Így is fellehet fogni, meg úgy is hogy nyilvánosan is ismertethető, alapos indokot kell szolgáltatni az emberkéknek(+ a rajongóknak), amiért is többet nem jönnek erre a vidékre.
Az amcsik nem magyarok ám, ott másképp szokták a problémákat megoldani! Az ottani elképzelések és beszámolók szerint néha előfordul, hogy kisebb nehézségekbe ütköznek a dolgok, de még hasonló eszközökkel nem éltek, hasonló azaz többnyire kisebb volumenű produkciók esetén sem mint mi magyarok. Kissé megviseltek voltak a turné után a fiuk, azt mondták többé soha. pl: van akinek megdöglött a "kígyója" a turné alatt=> legalább 3 hónapig nem lehetett látni stúdió, gitár, zenekar közelben. Ja jut eszembe majd ezek után, lassan szét is széledt az egész zenekar.
Ja és nagyon csodálkoznak a mai napig a tengerentúlon, hogy létezik ekkora furkó népség.
Ez nem az én véleményem, én itt nőttem fel, ezt láttam, ezt szoktam meg. De a "jó, illetve a csere" kívánságaikat lassan megkapja mindenki:) Lassan beérik az a gyümölcs, bár nem nagyon tűnik édesnek.
Bocsi, ha nem jól adom vissza, a dolgokat majd 10 éve jött erre a G'n'R. Azóta nem halottam semmit sem felőlük. Régen elég sokat zenéltem és a koncerteken a fent említett zenekar egyik volt hangosítója segítette. Természetesen magyar volt az ürge.
Ha akkori pletyi kell, azzal tudok szolgálni, de a többihez már lehet, hogy kevés vagyok.
Hát lehet, hogy más zenekarok is bojkotálnak, de a GnR jó eséllyel nem fog eljönni ezek után. (ha egyáltalán lesz európai turné valaha)
off:
látom, minden beszólásod végére raksz egy smiley-t, ami jó is ha humorosat írsz de ezzel a két gazemberrel kapcsolatban nekem nem lenne kedvem mosolyogni. Csúnyán kib@sztak sok sok emberrel:(
Persze; én is arra szerettem volna utalni, hogy az egész már csak a szenzáció miatt van!
pölö el tudnám képzelni, hogy a két csávónak hamarosan műsora indul a gagyi tv2-n v az RTL Klubon.:))
Érdekes lenne, ha netán jövőre megpróbálnának egy Aerosmith koncit Pestre szervezni és a manager csak csóválná a fejét és emlékeztetne a Lurdy Ház parkolójára, valamint a két parasztemberre.....:)
Erre leginkább azt tudom mondani, hogy a tv2 nem hiteles hírforrás. Az egyetlen törekvésük, hogy hergeljék az embereket. Náluk mindennek beláthatatlan következményei vannak.
A múltkori kamu koncerttel kapcsolatban még annyit mondott a tv2, hogy ennek a balhénak beláthatatlan következményei is lehetnek, mégpedig a külföldi nagy zenekarok bojkottálhatják a Mo-i fellépéseket......
(állítólag néhány éve a szerbeknél is volt egy hasonló átverés és ott ez történt)
Híres lett ez a két gazember!!:)
Szerintem sem szabad összekeverni a korai idők emtíví arculatát a mai kor gépezetével.
(Már több topicban olvastam ilyen felülről indított elmélkedést divatok összehasonlításáról; spice girls-ök, britnijszpirszek emlegetéséről:)))
A G'nR -t én inkább a '70es évek nagy rockbandáihoz hasonlítanám, akik emtíví és rádiók nélkül is óriásokká nőttek, mert erős, rocktörténelmi albumokat tettek le az asztalra. Ráadásul abban az időben a lemez mellett a nagy turnékkal lehetett kitűnni. Ez a két dolog(fantasztikus lemezek + nagy turné) a G'nR-nál is megvolt, így előbb-utóbb beérett volna a dolog. (mint egy Stones-nál a '60as években)
Az emtívít, mint jelenséget sem szabad összehasonlítani.(a korai és a mostani időket)
E TV csatorna a '80as évek közepén indult és az első 6-8 évben kifejezetten egy egyedi stílus kialakítására törekedtek minőségi zenékkel (mind a rock, mind a pop zenéből), újszerű, de eredeti műsorvezetőkkel, fazonokkal. Akkoriban sokkal több értékes zene volt jelen e csatornán, de később pont ettől vált trendivé.
