Keresés

Részletes keresés

Jozsó Creative Commons License 2002.03.02 0 0 5130
DAO módban próbálkozol?
Esetleg WinOnCD-vel? Az default-ban nem hagy szünetet a számok között.
Előzmény: heymrdeejay (5124)
heymrdeejay Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5129
akkor semmi értelme tovább próbálkoznom az egyveleg készítéssel hogy a track - kek láthatók legyenek? hát csak van megoldás?! nem igaz hogy házilag készített mixet nem lehet úgy felírni CD -re hogy a trackek láthatók legyenek?!
sixx69 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5128
Hali!

Kovetkezo problemam volna: Pana cw-7502-es iro, (SCSI) a sw cdrwin4.0a, scsi kartya initio inic-940. Olvasni tokeletesen olvas, grabbel, amit akarok. Irasnal a kovetkezo uzenet fogad: "Write failed on device 0:3:0 illegal command request 04h 00h 02h 05h 20h 00h". oprencer WinME. Vajh mi a baj?????????

division by zero Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5127
itt van egy jó kis pcchips oldal, "régiségek" megtalálásához...
Az emlitett alaplap SiS 620/5595 chipkészletű...
Előzmény: Zolcsi Baba (5120)
Csomas Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5126
Ti mit tudtok a cd áremelkedésről, mert én hallottam róla és vettem egy jópár cd-t. Szóval ha hallottaok valamit kérem osszátok meg velem.
Csoma
GaMeR Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5125
Akkor ne oszd fel reszekre, hanem ird fel egyben.
Előzmény: heymrdeejay (5124)
heymrdeejay Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5124
A számokat egyetlen <80 perces fileba mixeltem, és ezt osztottam fel részekre. Semmi szünet nincs a számok elején és végén.
GaMeR Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5123
Szvsz hiaba allitod be, hogy ne legyen szunet a szamok kozott, ha a szamok elejen es vegen van egy kis szunet. Azt mindig hallani fogod, illetve nem fogod. :)))
Előzmény: heymrdeejay (5122)
heymrdeejay Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5122
Köszi a múltkori tippet a Feurio-ról. Sajnos még mindig nem tudom, hogy hogyan oldhatnám meg vele a problémámat. Még mindig egy egyveleget szeretnék felírni, ahol a számok átúsznak egymásba, éas nincs köztük szünet. Már a 200. cd ment a kukába, de még nem sikerült szünet nélkül felírni a cuccot. A beállításoknál direkt bejelöltem, hogy ne tegyen szünetet a számok közé, de így is hallani lehet a váltást. Mit kell még beállítani, hogy működjön a dolog?
heymrdeejay Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5121
próba
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5120
Nyugi, valszeg kutya baja az íródnak, inkább sw gond lesz ez... 8)

Lényeges tisztázandók még:
1. DMA be van-e kapcsolva az íróra, és a vinyóra?
2. Egy kábelen lóg-e az író a vinyóval? Ha igen, akkor tedd külön secondary master-ként az írót..
3. Egy partíció van a vinyón? Ha igen, akkor érdemes egy minima 1 gigás külön partíciót létrehozni az image-eknek (külön vinyó az igazi megoldás...money,money,money...8( ). Ha nem akarsz op.rendszer-t újratelepíteni, akkor a pl. Partition Magic Pro a megoldás (pl. http://www.aortaweb.hu/apollo/appz1a.php user: AT pw: apollo)
4. A háttérben nincs valami "aktív versenyző" (Office gyorskereső/fájlhangoló, egzotikus antivir sw, stb....), ami megfogja a vinyót?
5. Ha a sejtésem igaz, akkor ALI-s chipset-ed van. Merevlemez vezérlőt mit használsz - wendóz vagy ALI? Inkább az előbbit kellene...
6. ASPI telepítve, és rendben?

Azon meg ne csodálkozz addig, amíg ilyen 'hiperaktív' a burn-proof-od, hogy 11 perc alatt írja meg, hiszen az 1%-os puffer időszaka az írásnak holt idő (az elvi időhöz egyébként is még 16x-nál is számolj hozzá kb. 1 percet a lead-in+out miatt..)...!!!

Az alaplapod már nincs fenn a honlapjukon egyébként; valszeg már kifutott típus...

Első körben ennyi. 8)

Viszlát mindenkinek hétfőig! 8)

Előzmény: Rick Europe (5118)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5119
Azt, hogy az első session írásakor Start multisession disk + Write mode = Track at once + Finalize CD NEM bekapcsolva módban kellene írnod, a következő(k)nél Continue multisession + Write mode = Track at once + Finalize CD NEM bekapcsolva, és itt az utolsó session-t kell kijelölnöd folytatandónak; amikor pedig le akarod zárni a CD-t (tehát az utolsó session-t írnád már fel), akkor még a Finalize checkbox-ot is bekattintod.
Az adataidat egyébként IsoBuster-rel (pl. PPeti-től is leszedheted) ki tudod menteni az "eltűnt" session-ökből...
Előzmény: csoki74 (5117)
Rick Europe Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5118
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alább leírt problémámban!

