Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1199

"Én. Nekem se tetszik, de momentán a gyorszabával lehet a publikumot elkapatni illetve megtartani"

 

Divatjelenseg,majd lecseng,Mo-on meg viszonylag uj ,az USA-ban az ilyenek ma mar uresen panganak tobbnyire. Ahol lakom ott az utca elejen van egy Wendy's es egy Mekdonci,szinte mindig uresek vagy alig paran lezengenek benne ,az utca masik vegen levo halettermeknel meg sorban allank az ajtonal,hetkoznap es hetvegen is,meg a nem messzze levo kinai bufenel is ahol 6 dollarert annyit ehet amennyi9n belefer.es 50 fele etelbol legalabb.Levestol a deszertekig.Az osszzes a kornyeken dolgozo melos odajar, nem a mekdoncibe.

Előzmény: ex_lx (1192)
lcs.gergely Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1197
üdv

magyar sziget ... hmmm érdekes. . . .

a véleményem :


- nagyon szép lenne, jó volna ha ténleg magyar szigetről szólna, nem pedig képmutatásról, rasszizmusról, antiszemitizmusról...

én jobboldali vagyok, nem szélsőjobboldali.

sajnálatos dolog h a fennt említett tények jellemzik ezt az amugy helyes és jó programot, és ezzel közhellyé teszik a nemzeti jelképeket, és szélsőségével elriasztja az embereket a jobboldaltól !
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1196
A vllat nem az csak a 18.szazadtol kezdett elterjedni spanyol-francia-nemet kozvetitessel.
Előzmény: Törölt nick (1194)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1193
Volt, a fo etkek a levesek es a kulonbozo gabonakbol keszult kasak voltak a lakossag tulnyomo tobbege szamara.
Előzmény: Törölt nick (1191)
ex_lx Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1192
Én. Nekem se tetszik, de momentán a gyorszabával lehet a publikumot elkapatni illetve megtartani. Ha valamit nem lehet viszonylag kultúráltan kézzel enni, kiszorul.

Mátyásék még mindent ehettek a kor etikettje szerint, ami nem folyt ki az ujjaik közül.
Előzmény: Törölt nick (1185)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1190
A hamburgert?
Előzmény: Törölt nick (1185)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1189
Ja az idegenszivu Matyas aki nem atallott italiai konyhat vitetni:-)0
Előzmény: Törölt nick (1185)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1186
Ja a levest is ugye?
Előzmény: Törölt nick (1185)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1184
Arrol ugye mar nem volt riport hogy azota hany ment azokbol tonkre.
Előzmény: Törölt nick (1182)
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1183

Fuj.

A tökfőzelék talán az egyetlen étel, amelyet óvodás korom óta engesztelhetetlenül gyűlölök.

 

Előzmény: ex_lx (1178)
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1181

A nyereg alatt..?

Igaz, ott puhítják.

Előzmény: ex_lx (1180)
ex_lx Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1180
A múlt héten sokat esett, nem száradt meg rendesen a hús.
Előzmény: Törölt nick (1179)
ex_lx Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1178
Tökfőzeléket és mákos tésztát problémás evőeszköz nélkül enni, pizzát meg hamburgert és gyrost kevésbé. Fel kell találni az előbbiek mobil változatát, és nem csak lelki békét nyersz, de meg is gazdagodsz.
Előzmény: Törölt nick (1166)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1177
Feher hollo, az amerikaiak meg sorra zarnak be ahogy az idosebb magyar generacio kihal,mert azok jartak csak oda senki mas ,mas amerikai csak akkor ha magyar rokona volt.
Előzmény: Törölt nick (1173)
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1176
Hát Verőcén a skanzennácijaink vajon mit zabáltak? Tényleg hamburgert?
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1175

Az jó, hogy mindenféle kaját lehet kapni nálunk is,  - köztük persze egészen kitűnő magyar ételeket. Meg kínait meg akármilyet - szinte.

De nem ér az egész semmit, hisz TGM is megmondta, hogy éhen fogunk dögleni.

