Keresés

Részletes keresés

mézontófű Creative Commons License 2004.10.07 0 0 73

ZsuR!!!!

Küldök a kedvenceidről egy linket...hozzám:

Egy kis emlék a borongós napokra....
Keszthely1 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 72

Helló!

Hol lehet  venni  "Polymante fehér"  rózsát remélem jól íratm le a nevét

kérlek segitsetek

köszi

Előzmény: GURIGA (71)
GURIGA Creative Commons License 2004.10.03 0 0 71
De igen, haragszunk.
Azért, mert a zillatát nem érezzük.
Előzmény: ZsuR (68)
Kiskertész Creative Commons License 2004.10.03 0 0 70
Az, hogy nem látod az élősködőt, nem jelenti azt, hogy nincs is. Lehet gombabetegség, esetlg atka. Egyiket sem látod minden esetben. Permetezd meg. Ártani nem fog.
Előzmény: Ki4r4 (69)
Ki4r4 Creative Commons License 2004.10.01 0 0 69

Sziasztok!

Három rózsatövemből kettő elszontyolítóan néz ki, kisebbek a leveleik mint a harmadik, egészségesnek, az egyiknek kicsit sárgásak is a levelei. Élősködő nyomát nem látom, nem hiszem, hogy éppen az utobbi 3 hétben égtek volna ki, műtrágyát sem kaptak.... mégis.... félek odavesznek! Mi lehet velük?? Van ötlete valakinek?

Köszi előre is!

Üdv,

Kiara

ZsuR Creative Commons License 2004.09.10 0 0 68
Meg egyet - remelem nem haragudtok erte :))
Előzmény: ZsuR (67)
ZsuR Creative Commons License 2004.09.10 0 0 67
Ennek meg olyan a belseje, minta a nap sutne benne. . . Es az illata!!!
Moka25 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 66

Sziasztok!:)

Erdekes, ilyen "szinevalto" rozsank nekunk is van:) Vagy legalabbis vmi hasonlo:) Bimbosan sarga, kinyilva rozsaszin. De neki egy szaron azert egyformak:)

Ez most egy masik:

Előzmény: mézontófű (58)
ZsuR Creative Commons License 2004.09.05 0 0 65
Mara kinyilt a Bekem - es ilyent meg nem lattam. A bimbo dupla volt - mint sziami ikrek. Ez meeg mar az uj bimbo.A rozsaszin: Gemini
Előzmény: ZsuR (54)
ZsuR Creative Commons License 2004.09.05 0 0 64
Egy nagyon oreg fajta (az elso amibe beleszerettem meg gyerekkoromban): Beke

Ezt talaltam rola az interneten:

Hybrid Tea, Large-flowered, Tree Rose.
aka:
3-35-40 (Meilland/'Peace')
Béke
Fredsrosen
Gioia
Gloria Dei
Madame A. Meilland
Madame Antoine Meilland
Mme A. Meilland
Mme. Antoine Meilland 

Breeding:
Bred in France (1945) by MEILLAND INTERNATIONAL.
Introduced in United States (1945) by Conard-Pyle (Star Roses).

Előzmény: taramiram (63)
taramiram Creative Commons License 2004.09.05 0 0 63
Zsur, a rózsaszínes milyen fajta?
Előzmény: ZsuR (54)
taramiram Creative Commons License 2004.09.05 0 0 62

Köszi, tegnap voltam két kertészetben is, a rózsaválasztékuk volt tán a legszegényesebb.

Biztos nincs annyira zöldujjam, hogy virágból tudjak hajtatni, még csak ismerkedem. De majd...

Tényleg, Budatétényben már nincs rózsakiállítás?

Előzmény: mézontófű (60)
mmo74 Creative Commons License 2004.09.05 0 0 61
A rózsa nevét sajnos nem tudom, megörököltük őket ideköltözésünkkör, s most még fényképet sem tudok mutatni a virágairól, mivel egy sem nyílt az idén :) Mi is egyre inkább a lecserélés felé hajlunk, tavasszal a "nagy kerti rendezés" alkalmával valószínű meg is tesszük. köszi a segítséget, mmo
Előzmény: mézontófű (55)
mézontófű Creative Commons License 2004.09.04 0 0 60

A szineváltóm cca 80 cm magas.

Én nagyon szeretem az angol rózsákat, tudod azok olyan nagyon tömöttek, ott több rózsaszín között válogathatsz. A többit azt hiszem valahonna Szőreg környékéről rendeltem, a szomszédasszony ajánlotta, de sajnos a nevét elfelejtettem a rózsásembernek.

Itt a környékemen a 6-os mellett van a Berkenye Kft árudája szép nagy rózsakerttel (Érdi emelkedőn az autószalonoknál), onnan is származott néhány.

