.
Pl. Magadott időben hordtam szervízelni három éves koráig és most 7-évesen derült ki ,hogy a fékolajt nem cserélték ./ennyit a szervizekről/
Hát nekem 8 év és 154 500 km alatt a következők voltak:
- még garanciális időben hátsó szélvédőfűtés kapcsolója nem működött a és jobb féltengely szimmering szivárgott
- 4 évesen, kereken 100 000 km-nél szétment a termosztát háza, ezen egy esetben állt meg az autó (most már csak a módosított termosztátot lehet venni)
- 5 évesen, 120 000 km-nél kissé szivárgott a hűtő, javítás pár ezer forint lett volna, de céges autóként újat vettem
- az első féktárcsákat is ekkor kellett lecserélni, a hátsók az eladáskor is az eredetiek voltak
- fékbetétek elől 35 000 - 40 000 km-t bírtak nálam, hátul csak 90 000-nél kellett cserélni
- váltórudazatnál kissé szivárgott az olaj 6 év körül, 400 Ft-os szabvány szimering cseréjével megoldódott
- bal külső féltengelycsukló-gumiharang ment szét 7 évesen, 140 000 km-nél
- a gyári akkumulátor 7 év 2 hónapig, 142 000 km-ig bírta
- egy időben fogyasztotta a fényszórizzókat
Az autón a használat nyomai 8 évesen alig látszottak. A pedálokon volt kis kopás, meg a világításkapcsolón. Máshol nem. Klímát sem kellett utántölteni. Viszont a szervizelést mindig rendesen elvégeztettem márkaszervizben, de a fentieken kívül csak a kopóalkatrészeket kellett cserélni. 1 hónapja adtam el, új korától volt nálam. Sehol sem indult el a korrózió (pedig csillaggarázsban állt)
Nagyon megbízható, olcsón fenntartható autó.
Viszont ami a lényeg, ha 100 000 - 120 000 km-es autót kínálnak foszló bőrkormánnyal, kiült ülésekkel, kopottan, abban min. 250 000 km. van.
Benzin minőségétől, klíma használatától, külső hőmérséklettől és láb nehézségétől függően (egészen pontosan a sűrűségétől) függően) 6,5-12,5 l/100 km között. Nekem átlag 9 liter volt (154500 km tapasztalata).
Aksi eladó! 1.6-os Lacettibe(kombi) való aksi eladó (pár hónapja vettük, még garis!!). Sajnos autót totálkározták hátulról. 23000 Ft volt, 15.000-ért vihető + a rossz aksit átvesszük. Ha érdekel írj, mailem publikus! Pesten lesz átvehető.
Nem tudom jártatok- e már igy ahogy Én. Régi fórumos vagyok, de ritkán szoktam irni a fórumra. Most is azért irok, mert a lacsim meghibásodott. Elengedte a kuplung az olajat. Minden féle előzmény nélkül. Elment a kuplung. 76000 km van benne. 6 éves autó. Baráti áron 30000 ft-ba került. Utánna lett egy szervizlámpa, ami 404 kód formájába. jelentkezett. Ez talán az EGR szelep hibája. Korábban volt már ilyen hiba. Ez úgy jelentkezett hogy nem volt elég dinamikus az autó. Most is érezhető egy kis lustaság. De ezt a feleségemnek tudtam be, de tévedtem. A tápcsöve bedugul korommal.