Keresés

Részletes keresés

e. Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2937

Szerintem balra Lastras, jobbra Arroyo áll. Akinek csak félig látszik a feje, azt nem tudom kicsoda.

Előzmény: Törölt nick (2934)
e. Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2936
Ja értem. :) Szép gesztus!
Előzmény: Törölt nick (2933)
e. Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2935

Ez nagyon szomorú! Egy nagyon jó kerékpárost és egy nagy sportembert veszítünk el. Nagyon sajnálom, ez tényleg rossz hír! Azért jó, hogy az a vágya teljesült, hogy magyar színekben versenyezhessen, de nagy kár, hogy az már így nem sikerül, hogy a VB-n/Olimpián képviselje Magyarországot. Hát sok sikert a továbbiakban neki!

Előzmény: zsolaaa (2930)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2934

Kedves Era!

Ezen a fényképen Unzue és Echevarri világos, de ki a másik három?

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2933
Nem igazán róla. 2005 október végén kvad balesetben szörnyet halt Luis Leon Sanchez bátyja, akit Leon Leon Sancheznek hívtak, és egy időben maga is bicikliversenyző volt. Az ő emlékére alapította a az öccse ezt az amatőr mtb versenyt.
Előzmény: e. (2932)
e. Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2932
Leon Sanchezről már most versenyt neveztek el? :)
Előzmény: Törölt nick (2928)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2931

Na, most jól elbőgtem magam. Nem erről volt szó! Annyira örültünk, hogy egy ilyen kíváló versenyző indulhat magyar színekben. Nem értek a sportdiplomáciához, de mintha Laci valami olyat említett volna a saját ügyében, hogy a nemzeti olimpiai bizottságok és a NOB háromoldalú megegyezése estén előbb is indulhatna a honosított versenyző új hazája színeiben. Na persze, álmodom! Ahogy magam elé képzelem a szlovák meg a magyar olimpiai bizottság megegyezését:-(

Őszintén sajnálom, kíváló sportemberről kell lemondanunk, kizárólag bürokratikus és pénzügyi okok miatt. Szégyen!

Előzmény: zsolaaa (2930)
zsolaaa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2930
Rossz hír
Remák Zoli 30 évesen befejezi karrierjét

Kedves Barátaim,

eljött a búcsú ideje. Hosszas tépelődés után úgy döntöttem, befejezem a professzionális pályafutásomat.
Tizenhárom éven át kerekeztem hivatásszerűen. Ez nem sok - későn kezdtem, de annál keményebben csináltam. Mindent feláldoztam a biciklizésért, és egyáltalán nem bánom.
Az én életművemnek tekintem, hogy magamból, aki közepes adottságokkal rendelkezem, egy jobbfajta versenyzőt faragtam. Önállóan. Az én életem az edzés (volt). Legyőzni önmagam határait. Ez éltetett. Mostanáig.

Hét többnapos nemzetközi kerékpárversenyt sikerült megnyernem.
2000: Gemenci Nagydíj
2003: Tour de Hongrie
2004: Gemenci Nagydíj
2004: Tour de Hongrie
2004: Kassa-Tátra-Kassa
2007: Székely Körverseny
2007: The Paths of Victory Tour (Törökország).
Ezekre az eredményekre nagyon büszke vagyok. Megnyerni egy többnapos versenyt nem egyszerű. Az egyik legnagyobb siker a törökországi, 2.2-es The Paths of Victory Tour megnyerése. Ezt már magyar állampolgárként nyertem meg (tudtommal 2.2-es versenyt még nem nyert magyar állampolgár). Ez volt az utolsó verseny, amin indultam.

Nem tudok megnevezni egyetlen konkrét okot, amiért abbahagyom. Sok minden közrejátszott a döntésemben. Az egyik, hogy a csapatomban már nem tudtam volna továbblépni. Persze azért továbbra is nagyon szurkolok a többieknek. Mostanra ráadásul az is világos lett, hogy két évig nem indulhatnék VB-n, s nem indulhatnék a pekingi Olimpián sem. Kár, hogy évekig húzódott a honosításom. Döntésemnek nem utolsó sorban anyagi okai is vannak. Sohasem a pénzért bicikliztem, esküszöm, de azért az elgondolkodtató, hogy mint a kezdő fizetésem (betanítatlan munkaerőkét is) a duplája lesz annak, amit a kerékpározással kerestem. Szerencsére a szakközépben eltöltött idő és a két év egyetem nem múlt el nyomtalanul, novembertől ugyanis egy ipari dizájnnal foglalkozó cég alkalmazottja leszek. De bízom abban, hogy még lesz közöm ehhez a sportághoz.

Úgy fejezem be a biciklizést, ahogyan elkezdtem: egy szál lyukas biciklinadrággal. Jelenleg biciklim sincs. A versenybiciklimet visszaadtam, újra pedig még nem telik.

Mindenkinek köszönet, aki segítségemre volt a pályafutásom ideje alatt. Külön köszönet azoknak, akik kijöttek a versenyekre, felfestették a nevem az úttestre, transzparenst készítettek és hangosan biztattak. Ez nekem nagyon-nagyon sokat jelentett. Köszönöm!!!

