Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Remélem jó helyre írok ( most vagyok itt először )
Van 2 db citromfánk, az egyik 6 éves a másik 3-4 lehet. Egész nyáron a déli fekvésű erkélyen voltak, gondosan locsolva, tápozva.Még soha nem virágoztak és egyetlen citrom sem volt rajtuk. Kb 1-1,5 hónapja vittem be a tetőtér előszobájába ahol olyan 15-18 fok van. A két fácska beindult, tele virággal, citromkezdeményekkel. Bódító illata bejárja az egész emeletet. A probléma csak annyi, hogy november van...novemberben virágozhat illetve teremhet? Hogyan gondozzam így ősszel és teli virággal? ( öntözés, tápozás érdekelne elsősorban).
kis segítség kellene nekem, mivel nálunk nincs olyan rész ahol a citromot 10 fok körül tudnám teleltetni igy szobában van bent világos részen ahova reggel rásüt a nap, ma azt vettem észre hogy 10 db kis virág bimbó kezdemény kezdett el nöni rajta, ezeket betudja így télen is érlelni?
Hali.Igen jól emlékszel.Volt termő Thomasville Citrangequat növényem.Ez egy Holland gyűjtő barátomnál landolt.Két kis oltványt tartottam meg róla.De ezek még csak arasznyiak.Így én nem tudok segíteni,mert ki kell várjam mire mennek.Az eladott az már termőn jött az olasz Tinto.kertészetből.
Jó gondolat a megszerzése mert /szerintem/ az egyetlen am ízre feltétel nélkül finom.Ilyen volt ami az olasztól jött hozzám.Ha szerzel vagy nevelsz akkor ez a jellegzetessége ami biztossá teszi,hogy nem valami mást sóznak rád .
Nem a legjobb időpont oltásra, főleg nem PT-be... az már ilyenkor leállt, majd tavasszal amikor újra hajtásba kezd.... Tudom, most érkezik... Valami épp hajtásban lévő magoncra lenne érdemes megpróbálni....