Keresés

Részletes keresés

csaboc Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1455
így nekem tetszik, hogy végig laminált

Most meg lehet hogy igy latod. Csak gondolj bele hogy az eloszoba-nappali reszen eleg sokat fogsz majd kozlekedni es a laminalt nem igazan szereti a vizes torolgetest mert egy ido utan elkezd felpuposodni.

Előzmény: izmiri (1453)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1454
Először kerámia, aztán laminált lap, aztán megint kerámia burkolatú lett az előszobám, az aktuális tervrajzoknak megfelelően. Most már remélem így is marad, különben harapok :)

Módosítani lehet, de gondolom ez ugyanolyan pénzes játék, mint a többi. Nekem azt mesélték, hogy elég keménmy és ellenálló laminált lapok lesznek, x rétegben lakkozva, és volt, aki az egész konyhába laminált lapot kért a kerámia helyett.

Előzmény: agihuszar (1449)
izmiri Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1453
szerintem módosításnak számít, hiszen külön tervben kaptuk meg a burkolatokat
de azt gondolom a laminált jól törölhető, ezért nem biztos, hogy bántanod kell
belső építészek azt javasolják, hogy az előszoba vezesse fel a nappalit hangulatban, és nálunk egyben van vele, vagyis folytatása, így nekem tetszik, hogy végig laminált
te melyik lakás is vagy ?? megnézem a rajzodt

edkat Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1452
1. A csempékkel kapcsolatban már nem tettem megjegyzéseket, mert még épülő félben volt a bemutatóterem.... csak igen rossz arcot vágtam a dologhoz.
2. Direkt rákérdeztem a mérőórákra, ha jól emlékszem ezek beszerelését nekünk kell fizetni. De még pontosan megnézem.
3. Hétvégén voltam a BNV-n körbekérdeztem klíma és konyhabútor ügyében.
A klíma kihozható szereléssel együtt 150-200.000 forintból. Kíváncsi vagyok erre milyen árat mondanak...
A konyhával kapcsolatban: csupán a kerámialapos tűzhely kerül 200.000 forintba (és ez inkább a közép kategória alja...), maga a bútor – és nem a legextrább – kerül 300.000- 350.000 forintba. Ez a bútor nem tiszta fa, mert az egy és másfél millió körül mozog, hanem MDF (ha jól emlékszem) műanyag alapú ezt ajánlják konyhába a pára és a fokozott igénybevétel miatt, de ez nem funér lemez amire műanyag felületet vasalnak, na ez az ami 60.000 forintból kijön de az úgy is néz ki.
csaboc Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1451
módosításnak számít-e ha én oda járólapot kérek a laminált helyett mert hát ugye a tervben laminált van........???

En csempet rakatok oda(meg a nappaliba is) a laminalt helyere es megkerdeztem hogy ez minek szamit.Sajna a valaszom igen, ez egy modositas, meghozza epiteszeti.Hat hogy is lenne ez itt maskeppen:(A tervrajz is eleg erdekes mert laminalt van irva de a jeloles meg keramia.Ennyit a pontos tervrol.

A HDF 31-es kopasallosagu laminaltrol meg annyit hogy alapkivitelben olcsobb lesz mint az alapkiviteles keramia.Szoval ez is olyan "exkluziv kovetelmenyeknek" fog megfelelni mint a 220eFt-os konyhabutor a beepitheto gepekkel egyutt:)

A mérők felszerelését és a hálózatba kapcsolást az eladó külön térítés ellenében intézi.''
Ez mit jelent?És mennyibe kerül? :))

Azt a 6000 Ft+AFA merodijat amit a kozuzemi szerzodes kitoltesehez adott segedletben leirtak.

agihuszar Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1450
''A fogyasztásmérők a folyosón szintenként csoportosítva kerülnek felszerelésre. A mérők felszerelését és a hálózatba kapcsolást az eladó külön térítés ellenében intézi.''
Ez mit jelent?És mennyibe kerül? :))
agihuszar Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1449
Igazad van, rosszkor..... elég ideges vagyok így is...nah mindegy....