Sziasztok! Minden jót! Éljen a biciklizés! Ne feledjétek: Harcra fel, győzni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

forrás: http://www.remak.konzola.sk/hirek.htm
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2929

Nem akarnék telhetetlennek tűnni, de ha már úgyis mindenki visszatér, jöjjön vissza Menyétke is:-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2928

Manolo nem enged a negyvennyolcból! Tegnap ünnepelte 48. születésnapját a kerékáprsport gonosz szürke mágusa, Manolo Saiz Balbas. A szomorú véget ért egykori csapatvezetővel ebből az alkalomból interjút készített a raido marca. Maga az újság azzal adott hírt az eseményről, hogy Saiz áttörte a hallgatás falát( utoljára épp egy éve a Leon Sanchez emlékversenyen szerepelt a nyilvánosság előtt9 és a visszatérését tervezi.

"VOLVERÉ AL CICLISMO CON LA MISMA FUERZA QUE ANTES"

Manolo Sáiz rompe su silencio y avisa que volverá

Radio MARCA Manolo Sáiz ha roto su silencio. El que fuera director de equipos tan prestigiosos como la ONCE o Liberty y que ha permanecido alejado del mundo cilista desde que se le involucrara en la Operación Puerto -caso que se encuentra archivado por el Juez y recurrido entre otros por la UCI-, habló para los micrófonos de Radio MARCA. “Estoy en un paréntesis en mi vida, dedicándome a los negocios, pero algún día volveré al ciclismo y lo haré con la misma fuerza que tenía antes”, sorprendía el ex director santanderino el día de su 48 cumpleaños.

Desde su nueva vida como hostelero, Sáiz procura mantenerse al margen de los medios de comunicación, pero sigue el ciclismo y los logros de los que fueran sus pupilos, como Alberto Contador -flamante ganador del Tour 2007- o Luis León Sánchez entre otros. “Estoy orgulloso por Alberto Contador, pero también por Luis León Sánchez, Carlos Barredo o Redondo. Todos lo están haciendo bien y esto demuestra que el trabajo que se estaba haciendo con los jóvenes era bueno, pero a alguien le interesó cortarlo”, aseguró el de Torrelavega.

Además, Manolo Sáiz quiso alzar la voz por las muchas aberraciones que están sufriendo los ciclistas. “En el ciclismo todo está mal visto, no se puede innovar. Si la gente conociera los sufrimientos que tiene un ciclista, los corredores no serían tratados de esta manera. A los ciclistas no se les está respetando algunos derechos constitucionales y se está haciendo con el consentimiento de las autoridades y el castigo de parte de la prensa”, reconocía Sáiz.

Contará su verdad

Manolo reconoció también tener la conciencia tranquila y avisó que algún día se conocerá su verdad. “No se están contando las verdades como son, espero que algún día se haga justicia conmigo y se conozca mi verdad, pero por ahora prefiero guardar silencio porque mi caso está en manos de mis abogados”, sentenció. "

Nagyon remélem, hogy a nyilatkozat auszi barátainknak is feltűnik, és lefordítják a cyclingnews.ba

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2927
Azon se csodálkoznék:-) Attól függ, mit szívott előtte:-)

Ronaldinho ellenben tiszta Basso:-)
Előzmény: e. (2926)
e. Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2926
Kaká olyan a képen, mint aki most készül éppen a vízen járni. :)
Előzmény: Törölt nick (2925)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2925
Off:

Csak hölgyeknek. Egy kis pihenő. Az el mundo képsorozatot készített a vb selejtezőre készülő brazil futtball válogatott tagjairől. Ennek ugyan a világon semmi köze nincs az országúti kerékpársporthoz, de gondoltam, hátha a szezon végén már elege van a hölgyeknek az indiai csodafakírokra hajazzó bringásokból. Ebből a négy-öt férfiből simán kitelne egy teljes pro tour csapat.
És legalább találtunk egy világbajnok sportolót, aki roszabbul úszik Bassonál:-)

Brasil
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2924

Hasomás verseny, egyéni

Schleck&Schleck

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2923

Hasonmás versenyünk páros száma:

Simoni&Ricco

Brando&Duvall

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2922
Hát ez az. Sionak csak a címlap legaljára, egy bélyegnyi képre sikerült felkerülnie:-)
Előzmény: HPéter1978 (2921)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2921
Mert nincs benne se labda se berregés.

Ha a maratonit bőrgolyót terelgetve kellett volna végigfutni, vagy pirosferraris üldözés is lett volna a programban (a'la Magnum, ha már Hawaii), akkor címlapon lenne. :-)

Itthon sincs másképp, mint a Marca-ban, ha Alonsot és a Realt/Barcat leszorítja valami a címlapról, akkor valami nagy balhé van. :-)
Előzmény: Törölt nick (2920)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2920

http://velo.hu/hir/hir.php?mid=147132eb3eba68&xtax=14540a94a8ed62

Azt  a hétszázát! Hát a mi embereink is csodálatos eredményt értek el! Gratulálok a magyar versenyzőknek, hihetetlenül szép eredmény. Meg vagyok hatva. (Ez miért nincs az újságok címlapján, mint az, hogy megvertük a máltai halászlegényeket?)

