Ugyan ilyen motorral szerelt autó tulajdonosa vagyok, és túl vagyok a hengerfejezésen is.
Amennyiben olajproblémák vannak, abban az esetben:
- hűtővizet megnézni, hogy nem olajos-e,
- olajfolyás keresése a vezérlés oldalán (típushiba),
- olajszivattyú, olajgomba átnézése.
Amennyiben az első kettő bármelyike tapasztalható, akkor hengerfejezni kell (gyári tömítéssel!!!), szigorúan új csavarokkal, és síkbacsiszolással (szigorúan számlával kb 100 ezer).
Az olajcsere előtt levettem volna a kartert, kitakarítani, átnézni.
Ezt az olajcsere metodikát nem értem. Le írták neked itt, hogy Total 9000 olaj kell bele, 5W40 viszkozitással (ez a gyári ajánlott, és ez is van a szervizkönyvbe írva!). Miért nem azt tettél bele? A kolléga által linkelt oldalon olvashatóak jótékony hatásai a 10W40 olajnak...
Értem én, hogy a szerelők azt mondták, de a tévhitekkel ellentétben a motorfejlesztésen nem barkóbázással választanak olajat az autóhoz. Sajnálatos módon a szerelők minden 10 éves autóba azt tesznek...
Ez a típus nagyon érzékeny az olajminőségre. Gyári olaj, évente cserélve aranyat (százezreket) érhet...
Az olajgomba csere még megér egy próbát, de a hidegindításos fűnyíró hang már gyanús. Lehet, hogy nem úszod meg ennyivel. A kartergázcső egy idő után megkeményedik és törik mint a ropi, sajnos ennél a korosztálynál már gyakori.
No, megtörtént az olaj csere. Végül Total Quartz 7000 10w40 ment bele (több szerelő is ezt javasolta, mármint 10w40), Purflux olajszűrővel, Denkerman légszűrővel és purflux aktívszén szűrővel. Kicseréltem a gyertyákat is, vettem NGK gyertyákat bele. Jobb lett a gyújtás, de ez a fűnyíró hang hideg indításnál megmaradt. Meg az alapjárati lefulladni akarás a hirtelen pulzáló gázadásra.
Egyébként a kartergáz csövemet cserélnem kell, mert valamelyik előző hűséges gazdája meggányolta, úgy van összefoltozva mindenféle kerti locsoló slaggal. Másrészt, állapot felmérést is végeztettem a kocsin (még mindig 1.4 benzin 16v) és egyik szerelő észrevette, hogy szivárog az olaj az olajgombánál/ból. Az akkor lehet attól ugye, hogy kiírja a "low oil pressure"-t + "stop"-t? Mert az olajcsere után is megjelent a felirat, főleg, ha leesik a fordulat és hirtelen gázadás történik (sőt le is fullad).
Egyenesben, pedig szépen felveszi a sebességet és jól húz a motor. Egyébként ebben az állapotában, lesz maradandó sérülése a motornak, vagy az olajnyomás probléma, csak egy pillanatnyi gond amit bejelez a computer?!
Több kulcsod nincs a járgányhoz? Vagy neked is illeszteni kellene a kulcsot, mint, ahogy nekem is a pótkulcsot. HA beindul az autó picit mész vele. Leállítod és vársz vele 5 percet utána is indít?
Szia. Ezt tudom, az immochipnek nem kell feszültség. Azt felejtettem el leírni, hogy amikor az autót nem tudom elindítani, akkor a központi zárat csak kulccsal tudom nyitni, távirányítóval nem. Viszont az elem ki és be után egyből indul, tehát valamilyen módon, szerintem szoftveresen összefüggnek a dolgok. Az elsőnél estem kétségbe, mi lesz majd az autóval, azóta meg ilyen hibánál elem ki és vissza és megy minden tovább.
Olajban tudom a frankót, szűrőben meg Jenagurut idéztem. De nekem is ami beesik, Purflux, vagy Mann, mikor mit találok. Eddig mind jó volt. Elvem, hogy évente minden csere, 15-20 ezer közt, főleg a levegőszűrő. Gáz, hogy mi mocskot beszív.