Körülnézek hátha megmaradt a törzsön néhány cédula...

Jó napos hely kell nekik és akkor nagyon hálásak.

Egyébként kora nyáron hajtásról tudsz szaporítani, ha van dunsztos üveged és egy kicsi homokos-földes területed!

:-))

Így lett nekem csokorból sárgarózsa....

Mézontófű

Előzmény: taramiram (59)
taramiram Creative Commons License 2004.09.04 0 0 59

Nagyon találó a név.

Eddig csak szobarózsaként kapott pár tő rózsám volt. A hétvégi telken nem is akartam kínozni őket.

Tavasszal, vagy legkésőbb jövő őszre tervezek venni pár tövet. Futórózsára gondoltam, és alacsonyakra, főleg fehér vagy rózsaszínűeket szeretnék. Nem tudsz ajánlani bevált fajtákat? Tied szineváltó fehér milyen magas?

Előzmény: mézontófű (58)
mézontófű Creative Commons License 2004.09.04 0 0 58

Szia!

Köszönöm szépen a dicséretet, Apukám emlékére gyüjtögettem őket össze.

Szineváltónak azt neveztem el, amelyik a virágzás különböző fázisában egy száron különböző árnyalatú virágokat képes hozni, illetve amelyik kinyílt állapotában más színű, mint bimbósan.

Nem todományos, de ezt gondoltam ki.

A fehér halvány rózsaszínnel kezd és fehéres lesz, mintha vadrózsa volna, de nem az.

Ezek katalógusosak: Starkl; most is láttam őket és még 2 árnyalatot.

Gondolkodóba estem, persze.

:-))

Mézontófű

Előzmény: taramiram (57)
taramiram Creative Commons License 2004.09.04 0 0 57
Nagyon szépek a rózsáitok, mit jelent a szineváltó?
Előzmény: mézontófű (56)
mézontófű Creative Commons License 2004.09.04 0 0 56

No, akkor a franciarózsák:

Fehér-rózsaszín francia rózsa

Ez az, amelyiknek 7 levele van, azonban egy-egy virágcsokorban 16-20 bimbó!!! Szineváltó ez is.

Sötétrózsaszín fehér franciarózsa

Ez pedig a másik szineváltó francia.

Mézontófű

mézontófű Creative Commons License 2004.09.04 0 0 55

Bocs, csak most jártam erre:

Az biztos, hogy az oltás ez alatt volt. Elképzelhető, hogy túl mélyre ültettétek?

Milyen fajta? (Ha a "becenevét" írnád jó lenne). Nálam a fehérrel fordul elő, hogy igen sok vadhajtást hoz. Nem igazán értek ám hozzá, de elképzelhető, hogy az alany nem volt jó.

Semmi virágot nem hozott?

Mert van nekem franciarózsám, ami vadalanyra van oltva, ezért 7 levelű, de mindjárt keresek képet, ami bizonyítja, hogy szineváltó szép bokor.

Ha nem túl értékes volt, lecserélném egy újra.

Mézontófű

Előzmény: mmo74 (53)
ZsuR Creative Commons License 2004.09.04 0 0 54
Csodalatosan nyilnak a rozsaim - nincs hoseg, es nincs fekete foltosodas sem. A gonosz bogarak is halodnak. . . Iden sokkal szebbek voltak mint tavaly - na ez nem volt nehez, tavaly szornyu volt. Remelem jovore meg szebb lesz.

A "Beke" rozsa a kedvencem - meg nem az igazi nagysaga, de kozel hozza - szep eros hajtoasok, eros egeszseges bimbok. . .talan jovora egesz nyaron igy lesz.
mmo74 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 53
Szia, a friss hajtások tényleg világoszöldek (bár nem csak a földből törnek elő) és valóban 7 levelük van, ez azt támasztja alá, amit mondtál. Viszont nem értem, ezt sem vágtuk 30cm alá, mint a többit. Ennek ellenére elképzelhető lenne, hogy az oltás e fölött volt? Tudunk vele valamit most tenni? üdv, mmo
Előzmény: mézontófű (52)
mézontófű Creative Commons License 2004.08.27 0 0 52

Szia! Én arra tippelek, hogy lemetszetted az oltott részt is, illetve az elfagyott. Ősszel nem szoktam metszeni a rózsáimat, csak tavasszal.

Ha a hajtások világoszöldek, a földből törnek elő és a levél 7 levélkéből áll, akkor nagy a valószínűsége, hogy az történt, amit írtam, és ezek csak vadhajtások.

A fehér elég kényes fajta, nehezen ered meg.