Előzmény: HPéter1978 (2919)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2919
Előzmény: rocko2 (2918)
rocko2 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2918
Engem,nem lepet meg,Jaja mutatványa!
Évekkel ezelött,csodáltam és imádtam!
Tudsz erről a triatlonról oldalt,képekkel?
Előzmény: Törölt nick (2916)
e. Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2917
Nem csodálkoznék, ha a bringában ő lett volna a legjobb. Csak 1000 helyet ugrott előre. :) Le a kalappal előtte!
Előzmény: HPéter1978 (2915)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2916
Zsazsa élt, Zsazsa él, Zsazsa élni fog!

Nem vagyok elfogult, de hát ugye ő is egy meglehetős korpulens szürkemágus keze alatt élte legszebb éveit. :-)

A tréfán kívül le a kalappal az egykori hegyikirály teljesítménye előtt, iszonyú munka lehetett mögötte. Sok triatlon versenyző álma ez a verseny, de csak nagyon kevesen tudják kiérdemelni magát az indulás jogát is.
Előzmény: HPéter1978 (2915)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2915
Vannak örökifjú bringások.
Laurent Jalabert-et a jelek szerint nem elégíti ki, hogy kommentálja a sporteseményeket, részt is kíván venni azokon.
Legutóbb a tegnapi Ironman VB-n, melyet a hagyományosan kies Hawaii-n rendeznek meg.

A triatlon verseny valóban erős embereket kíván, mivel 2,4 mérföld (3,6 km) úszás + 112 mf (179,2 km) kerékpár + egy maratoni futás nem kifejezetten gyenge táv.

Jalabert nem is teljesített gyengén, az úszás után ugyan még csak 1145. helyen állt, de a kerékpáron javított, feljött a 105. helyre, végül a futás után a nagyon is tiszteletre méltó 76. helyen zárta a versenyt!

Az akkurátus krónika:

úszás: 2,4 mf, 1ó 15p 40mp 1,59 perc/100 méter, helyezés az úszás után: 1145.
kerékpár 112 mf, 4ó 45p 49mp, 23,51 mf/ó (37,62 km/ó) helyezés a kerékpár után: 105.
futás: 26,2 mf, 3ó 10p 8mp, 7p 15mp/mf

összes idő: 9ó 19p 58mp, végső helyezés: 76.

Váltás az úszásról kerékpárra: 4p 36mp
a kerékpárról futásra: 3p 45mp
büntetést nem kapott.

A győztes Chris McCormack ideje egyébként 8ó 15p 34mp.
ccsőszami Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2914
Lendületben!
ccsőszami Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2913
Mégiscsak Sipi fogadott fia! Vagy tán már kitagadta?
Előzmény: Törölt nick (2912)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2912
Szegény szebb napokat látott hegyi királynak jelen pillanatban nagyon kevéske köze van az országúti kerékpársporthoz. De hátha még feltámad. Lehet, hogy nem épp az erkölcs oszlopa, nem is valami szép ember, de nagyon jó hegyi menő.

Ezt a képet egy külföldi fórumba is betették. "Segítség, támadnak a marslakók" címmel. :-)
Előzmény: extekergo (2911)
extekergo Creative Commons License 2007.10.12 0 0 2911
:)) "Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz." :))
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2910

Mélységesen fel vagyok háborodva!

Ebben az újságban van egy három részes képsorozat a szexys sportolókról. Egy a nőkről, kettő a férfiakról. És egy árva szál bringás se került be közéjük!!!! Példátlan. Én mondjuk Robertot tettem volna legelőre, de azért az még se lehet, hogy a kb 1000 tagú pro tour- profi continentális élmezőnyből egyet se találtak, akit csinosnak tartanak az olvasók. Szerintem az egy szem Valentinon kívül a többi nyomába se érhet a pelotonnak.

A kiválasztott hölgyek azonban valóban nagyon szépek:-)

http://www.sport.es/galerias.asp

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2909

Előkerestem az eredeti cikket, hátha van benne új fénykép. Sajnos nem volt, csak ez, ami még a fegyelmi bizottság előtt készült, és éépen a sírással küd rjata.

Viszont volt egy kis toldalék, ami azt egészítette ki, hogy viszonyultak hozzá a barátai. Elmondta, hogy Belokival, Igor Galdeanoval, Marcos Serranoval, Chechu Rubierával, kivel sűrübben, kivel ritkábban tartotta a kapcsolatot telefonon, és e-mailben. Saizzal egyetlen egy alkalommal beszélt két év alatt, semmilyen kapcsolatuk nincs.

Előzmény: Törölt nick (2905)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2908
Van egy pár kilométeres körözés is az erőd körül, mint mezőnyverseny:-)
Előzmény: e. (2907)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!