:-)

Előzmény: Derek (1172)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1172
Van itt egy olasz halozat az Olive Garden,piszok jo kajaik vannak.Es nem azok az amerikanizalodott paradicsomgeneralszoszos teszztak.Persze az is van
Előzmény: jehu (1171)
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1171
A fene érti, miért - csupa szart esznek...
Előzmény: Derek (1169)
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1170
A bajai sem rossz. Meg a mohácsi.
Előzmény: Törölt nick (1165)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1169
Mert az olasz konyha vilaghiru,a magyar konyha meg csak magyarorszagon vilaghiru.
Előzmény: Törölt nick (1166)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1168
Persze vedett, de ettol meg nem oshonos faj europaban,van ezeken felul meg tobbtucatnyi vedett hal a reticsiktol a magyar bucoig.
Előzmény: Törölt nick (1164)
Bimbum Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1163
Megadom magamat, igazad van. Kárpótlásul itt egy indiai lepényrecept:

 

Chapati - Teljes kiőrlésű lisztből készült lepény

 

A chapati, vagy hindiül roti India tradicionális, leggyakrabban fogyasztott lepénye, hiszen az átlag családban minden nap asztalra kerül. Az anyák leányaikat hét éves koruktól tanítják a chapati nyújtásának és sütésének művészetére, mely a jó háziasszony ékessége.

 

Hozzávalók:
250 g átszitált teljes kiőrlésű liszt
150 ml langyos víz
1/2 kávéskanál só
2-3 evőkanál olvasztott vaj
14 kávéskanál vaj a tetejére

 

 

A sót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne az olvasztott vajat. Lassanként hozzáadunk annyi vizet, hogy igen lágy tésztát kapjunk. Nyújtódeszkán 6-8 percig gyúrjuk, míg fényes nem lesz. Nyirkos ruhával lefedjük és 1/2-2 órát pihentetjük. Ismét átgyúrjuk. egy vastag fenekű palacsintasütőt vagy serpenyőt közepes tűznél melegítünk. Közben a tésztából 15 egyforma nagyságú gombócot formálunk. Lisztbe forgatjuk őket, és egyenletesen vékony lepénykéket nyújtunk belőlük. Kb. 14 cm átmérőjű kerek lapokat kapunk. Az elsőt a palacsintasütőbe helyezzük. Mikor a felszínén apró fehér buborékok jelennek meg, megfordítjuk, és addig sütjük, míg az egészet elborítják a buborékok. Ekkor a chapatit átfordítva (vagyis azzal a felével lefelé, amely eddig felül volt) erős nyílt lángra helyezzük, majd mikor labdaszerűen felfújódott, megfordítjuk, és még 5 másodpercig pirítjuk. A kész chapatinak átsültnek kell lennie, felfúvódottnak, és a felszínén barna foltosnak. Előmelegített tányérra helyezzük, és olvasztott vajjal megkenjük a felső oldalát. Ugyanígy járunk el a többi lepénykével, a kész chapatikat gúla szerűen egymás tetejére halmozzuk.
A tészta elkészítési ideje pihentetéssel: 45 perc - 2 1/4 óra.
A chapatik elkészítési ideje darabonként: 2-3 perc.

Előzmény: Derek (1161)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1162
Meg kell fogni,en ma reggel ket harcsat es egy sullot vittem haza.
Előzmény: HITMAN (1159)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1161
Attol meg lepeny hogy sajtot reszelnek ra,tokmindegy mit raknak ra a teszta miatt lepeny.
Előzmény: Bimbum (1156)
jehu Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1160
HITMAN Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1159
Ja, elképzelem, ahogy beszalad a Lehel téribe, "Na, ma eszek vagy fél kiló süllőt ebédre gyorsan, mer az olyan igazi magyar kaja!" :))
Előzmény: Derek (1151)
Derek Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1158
Dehogynem a nagyanyam szokott reszelni ra ,igaz en zalai vagyok.
Előzmény: Bimbum (1156)
3x Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1157
Az én kedvencem a mákostészta. Ez abszolút magyar, sehol sincs, tudtommal.
Kicsit rondít a helyzeten, hogy a flódnit is szeretem.
Sajnos, a sóletet is.
Bimbum Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1156
A lepényre nem szoktak sajtot olvasztani.
Előzmény: Derek (1141)
ex_lx Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1155
:)


Pedig komolyan: örülnék neki, ha büszkének lehetne lenni ezekre az összeverődő srácokra/lyánykákra, de mondom, megpróbáltam csevegni velük. :(
Előzmény: tavir (1150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!