Mézontófű

Előzmény: mmo74 (50)
ZsuR Creative Commons License 2004.08.25 0 0 51
mmo74 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 50
Sziasztok, Kezdőként fordulok hozzátok tanácsért rózsáink ügyében. A tavalyi - nekünk első - évben gyönyörűen virágzott mind a kb. 10 különböző rózsabokrunk, amit tél előtt jól visszavágtunk. Tavasszal újra növekedésnek indultak, hozták a szebbnél-szebb virágokat, kivéve egy fehér színű bokorrózsa fajtát. Ez a fehér is szépen megnőtt, ugyanolyan nagyra (kb. 1m magas, vékonyabb szárú, nagyon hajlékony), de egy szem virág nem sok, annyi nem jelent meg rajta. Ráadásul, ebből a fajtából a kert több pontján is található, egymástól több méterre, de a jelenség ugyanaz mindegyiken. Semmilyen szemmel észrevehető elváltozást nem vettünk észre a bokron, hozza az új hajtásokat, már alig lehet elférni a bokortól, csak éppen a virágok maradtak le teljesen. Mit tehetünk, minek köszönhetjük a virágtalanságot? Lehet, hogy ezt a fajtát, nem kellett volna visszavágni? Létezik olyan a rózsák körében (is), hogy nem minden évben hoz virágot? Ugyanez a jelenség fordult elő a pünkösdi rózsánknál is, bár ott tavaly sem hozott virágot, csak új hajtásokat, s szépen megnőtt a szokásos méretére. Előre is köszi a segítséget! üdv, mmo
ZsuR Creative Commons License 2004.08.18 0 0 49
Gomboc Artur. . .most hogy emlited, latom a hasonlosagot (meg formara is, de pszt!)

Meg soha nem szaporitottam - ideje jovore nekiallni, nem? Utalom, amikor az aljarol jon a hajtas!
Előzmény: Kiskertész (48)
Kiskertész Creative Commons License 2004.08.17 0 0 48
A nevüket sajnos nem tudom, már azért sem, mert zöme úgy került hozzám, hogy kaptunk, vagy vettünk egy-egy szép szál rózsát, és azt üveg alatt hajtattam. Azért jó ez a módszer, mert biztos, hogy olyan lesz, mint amilyet kiválasztottam és nem kapok pl. a piros helyett egy fehéret. És persze nem nő a gyökérről vad, amit folyton ki kell vagdosni. Úgy látom, Te is olyan vagy, mint a mesében Gombóc Artúr, csak ő a csokikat szerette. Tudod, a szögletes csokit, a kerek csokit, a hoszúkás, a töltött és a töltetlen..... Egyébként én is minden színű rózsát szeretek. Van is bőven válaszék. Van egy piros futóm, egy csopros, apró virágú lila futóm, egy rózsaszínű parkrózsám, és normál rózsákból egy piros, egy bordó, két sárga, egy fehér, négy különféle rózsaszín. Ja és három törperózsám. Pepecselhetek velük eleget.
Előzmény: ZsuR (47)
ZsuR Creative Commons License 2004.08.17 0 0 47
Szepek a rozsaid - tudod a nevuket? Nekem a feherem iden nem nyilt, pedig nagyon szeretem a feher rozsat. Meg a rozsaszint. Meg a sargat. Meg a sargas rozsaszint. Meg a pirosat. Meg a meg pirosabbat. . . .

Hiszed, vagy nem, volt olyan rozsabokrom, amit nem szerettem, ki is dobtam. . . kettot is. Most van helyem ket ujabb gyonyorusegnek :))
Előzmény: Kiskertész (43)
ZsuR Creative Commons License 2004.08.17 0 0 46
:)) Szoval nem holdlako vagy :))

Lehet, nem olvastam a tapoldatok osszetevoit - majd beleplvasgatok.

Pecs nagyon kedves varos, en eltem Szekszardon jo oar evet - a kozelseg ellenere nem ismerem Pecset, csak par ropke kirandulasom volt.
Előzmény: Kiskertész (45)
Kiskertész Creative Commons License 2004.08.16 0 0 45

"Hol élsz Kiskertész? " Hát időnként úgy érzem, hogy a Holdon. Egyéb esetekben pedig  a Föld Magyarország nevű országának Pécs nevű városában. Az a tápoldat pedig nem csodaszer. Bármelyik várgtáp jó, amelyikben guano kivonat van. Az a lényeg. Már többször hallottam másoktól is, sőt egy TV műsorban is hallottam róla, hogy a guano az egyik legjobb  trágya.

Előzmény: ZsuR (44)
ZsuR Creative Commons License 2004.08.15 0 0 44
Hol elsz Kiskertesz? Mi a neve a csoda oldatnak?
Előzmény: Kiskertész (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!