Vettem egy Philips 16x-os cd írót (PCRW1610A) és egy 650mb-os cd-t körlübelül 11-12 perc alatt ír meg. Elvileg, ha jól számolom egy 16x-os írónak 4-5 perc alatt kellene ezt megtennie. (A CD amivel próbáltam bírja a 16x-os írást [Philis, Acer)
Próbáltam többféleképpen, image-ből vagy winchesterről kíírni az adatokat, de így is 11 perc volt a legkevesebb idő, mialatt megírta. Az író buffere egyfolytában ugrál és nagyon sokszor leesik 1-2%-ra. (Van benne Buffer Underrun Prevention, ezért a CD-t nem rontja el!)
Sajnos már nem tudom eldönteni, hogy a CD író a rossz, a gépem lassú esetleg vagy én vagyok nagyon béna.
Leírom a gépem alap paramétereit, hátha ez segit:

* Celeron 366A (66MHz FSB)
* 256MB SDRAM (66MHz FSB)
* PCCHIPS M748LMRT alaplap ( www.pcchips.com )
* Seagate 6,4GB winchester

* Microsoft Windows 98 op. rendszer
* CD írók, amivel próbáltam: EasyCD Creator 5, Nero 5.5.6.4, CDMate 2.2.2.5

Szóval azt szeretném kérdezni, hogyha beállítással lenne a gond, akkor milyen paramétereket kellene végignéznem, esetlegesen átállítanom. Ha valamilyen hardvert kellene fejlesztenem akkor mit és mi a minimum amit vennem kell. Vagy ha a CD íróval van szerintetek baj akkor azt megírnátok.

Köszönettel: Rick
csoki74 Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5117
Sziasztok!
Nero-val (5.5.6.9) probaltam multisession CDt irni, de mindig csak az ujonnan hozzairt adatok latszanak, csak a Nero mutat eggyel tobb sessiont a CD infoban, de a tobbi adat sehogy sem erheto el. ISO CD formatumot hasznaltam, ha ez fontos. Mit csinaltam rosszu? Mit kell atallitani?
Kosz!
Csoki
Jozsó Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5116
A mennyi CD-t változó. Van amikor heti 50-et is, általában inkább 20 körül. Az el?z?t csak azért cseréltem le mert ebben van just-link, a sebesség kisebb érv volt. Következ?re meglátjuk.
A túlírást több internetes forrás szerint egyik legjobban támogatja, akár 99 percig is. Olvastam valahol egy tesztet, asszem két meghajtó maradt végül túlírás bajnoknak, az LG azzal nyert, hogy 8x-osan is írt 99 perces CD-re.
Előzmény: Törölt nick (5115)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5115
Kérdés mennyi Cd-t írsz vele és mennyi időnként cseréled le az írót? Ja és mennyire támogatja a túlírást?
Előzmény: Jozsó (5112)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5114
A walkmanhoz való kazira valamivel fel kell venni a cuccost;)
Én most kacérodom 1 onkyo deckkel, ami valszeg a te gondolatmeneted miatt is csupán 25eFt, csak ugye a felújitás.....
Előzmény: kaviat (5105)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 5113
udma-66 nagy szívás, nekem legalább is sose sikerült W98 alatt beizzitani, a vinyó sokkal lassabb volt mint sima ide-ként használva és gyakran hanyattesett, főleg játékoknál, míg ilyet nem csinált IDE-vinyóként.
Előzmény: Zolcsi Baba (5095)
Jozsó Creative Commons License 2002.02.28 0 0 5112
Nekem az el?z? íróm is LG volt (8x4x32) teljesen meg voltam vele elégedve, fél évig használtam, egy ismer?sömnek adtam el, most is tökéletes.

A mostani 16x10x40-essel is full meg vagyok elégedve. 32-szeresen olvassa az újraírható CD-ket, van benne just-link, teljes sebességgel grabbel, és a környezetemben az egyetlen CD meghajtó, amelyik hibátlanul tudta visszaolvasni a Nero advanced dae quality teszt CD-jét.

