Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Nem tudom, nem én vagyok a pénzügyminiszter. Állítólag 250 miliárd nem tervezett pluszbevétel van, ugyebár. De nekem úgy is jó, ha a segélyeket kurtítják meg.
Mi lenne? Tök egyszerű a kérdés. Ha egy kórház saját hatáskörben úgy dönt, hogy már mától nem szed napidíjat, akkor ezt neki kell megoldani. A vizitdíjat nem szedő orvosoknak szintén.
Ha bár joga lenne a kórháznak napidíjat szedni, de nem szed, akkor nem mehet reklamálni, hogy hiányzik a bevétele, mert őt erre a döntésre senki nem kötelezte.
Ugyanígy senki nem kötelezte a kormányt a 2008 áprilisi időpontra. Saját elhatározásból döntött így. Akkor oldja is meg!
Azt, hogy a parlament a költségvetés átcsoportosításával, vagy módosításával pótolja a díjak április 1.-től való eltörlésével kieső bevételeket, más, kevésbé lényeges kiadások csökkentésével. Mi az, amit ebből nem értesz?
POnt azért lehetett szavazni mert nem érintette a költségvetést legalábbis az AB határozata szerint! Na most akkor eldönthetnék egyesek hogy valójában mit is akarnak!
azok a kórházak, ahol már be is szüntették a napidíj befizetését - velük mi is van? Azok az orvosok, akik eddig sem szedték a vizitdíjat - velük mi is van?
Emberek ez költségvetési kérdés, várjatok januárig. Addig fizessetek. Orbán népe ugyanis rühell fizetni, ezért ilyet nem ofgnak mondani. Épp a lassanként összevásárolt szavazóbázis ellen szólna.
W tökéletes látlelete:
''Még csak nem is a cigaretta adóját akarják felpántlikázni, mert az netán összefüggne az egészséggel. Csak hát túl sokan dohányoznak, ugye. Akkor kéne mondani egy olyat: drágább lesz a cigi. Olyat pedig nem mondunk, mert beszariak vogymuk mi itt az új többségben, a nemzetegyesítő összefogásban."
Folyamatosan kevered a törvényhozást (Országgyűlés, Ház, parlament, képviselők) a kormánnyal (Gyurcsány/Fleto/Lopcsány stb. és a miniszterei). A népszavazás a megválasztott országgyűlési képviselőink többségét ütötte orrba és nem a miniszterelnököt. Ilyen egyszerű a dolog.