Egy kérdés mindenkihez:éjszaka a CP-vel álmodtam ( ez már betegség asszem :) ) és reggelre tűnt csak fel (nem tudom,hogy kerülte el eddig a figyelmemet), hogy az előszobában laminált parketta van! Nálatok is? Elkezdtem gondolkodni, hogy ez télen főleg ha mocskos saras a cipőd nem túl szerencsés mert a mosást pl. hogy bírja? Nem jól gondolom...
Szal a kérdés: módosításnak számít-e ha én oda járólapot kérek a laminált helyett mert hát ugye a tervben laminált van........???
Illetve a laminált az lakkozva van?
Köszi :)

Előzmény: ebsik (1448)
ebsik Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1448
(Hmm. Borfesztivászat helyett meg kéne tanulni az idézőjel használatát, szóval fehér színűek.)

Bocsánat. :)

Előzmény: ebsik (1447)
ebsik Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1447
No, bocsánat, az alábbi link helyesen:

http://www.ytong.hu/kivitele/images/falazoelemek.jpg

Szóval fehér színűek.

(Meg akkor már: épül helyett épülnek helyettesítendő be. Ilyen korban ragzani tudni már illene.)

Előzmény: ebsik (1446)
ebsik Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1446
Tudtommal mészhomoktéglából épül a ház homlokzati (legalábbis a lehel út felé) és a lakáselválasztó falai - vagy ez változott az elmúlt két hónapban? (Eredetileg ytong volt betervezve, de aztán váltottak a mészhomokra, merthogy fokozott a hanggátlási igény). Az ytong falazóelemek amúgy fehér színűek.
Előzmény: izmiri (1444)
ebsik Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1445
OK, értem én a jószándékot, csak szerintem rossz időpontban soroltad a lehetséges hibaforrásokat. (Azt komolyan mondtam, hogy megjegyeztem, mikre kell vigyázni - amúgy én meg mellékesen építőmérnök vagyok, szóval nem estem annyira távol az építőipartól...)

Az időzítést tartottam szerencsétlennek, a figyelmeztetés maga korrekt és a valóságot fedi - itt is, az épker bevállalta a valószínűtlenül rövid határidőt (igaz, tisztes summáért cserébe, hiszen ha hihetünk a népszabiban megjelent cikknek, 800m a késedelem miatti vesztesége a beruházónak, vagyis ebből valamennyit az épker kap a rövidebb átfutási időért), lehet majd a sarkára lépni neki minduntalan, ha nem akarunk minőségi reklamációkat egy éven belül -, mer' itt már annyira sok feszültség gyűlt össze, hogy egy ilyen felsorolás már-már a pattanásig feszíti a húrokat az embernek az agyában benne. Vagy legalábbis az enyémben mindenképpen, főleg a keddi össznépi "tüntetés" előtt.

Szóval nem bántásból mondtam amit, csak az a fránya időzítés, na.