Aztán megjelentek a másolók (VIVA, MCM stb.), majd az emtíví is átszabta a fazonját. Lekódolták, elküldték a műsorvezetőket (akiket manapság 2 évente cserélgetnek, mert ez olyan újszerű, olyan liberális:))), és kialakítottak maguknak egy több al-csatornából álló gépezetet, majd beálltak a sorba.....azaz az időközben 25-35 évesekké felnövő 'MTV-generation' helyett a tiniket célozták meg, mint célközönség.
A régi műsorvezetőkkel együtt repültek a régi csapatok is. Előtérbe kerültek a hangszer nélkül táncoló kis csapatok (Spice Girls), majd a nyivákoló tinilányok. (Britnij)
A kettő között óriási különbség van, melyet a zenéhez egy picit is konyítónak észre kell vennie. Attól, hogy az értékesebb csapatok divattá váltak a '80as években, nem szabadna őket a maiakkal egy lapon említeni!!
....és azt is látni kell, hogy nem csak a G'nR nőtte ki magát az emtívi segítségével, hanem az emtívi is a hatalmasságokba emelkedett az ilyen nagy zenekarok felkarolása, támogatása által.
Persze azt nehéz most megmondani, hogy mi lett volna, ha a G'nR-t nem sugározza annyit ez a zenecsatorna, de biztos vagyok benne, hogy a zenetévé nélkül is sikerült volna több millió lemezt eladni (OK, biztosan nem ennyit), de a Spice Girls-ék tuti, hogy nem tudtak volna a magasságokba emelkedni klipek nélkül!
a So Fine komolytalan, és ez nagyon helyes, az egyszerűséggel meg hagyjál, kb 1977 óta legalábbis ciki zenében egyszerűséggel meg bonyolultsággal jönni, ráadásul a Think About You se valami bonyolult, valamint nyers erő my ass, csak ennyit akartam még
Hát nem tudom. Nem azt mondtam, hogy a 4/4 a gázos. Nincs nekem azzal semmi bajom. De szeretem, ha megírnak egy számot. És inkább fejtsd ki a véleményedet bátran, miért jók ezek a számok.
938-939....
Inkább ne szóltál volna semmit, vagy konzervatóriumba jártál? akkor gyorsan keríts egy konzervnyitót, hogy kikerülj a négyötödök, meg a szinkópák rabságából. Esetleg a Zámbó Jimmy topikban kellene hasonló szellemű gondolatokat kifejtened, a "király" hívei talán méltányolni fogják. :))))
Az "Axl-dalok Slash nélkül"-rovatból a Shotgun bluest kifelejtettem. Ugyan a mester legalább imprózott valami szólót, de az Axl-féle "rocker"-számoknak nagyon gáz az ütemezése. Ez sem fért volna fel az Appetite-ra...
Rendben. Ha harc, hát legyen harc :) Akkor legyilkolom az egész UYI-albumot :) Előre bocsátom, csak negatív véleményt fogok írni, mivel pozitívból túl sok van. Vagyis: az egyik kedvenc albumom az UYI, de...
1. Duff száma - ezek Duff számai... a So Fine kedves, de komolytalan, a Get in the ring pedig lendületes, de szintén egyszerű.
2. Izzy "félig sült" számai - a RockPower írta ezt róluk, én akkor nagyon berágtam, elvégre napi 8 órában hallgattam az UYI-t, de igazuk volt. Szóval a 14 Years nincs kész, a You ain't the first is csak egy kiforratlan ötlet. Don't cry-ból meg elég lett volna egy is, a másikat meg odanyomni a maxira, a GN'R úgyis mindig fukarkodott a bónusszámokkal.
3. Axl számai, amikhez Slash nem nyúlt hozzá: Yesterdays, Dead horse. Ez így kevés a GN'R-hez.
4. Egyéb: a Don't damn me-ben nem szeretem az éneket, pedig a szöveg és a gitár jó. A KOHD túl nyálas változatban került az albumra.
5. Összegzés: nincs meg benne az a nyers erő, ami az első lemezben megvolt. "Túlproducelt". Túlságosan aggódtak, hogy jó legyen, plusz minden rajta legyen. Emiatt félek a Chinese Democracy-tól is: Axl most már igazán nagyon görcsösen törekszik a tökéletesre. Pedig az úgy nem megy.