Sziasztok!Adott egy 2006-os 1.6 Hdi(66 kw,90 Le) Peugeot 307 Break tipusú autó.A kérdésem az lenne hogy normális-e hogy klimázás közben 15-20 kilométer városozás után leállítva valamikor csak 2-3 percet vmikor pedig akár 10-15 percet is jár még a hűtőventillátor a kocsiban?Válaszotok előre is köszönöm!
Az a furcsa, hogy semmilyen hibajelzés nincs. Ránézésre minden rendben világít, tekeri az önindítót, de nem indul. Az akku le/fel oldja meg a problémát.
Partner 2004-s szivó dizelbe vezérlést cserélni mennyire nehéz.? Úgy értem hogy ha van egy kis fogalmam az autószereléshez , de ilyet még nem csináltam. Esetleg ha valaki leirná a szerelést, szerelési útmutatót küldene. Kell-e valami speckó kulcs hozzá? Vagy egy szerelő aki ért hozzá annak mennyi idő, mert napi használatban van az autó. Köszönöm
Nem akarom megkavarni a dolgokat, de tudtommal a kulcsban levő elem csak az ajtó távvezérlőjét üzemelteti és a gyújtáskapcsolóval történő szinkronizálás is ezt teszi helyre. Az imo egy kis fekete tégla a kulcsban, tápfeszültség nélkül. A jó működéshez kell egy tekercs a gyújtáskapcsolónál.
"A rendszer meghibásodása esetén a gyújtás ráadását követően (a gyújtáskulcs 2-es helyzetében) gyorsan villog a műszerfal középső részén található központi zár nyomógomb visszajelző lámpája, melyet hangjelzés és a többfunkciós képernyőn megjelenő "Elektronikus indításgátló rendellenesség" üzenet követ. Ebben az esetben a gépjármű nem indul el."
Szerintem az imo hibát jelzi a lámpácska és a hibajelzés. Ha ilyen nincs, akkor máshol keresném a hibát. Üzemanyag hiány, gyújtás hiba, nem tudom ezekben van-e ütközésérzékelő, ami elzárja az üzemanyag szivattyút, jelfogó befecskendezés, esetleg valamelyik jeladó rossz érintkezése.
Szia. Nekem többször volt már ilyen hiba, az önindító teker de nem indul a motor, a műszerfal világít. Én az indítókulcsot szoktam szétszedni, csak egy csavar tartja. Kiveszem az elemet, várok kb 10 másodpercet és visszateszem. Utána megy. A másik megoldás a kulcs inicializálása, amikor nem indul.
Ilyenkor - mivel a motor nem indul - a kulcsot vissza kell tekerni alapra, majd utána újból gyújtásra tenni és AZONNAL a kulcs zárógombját nyomni kb. 10 másodpercig, majd utána a kulcsot visszatekerni és kivenni. Pár másodperc után újból próba és elvileg mennie kell, ha nem, akkor szoktam az elemet kivenni a kulcsból, ez eddig mindig segített. Az oka szerintem arra vezethető vissza, hogy digitális a technika és egy újraindítás segít neki újból a rendszer felépítéséhez.
Szia. Én ezt a gyertyát használom: Bosch VR8SC+ +40, a cikkszáma 0242 129 510-000
A legolcsóbb megoldás az, hogy megnézed az olajszűrőt, mert már volt olyan probléma, hogy rosszul volt beletéve és emiatt nem volt alapjáraton olajnyomás. Ha ott rendben van minden, akkor valószínűleg vezérműtengely csapágy probléma. Biztosan csak akkor lehet tudni, ha a hengerfej meg van bontva és a vezérműtengelyek ki vannak véve. Ebben az esetben a csapágyaknál csíkokat lehet látni és emiatt nincsen megfelelő olajnyomás. Megoldása lehet hengerfejcsere vagy felújítás. Felújításnál a vezérműtengelyeket túlméretesre felhegesztik, a csapágyakat túlméretesre felfúrják, ha lehet. Ezt csak a felújítós műhely fogja tudni megmondani. Bontott hengerfejnél célszerű a beszerelés előtt megnézni, milyen állapotban van.
Pug307 1,4 16V KFU. Az utóbbi időben kétszer is előfordult, hogy nem indul el, minden lámpa világít. Azt gyanítom, hogy elfelejti az indítókulcsot, pótkulcsal sem indul.. Úgy indult el, hogy levettem az akkusarkot kb. 15 MP-re. Ezután indult normálisan. Kérdésem, mi okozhatja?