Üdv, kissbalázs

Előzmény: pásztorárpi (1441)
izmiri Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1444
azt mondták Ytong téglából épül
most láttam fényképen egy Ytong házat, és tényleg beton színe volt, úgyhogy az lehet :)
Előzmény: Nőgyógyász (1442)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1443
Nem értek a konyhagépekhez ... akkora különbség van a Whirlpool és a Zanussi márkák között ár, szolgáltatás, design vagy megbízhatóság tekintetében? Valaki világosítson már fel, lécci :)
Előzmény: agihuszar (1423)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1442
A D épület első emeletén egy sor téglának látszó képződmény jelent meg, csak az a furcsa, hogy a betonnal majdnem megegyezik a színe. Ez lenne a mészhomoktégla?
pásztorárpi Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1441
Tisztelt ebsik!
Bocsánatot kérek, de én a valóságot írtam le, amit személyes tapasztalataimból gyűjtöttem rövid idő alatt.Ugyanis kivitelező vagyok,(nem kőműves!) és a mai magyar építőipari helyzet minőség szempontjából tragikus.Természetesen sok sikert kívánok a lakáshoz, tapasztalataim nem feltétlenül általánosíthatóak minden esetre, csak úgy kb 90%-ban.
Előzmény: ebsik (1440)
ebsik Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1440
Kedves pásztorárpi, köszi a hozzászólást, hálás vagyok, hogy csak azért regisztráltad magad, kivártad a fél órás türelmi időt is, hogy hasznos tanácsokkal láthass el minket. Köszi mégegyszer, hidd el, első dolgom lesz végigkopogtatni az összes csempét meg az aljzatbeton húzása közben is erőnek erejével be fogok hatolni az építési területre, hogy fittyet hányva a szerződésben kikötött feltételeknek (közvetlen utasítást a kivitelezőnek nem adhatok) egy nagy taslival utasítsam rendre a dilettáns alvállalkozó még dilettánsabb munkását, ha azt látom, hogy kilóg egy lóláb.

(Az a helyzet, hogy jó lenne, ha már a csempekopogtatásnál tartanánk - de nem, ez még a jövő zenéje. Felvettem kazettára, majd lejátszom magamnak a megfelelő időben.)

Amit akarok izé, mondani: ne feszítsük már itten a hisztériát tovább, ha egy mód van rá, jó? Így is veszélyesen sok feszültség gyűlt már össze, és mi (én legalábbis) a lehel út duna felőli oldalára szeretnénk költözni...

Előzmény: pásztorárpi (1439)
pásztorárpi Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1439
Tisztelt CP-s lakásvásárlók!
Teljesen körön kívül szólok hozzá ehhez az igen érdekes fórumhoz, és néhány, bízom benne hasznos tanácsot tudok adni a lakásvásárlás előtt.
Adva van egy beruházás, van egy bonyolító, egy beruházó, egy generálkivitelező,(ezek mind úgynevezett "táskás"cégek) és a generálkivitelezőnek "ezer" darab alvállakozója.Ez azt jelenti, hogy az aktuális heti kooperáción, kb. ötven, többségében dilettáns ember jelenik meg, akik csak a saját hasznukat nézik, illetve azt, hogy milyen módon csesszenek ki a többi körön belüli szaktárssal.A körön kívüliek minden esetben az alvállakozók, akik a tényleges kivitelezést végzik el. Hogy milyen módon, az a generálkivitelezőtől függ, aki általában vagy nem tartja be a szerződéses feltételeket, vagy egyáltalán nem fizeti ki az alvállalkozóit,ennek egyenes következménye a minőség nem megfelelősége.Tehát: a lakás átvétele előtt a csempéket, és a padlólapokat egyenként végig kellene "kocogtatni", hogy nincs e alatta hézag, mert ez előbb utóbb a burkolólap repedését eredményezi. A kádaknál, zuhanytálcáknál megfelelő e a fugázás? A szerelvények megfelelően vannak e rögzítve? Megfelelő minőségűek e a csaptelepek és a szaniterek, és kiegészítőik? Pl.: WC ülőke, stb. A falak "összeeresztésénél" élekben nincs e repedés, vagy a lefestett sziloplaszt látható nyoma? Az ablakoknál alapvető követelmény a bukó nyíló funkció.
A bejárati ajtók záródása megfelel e a biztosítók kívánalmainak? A szellőzés megfelelő e? A parketta nem púposodik e? Egyáltalán vízszintes a padló? És még hosszsasan lehetne sorolni a kívánalmakat, ill. azt, hogy milyen minőségű lakást kellene átadni a vásárlónak, aki hatalmas összeget fizet ki egy lakásért. Arról már nem is szólok, hogy az építész technológiai időket mindenképpen be kellene tartani, ez azonban sehol nem következik be.Ennek következménye a vizes beton, amire lerakják a parkettát, vagy akármit, a vizes falak, amiről lepereg és púposodik a festék, stb. Hát sok szerencsét............:-))))))))
agihuszar Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1438
És nem volt megjegyzésed a csempékre? Mit mondtak rá?
Előzmény: edkat (1436)
Borzocska Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1437
A kivitelezőnek később lesz bevételkiesése, ha a többi lakást többek között emiatt nem tudják eladni… Miért is jegyezték be a CP2-t? Eredetileg is így tervezték, vagy köze van a perhez?
Előzmény: nane66 (1435)
edkat Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1436
A Zanussi csodakettőst még nem láttam, csak a csempéket, de az is eléggé kiakasztott...
nane66 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1435
Hellosztok!
nem nagyon hiszem hogy ettol konnyeket fognak ejteni a kivitelezok.
Nem lesz bevetelkiesese a kivitelezonek, mivel tudtommal eleve a gyorsitott kivitelezesert a beruhazo felarat fizet nekik.
Ugyhogy meg van abbol a bevetel.