Ha már ilyen lavinát indítottam el UYI-kritkai hozzászólásommal, jó, hogy újra benézek :)
Tehát a következőket vélem (a könnyebb érthetőség és az irodalmi élmény megölése miatt pontokba szedve):
1. Az UYI fantasztikus album. Az, hogy eklektikus, nem baj.
2. Az UYI dalai nem négy év termései, hanem nagyjából a fiúk egész addigi életéé, csak volt, amit nem tudtak áterőltetni a többieken (pl.: Just Another Sunday), így nem került föl rá, vagy egyszerűen csak megfeledkeztek róla (pl.:Crash Diet).
3. Az album erősebb lett volna, ha végig együtt dolgoznak rajta, de ez nem ment, mert Axl éppen színésznői korszakát élte felváltva a "nagy magányos művész, aki megírja a tökéletes November Raint"-korszakkal, Izzy pedig besokallt és elment autókázni Amerika-szerte. Mivel nagyjából mindenki otthon irogatott, mire összeültek, mindannyian tökéletesnek gondolták a "hazait", s nehezen engedték, hogy mások belenyúljanak.
4. Emiatt az UYI kicsit olyan, mintha a négy eredeti tag szólóalbuma lenne - mindenkinek megvannak a számai.
5. A "következő lemezt" úgy tervezték, hogy együtt írják rá újra a számokat. Axl is így gondolta, csak bekavart a Paul Huge-dologra, amitől az egész "bedőlt".
Más: szerintem kár azon vitatkozni, hogy aki szerint a SCOM a legjobb szám az Appetite-on, az csupán softcore rajongó. Én a legjobban a Rocket queent és a Jungle-t szeretem - és akkor mi van? Inkább azok gyanúsak, akik a November Rainre vannak bevadulva :) Csak vicceltem.
És a Roses igenis MTV-zenekar volt, de ez nem azt jelenti, hogy ők lettek volna műanyagok, hanem hogy volt idő, amikor az MTV-n sem csak szar ment. Uff.
Már megbocsáss, de ha a GNR magyarországi promoter partnerénél dolgozik a jóbarátod, miért vettél jegyet? Legalább megkérdezhetted volna tőle mi ebből az igazság. De ha nekem ilyen jóbarátom lenne, én a jegyet is tőle szerezném.
A segítségeteket kérem, a hamis GN'R koncert szervezőinek lebuktatásához. Az egyik jó barátom a Guns N' Roses magyarországi promoter partnerénél dolgozik, és a GN'R menedzsmentje őket kérte fel a magyarországi eset feltérképezésére, hogy megindítsák az eljárást a feltételezett elkövetők ellen.
Plakátok már vannak, de a feljelentéshez koncertjegy is szükségeltetik. A sajátomat én ma odadtam nekik, és kérem akinek van még a kezében adjon még, mert az eljárás megindításához többre van szükség.
A jegyekért az első 10 jelentkezőknek kifizetik a 11.900 Ft-os "vételárat" és egy utalványt is adnak, amely beváltható a következő magyarországi legális Guns N' Roses koncert jegyére.
Akinek tehát van jegye, és szívesen venné a pénzt, az utalványt és ezzel is előrelendítené a tettesek kézre kerítését kérem jelentkezzen a jegyfutar@axelero.hu e-mail címen, vagy a 06/30-921-9393-as telefonszámon.
Azt hiszem, akikkel a Fővárosi Művelődési Házban Cult/Guns N' Roses klubba jártunk 1989-1990-ben, azok MTV nélkül is megvették a lemezt.
Egyébként tudom, hogy milyen várakozás előzte meg nálunk is, a Solaris-ban demokbol készült kazetták tucatjait adtuk el jóval a You Could Be Mine előtt
Feltéve, hogy megismerik a zenekart. Nem tudthatom mi lett volna, ha nem látom meg az MTV-n a You Could Be Mine klippjét, lehet kimaradt volna az életemből az egész, de az is lehet, hogy haverok utján amugy is megismertem volna a zenekart.
jogos, úgy látszik, minden zenekarban a vöröshajú a legnagyobb kurva, és a többiek csak felnőnek mellé. Látom a jövőt, Thom Yorke szexbotránya tönkreteszi a Radioheaet.