Előzmény: Törölt nick (5108)
Jozsó Creative Commons License 2002.02.28 0 0 5111
Ki beszélt itt Mitsumir?l? :)
LG GCE-8160B
Előzmény: Zolcsi Baba (5101)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.02.28 0 0 5110
Azt, hogy meddig bírja, nem tudom. Szubjektíven nagyjából egyetértek a "dobogóddal", és ami a fontosabb gytam szempontjából: az LG-Mitsumi párosból én is Mitsu-t venném...
gytam Creative Commons License 2002.02.28 0 0 5109
És a tartós használatot hogyan bírja?
Te ilyet használsz?
gytam Creative Commons License 2002.02.28 0 0 5107
CD író vásárlása előtt állok. Egy ismerősömnél rendeltem egy LG 16x-ost.Sajnos már jó régóta nem tudja beszerezni.Most hirdetik a Mitsumi 24x-es OEM íróját 22000 HUF nettoért.Szerintetek érdemes várni az LG-re, vagy inkább a Mitsumi éri meg?
Minőségileg milyen ez a márka?
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5106
Ezen címen nézd meg légyszi a Footnotes 2. pontját / http://www.feurio.com/English/Writerdb/Data/mitsumi_4804te.html /
Németül gagyarászik Fangmeyer Maestro ennél a pontnál (ki tudja miért..??! 8))) ), de én még az ánglius nyelvnél is kevesebbet értek belőle; lehet, hogy itt a válasz az íród overburning test-en mutatott viselkedésére.
PLUSZ: támadd meg PPetit is; a firmware oldalán írja, hogy akinek az utolsó néhány fw-el gondja van, az downgrade-eljen. Ha óvatos duhaj vagy, akkor kérdezz rá először mail-ben...
Előzmény: Jozsó (5098)
kaviat Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5105
ma meg már mindenféle hosszuságu kazik kaphatók [más kérdés, hogy ki használ manapság magnót a CDk világában]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: MacFly (5102)
MacFly Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5104
igen kisebb volt. en meg jol felrevezettelek a felinformaciokkal ;) es lusta voltam szamolgatni is... meaculpa
Előzmény: Zolcsi Baba (5103)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5103
Hát ha a film mérete kisebb volt, mint 737280000 byte, akkor igazad van... 8))) Leszámítva, hogy a lead-in+out-ra a Nero háromszávalahány kB-ot "elpazarol"...
/360000 sector-2048 byte sector-onként = 703,125 MB -> ez a standard 80 perces; a 74 perces pedig 333000 sector.... tudomásom szerint.../
Előzmény: MacFly (5102)
MacFly Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5102
'Szerintem viszont nyilvánvaló, hogy a TDK-ra miért fér rá, és másikakra nem: már a megboldogult kazettás időkben sem voltak egyforma hosszúak a szalagok sem; egy 45 perces kazetta gyártótól függően 45:02-47:10 hosszú volt... 8)'
jelen esetben ez azt jelentene, hogy a 45 perces kazetta tortenetesen 44.57 perces volt, ami sajnalatos ;)
Előzmény: Zolcsi Baba (5101)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5101
Jozsó(5094): én nem is állítottam, hogy mindentudó... 8-) DE. "Azt írja pl, hogy a Burn-prof counter nem értelmezett nálam. Ok, de akkor a Néro honnan tudta írás után, hogy 2173-szor fogyott el az adat?" Persze, hogy nem értelmezett, mivel nem BP-s az íród !!! A Nero csak a próbálkozásainak a számát írta ki; ez lehet, hogy összvissz 41 db (vagy x) belső (tehát az íróé..) pufferkiürülést jelent "csak"...
A túlírással kapcsolatban lehet, hogy a Feurio a hülye; de az is előfordulhat, hogy valóban nem adja vissza rendesen a Mitsumi az értékeket...?!

MacFly(5096): a 4. ponthoz: a teszt igazán a Buff.Und. ellen, és az írási sebesség megállapítására való (szerintem..)
Ha kifért volna a lead-out, akkor nem kaptál volna write error-t, hanem boldogan használnád a CD-t... 8) Az, hogy ilyenkor milyen hibaüzenetet kapsz, az a szoftvertől is függ; én nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget.
Szerintem viszont nyilvánvaló, hogy a TDK-ra miért fér rá, és másikakra nem: már a megboldogult kazettás időkben sem voltak egyforma hosszúak a szalagok sem; egy 45 perces kazetta gyártótól függően 45:02-47:10 hosszú volt... 8)

MacFly Creative Commons License 2002.02.27 0 0 5100
no ujra belekezdek :)
1. igazad van en a kb 730,000,000 azaz 700MB koruli meretre gondoltam
2. TDK-val nekem is pozitiv elmenyeim voltak kizarolag
3. a D-View warningokat olvastam, korabbi philips es primedisc lemezekkel pedig nem volt ilyen jellegu gondom
4. mindenki ugy latszik megse tudja ;) ez remelem nem bun, en is csak azert mertem megkerdezni, mert ha bizonyos hibak ellen nem ved, akkor kivancsi lennek arra hogy mik is ezek, erdemes-e egyaltalan stb. (korabban csak a buffer underrun volt jellemzo, az oke, azonban ha biztos lehetek eppen benne, hogy nem lesz buffer underrun akkor is erdemes-e bennhagyni)
nem mondtam hogy nem fert ki a lead-out, tehat azt a gondolatmenetet csak akkor erdemes folytatni, ha a valahol ki tudom deriteni, hogy az a homalyos hibauzenet hogy ez nem CD recordable megiscsak ezt jelenti (persze akkor se nyilvanvalo hogy hasonlo kapacitasu TDK-ra miert fer ra)
Előzmény: Zolcsi Baba (5097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!