A finom zümmögés a kormányszervó motorja lehet jó eséllyel, amíg rendesen dolgozik, addig nincs gond, csak picit hangosabb. sokszor előfordul ez, van, akit idegesít, az kicseréli.
olajat mondták már, a total quartz 9000 5w40 pl tökéletes választás. Ha ezt nagyon eszi, akkor 10w40.
a lefulladni akarás, ha jól sejtem, a hirtelen megnövekedő elektromos energia-igényből is lehet, a generátor terhelése a végállásban hirtelen megugrik, ezért nehezebb lesz tekerni, ami befullasztja az alapjáratot. de ebben közel sem vagyok biztos, ez csak tipp, én kérem zenész vagyok :D
Szia! Az olajból milyet, mert a szerelőm 10W40-et ajánlott. Egyébként óra szerint 148e km van a kocsiban. Elvileg rá van téve egy matrica a motorra Total9000 olajról, hogy 06.15-én cserélve (5w30), olajszűrővel, de levegőszűrő nem volt rajta cserélve.
Egyébként ha kitekerem a kormányt koppig, mondjuk parkolásnál, akkor azonnal le akar fulladni, az alapjárat óriásit ingadozik. (egy 45ah-as akksi van benne, Banner).
Menet közben hallani egy nagyon vékony csivítelő hangot, mintha hibrid lenne a kocsi. De gázadásra gyorsul meg húz a motor.
Elsőkörben nagyon gyorsan cserélj olajszűrőt és olajat, hátha megoldja a gondodat (volt már akinél megoldódott ezzel) PURFLUX vagy MAN szűrő, Total Quarz 9000 olaj. Ha nem oldódik meg akkor nagyobb a gond. Vagy így használod azzal a tudattal, hogy alapjáraton nincs megfelelő kenés, ezért magasabban tartod az alapjáratot, és kivárod, míd teljesen megadja magát, vagy rászánsz egy nagyobb összeget és egy darabig van egy megbízható autód.
Akkor a szűrőkből a Purflux vagy a Bosch a jobb. Egyébként az NGK gyertyákról mi a véleményetek?
Továbbá, tegnap jöttem a kocsival melóba és olyat csinált, hogy az egyik lámpánál a dugóban araszolásnál megjelent hirtelen a "low oil" felirat, majd a "Stop" felirat kísérte egy csipogással de nem állt le a motor. Nagyobb gázt adtam és akkor eltűnt a hibajel, majd ment tovább az autó, végül beértem vele a munkahelyre. Ettől nem lesz olajfolyás, vagy fogyasztás ugye?! Egyébként így meddig lehet vele járni? és ez körülbelül mennyibe fájhat ennek a hibának a kiküszöbölése?!
A digit klímához milyen szűrő kell? aktív szenes, vagy jó a sima is?
Azzal, amit írsz, nem cáfoltad meg azt, amit írtunk neki előtte. Az, hogy a tied az átlagnál jobban bírja, őrajta nem segít, és hiába kezdi el innentől rendes gyertyával, olajjal, szűrőkkel etetni, az sem segít az ő helyzetén. Ha nincs alapjáraton elég olajnyomás, akkor idő kérdése a további probléma, ő meg nem szeretné, hogy megálljon alatta.
Általában amikor megveszel egy járgányt, nem lehetsz biztos benne, hogyan tartották karban előtte (mondani akármit lehet, belenézni meg szakértelemmel kéne). Ezért talán érdemes olyan fajtát keresni, ami az átlagnál jobban bírja az elhanyagolást. Az övében ráadásul ott a probléma, a tipushiba, amiről sajnos előtte nem tudott, de ha kérdezett volna hamarabb, vagy tudta volna máshonnan, elkerülhette volna a tipushibás példányt/fajtát, és a vele járó szívást. Ezekre rámutatni az én mércém szerint nem riogatás, és amúgy még mindig tartom, hogy érdemes lehet megfontolnia a kiszállást is.
Szintén motor és felépítmény független kérdésem lenne Pözsó 307 SW ügyben. Sajnos a pótkulcsom tönkre ment. Használhatatlanul. Így jelenleg 1db kulcsom van. Ebayről rendeltem úgy kulcsot, elektronikával együtt. Gondolom első körben hozzá kell illeszteni a kulcsot a PC-hez majd tanítani. Ki az aki tudna segíteni nekem ilyenben?