.... bizonyára igazad van, csakhogy én sokszor vagyok elfogult..
(pl. Kotooshunál most jónak értékelem a küzdeni-akarást , amit korábban annyira hiányoltam. Asa és Harumafuji szintén a szívem csücske, de most az utóbinak jobban szurkoltam.)
.. szívesen olvaslak Titeket , de pl. hogy mi a henka, csak sejteni vélem :D)))
Én személy szerint annyira nem voltam elájulva Asa-Haru meccstől, nekem egyértelműen henkának tűnt. Persze más lett volna a szituáció ha Ama is versenyben van, de ez így csak abban segített, hogy hamarabb eldőljön a yusho sorsa. Sajnálom hogy sem Ama, sem Kotomitsuki sem Kotooshu igazából nem tudja azt nyújtani, amit az ozeki rang megszerzéséért nyújtottak. Persze valamennyire a banzuke rendszer hibája is, hogy nem ad elég motivációt az ozekiknek...
Közben egy régi jó ismerős a 38 éves Otsukasa jelentette be visszavonulását.
szerintem ennél most az is érdekesebb hogy a főpufi yamamotoyama még csak 6-6 al áll és nem megy neki.. a yurio agynoverő shotenro pedig egy gyenge kezdés után egy 6-0 al visszahozta magát helyzetbe..
Kicsit többet vártam... Legalább a 47-re felrakhatták volna 5-2-vel, ha már 2-5-tel onnan léptették vissza... Más: ismét "lyukas" a banzuke ezúttal Wakakirint tiltották el véglegesen kábítószer birtoklása miatt.
Hali! Van itt egy pár szép kép Nagoyáról, benne egy pár fotó a Chiganoura-beya szabadtéri edzéséről, és természetesen Masutoo-ról is. http://www.flickr.com/photos/tabito/page10/
nahh.. tegnap pont morfondiroztam hogy vajon kotoosu rámegy e a jusora vagy az ozeki önsegélyező szakkörben marad. hát ott maradt.. igy nagy valoszinöséggel drámai csatában ki fog kapni kaiotol is.. sött szerintem ama-fuji tol is.. micky nek már 8.. ö ki fog kapni chyo tol.. szerintem össze hozzák ama-fujinak is.....
Az egyik ilyen könyöktekerő fogást már Masutoo is megtanulta: 2008 Haru basho, kimedashi Yoshinokuni. Miután ez egy KO-val felér, gondolom nála már vigyáznak az ellenfelek, nehogy elkapja őket. :)
Japan's National Police Agency's Honjo Division arrested 29 year old Chiharu Takahashi, unemployed man from Hokuto City Hokkaido on January 15 for posting a death threat to an Internet bulletin board site, "2 Channel".
"I didn't like Asashoryu's attitude as yokozuna. I was hoping he would get scared by reading the post. I had no serious intent, more or less intended as a mischief," said Takahashi.
He used his home computer to post a threatening remark, "I am going to the Kokugikan right now to kill Asashoryu" on the bulletin board on January 11. It was immediately reported to the police by other participants.
Takahashi realized that it became such a big news that he took himself to the central Hakodate police division in Hokkaido on January 14.
Az Index megint bolhabol csinalt elefantot, persze a valoban erdemi szumos hirek nem jutnak el a fooldalra.