Előzmény: szucsati (1426)
izmiri Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1434
még szánalmasabbat is mondjak ???
lehet, hogy kifizetek 500 e forintot a módosításokra

és mivel per alatt van az ingatlan még nem is kaptam rá hitelt, azaz ki sem fizettem a lakást, azaz nem is lehet az enyém

Előzmény: agihuszar (1431)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1433
Lelki szemeim előtt egy Népszabadság cikk lebeg, benne a 126 ezer forintos tévéaljzat meg az ígértnél gyengébb kivitelű konyhabútor ...
Előzmény: edkat (1429)
izmiri Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1432
köszönöm a szervezést ! :)
Előzmény: szucsati (1428)
agihuszar Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1431
Edkat:Te is láttad azt a Zanussi kettőst?

Ami szánalmas:
peres eljárás alatt lévő kéglikért fizetünk ki több százezer forintokat....

agihuszar Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1430
Ergo: 500 000 indulásból + klima + jobb konyha + jobb csempe + redőny + stb. = 1,5 milla....és hol itt a luxus kérem????
edkat Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1429
Hát megértelek Ági, mert mi pont ugyanezt éltük át az elő árajánlat-tervezet megbeszélésen. Ez a konyhabútor história egy tragédia, ronda és még ráadásul ócska is lesz.
Miket mondtak erről az engedélyeztetésről???
Mert nekem azt mondták, hogy újbóli engedélyeztetésről szó sincs, mert ez nem kell az önkormányzat műszaki osztályával újra jóváhagyatni. Akkor miket beszélnek itt fénymásolásokról meg újraengedélyeztetésekről?
Megkérdeztem hogy nem gondolják-e hogy a tervezési és művezetési díj enyhén szólva etikátlanul sok, mire azt a választ kaptam, hogy ha nem fizetem ki akkor kapom az alapfelszereltséget eredeti tervvel punktum. Tehát két választásom van eredeti terv szerint, amit használni nem tudok vagy lenyúlnak tőlem legalább fél milliót a kért változtatásokra (és ebben nincs benne a jobb konyha, a jobb csempe, a klíma és a redőny, stb.)...
szucsati Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1428
Javítottam, kiegészítettem, elküldtem...
Oles26 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1427
Hihetetlen. Lassan már nem tudok elhinni semmit. Már csak abban reménykedem, hogy előbb-utóbb elkészül a lakás és elfelejtem ezt az egész őrületet.
Kérdés: miért a kivitelező diktál? Miért nem bir a CP a sarkára állni, nem??
szucsati Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1426
Pafff...

Ha senki sem kér semmit sem (pl. magas árak), akkor nagy bevételkiesése lesz a kivitelezőnek... Ennyit tudok most erre hirtelen mondani, mert nem találok szavakat. S most már elhiszem: az "exkluzív lakóparkkal" átvertek minket.
Remélem a csempe azért "import, mázascsempe".

Előzmény: agihuszar (1423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!