Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Most már csak az a kérdés, hogy mi a célravezetőbb. A villamoson legyen sok utas, vagy összességében a legtöbb utas legyen, mert elég nehéz megoldani, hogy mindkét feltétel teljesüljön.
(miért nem lehet két embernek válaszolni egyszerre?)
Szerintem Heathrow forgalma nagyobb, mint a debreceni állomásé, az meg hogy hány ember produkálja ezt (egy vasútállomáson gondolom kevesebbféle ember fordul meg, de többször, mint egy reptéren), irreleváns.
A plusz gyaloglással töltött egy perc meg eltörpül egy átlagos buszra várakozás idejéhez képest. Ez a "havonta 20 perc" is demagóg :) De nem akarok vitatkozni.
LoLkA: A helyzet megértéséhez (nekem) segítene egy térkép, hogy milyen volt/milyen lett. Ha jól gondolom, ha a a hurkot egy óra számlapjának képzeljük, amin a 12-es van észak felé, eddig kb. az 5-ösnél volt a felszálló hely (leszálló meg 6-os 7-es), akkor ezek után a 9-esnél szállnak le, ésaz 1-es 2-es körül fel. Jól gondolom? ÉS ami most jutott eszembe: Miért nem esik nagyjából ugyanoda a fel/leszállóhely?
És miért 3 vágány? Én azt hittem, két "kvázikoncentrikus" kör lesz/van - bevallom, ezt nem néztem meg alaposan. De akkor nem.
Ami az indulási oldaltól való gyaloglást illeti: Eddig sem volt kitaposva a fű pl. a trolimegálló felé, vagy ha leszállsz a 31-esről és átmész a 18-ashoz, az is átment a téren. Kerítsék körbe. Amúgy a tér közepe az ilyen füves-fás lesz?
Az előző rendszer rondább volt, de biztonságosabb. Akkor "csak" egy zebrán kellett átkelned, hogy a vonatról átszállj a villamosra.
Most ugyanúgy van egy zebrád, ráadásul még 3 vágányt is keresztezned kell.
Ha meg az indulási oldal felől közelíted meg, akkor úgy jutsz el a felszállóhelyhez, hogy először a leszálló helyet érinted (arra kanyarodik a zebra) és utána egy ív után jutsz el a felszállóhelyhez. garantáltan ki lesz itt taposva a fű. Eső esetén sár is lesz.
Tényleg sokkal szebb a mostani hurok, mint az előző, de egyáltalán nem praktikus. Egy büdös nagy pofont adtak a multimodalitásnak.
"Hú, gyalogolni kell még 100 métert! Egy forgalmasabb reptéren kilómétereket kell menni mire kijut az ember, ahhoz képest ez nem nagy táv."
Ez elég demagóg, nem gondolod? Az, hogy mi a sok viszonyítás kérdése. Repülővel nem utazunk minden nap, így csak egyszer kell megtenni azt a távot, ellenben az állomásra több ezer ingázó érkezik minden nap, akiknek ezen túl minden nap többet kell gyalogolnia, és minden nap több időt vesz el tőlük az ártszállás. Ha csak egy perccel több, akkor az egy hónap alatt már több mint 20 perc időveszteséget jelet, amit hasznosabban is el lehetne tölteni....
"Amúgy én szombaton jártam arra, tuti hogy nem fér el a buszmegálló az állomás előtt?"
Ha akarjuk elfér, ha nem akarjuk nem fér el... Közös villamos és buszmegálló lett volna a legjobb megoldás.
Hú, gyalogolni kell még 100 métert! Egy forgalmasabb reptéren kilómétereket kell menni mire kijut az ember, ahhoz képest ez nem nagy táv. Amúgy én szombaton jártam arra, tuti hogy nem fér el a buszmegálló az állomás előtt?
Ez jogos, de a Dienesnél a jelek szerint csak fedezőjelző lesz (a kritikus szűkületnél) és előtte-mögötte 1-1 gyalogátkelővel. Ott viszont nem láttam nyomát jelzőlámpa telepítésének.
A debreceni légijáratoknak van egyfajta politikai viszonya is, bár ezt nem mondják sosem, nem nyilvános! Önkori biztosan milliókart fizet a Wizzairnek, hogy Debrecenbe jöjjön! Ha lenne még 2-3 légitársaság aki menetrendszerinti és nem charter járatokat indítana Debrecenből, akkor a járatnyitásokat nem tudná megoldani a Wizzair... Így viszont konkurencia nélkül azt tesz amit akar! És valljuk be, meg is teszi!
Én úgy hallottam, hogy amikor a Dortmundot beindították, skkor nem volt szinte semmi előzetes igényfelmérés.
Ettől függetlenül igen hamar stabilan hozta a 70-80%-os foglalást.
A baj a Wizzair új desztinációira, illetve a desztinációkhoz szükséges gépek számára vezethető vissza!
Azért 3 hónap után nem nagyon szoktak desztinációkat törölni - kellő telítettség mellett.
Ilyen volt MLP is különben: még meg sem várták a szezont, előtte megszüntették. A foglalások ott sem voltak rosszak! A Wizz üzemeltet sokkal szellősebb járatokat is, csak azok vagy bázisról indulnak, vagy van kellő konkurencia, ami a keletkező űrt kihasználva belép a helyébe - ezzel kimutatható piacvesztést okozva a Wizznek.
Ma néztem, hogy a DAB Székház megállóhely a Doberdó utca irányában még mindig használhatatlan... Szerintetek van esély arra, hogy szeptember 2-re használhatóvá teszik a megállóhelyet? Végülis nem lenne rossz, ha a 31-essel érkező szülők és gyerekeknek nem a Kertvárostól vagy a Mikszáth Kálmán utcai megállóhelytől kellene a Bolyai iskolába gyalogolni... Főleg, hogy pl. a Mikszáth felől nem igazán lehet nagyon biztonságosan sem eljutni az iskolába...